پاسخ زنگنه به پرسش های نمایندگان در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس گفت: وزیر نفت با حضور در این کمیسیون به پرسش های نمایندگان پاسخ داد که مقرر شد کمیته ای ویژه با حضور نماینده تام الاختیار وزارت نفت، سازمان بازرسی و دیوان محاسبات در این کمیسیون تشکیل و پرونده ها به صورت دقیق بررسی و مطالب مطرح شده تعیین تکلیف شود.

علی خضریان در تشریح نشست روز دوشنبه (۲۱ تیرماه) کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی که با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت برگزار شد، گفت: پرونده های واصله درباره شکایات مطرح شده در خصوص وزارت نفت با حضور وزیر نفت، نمایندگان دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور بررسی شد.

وی افزود: طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره-جاسک نخستین موضوع مطرح شده در نشست امروز بود، همچنین درباره مسائلی ازجمله نحوه اجرای پروژه یادشده و عملکرد وزارت نفت همچون وضع تلمبه خانه ها، برق رسانی، احداث مخازن بخش دریایی و غیره گزارش هایی به کمیسیون اصل نود داده شد. سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس تصریح کرد: سازوکار تأمین مالی طرح های نگهداشت و افزایش تولید چاه های نفتی و همچنین نظارت نکردن بر سهیم ساختن مردم استان های مسیر خط لوله اتیلن غرب در سهام شرکت های پتروشیمی مستقر در مسیر، تحت انحصار قرار گرفتن خط لوله اتیلن غرب توسط هلدینگ پتروشیمی باختر، توسعه میدان های مشترک آزادگان جنوبی، یادآوران و یاران شمالی و جنوبی و میدان مشترک لایه نفتی پارس جنوبی از دیگر موضوع های مطرح شده در این نشست بود. خضریان اعلام کرد: مواردی همچون پیش بینی پایه های تشویقی مادام العمر برای برخی از نیروهای انسانی در وزارت نفت، موارد مربوط به احداث پارک علم و فناوری و همچنین اجرای قانون برنامه ششم درباره ایثارگران، سرمایه گذاری در سون آپ نفت خام، موارد مرتبط با دارایی ها و اموال صندوق بازنشستگی نفت، طرح واگذاری برنامه های توسعه ۲۹ میدان-مخزن شرکت های ملی مناطق نفت خیز جنوب، فلات قاره و نفت مرکزی در قالب ۳۴ بسته سرمایه گذاری، موارد مربوط به بومی سازی دانش فنی لوله های بدون درز CRA و مسائل مرتبط با دارایی ها و اموال شرکت های پالایشی نیز در نشست امروز بررسی شد. وی گفت: با توجه به تعداد زیاد پرونده ها، مقرر شد کمیته ویژه ای با حضور نماینده تام الاختیار وزارت نفت، سازمان بازرسی و دیوان محاسبات در کمیسیون اصل نود مجلس تشکیل و پرونده ها به صورت دقیق بررسی و مطالب مطرح شده تعیین تکلیف شود.

 

تکذیب ادعای قرارداد وزارت نفت با دانشگاه آزاد

 وزارت نفت هیچ قراردادی با عنوان طرح پژوهشی کلان برون دانشگاهی با دانشگاه آزاد اسلامی امضا نکرده است.

روابط عمومی وزارت نفت در پی انتشار خبری از سوی دانشگاه آزاد اسلامی و برخی خبرگزاری ها مبنی بر امضای قرارداد طرح پژوهشی کلان برون دانشگاهی بین وزارت نفت و دانشگاه آزاد اسلامی به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال اعلام کرد که این وزارتخانه به هیچ عنوان چنین قراردادی با دانشگاه آزاد اسلامی امضا نکرده و این خبر از اساس کذب و نادرست است.

فردی که در این خبر از او به عنوان نماینده وزارت نفت برای امضای قرارداد نام برده شده است، هیچ وابستگی و ارتباط حقوقی با وزارت نفت نداشته و برای این وزارتخانه ناشناخته است.

وزارت نفت ضمن پیگیرد قانونی موضوع از دانشگاه آزاد اسلامی نیز انتظار دارد نسبت به تکذیب و توضیح درباره این خبر اقدام کند.

 

خواسته های صنفی کارگران شاغل در شرکت های نفتی بررسی شد

نشست بررسی خواسته صنفی کارگران شاغل در شرکت های پیمانکاری در حوزه های نفتی و پتروشیمی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.

به گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حاتم شاکری، معاون روابط کار وزارت کار در این نشست، گفت: بررسی خواسته صنفی کارگران و چگونگی اجرای قوانین و مقررات مرتبط با امور کارگر و کارفرما و بررسی همکاری وزارت نفت به عنوان کارفرمای اصلی همسو با همکاری و همفکری بیشتر در حل وفصل موضوع های مختلف، هدف از برگزاری این نشست است.

وی افزود: در این نشست همچنین بر ارتقای سطح ایمنی و خدمات رفاهی و اجرای قانون در رابطه با نظام مزدی (طرح طبقه بندی مشاغل)، زمان استراحت و مرخصی و ایجاد تشکل های کارگران بر اساس قانون و عرف جاری در منطقه با اولویت بازرسی های مستمر توسط بازرسان قانونی تأکید شد.

