چای را با چه چیزهایی بنوشیم و  با چه چیزهایی ننوشیم؟

 چـای بعـد از آب، یـکی از پرمصـرف ترین نـوشیدنی های جهان است که 30 نـوع آنتی اکسیدان دارد. مطالعات نشان داده مصرف چای، بـدن را در برابر بیماری ها مقـاوم تر می کنـد و احـتمال ابتلا به بیماری های قلبی و سرطانی را کاهش می دهد. فلاونویدها آنتی اکسیدان اصلی چای هستند که رادیکال های آزاد را در بدن خنثی و به سالم نگه داشتن سلول ها و بافت های بدن کمک می کـنند. در مقابل نوشیدنی هایـی که هزاران سال قدمت دارند، چای شهرت گسترده ای دارد و یکی از پرفروش ترین آشامیدنی دنیا محسوب می شود. چای انواع و اقسام مختلف دارد، اما تمام آنها از گیاهی به نام «کاملیا سینسیس» به دست می آیند.

 تاریخچه چای

شاید برایتان جالب باشد که بدانید تاریخچـه چای به امـپراتور چین شن نانگ برمی گردد. او آب را مـی جوشاند و برگ ها را داخل قوری می انداخت، از آن زمـان بود که اولین قـوری چای به وجود آمد.

بایدها و نبایدها

همـان طـور که می دانید، مـصرف معقول، مناسب و به اندازه هر نوع مواد خوراکی، نه تنها خطری برای بدن ایجاد نمی کند، بلکه گاهی می تواند بسیار مفید هم باشد. با این حال اگر به بایدها و نبایدهای خوردنی ها و آشامیدنی ها توجه نکنید، با مشکلاتی مواجه خواهید شد که حتی تصورش را هم نمی کنید. به همین بهانه در ادامه به برخی بایدها و نبایدهای نوشیدن چای که یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی های جهان است اشاره کرده ایم که شاید تاکنون از آنها آگاهی نداشته اید.

چه زمانی بنوشیم؟

توجه به ایـن مســئله که چه زمانی از ساعات روز می توانیم چای بنوشیم، مهم است. توصیه می شود یک ساعت قبل از غذا به خاطر خالی بودن معده، نباید چای نوشید. همچنین بلافاصله بعد از غذا هم مصرف چای مضر است، چراکه نوشیدن آن بلافاصله پس از غذا به کاهش جذب اسید فولیک، آهن و کلسیم در بدن منجر شده و به مرور زمان مشـکلاتی همچون پــوکی استخوان را

 به دنبال خواهد داشت.

 

با چه چیزهایی مصرف  نکنیم ؟

لیموترش

چای را به هیچ عنوان با لیموترش ترکیب نکنید، از آن جهت که ویتامین C لیمو را نابود می کند. علاوه بر ایـن هم به مینای دندان آسیـب می زند و هم باعث تـرک خـوردن دنـدان هـا می شود.

 توت خشک

برخـلاف این تصـور که خوردن توت خشک با چای برای سلامتی مفید است، اما مصرف توت با چای داغ می تواند عاملی برای ابتلا به دیابت باشد. به همیـن دلیـل تـوت خشـک را بـا وجـود تمام خواصی که دارد نباید با چای مصرف کرد.

 خرما

نوشیدن چـاغ داغ با خـرما به هیچ وجه توصیه نمی شود، چون زمانی که قند خرما با آب جوش ترکیب می شود، بـدن تنها می تـواند شیرینی خرما را جذب کند، از این رو مواد مفید خرما جذب بدن نمی شود.

عسل

برخی عادت دارند که داخل چای خود عسل بزیزند. این افراد شاید از مضرات این کار بی خبر باشند. عسل نباید حـرارت ببیند، چراکه باعث سـمی شـدن ایـن خوراکی پرخاصیت می شود. ضمن اینکه مانع جذب کلسیم خواهد شد و سنگ سازی در بدن را تسریع خواهد کرد.

شکر

یکی دیـگر از نـکاتی که درباره نوشیـدن چای باید به آن توجه کرد، شیرین نکردن چای با شکر است. شکر همراه با چای داغ، به ویژه در وعده صبحانه به دندان ها و کبد آسیب می رسانـد، باعـث افـزایش وزن می شود و کاهش کارایی مغز را به دنبال دارد.

با چه چیزهایی مصرف کنیم؟

گلاب

توصیه ها بـر این است تا جایی که می توانید چای را با گلاب بنوشیـد، چـون گـلاب خـاصیت ضدویروسـی دارد، ضـد یبـوست و تسکین دهنده میگرن است. ضمن اینکه غم را از بین می برد و باعث آرامش می شود.

دارچین

چای را با دارچین بخورید، به این دلیل که بوی بد دهان را از بین می برد، از ابتلا به ام اس و مشکلات سیستم ایمنی پیشگیری می کند و ضداسترس و ضداسهال است. چای و دارچین، پتاسیم بالایی دارد و اثر سدیم در فشارخون را خنثی می کند. علاوه بر این اضافه کردن دارچین به چای می تواند سوخت و ساز بدن را افزایش دهد، به همین دلیل برای آن دسته از افرادی که به دنبال لاغری هستند، گزینه مناسبی محسوب می شود.

 هل

اضافه کردن هل به چای سوزش مـعده را از بین می برد و باعث کاهــش استرس می شود. علاوه بر این اضافه کردن هل به چای، می تواند از ابتلا به سرطان، تومور و فشارخون جلوگیری کند.

نبات

شایــد برایتان عجیب باشد، اما نبات مسکنی بی ضرر است که باعـث پیگشـیری از درد، سـرفه و نفــخ می شود. هــمچنین خستگی و خواب آلودگی را از انسان دور می کند و خاصیت ضدانگلی دارد.

دارچین

چای را با دارچین بخورید، به این دلیل که بوی بد دهان را از بین می برد، از ابتلا به ام اس و مشکلات سیستم ایمنی پیشگیری می کند و ضداسترس و ضداسهال است. چای و دارچین، پتاسیم بالایی دارد و اثر سدیم در فشارخون را خنثی می کند. علاوه بر این اضافه کردن دارچین به چای می تواند سوخت و ساز بدن را افزایش دهد، به همین دلیل برای آن دسته از افرادی که به دنبال لاغری هستند، گزینه مناسبی محسوب می شود.