بازیافت گازهای ارسالی به فلر

 در حالت اولیه تولید و عملیات، گازهای ارسالی به مشعل بناچار سوزانده می شدند که با اجرای این طرح، گازهای ارسالی به مشعل بازیابی شده و به عنوان سوخت پالایشگاه استفاده خواهند شد. این امر موجب کاهش آلایندگی مشعل و نیز کاهش ضایعات پالایشگاه خواهد شد، به طوری که در طول یک سال، کل سرمایه گذاری انجام گرفته بازگشت پیدا می کند.

  گرانول سازی گوگرد

تولید گوگرد به صورت کلوخه، اولاً موجب آلایندگی زیست محیطی، بویژه در هنگام حمل و نقل می شود و دیگر اینکه جذابیت صادراتی و مصارف خاص را ندارد، از این رو با تولید گرانول گوگرد ( به صورت دانه تسبیحی)، علاوه بر کاهش آلایندگی زیست محیطی به دلیل ایجاد فرصت صادراتی، ارزش افزوده حاصل خواهد شد.

  آموزش و توانمندسازی

شرکت پالایش نفت تبریز بر این باور است که توانمندسازی مستمر نیروی انسانی شرکت در تحقق اهداف سازمانی، ارتقای بهره وری و افزایش حس تعلق سازمانی تأثیر بسزایی دارد. به این منظور سالانه از طریق نیازسنجی آموزشی و تنظیم تقویم آموزشی، نسبت به برنامه ریزی و اجرای برنامه ها و کارگاه های آموزشی اقدام می کند. به گفته مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز، «تلاش شرکت و واحدهای مربوطه سازمانی بر این بوده است که از ابزارها و شیوه های مختلفی برای آموزش و توانمندسازی کارکنان بهره برده شود. حسب نیاز و شرایط سازمان، برخی دوره های آموزشی در داخل شرکت برگزار می شوند و بعضی نیازهای آموزشی کارکنان، با اعزام آنها به برنامه های آموزشی خارج از شرکت تأمین می شود. همچنین برخی بسته های آموزشی مورد نیاز نیز از طریق وب سایت شرکت و بر بستر آموزش های مجازی در دسترس هستند.

علاوه بر این موارد، از طریق توزیع روزنامه، بولتن خبری و کتب مختلف برای فرهنگ سازی و آموزش عمومی سازمانی اقدام و در نهایت، به منظور تقویت فرهنگ یادگیری سازمانی و انتقال تجارب، جلسات هم اندیشی مهارتی و دانشی برای مسؤولان، سرپرستان و مدیران میانی شرکت برگزار می شود. برنامه های آموزشی در سه دسته اصلی عمومی، فنی و کسب و کار مدیریتی برگزار می شوند. اهتمام شرکت به این امر مهم به گونه ای بوده که شاهد افزایش ساله کمی و کیفی آنها بوده ایم.»

 مشارکت در امور خیریه و بشردوستانه

شرکت پالایش نفت تبریز به عنوان یک شهروند خوب شرکتی برای حفظ ارتباط با جامعه از طریق شفافیت در عملکرد و گزارش دهی قصد دارد ارتباط مطلوبی با شهروندان ایجاد کند و همکاری مثبتی برای رشد سالم جامعه داشته باشد.  ارتباط شرکت پالایش نفت تبریز با نمایندگان جامعه، طیفی متنوع و مرتبط با وجوه مختلف کسب و کار شرکت و امور اجتماعی را پوشش می دهد. دانشگاه ها و مراکز علمی-پژوهشی، آموزش و پرورش، استانداری آذربایجان شرقی، فرمانداری تبریز، همسایگان و جوامع محلی پیرامون، سازمان های خیریه مردم نهاد و سازمان های عمومی از جمله نهادها و نمایندگان جامعه هستند که پالایشگاه تبریز تعاملی مستمر و فعالانه با آنها دارد. این ارتباط بستر مناسبی برای شناسایی درست چالش های اجتماعی و چگونگی مشارکت شرکت در حل آنها را فراهم می آورد. مشارکت ها و حمایت های اجتماعی صورت گرفته از طرف پالایشگاه تبریز، هم به صورت مادی و هم با استفاده از ظرفیت های انسانی یا معنوی سازمان بوده است. این حضور و نقش آفرینی در جامعه، روندی رو به رشد داشته است.  جامعه بشری با وجود تمام پیشرفت هایی که طی چند دهه اخیر داشته، هنوز نتوانسته شاهد شکل گیری زندگی باکیفیت، با عدالت و بالنده برای تک تک انسان ها باشد. جوامع مختلف هنوز هم با چالش های گوناگونی دست به گریبان هستند. شرکت پالایش نفت تبریز به عنوان عضوی مسؤولیت پذیر در جامعه محل فعالیتش، نسبت به چالش ها و نیازهای اجتماعی، بویژه حمایت از اقشار و گروه های آسیب پذیر، کم توان یا کمتر برخوردار توجه نشان می دهد و در حد توان و امکانات خود در امور بشردوستانه و خیریه مشارکت می کند. این حمایت ها در تعامل با ذینفعان مختلفی که در این حوزه فعالیت می کنند، تعیین و اجرایی شده است. در این زمینه اقدام های متنوعی صورت گرفته که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کمک نقدی به موسسه نابینایان بصیر؛ این موسسه یکی از مؤسسات خیریه مردمی برای حمایت از روشندلان عزیز است.

