شرکت ملی نفت ایران

واکسیناسیون کارکنان صنعت نفت تهران

واکسیناسیون کارکنان صنعت نفت شاغل در تهران (واجد شرایط اعلام شده از سوی وزارت بهداشت) با مساعدت و هماهنگی معاونت امور تولید و کمیته بحران سطح 3 شرکت ملی نفت ایران، در باشگاه نفت تهرانسر انجام می شود

فرخ علیخانی، معاون امور تولید مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: باهدف قطع زنجیره انتشار کرونا، حفظ سلامت کارکنان و متعاقب آن پایداری تولید نفت و گاز، برنامه ریزی و اقدامات لازم برای واکسیناسیون کارکنان سکوهای دریایی نفتی و گازی انجام و واکسیناسیون آنان از اواخر تیرماه آغاز شده است.

وی درباره واکسیناسیون دیگر کارکنان صنعت نفت گفت: با توجه به هماهنگی های انجام شده با سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت و وزارت بهداشت، سهمیه ای برای کارکنان مناطق عملیاتی در جزایر سیری، لاوان، بهرگان، خارک همچنین عسلویه و مناطق نفت خیز جنوب در نظر گرفته شده و واکسیناسیون کارکنان این مناطق نیز از اواسط مردادماه در جریان است.

معاون امور تولید شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اهمیت واکسیناسیون کارکنان عملیاتی، از آغاز واکسیناسیون کارکنان شاغل در ستاد تهران خبر داد و افزود: با توجه به پروتکل های موجود وزارت بهداشت، تمام مراکز شرکت ملی نفت ایران مورد بررسی قرار گرفت و مرکز تهرانسر به این منظور تأیید و کمبودها و نیازهای آن در کوتاه ترین زمان برطرف شد.

به گفته علیخانی، کارکنان جامعه هدف از سیستم منابع انسانی استخراج و برای آن ها پیامک ارسال می شود؛ همچنین تفاوتی بین انواع گروه های استخدامی (رسمی، قراردادی، پیمانکاری) وجود ندارد و همه همکاران در نهایت واکسینه می شوند.

وی در مورد مدت زمان فعالیت این مرکز نیز گفت: شرایط به گونه ای آماده شده که پس از تزریق دوز اول، تزریق دوز دوم همکاران نیز انجام شود؛ بنابراین این مرکز باید چندین ماه دایر باشد.

معاون امور تولید شرکت ملی نفت ایران با بیان این که کارکنان واکسیناتور به صورت داوطلبانه انتخاب شده اند، اظهار کرد:این مرکز تعطیلی ندارد و افراد باید تمایل و توان برای انجام این مأموریت مهم را داشته باشند.

وی با اشاره به این که این افراد طی چند هفته گذشته آموزش های لازم را برای انجام واکسیناسیون دیده اند، تصریح کرد: هرچقدر این مرکز بتواند جامعه بیشتری را تحت پوشش واکسیناسیون قرار دهد، ورودی بیمارستان ها کمتر خواهد شد.

علیخانی افزود: بر اساس پروتکل های وزارت بهداشت، امکان تزریق واکسن صرفا برای جامعه هدف ممکن بوده و ناظر وزارت بهداشت و سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت بر اجرای دقیق آن نظارت دارد.

وی بابیان این که در این مرکز پنج گیت با امکان تزریق روزانه حدود 700 دوز واکسن به افراد فراهم شده است، اظهار کرد: افزون بر امکانات تزریق واکسن، پزشک و آمبولانس ویژه در این مرکز مستقر شده اند.

معاون امور تولید شرکت ملی نفت ایران افزود: باشگاه نفت تهرانسر برای پوشش همه کارکنان صنعت نفت (شرکت های نفت، گاز، پالایش و پخش و پتروشیمی) در شهر تهران در نظر گرفته شده است.

علیخانی تصریح کرد: این اقدام مهم به صورت یک کار تیمی منسجم با برنامه ریزی و هماهنگی واحدهای مختلف و حمایت مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و همکاری سازمان بهداشت و درمان نفت، معاونت تولید، بخش های مختلف منابع انسانی شرکت نفت (واحدهای پشتیبانی و امور کارکنان)، بسیج، حراست، روابط عمومی، بهداشت، ایمنی و محیط زیست، فناوری اطلاعات و کارکنان باشگاه تهرانسر انجام شد.

