نگهداری و استفاده از مواد خطرآفرین در خانه ممنوع

مواد سمی سرطانزا و خطرناک در بیشتر خانه ها پیدا می شود. این مواد ممکن است در ظروف غذا، مواد شوینده، مواد آرایشی یا بسیاری از مواد دیگری وجود داشته باشد که در زندگی روزمره همواره با آنها روبه رو هستیم. متاسفانه روند ابتلا به سرطان در سال های اخیر افزایش داشته که شاید برخی از عوامل آن را بتوان در خانه ها جست وجو کرد. مواد زیادی وجود دارند که می توانند ما را در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دهند، موادی که گاهی از خطرات آنها بی اطلاع هستیم. شاید به همین دلیل است که از نگهداری آنها احساس خطر نمی کنیم، در حالی که خطرات ناشی از نگهداری آنها فراتر از حد تصور ماست.

  گلوله های نفتالین

شاید ندانید، اما این گلوله های بدبوی ضدبید سرطانزا هستند. بوی نفتالینی که از کمد یا لباس های شما به مشام می رسد به این معناست که مواد خطرناکی در حال ورود به ریه های شما هستند.

  ظروف پلاستیکی

همه ما این اشتباه را انجام داده ایم به این شکل که بعضی اوقات برای نگهداری آب یا غذا از ظروف پلاستیکی استفاده کرده ایم. اشتباهی که بهتر است دیگر تکرار نشود، چراکه هر پلاستیکی بی خطر نیست و مواد شیمیایی مورد استفاده در برخی ظروف پلاستیکی می توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند. از این رو بهتر است آب یا غذا را در اینگونه ظروف نگه نداریم. ضمن اینکه باید ظرف های پلاستیکی کهنه و آنهایی که خط و خش های بزرگ دارند را دور بیندازیم. علاوه بر این، بهتر است ظروف پلاستیکی را در مایکرویو قرار ندهیم،  چراکه گرمای آن باعث می شود مواد شیمیایی زیادی وارد غذا شوند.

 خشکشویی

همان طور که می دانید، در فرایند خشکشویی از مواد سرطانزایی همچون بنزن، نفتالین و فرمالدئید استفاده می شود که با بوییدن لباس هایی که به تازگی از خشکشویی گرفته اید، به خوبی می توانید بوی آنها را حس کنید. این بو از مواد شیمیایی نشات می گیرد که در فرایند خشکشویی مورد استفاده قرار گرفته اند.

  ظروف آلومینیومی

ظروف آلومینیومی هم می توانند بسیار سمی باشند. براساس مطالعات انجام شده، وارد شدن آلومینیوم به غذا ممکن است خطر ابتلا به سرطان و همچنین آلزایمر را افزایش دهد. البته گفته می شود ظروف آلومینیومی ضدخش آنودایز شده بی خطر هستند و اجازه نمی دهند فلز به داخل غذا نفوذ کند.

  وسایل نچسب موجود در آشپزخانه

با پیشرفت علم و تکنولوژی هر روز شاهد ورود یک وسیله جدید به بازار بوده ایم که یکی از آنها ظروف نچسب آشپزخانه است. درست است که استفاده از این وسایل به کاهش مصرف روغن می انجامد، اما شاید ندانید که می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. از آن جهت که در سطح این ظروف نوعی اسید وجود دارد که دانشمندان آن را یکی از عوامل ایجاد سرطان کبد عنوان کرده اند. از این رو متخصصان توصیه کرده اند از این ظروف یا استفاده نشود یا کمتر استفاده شود. راه دیگر هم این است که آنها را کنار بگذاریم و به سراغ ظروف ایمن تر برویم.

  رنگ ها

ترکیبات آلی موجود در رنگ ها هم بسیار خطرناک هستند. این ترکیبات در هوا پخش می شوند و حتی سال ها پس از نقاشی خطر سمی بودن خود را حفظ می کنند؛ به همین دلیل هنگام خرید رنگ بهتر است دقت لازم را داشته باشید و رنگ هایی را تهیه کنید که میزان این ترکیبات در آنها کمتر است.

  حشره کش ها و آفت کش ها

با گشت و گذار در بازار، حشره کش های زیادی می یابید که گفته می شود با استفاده از آنها به راحتی می توانید از شر سوسک و مورچه و حشرات موزی خلاص شوید. درست است که حشره کش ها به خاطر مواد شیمیایی که در آنها به کار رفته، می توانند خانه را عاری از حشرات کنند، اما فراموش نکنید که مواد موجود در آنها خطرآفرین و سرطانزا هستند. از این رو بهتر است به جای استفاده از حشره کش ها از مواد طبیعی استفاده کنید. مثل سرکه سفید که تاثیر زیادی در از بین بردن مورچه ها دارد.

خوشبوکننده های هوا

بیشتر خوشبوکننده ها از نفتالین و فرمالدئید تشکیل شده اند. موادی که می توانند باعث بروز سرطان شوند. همچنین وجود بعضی مواد شیمیایی دیگر در این خوشبوکننده ها گاهی می تواند سلامت انسان را به خطر بیندازد؛ بنابراین اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که به خوشبو بودن خانه یا اتاقتان اهمیت می دهید، از فکر این خوشبوکننده ها بیرون بیایید و روغن های معطر طبیعی را جایگزین آنها کنید.

  شمع های معطر

پارافین هایی که به طور مصنوعی معطر می شوند و دوده ایجاد می کنند، بسیار خطرناک هستند؛ بنابراین نباید از آنها استفاده کرد، بهتر است به جای آنها سراغ شمع های مومی برویم و از آنها استفاده کنیم.