فوتبال نفت در فصلی که گذشت

پر فراز نشیب، از بقا تا سقوط

فوتبال درنفت به اندازه اکتشاف این طلای سیاه قدمت دارد و به جرات می توان گفت فوتبال و نفت پا به پای هم بیش از 100 سال را پشت سر گذاشته اند.از اولین زمین و اولین مسابقه فوتبال که در مسجدسلیمان به نام نفتی ها  استارت خورد و مردم با ورزش فوتبال آشنا شدند تا به امروز، نفتی ها یک پای فوتبال ایران بوده اند.تیم های نفت مسجدسلیمان، صنعت نفت آبادان و نفت تهران که چند سال پیش منحل شد، بیشترین حضور در فوتبال ایران را داشتند و باید گفت فوتبال در نفت را بیشتر با نام این تیم ها می شناسند.  البته فوتبال در نفت در این سال ها با فراز و نشیب های زیادی همراه بوده و به قول معروف هم روزهای خوب داشته و هم روزهای بد که شاید بهترین روزهای آن مربوط به حضور تیم نفت تهران در لیگ برتر و حضور در لیگ قهرمانان آسیا بوده که تاکنون تیم های نفت آبادان و نفت مسجدسلیمان موفق نشدند چنین روزها و موفقیت های خوبی داشته باشند.  حال با این پیش زمینه به بررسی عملکرد فوتبال نفت در سالی که گذشت،  می پردازیم.6 تیم فوتبال نفتی در لیگ برتر، لیگ دسته یک و لیگ دسته دوم فوتبال باشگاهی ایران در سال 99- 1400 حضور داشتند که باید گفت با توجه به عملکرد این تیم ها سال خوبی برای نفتی ها به شمار نمی رود.

تیم های نفتی در فصلی که گذشت، فراز و نشیب های زیادی داشتند و متاسفانه نتوانستند انتظارات هواداران خود را برآورده کنند.  صنعت نفت آبادان، نفت مسجدسلیمان در لیگ برتر، پارس جنوبی جم در لیگ دسته یک و تیم های نفت و گاز گچساران ، ملی حفاری اهواز و نفت امیدیه  در لیگ دسته دوم، تیم هایی بودند که در این فصل به میدان رفتند.

  از صعود به آسیا تا بقا در لیگ !

تیم فوتبال صنعت نفت آبادان، فصل را با تغییرات فراوان شروع کرد؛ از حضور سرمربی جدید گرفته تا بازیکنانی که تازه به این تیم آمده بودند. شاگردان سیروس پور موسوی لیگ را خوب شروع کردند و چند نتیجه خوب باعث شد که این تیم در کورس مدعیان قرار بگیرد . نفتی ها  تا روزهای پایانی نیم فصل نخست خوب کار کردند تا جایی که حضور در میان 4 تیم ابتدایی جدول باعث شدکه به کسب سهمیه آسیایی خیلی امیدوار شوند. نفتی ها حتی در مقطعی که کوتاه بود، صدرنشین لیگ برتر هم شدند که  همین موضوع امیدها را نزد هواداران این تیم برای کسب سهمیه آسیایی افزایش داد. اما با شروع نیم فصل دوم، همه چیز یکباره رنگ عوض کرد و دیگر از تیم خوب نیم فصل اول خبری نبود. تیمی که مدعی حضور در آسیا بود، 100 روز رنگ برد را به خود ندید تا خطر سقوط به لیگ دسته یک را حس کند!

 صنعت نفت آبادان دچار یک افت شدید شده بود و شاگردان پورموسوی هرچه می زدند به دربسته می خورد. اما هرچه بود یک اردوی 10 روزه در پایتخت اوضاع را عوض کرد و این تیم با چند برد موفق شد در پایان فصل با کسب 37 امتیاز در رتبه دهم به کار خودش پایان دهد. البته این موضوع چیز عجیبی نبود و باید گفت در فصول گذشته هم صنعت نفت دچار این وضعیت شده بود و حالا کارشناسان باید این مشکل را واکاوی کنند که چرا نفت در نیم فصل دوم این همه افت می کند.

  ماندن در لیگ برتر به لطف سومین مربی

نفت مسجدسلیمان دیگر تیم حاضر در لیگ برتر فوتبال باشگاه های ایران مثل هم نام آبادانی خود فصل را با سرمربی جدید خود خوب شروع کرد و با توجه به امکاناتی که داشت، نتایج خوبی گرفت تا در پایان نیم فصل اول در میانه جدول قرار بگیرد، اما رفتن سرمربی این تیم در نیم فصل به ذوب آهن باعث شد نفت مسجدسلیمان در نیم فصل دوم با افت شدیدی مواجه شود. داریوش یزدی، سرمربی جدید این تیم در نیم فصل دوم نتوانست انتظارات را برآورده کند و خیلی زود برکنار شد تا محمود فکری، تیم در انتهای جدول را تحویل بگیرد.