 

   پژوهشگاه صنعت نفت

اطلس خوردگی میکروبی مناطق عملیاتی فلات قاره تهیه می شود

پروژه تهیه اطلس خوردگی میکروبی در مناطق عملیاتی شرکت نفت فلات قاره ایران در نشست شورای پژوهشی پژوهشگاه صنعت نفت تصویب شد.

ازاهداف انجام این پروژه که به صورت میدانی در مناطق عملیاتی شرکت نفت فلات قاره اجرا می شود، می توان به بررسی و پایش میدانی وضع میکروبی سامانه های آب تزریقی به مخازن و خطوط انتقال نفت خام، شناسایی نقاط قرمز و آسیب پذیر از دیدگاه فعالیت میکروبی، همچنین ارائه راهکارهای عملیاتی برای تعدیل و مهار شرایط میکروبی در این مناطق اشاره کرد.

اطلس خوردگی میکروبی که در این پروژه تدوین می شود، گام نخست در این زمینه است و در پایش های سال های آینده با همکاری واحد حفاظت فنی شرکت نفت فلات قاره روزآمد و تکمیل می شود. با کمک این اطلس افزون بر تعیین کارآمدی راهکارهای مورد استفاده کنونی، روند تغییرها و چشم انداز آینده خطوط از نظر فعالیت های میکروبی نیز قابل پیش بینی خواهد بود که به مدیریت جامع خوردگی سامانه های آب تزریقی و خطوط انتقال نفت کمک شایانی می کند.

 

  شرکت نفت مناطق مرکزی ایران

 چاه 31 میدان مشترک نفت شهر تولیدی شد

چاه شماره 31 نفت شهر در قالب طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت با تکمیل عملیات حفاری تولیدی شد. پرویز صالح وند، سرپرست طرح های نگهداشت و افزایش تولید (میدان های نفت شهر، سعادت آباد، دانان و دهلران) این شرکت گفت: بر اساس برنامه ریزی ها و همسو با اجرای طرح و نگهداشت افزایش تولید نفت، عملیات حفاری یک حلقه چاه جدید در میدان نفت شهر در دستور کار قرار داشت که با تولیدی شدن چاه شماره 31، این موضوع محقق شد و عملیات حفاری چاه شماره 11 نیز با تولید 500 بشکه در روز، آبان ماه امسال تکمیل می شود. وی با اشاره به پیچیدگی های حفاری در میدان نفت شهر، همچنین ماهیت پیچیده ساختمان مخزنی این میدان نفتی اظهار کرد: با توجه به این شرایط اجرای عملیات حفاری در میدان نفت شهر همواره با ریسک بالایی روبه رو است اما شرکت نفت مناطق مرکزی با در نظر گرفتن تمهیدهای ویژه و استفاده از توان و دانش متخصصان ایرانی با وجود شرایط تحریمی و شدت شیوع بیماری کرونا، توانست به این مهم فائق آید.

سرپرست طرح های نگهداشت و افزایش تولید (میدان های نفت شهر، سعادت آباد، دانان و دهلران) شرکت نفت مناطق مرکزی گفت: نفت برداشت شده از چاه های میدان نفت شهر با خطوط لوله به مرکز جمع آوری این میدان نفتی و پس از فرآورش و نمک زدایی به تلمبه خانه و سپس به پالایشگاه کرمانشاه انتقال می یابد.

 میدان نفتی نفت شهر در استان کرمانشاه و در حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب از شرکت های تابع نفت مناطق مرکزی، حدود ۷۵ سال پیش به بهره برداری رسید.

 

   شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق

مرکز اندازه گیری خانگیران تعمیرات اساسی شد

تعمیرات اساسی مرکز اندازه گیری منطقه عملیاتی خانگیران به عنوان بزرگترین و مهمترین بخش تأسیسات گاز شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق انجام شد. این تعمیرات در شرایط پاندمی بیماری کرونا با رعایت پروتکل های بهداشتی در بالاترین سطح و تقارن این عملیات با ایام تاسوعا و عاشوری حسینی در مدت زمان پنج روز انجام شده است. بخش بزرگی از عملیات تعمیرات اساسی مرکز اندازه گیری خانگیران با توجه به الزام قطع کامل گاز از این مجموعه و کاهش 33 میلیون مترمکعبی تولید روزانه گاز، در زمان تعطیلات ادارات دولتی و بخش خصوصی که کمترین میزان مصرف گاز در شبکه وجود دارد، انجام شد.

