فینگرفود ترکیه ای پرطرفدار

بورک گوشت و قارچ

 آتینا عالی

بورک یک غذای فینگرفودی ساده، خوشمزه و مقوی است که با استفاده از خمیر نازکی به نام خمیر فیلو یا یوفکا تهیه می شود. این غذای معروف و پرطرفدار ترکیه ای نه تنها در این کشور، بلکه در دیگر کشورها هم طرفداران زیادی دارد و آن را می توان در وعده های صبحانه، پیش غذا، غذای اصلی یا میان وعده میل کرد. از معروف ترین بورک های ترکیه ای می توان از بورک گوشت و قارچ، بورک گوشت و پنیر، بورک پنیری، بورک اسفناج، بورک اسفناج و پنیر، بورک گوشت و پنیر، بورک مرغ، بورک سیب زمینی و... نام برد.

مواد لازم

گوشت چرخ کرده: 250 گرم

پیاز: یک عدد

خمیر یوفکا: به مقدار لازم

قارچ تفت داده شده : 100 گرم

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

کره نرم شده: یک قاشق غذاخوری

پنیر پیتزا: به میزان لازم

زرده تخم مرغ: یک عدد

کنجد و سیاه دانه: به میزان لازم

طرز تهیه

برای تهیه بورک گوشت و قارچ، ابتدا پیاز را نگینی خرد می کنیم و با کمی روغن تفت می دهیم. سپس قارچ ها را نگینی خرد می کنیم و به پیازمان می افزاییم. حالا نوبت اضافه کردن گوشت است. آن را هم اضافه کرده و به همراه ادویه ها خوب تفت می دهیم. بعد از آماده شدن مواد میانی، خمیر یوفکا را پهن می کنیم و روی آن کره آب شده می ریزیم. خمیر دوم را هم روی خمیر اول پهن کرده، سپس مواد میانی را روی لبه خمیر ریخته و روی آن کمی پنیر پیتزا می ریزیم و رول می کنیم. رول ها را به شکل حلزونی داخل قالبی که از قبل با کره چرب کرده ایم، قرار می دهیم. کمی کره آب شده هم روی کل بورک ها می ریزیم و با زرده تخم مرغ روی آنها را رومال می زنیم. کمی کنجد و سیاه دانه هم روی بورک ها می ریزیم و در فری که از قبل با دمای 170 گرم شده به مدت 30 دقیقه قرار می دهیم تا پخته شود. (می توانید به مدت 5 دقیقه هم گریل را روشن کنید تا روی آنها طلایی شود).

 

کیک بیسکویت یخچالی

   فاطمه عباسی

 کــیک هـای یـخـچـالـی از پرطرفدارترین کیک های سراسر دنیا هستند، چراکه این نوع کیک، علاوه بر طعم دوست داشتنی اش به راحتی تهیه می شود و نیازی به فر ندارد، شاید به همین دلیل است که مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. این نوع کیک یکی از راحت ترین و در عین حال خوشمزه ترین کیک های خانگی است و طعم بی نظیر دارد. کیک یخچالی ها را می توان همراه با چای یا قهوه به عنوان عصرانه میل کرد یا اینکه به عنوان دسر در مهمانی ها مورد استفاده قرار داد.

 مواد لازم

 بیسکوییت: به میزان لازم

خامه: 100 گرم

شیر: 2 لیوان

پودر کاستارد: به میزان لازم

 طرز تهیه

ابتدا بیسکویت ها را دور تا دور ظرفی که انتخاب کرده ایم مرتب می چینیم(می توانید از قالب کمربندی استفاده کنید). 100 گرم خامه را خوب می زنیم و شیرمان را کم کم به آن اضافه می کنیم. حالا دو قاشق سر پر پودر کاستارد داخل موادمان می ریزیم و خوب هم می زنیم. مخلوطمان را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مرتب هم می زنیم تا به غلظت فرنی برسد. در ایـــن مـرحله بیسکویت ها را ابتدا داخل مایه کاستارد می زنیم و بعد از آن داخـــل قـــالب می چینیم و در پایان هم بقیه کاستارد را روی بیسکویت ها می ریزیم و رویش را صاف می کنیم. کیک آماده شده را داخل یخچال می گذاریم تا کامــلا خنک شود. روی این کیک بیسکویت را می توانید به سلیقه دلخواه تزیین کنید. من از مروارید خوراکی و شکر رنگی برای تزیین استفاده کردم.

 

موهـیتو نعنا

  محیا اترک

 موهیتو یا موخیتو یکی از نوشیدنی های خوش طعم و خنک تابستانی است که طعم های مختلفی دارد و طرز تهیه آن در مناطق مختلف، متفاوت است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید محبوبیت این نوشیدنی پرخاصیت در جهان به اندازه ای است که ۱۱ ژوئیه (۲۰ تیر) به عنوان روز جهانی موهیتو نامگذاری شده است. موهیتو را بیشتر در فصل تابستان و برای جلوگیری از گرمازدگی استفاده می کنند. نوشیدنی که به راحتی می توان در خانه تهیه کرد و از طعم جادویی آن لذت برد.

 

مواد لازم

برگ نعنای تازه: 50 گرم

شکر: یک قاشق غذاخوری

لیموترش: ۲ عدد

آب گازدار: نصف لیوان

 طرز تهیه

برای درست موهیتو اول نعنا و شکر را با هم مخلوط کرده و له می کنیم. برای اینکه کارمان راحت تر شود، کمی آب هم اضافه می کنیم. سپس لیمو را اضافه کرده و له می کنیم. مخلوطمان را از صافی رد می کنیم. حالا داخل لیوان مورد نظر چند قطعه یخ، چند اسلایس لیمو و چند برگ نعنا می ریزیم و نصف لیوان را از مخلوطمان پر می کنیم و نیم دیگر آن را هم آب گازدار می ریزیم.

 نکته:

* اندازه مواد بنا به ذائقه تان می تواند تغییر کند.

* می توانید نعنا، شکر و لیمو را داخل میکسر بریزید یا با گوشتکوب برقی آن را بزنید تا کارتان راحت تر و سریع تر انجام شود.