 نفت مسجدسلیمان با سومین سرمربی خود موفق شد با کسب چند نتیجه خوب، خود را از انتهای جدول جدا کند و به بقا امیدوار شود. البته نتایج فکری هم پر نوسان بود ولی درنهایت این مربی که قبلاً هم سابقه حضور در این تیم را داشت و موفق شده بود نفت را به لیگ برتر بیاورد، با کسب 31 امتیاز و حضور در رتبه سیزدهم نفت مسجدسلیمان را در لیگ برتر نگه نداشت.

 شروع خوب و پایان بد

پارس جنوبی جم که به لیگ یک سقوط کرده بود، به دنبال این بود که خیلی زود به لیگ برتر برگردد و برای این مهم محمد نصرتی را به عنوان سرمربی انتخاب کرد. پارس جنوبی جم شروع خوبی داشت و حتی در مقاطعی هم به صدر جدول رسید و حتی رکورد شکست ناپذیری خود در این مسابقات را تا هفته های پایانی نیم فصل اول حفظ کرد تا یکی از مدعیان اصلی صعود به لیگ برتر باشد اما یکباره هم چیز تغییر کرد و تیمی که مدعی صعود بود، دیگر فقط به حضور درمیانه های جدول فکر می کرد! تغییر مدیریت تیم و نیز حضور جوانان جویای نام در این تیم باعث شد که پارس جنوبی جم نتواند در ادامه لیگ خصوصاً نیم فصل دوم درخشش لازم را داشته باشد و درنهایت با کسب 48 امتیازدرپایان فصل در مکان دهم قرار گرفت. پارس جنوبی اگر شروع خوبش را ادامه می داد چه بسا که امروز دوباره به لیگ برتر برگشته بود. اما این تیم پایانی بسیار معمولی و دور از انتظار داشت.

 بقا در روز آخر

ملی حفاری اهواز با چند مساوی کار خود را در گروه اول لیگ دسته دوم ایران شروع کرد و سپس بردهای این تیم شروع شد تا سرمربی جوان این تیم امین جعفری نشان دهد که با یک سری جوان به دنبال شگفتی سازی است. اما این تیم هم مانند سایر همنام های نفتی خود یکباره در نیم فصل دوم دچار افت شدید شد تا جایی که به سختی توانست در روزهای پایانی لیگ دست دوم نتایج قابل قبول بگیرد تا به لیگ دسته پایین ترسقوط نکند. اما هرچه بود، بالاخره تیم فوتبال ملی حفاری با کسب 29 امتیاز در رتبه دوازدهم قرار گرفت.

  سقوط به لیگ دسته سوم

تیم فوتبال نفت و گاز گچساران برخلاف سال های گذشته که همواره از مدعیان صعود به لیگ دسته یک بود و بارها تا یک قدمی لیگ یک رسیده بود، در این فصل شروع خوبی نداشت و تا پایان هم روند ناکامی های خود را ادامه داد تا درنهایت بعد از یک فصل ناموفق به لیگ دسته سوم سقوط کند. این تیم در طول فصل 3 بار سرمربیان خود را عوض کرد تا شاید در لیگ باقی بمانند، اما شوک های واردشده هم مشکل این تیم را حل نکرد تا بعد از سال ها نفت و گاز گچساران با کسب 20 امتیاز و حضور در قعر جدول به لیگ دسته سوم سقوط کند.

 از صعود تا سقوط و بقا به لطف کمیته انضباطی

تیم فوتبال نفت امیدیه که در گروه دوم رقابت های لیگ دسته دوم حضور داشت، یک فصل عجیب و غریب را پشت سر گذاشت. این تیم شروع خیلی خوبی داشت، تا جایی که رقیب اصلی تیم مس شهربابک برای صعود به لیگ دسته یک بود. شاگردان آلبوغیش که در هفته پایانی صعود خود به پلی آف را مسجل کرده بودند، یکباره با حکم کمیته انضباطی به خاطر یک بازیکن خطاکار که باشگاه را در جریان خدمت سربازی خودش نگذاشته بود، با کسر امتیاز مواجه شد و به انتهای جدول سقوط کرد. با این حکم تیم نفت امیدیه که در یک قدمی صعود و حضور در لیگ یک قرار داشت، یکباره به لیگ دسته سوم سقوط کرد. اما در روز پایانی مسابقات لیگ دسته دوم با توجه به تبانی 3 تیم در بالای جدول و حکم سقوط به دسته پایین تراز سوی کمیته انضباطی برای تیم های خلاف کار، این تیم در لیگ دست دوم باقی ماند تا فصل پرفرازو نشیب برای این تیم حداقل با خوشی و باقی ماندن در لیگ دسته دوم تمام شود!

 

کاظم محمدی، همکار نفتی دار فانی را وداع گفت

خداحافظی با آقای گل فوتسال آسیا

خبر بسیار تلخ و ناگوار بود؛ کاظم محمدی از همکاران شرکت نفت فلات قاره و ستاره سابق فوتسال ایران دار فانی را وداع گفت.