اجرای طرح واکسیناسیون برای کارکنان عملیاتی

کارکنان عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق با پیگیری و انجام هماهنگی های لازم با بهداشت و درمان صنعت نفت شمال شرق کشور، نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کردند.

 

   وزارت نفت

مجموعه 4 جلدی تقویم و تاریخ صنعت نفت ایران منتشر شد انتشارات اداره کل روابط عمومی وزارت نفت به منظور مستندسازی تاریخ صنعت نفت ایران، دو مجموعه «تاریخ صنعت نفت ایران» و «تقویم تاریخ صنعت نفت ایران» را در چهار جلد منتشر کرد. این مجموعه که رویدادهای این صنعت را از آغاز تا ابتدای سال 1400 شامل می شود، به بررسی فراز و نشیب هایی می پردازد که در یکصد و چند سال گذشته بر صنعت نفت گذشته و ضعف و قوت هایی که در عرصه های مختلف، جایگاه کنونی آن را رقم زده است. در جلدهای نخست تاریخ و تقویم صنعت نفت ایران شاهد جدالی طولانی از امتیاز دارسی تا لغو قرارداد کنسرسیوم و آثار آن بر روند تحولات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور هستیم و جلدهای دوم به رویدادهای پس از انقلاب در صنایع نفت می پردازد که با لغو کل قراردادها، دو مفهوم تحریم و توسعه در آن نقش آفرینی کردند.

در این میان، سرمایه و دانش فنی به عنوان عوامل اصلی راه اندازی واحدهای صنعتی، تحت تأثیر تحریم قرار داشت و البته در نقطه مقابل، تجربه و خودباوری حرف نخست را می زد که مجموعه حاضر به بازگویی داستان این کشاکش و نتیجه آن می پردازد. روشی که این کتاب در قالب آن به صنعت نفت ایران نظر افکنده، مبتنی بر رویداد، روند و نتیجه است. مضمون آن اصالت بخشیدن به رویدادها و تدوین روندها و بررسی نتایج مادی و معنوی آنهاست. رویدادهایی که از زیر زمین آغاز و تا آشپزخانه ها و سبک زندگی و خزانه کشور منتهی می شوند، سپس در موجی دیگر، سیاست و ادبیات و فرهنگ اجتماعی و بوم زیست را تحت تأثیر قرار می دهد.

در این روند، آنچه برای همه دست درکاران گردآوری اسناد و اطلاعات، بررسی و تحلیل، تحریر و ویرایش مجموعه در درجه نخست اهمیت قرار داشت، دقیق و مستند بودن مندرجات و روشنی و شفافیت تحلیل ها، بدون جانبداری بود. این مجموعه نیز مثل هر کار پژوهشی دیگر، باوجود تلاش بسیار، به یقین از ایراد و اشکال خالی نخواهد بود. به همین دلیل، با کمال امتنان از صاحب نظران حوزه نفت و تاریخ تمنا می کنیم دیدگاه های اصلاحی و انتقادی خود را درباره مجموعه به انتشارات اداره کل روابط عمومی وزارت نفت منتقل کنند تا در ویرایش های بعدی استفاده شود.

 

    شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب

واحد نمک زدایی نفت شهر تعمیرات اساسی شد

تعمیرات اساسی واحد نمک زدایی نفت شهر در کمتر از یک ماه و در پنج گروه اصلی خطوط لوله، مکانیک، برق، ابزار دقیق و کارگاه مرکزی پایان یافت و فعالیت از این واحد از سر گرفته شد.

علی رضایی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب گفت: این عملیات با استفاده از ظرفیت و توان فنی و مهندسی نیروهای متخصص و کارکنان در منطقه یاد شده، با صرفه جویی  صرفه جویی حدود 10 میلیارد ریال انجام شد.

وی در تشریح مراحل انجام عملیات تعمیرات اساسی واحد نمک زدایی نفت شهر گفت: در مرحله نخست، به منظور شناسایی کامل نقاط معیوب و مدنظر تعمیرات مطالعات تئوری و عملیاتی و در مرحله بعد با رعایت الزام های مربوط و توجه به حساسیت کار فعالیت های تعمیراتی در دستور کارگروه فنی این شرکت قرار گرفت.

رضایی درباره تعمیرات اساسی در واحد نمک زدایی نفت شهر افزود: بستن شیرهای ورودی و خروجی کارخانه و شیرگاه ها و ورودی و خروجی مخازن و مسیرها، همچنین  باز کردن بیش از 60 عدد شیر ایمنی، تعمیر نصب دوباره، و آزمون عملکرد سیستم (ESD) و همه تجهیزات ابزار دقیق را از جمله موارد انجام شده در این تعمیرات اساسی عنوان کرد.