شرکت پالایش نفت تبریز با این شعار که آزادی یک زندانی جرایم غیرعمد، آزادی یک خانواده و به تبع آن آزادی جامعه است و با هدف آزادی زندانیان جرایم غیر عمد، کمک 500 میلیون ریالی به ستاد دیه استان اهدا کرد.

همچنین به منظور پشتیبانی از بخشی از نیازهای مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) استان، کمک200 میلیون ریالی به کمیته امداد امام خمینی( ره) استان آذربایجان شرقی داشت.

 این شرکت با اعتقاد به اینکه هیچ کودکی نباید به دلیل فقر از تحصیل باز بماند و با این رویکرد فرهنگی که بر اثر حمایت نشدن، برخی از این کودکان مجبور به ترک تحصیل و روی آوردن به شغل های کاذب، ازدواج زود هنگام و نافرجام  شده و درگیری با سایر مشکلات فرهنگی_ اجتماعی خواهند شد، کمک 100 میلیون ریالی به موسسه خیریه بنیاد کودک تبریز با هدف رفع بخشی از مشکلات کودکان جامعه هدف ایشان داشت.

همچنین اقدام های حمایتی و خیریه نظیر حمایت از خانه سالمندان کهریزک، موسسه خیریه فرزندان رحمت و مراکز خیریه را نیز در دستور کار دارد.

 همکاری در توسعه متوازن جامعه

دستیابی به توسعه و پیشرفت متوازن و پایدار در هر جامعه ای، مستلزم توجه و سرمایه گذاری در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی مرتبط با حیات آن جامعه است. طی ارتباطی که شرکت پالایش نفت تبریز با ذینفعان و نمایندگان جامعه دارد، انتظارات و نیازهایی را از طرف ایشان به نمایندگی از جامعه یا از دیدگاه خبرگی به منظور جلب حمایت برای توسعه متوازن جامعه دریافت می کند. شرکت همواره تلاش کرده است که با تکیه بر امکانات و قابلیت های خود در این زمینه، نقشی فعال داشته و یاری رسان سازمان ها یا ارگان های مختلف باشد. برخی اقدام های صورت گرفته به این شرح است:

پرداخت کمک 2 میلیارد ریالی به روستای همجوار شرکت ) روستای کجوار( برای ساخت پل میان این روستا و همسایگان مجاورش با هدف بهبود شرایط زندگی و ایجاد رفاه و آسایش برای ایشان

 برگزاری مراسم زیست محیطی در سطح استان و روستاهای همجوار توزیع بسته های فرهنگی در سطح مدارس شهر

 بسترسازی برای فعالیت های اجتماعی کارکنان از جمله اهدای خون و حضور هنگام بلایای طبیعی

 تشکیل داوطلبانه گروه های ورزشی چون کوهنوردی و کمک به توسعه و گسترش آن

 همکاری با دانشگاه ها از طریق جذب و پذیرش کارآموزان دانشجو

 همکاری با دانشگاه صنعتی سهند، از طریق عقد اولین قرارداد فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی در صنعت با هدف تقویت ارتباط شرکت با مراکز علمی پژوهشی

 ایجاد بستر امکان بازید دانش آموزان، دانشجویان و نمایندگان جامعه از محیط شرکت.

 پرداخت مالیات های تکلیفی، حقوق، پیمانکاری و عملکرد حسب مورد

 

 در ادامه این مسیر و به منظور تعمیق ارتباط شرکت با جامعه، برنامه ها و اقدام های جدیدی در دستور کار قرار گرفته اند. مرکز این برنامه ها، تقویت تعامالات با ذینفعان کلیدی است، به نحوی که بتوان با شناسایی قابلیت ها و امکانات طرفین، همکاری هایی را تعریف و اجرایی کرد که هم، ارزش اجتماعی ایجاد کند و هم باعث تقویت وجهه شرکت در جامعه شود. از طرف دیگر، باور ما بر این است که با توانمندسازی و مهارت افزایی می توان اقشار مختلف جامعه را برای داشتن یک زندگی معنادار و پربازده آماده کرد و در این خصوص همکاری های علمی-کاربردی با فعالان مختلفی مانند دانشگاه ها، مراکز فنی و حرفه ای و مدارس در دستور کار شرکت در زمینه مشارکت های اجتماعی قرار دارد.