کاظم محمدی متولد سال 1352 در شهرری بود. او سال ها در تیم ملی ایران بازی کرده و 6 قهرمانی را با همراه تیم ملی ایران در آسیا تجربه کرده بود. در سال ۱۳۷۷ برای نخستین بار به تیم ملی ایران دعوت شد و در سال ۱۹۹۹ میلادی عنوان آقای گل فوتسال آسیا را از آن خود کرد.

کاظم محمدی سال های زیادی در تیم ملی ایران بازی کرده بود. قهرمانی در آسیا را ۶ بار با تیم ملی فوتبال ایران تجربه کرد و توانست به خاطر آقای گل شدن در فوتسال آسیا کفش طلا دریافت کند.

کاظم محمدی، یک سال با مربیگری عبدالله نژاد برای پرسپولیس بازی کرد.

 او همیشه با پیشکسوتان پرسپولیس در جام ها به میدان می رفت.

مرحوم محمدی از بازیکنان نسل طلایی فوتسال ایران بود که سابقه  حضور در جام جهانی تایوان هم در کارنامه ورزشی خود دارد.

مرحوم محمدی مانند سایر قهرمانان ملی از سال 83 به استخدام شرکت ملی نفت  ایران درآمد و در امور ورزش مشغول به کار شد. او سپس راهی شرکت نفت فلات قاره ایران شد و در این شرکت تجربیات خود را در اختیار کارکنان و فرزندان کارکنان گذاشت.

او در این سال ها در تمام مسابقات المپیادهای وزارت نفت حضوری فعال داشت و عناوین قهرمانی زیادی را کسب کرد.

او بعد از بازنشستگی و خداحافظی با تیم ملی فوتسال در تیم هنرمندان هم بازی می کرد و چهره های هنری نیز با او ارتباط خوبی داشتند.

شادروان کاظم محمدی از همکاران بااخلاق، ورزشکار و دوست داشتنی  شرکت نفت فلات قاره ایران براثر ابتلا به کووید 19 در 48 سالگی و در بیمارستان قائم کرج جان به جان آفرین تسلیم کرد.

هفته نامه مشعل درگذشت این همکار گرانقدر و قهرمان ملی را به همکاران و خانواده گرامی این عزیز ازدست رفته تسلیت می گوید.

 

 کوهنوردان باشگاه نفت امیدیه     به     بام ایران صعود کردند

تیم کوهنوردی نفت امیدیه با حضور 20 ورزشکار در2 بخش بانوان و آقایان به قله 5671 دماوند صعود کرد.

سرپرست تیم کوهنوردی نفت امیدیه در خصوص این صعود گفت: برای این صعود تمرینات بسیار خوبی را پشت سرگذاشتیم. بیش از  سه ماه تمرینات فشرده و تست های ورزشی و پزشکی و «کوپر» انجام گرفت و با آمادگی کامل این صعود را انجام دادیم.

عقیل شریفی حسینی با بیان اینکه تاکنون به اکثر قله های مرتفع  ایران و برخی کشورهای همسایه صعود کرده ایم، افزود: این صعود با اهدای آب شور خلیج فارس به کاسه شیرین و یخ زده قله دماوند و بالعکس همراه بود.

در میان این کوهنوردان بانوی ۶۱ساله و مردی ۶۳ساله برای اولین بار پای بر قله دماوند گذاشتند.

وی با بیان اینکه این سومین صعود تیم کوهنوردی آقایان نفت امیدیه و اولین صعود تیم بانوان در 20 سال اخیر بوده است،گفت: از مسئولان شهرستان بویژه مدیران شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری که در انجام صعود تیم کوهنوردی را حمایت کردند، تشکر می کنم.

اعضای تيم کوهنوردی نفت امیدیه پس از بازگشت با استقبال همنوردان امیدیه و خانواده ها مواجه شدند.

گواهينامه فتح قله دماوند با امضای رضا زارعي، رئيس فدراسيون كوهنوردي و صعودهاي ورزشي کشور به تيم کوهنوردی نفت امیدیه اهدا شد.

کوهنوردانی که در این صعود حضور داشتند، عبارتند از:حیدر لرکی (مربی تیم) حسین عبدی(مدیر فنی تیم)،عقیل شریفی حسینی(سرپرست تیم) هوشنگ انصاری (کاپیتان تیم)، علی منصوریان(مسئول پشتیبانی تیم)،غلامعلی امیریان (پزشکیار) و محمد مهدی نورمیسا (پزشک تیم)

تیم آقایان: حسن کاویانپور،محمدشیخ زاده، اسدالله قنواتی ،سیدعبدالحمیدجوامی، خسرو بهمئی، مجتبی بهمئی و جعفرسیف.ی 

تیم بانوان: هاجرفتحی مهر،راضیه رازانی (پزشکیار تیم بانوان)، زهرا شریفات، زهرا خدری، نصرت نیرومنش و زهره شیخ زاده تکابی.