شرکت ملی نفت ایران

بهره برداری از بیش از 1400 پروژه مسئولیت اجتماعی

مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران طی هشت سال اخیر بیش از 1400 پروژه را در حوزه مسئولیت های اجتماعی تکمیل و بهره برداری کرده است و هم اکنون نیزبیش از 1400 پروژه دیگر را دردست اجرا دارد.

مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران که توسعه و عمران مناطق نفتخیز محروم را به عنوان بخشی اولویت دار و اجتناب ناپذیر دنبال می کند، در مجموع بیش از 2800 پروژه را در فهرست تکالیف در دست اجرا و تکمیل شده در حوزه مسئولیت های اجتماعی طی هشت سال اخیر ثبت کرده است.ازاین تعداد،1415 پروژه با بیش از 15هزار و 800 میلیارد ریال اعتبار تکمیل و بهره برداری شده، همچنین 1402 پروژه نیز با اعتبار حدود 30 هزار میلیارد ریال در دست اقدام است. درمیان پروژه های تکمیل شده طی هشت سال اخیر، بیشترین پروژه ها به ترتیب در حوزه های آموزشی (403 پروژه)، ورزشی (338 پروژه) و بهداشتی (307 پروژه) قرار داشته و دیگر پروژه های تکمیل شده مربوط به حوزه های راه، آبرسانی، برق رسانی، خدماتی و طرح هادی بوده است. همچنین در میان پروژه های در دست اجرای کنونی مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران، بیشترین پروژه ها به بخش ورزشی (645پروژه)، طرح هادی (304پروژه) و بخش آموزشی (167 پروژه) اختصاص دارد و دیگر پروژه ها در بخش های راه، بهداشت، آبرسانی، برق رسانی و خدماتی دنبال می شوند.از مهمترین پروژه های مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران که در سال های اخیر اجرایی شده است، می توان به پروژه «کمک به طرح های تقویت بنیه علمی و ارتقای سطح کیفی آموزش و طرح های آموزشی و ارتقای مهارت نیروی کار در دو منطقه غرب کارون و پارس جنوبی» اشاره کرد. برای اجرای این دو پروژه از سال 97 تا کنون، حدود 202 میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته است. یکی دیگر از اقدام های راهبردی شرکت ملی نفت ایران در قالب مهار ویروس کرونا و کمک به مراقبت های درمانی مبتلایان در حوزه مناطق نفت خیز، اهدای 141 دستگاه ونتیلاتور ویژه بیماران کرونایی به بیمارستان های مناطق نفت خیز کشور بود که در سال 99 با اختصاص 220 میلیارد ریال اعتبار اجرایی شد.

این دستگاه ها همسو با مسئولیت های اجتماعی وزارت نفت و پیرو تفاهم نامه ای که پیش تر بین وزیران نفت و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امضا شده بود، در اختیار بیمارستان های مربوطه قرار گرفته است. در زمینه اجرای طرح های آبرسانی به غیزانیه خوزستان نیز از 232 میلیارد ریال مصوب، تاکنون پروژه های متعددی با تخصیص 219 میلیارد ریال اعتبار اجرایی شده است.  شرکت ملی نفت ایران در رویارویی با آسیب های ناشی از سیل سال 98 نیز تمام قد به صحنه آمد و با اختصاص اعتباری به میزان 1300 میلیارد ریال، کمک به مناطق آسیب دیده در شهرستان های اهواز، کارون، باوی، حمیدیه، دشت آزادگان، شادگان، هویزه، دزفول، شوش، شوشتر، خرمشهر و هفتکل را با اجرای 226 پروژه در دستور کار قرار داد.

این شرکت همچنین در سال 98 مبلغ 510 میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل 500 واحد نیمه تمام در مناطق زلزله زده مسجدسلیمان اختصاص داد.

 پروژه های تکمیل شده سال 99 فراتر از برنامه

بررسی گزارش عملکرد مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران حاکی از آن است که با وجود برنامه ریزی برای تکمیل و بهره برداری 276 پروژه مسئولیت اجتماعی در سال 99، با وجود محدودیت های شدید منابع مالی، فشارهای تحریم و شیوع ویروس کرونا، 364پروژه عام المنفعه با هماهنگی و همکاری دستگاه های بهره بردار ذی نفع تکمیل شده که 88 پروژه بیشتر از برنامه اولیه بوده است.