وی همچنین رفع اشکال احتمالی، تعویض بیش از 32 قسمت از خطوط فرآیندی طبق گزارش های بازرسی فنی، رفع اشکال بیش از 10 عدد از انواع شیر بخش های مختلف واحد، همچنین سرویس باتری خانه و ترانس ها و سیستم (UPS) را از دیگر موارد تعمیرات اساسی واحد نمک زدایی نفت شهر برشمرد. رضایی اظهار کرد: فعالیت های تعمیرات اساسی طبق برنامه با همکاری واحد بهره برداری، بازرسی فنی، بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ اس ای)، خدمات فنی و مشارکت و پشتیبانی ترابری انجام شده است.

 

   شرکت نفت فلات قاره ایران

 معرفی سمت سازمانی برای مشمولان ایثارگر

شرکت نفت فلات قاره با همکاری مدیریت منابع انسانی شرکت ملی نفت گام مهمی برای شتاب بخشیدن به تبدیل وضعیت (از قرارداد مدت موقت به رسمی) مشمولان بند (و) ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم (ایثارگران) برداشت.

در همین زمینه با رعایت شاخص های برنامه ریزی مانند مدرک تحصیلی و کارراهه شغلی تمام سمت های موجود و آتی (شاغل درآستانه بازنشستگی) برای اختصاص به مشمولان شبیه سازی و برای بررسی، ویرایش و اصلاح به شرکت های تابعه ارسال شد. مدیریت منابع انسانی شرکت نفت قاره  ایران پس از رایزنی با مدیرعامل شرکت در مهلت مقرر (تا 25 مردادماه 1400) باوجود زمان کم و همزمانی آن با تعطیلات ناشی از اوج گیری شیوع ویروس کرونا، با بررسی دقیق سمت های پیشنهادی و در نظر گرفتن تخصیص حداکثری واجدان شرایط به واحد، مدیریت و منطقه ای که در آن مشغول به خدمت هستند، به منظور پیشگیری از بروز مشکلات ناشی از نیاز عملیاتی به این افراد، در مجموع 182 نفر را برای تبدیل وضعیت در برابر سمت های مشخص شده معرفی و پیشنهاد کرد. سمت های پیشنهادی این شرکت پس از بررسی و تأیید از سوی طرح و برنامه ریزی نیروی انسانی شرکت ملی نفت، جمع بندی و به منظور احیا و یا بلوکه سازی در صورت نیاز به مراجع ذیصلاح اعلام خواهد شد، تا مانعی برای اقدام های بعدی از جمله صدور مجوزهای استخدامی متصور نباشد؛ بنابراین به زودی شاهد اضافه شدن 182 نفر از مشمولان شرایط ایثارگری به خانواده کارکنان رسمی شرکت نفت فلات قاره ایران خواهیم بود.

 واکسیناسیون کارکنان ستادی

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: در ادامه واکسیناسیون کارکنان سکوهای بهره برداری و مناطق عملیاتی این شرکت، نخستین گروه از کارکنان ستاد نیز زیر پوشش واکسیناسیون قرار گرفته اند. علیرضا سلمان زاده افزود: با توجه به نوع فعالیت و ریسک های عملیاتی کارکنان صنعت نفت دریایی، روند واکسیناسیون همکاران این شرکت از ماه گذشته آغاز شده و بخش قابل توجهی از همکاران عملیاتی دوز نخست واکسن کرونا را دریافت کرده اند. وی عنوان کرد: خوشبختانه با تلاش های انجام شده تاکنون کارکنان منطقه سیری در حال دریافت دوز دوم هستند و بخشی از کارکنان مناطق عملیاتی لاوان، خارک، بهرگان و سکوهای آنها دوز نخست را دریافت کرده اند. البته در مناطق عملیاتی کیش و قشم هنوز واکسیناسیون اجرایی نشده که امیدواریم در روزهای آینده شاهد آغاز آن باشیم. مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران اظهار کرد: واکسیناسیون نخستین گروه از کارکنان ستاد تهران اعم از رسمی، قراردادی معین و مدت موقت و پیمانی متولد پیش از سال 1350، آغاز شده و 150 نفر از نیروهای خدمات، حراست و تأسیسات از هفته آینده با هماهنگی منابع انسانی واکسینه می شوند و این روند به ترتیب اولویت ادامه می یابد.