 

    پخش فرآورده های نفتی منطقه گلستان

سهم 35درصدی سی ان جی در سبد سوخت خودرو

رئیس امور جایگاه های عرضه سی ان جی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه گلستان گفت: 35درصد ازمصرف سوخت خودروهای سبک در استان گلستان به گاز طبیعی فشرده(سی ان جی) اختصاص دارد. محمود حقانی با بیان این که استان گلستان به لحاظ مصرف سی ان جی به عنوان سوخت خودروهای سبک در زمره استان های پیشرو در کشور محسوب می شود، افزود: میانگین مصرف این سوخت پاک در این استان از میانگین مصرف کشوری بالاتر است. وی مصرف سی ان جی استان گلستان را در چهار ماه امسال، حدود 87 میلیون متر مکعب اعلام واظهارکرد: این میزان مصرف نسبت به مدت مشابه پارسال، افزایش 14 درصدی داشته است. رئیس امور جایگاه های عرضه سی ان جی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه گلستان تاکید کرد: در بازه زمانی یاد شده با مصرف سی ان جی، حدود ۸۷ میلیـــون لـــیتر در مصــرف بنزین صرفه جویی شده است. حقانی افزود: این منطقه عملیاتی با دارا بودن 58 باب جایگاه عرضه سی ان جی، روزانه  به طور میانگین 700هزارمترمکعب گازطبیعی فشرده را به 48 هزار خودرو دوگانه سوز در سراسر استان گلستان تحویل می دهد.

 

  منطقه 9عملیات انتقال گاز

 80 درصد پیشرفت در تسطیح مسیر خطوط لوله انتقال گاز مازندران و گلستان

سرپرست منطقه 9عملیات انتقال گاز از پیــــشرفت 80درصــدی پروژه تسطیح مسیر خــط لوله انتقال گاز 12اینچ کلاله - مراوه تپه و بخشی از خط لوله 30 اینــچ سرخس - نکا خبر داد. محی الدین مفخمی گفت: برای تسهیل تردد و دسترسی به خطوط لوله و تاسیسات بین راهی، رفع تجاوز به حریم اختصاصی، ترمیـــم آب بردگی های مسیر خط و پاکسازی مسیر برای نشت یابی، عملیات تسطیح و پاکسازی مسیر خط لوله 12 اینچ کلاله - مراوه تپه و قسمتی از خط لوله 30 اینچ سرخس- نکا در محدوده شهرستان های بهشهر و نکا در دستور کار قرار گرفت.

سرپرست منطقه 9عملیات انتقال گازهمچنین از احداث ایستگاه حفاظت کاتدیک خط 40اینچ سراسری اول شهرک صـــنعتی صــــومعه سرا درحـــوزه مرکز بهره برداری خط لوله انتقال گاز رشت خبر داد.

 وی گفت:ایستگاه های حفاظت کاتدیک برای حفاظت لوله ها وتاسیسات و جلوگیری از خوردگی خطوط به منظور بهره برداری ایمن از شبکه انتقال گاز نقش بسیار مهمی دارد.

مفخمی یادآور شد:در محدوده مرکز بهره برداری رشت 23 ایستگاه حفاظت کاتدیک وجود دارد که با توجه به قدمت خط لوله سراسری نخست و اهمیت این خط در انتـــقال گـــاز به شبکه شمال کشور،همچنین ضرورت حفاظت از این خط،احداث ایستگاه های حفاظت کاتدیک و پایش مستمر سیستم حفاظت کاتدیک، اهمیت ویژه ای دارد.

 

   شرکت گاز استان لرستان

صرفه جویی 275میلیارد ریالی در تعمیرات ایستگاه های تقلیل فشار

مدیرعامل شرکت گاز استان لرستان از ثبت 275میلیارد ریال صرفه جویی  در تعمیرات و بهسازی ایستگاه های تقلیل فشار گاز مستعمل خبر داد. کرم گودرزی گفت: شرکت گاز استان لرستان با توجه به شرایط اقتصادی کشور به منظور صیانت از تجهیزات فنی با استفاده از توان کارشناسان و متخصصان خود، همسو با تعمیر، بهسازی، به روزرسانی و راه اندازی ایستگاه های تقلیل فشار گاز،موفق به 275 میلیارد ریال صرفه جویی و ایجاد ارزش افزوده برای این شرکت شده است.

وی تصریح کرد: امور بهره برداری شرکت گاز استان لرستان با هماهنگی واحدهای بازرسی فنی و مهندسی، بهسازی و تعمیرات اساسی و رفع مشکلات فنی دستگاه های مستعمل واسقاط موجود در انبار، موفق به ساخت، راه اندازی وآماده کردن 11ایستگاه جدید، همچنین انجام آزمون های موردنیاز ودریافت گواهینامه های لازم برای بهره برداری ایمن شده و تاکنون چهار ایستگاه در مدار عملیات قرار گرفته اند.

 

    صندوق های بازنشستگی پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت

سرانه های نقدی ورزش و معیشت بازنشستگان افزایش یافت

سرانه نقدی ورزش، معیشـــت و باشــگاهی بازنشستگان و بازماندگان صنعت نفت افزایش یافت و این موارد به زودی همراه با مابه التفاوت ماه های خـــرداد و تیر پرداخت می شود.

با تصویب هیئت رئیسه  و هیئت امنای صندوق و ابلاغ وزیر نفت، سرانه نقدی باشگاهی از 160 هزار تومان به 200 هزار تومان، سرانه ورزش وگردشگری از 230 هزار تومان به 300 هزار تومان و سرانه معیشت از 333 هزار و 400 تومان به 430 هزار تومان رسید.

این موارد از ابتدای سال مالی 1400 صندوق (خردادماه) محاسبه می شود؛ بنابراین مبالغ مربوط به مردادماه در مستمری و مقرری پرداختی به بازنشستگان و بازماندگان با مابه التفاوت مبالغ ماه های خرداد و تیر پرداخت خواهد شد.

خردادماه امسال نیز مبلغ هدیه تولد بازنشستگان از 250 هزار تومان به مبلغ 350 هزار تومان رسیده بود.

سال مالی صندوق هرسال از یکم خردادماه آغازمی شود و31 اردیبهشت سال بعد پایان می یابد.

پرداخت مقرری 100درصدی به همسر تک بازمانده

افزایش مقرری همسر تک بازمانده واجد شرایط از 80 سهم به 100 سهم نیز از تاریخ ابلاغ مصوبه شورای اداری و استخدامی وزارت نفت با مصوبه 12 مردادماه هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت اجرایی شد.

در این مصوبه تصریح شده است: از آنجا که بار مالی این موضوع در حکم ردیف مستقل هزینه «افزایش مستمری همسر تک بازمانده» بودجه سال 1400- 1401 صندوق در نشست هیئت امنا مورخ 13 تیرماه امسال مصوب شده، هیئت رئیسه اجرای این افزایش را از تاریخ ابلاغ مصوبه شورای اداری استخدامی مصوب کرده است. 

مطابق اعلام معاونت امور مالی، افزایش یادشده در مقرری مرداد ماه واجدان شرایط اعمال می شود.

 

   شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

پیشرفت 84 درصدی درتعمیرات اساسی

مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از پیشرفت 84 درصدی برنامه تعمیرات اساسی این شرکت به عنوان بزرگترین برنامه تعمیرات اساسی صنعت نفت کشور در سال 1399 خبر داد.

غلامرضا نورانی گفت:برنامه تعمیرات اساسی سال امسال درسه بخش تاسیسات فرآورشی، تجهیزات فرآیندی و ماشین آلات دوار بالای چهار هزار اســـب بخار در گســتره عملیاتی این شرکت برنامه ریزی شد که 84 درصد اقدام های آن نسبت به بودجه تخصیص یافته، محقق شده است.

وی با بیان این که دربرنامه تعمیرات اساسی سال 98، به میزان 83 درصد منابع مالی تخصیص یافته محقق شده بود، اظهار کرد: برنامه تعمیرات اساسی در سال 99 نسبت به سال 98 با افزایش جذب 24درصدی بودجه مصرفی محقق شده که بیانگر انجام کارهای بزرگ تر (احجام تعمیراتی بیشتر) نسبت به سال 98 است. 

مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: با توجه به بودجه سرمایه ای قابل توجه تخصیص یافته درسال جاری، فعالیت های تعمیرات اساسی نسبت به پارسال افزایش خیره کننده ای خواهد داشت.

نورانی با قدردانی از تلاش کارکنان مدیریت تعمیرات تجهیزات صنعتی و ماشین آلات فرآیندی در تحقق این دستاورد و مشارکت موثر شرکت های بهره بردار تابعه و مدیریت های ستادی یادآورشد: برنامه تعمیرات اساسی تاسیسات و تجهیزات فرآیندی در سال 99 درحالی انجام شد که شاهد محدودیت هایی از قبیل شیوع ویروس همه گیر کرونا، افزایش حجم کار ناشی از استهلاک تاسیسات و افزایش نسبی دمای هوا در ماه های گرم سال بوده ایم.

برنامه جامع تعمیرات اساسی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب همه ساله با هدف پایداری تولید و ایمنی تاسیسات و صیانت از سرمایه های سازمان در سطح شرکت های بهره بردار، از سوی مدیریت تولید مناطق نفت خیز جنوب برنامه ریزی وتوسط مدیریت تعمیرات تجهیزات صنـــعتی و ماشــین آلات فرآیــندی این شرکت به اجرا گذاشته می شود.

 

   وزارت نفت

 خبرنگاران مدافعان امید در برابر هجوم فضای یأس و بی تفاوتی هستند

مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت در پیامی با تبریک روز خبرنگار نوشت: خبرنگاران، به حق، مدافعان امید و آگاهی در برابر هجوم فضای یأس و بی تفاوتی اند.

متن پیام کسری نوری به مناسبت 17 مردادماه روز خبرنگار به شرح زیر است:

«جان نباشد جزخبردرآزمون 

                               هرکه را افزون خبرجانش فزون

هفدهم مردادماه فرصتی است برای قدردانی از زحمات اهالی رسانه و یادآوری نقش بی بدیلی که خبرنگاران در استیفای حقوق مردم از طریق شفاف سازی، آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به عهده دارند. در روزگار محنت بار کرونایی که هر روز جمعی از هموطنان مان را از دست می دهیم، بیش از هر زمان دیگری نیازمند آگاهی، همدلی و همیاری و حفظ روحیه امیدواری، برای عبور از این دوران سخت هستیم و در این میان خبرنگاران، به حق، مدافعان امید و آگاهی در برابر هجوم فضای یأس و بی تفاوتی اند. اینجانب ضمن پاسداشت تلاش های شما در جایگاه والا و خطیر خبرنگاری، بر خود لازم می دانم تا از زحمات شما، به ویژه در پوشش اخبار صنعت نفت و انعکاس تلاش های شبانه روزی کارکنان این صنعت درخدمت رسانی به ملت سرافرازایران،صمیمانه سپاسگزاری نمایم. سلامت، سعادت و توفیق روزافزون شما و خانواده محترم تان را از درگاه خداوند منان، مسئلت دارم».

 

 پیام تسلیت مدیرکل اچ اس ای و پدافند غیرعامل

  مدیرکل اچ اس ای و پدافند غیرعامل وزارت نفت، درگذشت رئیس آموزش اچ اس ای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران را تسلیت گفت.

درپیام تسلیت سیدباقر مرتضوی به مناسبت درگذشت یوسف یعقوبی،رئیس آموزش بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ اس ای) شرکت ملی پالایش و پخش و فرآورده های نفتی ایران آمده است:

«انّا لله و انّا الیه راجعون

درکمال ناباوری و تأسف، درگذشت نابهنگام همکار سخت کوش و عزیزمان، شادروان دکتر یوسف یعقوبی، رییس فقید آموزش HSE شرکت ملی پالایش و پخش را به اطلاع همکاران محترم می رساند.

در این بهت غم انگیز، نه دستی به قلم می رود، نه زبانی در کام می چرخد. دریغ، که پس از تلاشی طاقت فرسا در مبارزه با بیماری، او خود رهید و به آرامش رسید و ما را در حرمان ابدی تنها گذاشت.برای آرامش روح پاکش دست تضرع بر آستان الهی دراز می کنیم و ضمن عرض تسلیت به خانواده داغدارش و همکاران محترم، از درگاه خداوند مهربان برای بازماندگان صبر و اجر، مسئلت می نماییم.»