معاون روابط کار وزارت کار با اشاره به ضرورت حضور نمایندگان کارگران و کارفرمایان در سطح منطقه ای و ملی در این نشست ها تصریح کرد: مقرر شد با حضور نمایندگان کارگران و کارفرمایان و استفاده حداکثری از ظرفیت گفت وگو و مذاکرات در قالب سه جانبه گرایی، نشست مشترک نمایندگان دولت، کارگر و کارفرما در عسلویه یا مرکز استان بوشهر و خوزستان ظرف حداکثر هفته جاری برای تفاهم و هماهنگی بیشتر و به حداقل رساندن اختلاف نظرها برگزار شود.

نشست بررسی خواسته صنفی اخیر کارگران شاغل در شرکت های پیمانکاری در حوزه های نفتی و پتروشیمی، با حضور علی حسین رعیتی فرد، رئیس سازمان بسیج کارگری، جواد عباسپور، مدیرکل هماهنگی امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، سخاوت اسدی، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی و نمایندگان تشکل های ملی کارگری به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد.

 

قیمت سبد نفتی اوپک از ۷۴ دلار گذشت

قیمت سبد نفتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک (دوشنبه، ۲۱ تیرماه) از ۷۴ دلار گذشت. به گزارش دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، قیمت سبد نفتی این سازمان دیروز ۷۴ دلار و ۳۳ سنت ثبت شد، درحالی که جمعه (۱۸ تیرماه) ۷۴ دلار و ۱۸ سنت بود. سبد نفتی اوپک شامل ۱۳ نوع نفت خام اعضای این سازمان ازجمله مخلوط الجزایر، گیراسول آنگولا، سبک رابی گابن، میناس اندونزی، سنگین ایران، سبک بصره، صادراتی کویت، السدر لیبی، سبک بونی نیجریه، سبک عربی عربستان، موربان امارات، مری ونزوئلا و جنو کنگوست. قیمت نفت خام برنت و وست تگزاس اینترمدیت (WTI) نیز )سه شنبه، ۲۲ تیرماه) و تا لحظه انتشار این خبر به ترتیب ۷۵ دلار و ۵۶ سنت و ۷۴ دلار و ۴۹ سنت به ازای هر بشکه بوده است.

 

عراق مسیر را برای افزایش تولید نفت هموار می کند

 وزیر نفت عراق اعلام کرد که از پروژه های افزایش تولید نفت این کشور حمایت می کند. به گزارش روزنامه الشرق الاوسط، احسان عبدالجبار اعلام کرد که از پروژه های پایداری و افزایش تولید نفت و گاز در میدان های نفتی شرکت نفت شمال در کرکوک - واقع در ۲۵۰ کیلومتری شمال بغداد - حمایت می کند. وی روز یکشنبه (۲۰ تیرماه) در بازدید از اداره مرکزی این شرکت گفت: دولت و وزارت نفت مصمم به تقویت تولید در این شرکت هستند. وزارت نفت عراق قصد دارد به سرعت چالش های فنی، اقتصادی و امنیتی را برطرف کند و در عین حال خواهان افزایش تولید با تکیه بر تلاش ملی و همکاری با شرکت های نفت و گاز جهان است. وزیر نفت عراق با اشاره به اهمیت تلاش برای تأمین گاز مورد نیاز نیروگاه های برق، بر ضرورت افزایش تولید و بهینه سازی سرمایه گذاری در زمینه گازهای همراه تأکید کرد.

 

عرضه نفت شیل آمریکا در ماه اوت افزایش می یابد

 اداره اطلاعات انرژی آمریکا انتظار دارد عرضه نفت خام این کشور در ماه اوت افزایش یابد و به ۷ میلیون و ۹۰۷ هزار بشکه در روز برسد. به گزارش خبرگزاری رویترز از نیویورک، گزارش بهره وری ماهانه حفاری اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) نشان داد که انتظار می رود تولید نفت خام هفت حوزه اصلی شیل در ماه اوت ۴۲ هزار بشکه در روز افزایش یابد و به ۷ میلیون و ۹۰۷ هزار بشکه در روز برسد. مقدار افزایش عرضه در ماه ژوئیه ۲۸ هزار بشکه در روز بود. این افزایش تولید مربوط به حوزه پرمین است که برآورد می شود با افزایش ۵۳ هزار بشکه در روز، کاهش عرضه پیش بینی شده حوزه باکن در داکوتای شمالی را جبران خواهد کرد.

 

 

از سوی معاون اول رئیس جمهوری

آیین نامه کمک به سرمایه گذاری های خطرپذیر در صنعت نفت ابلاغ شد

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری آیین نامه اجرایی کمک به سرمایه گذاری های خطرپذیر در حوزه های مختلف صنعت نفت را ابلاغ کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت، هیئت وزیران به پیشنهاد وزارت نفت (با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور) و به استناد بند (د) تبصره (۱۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، آیین نامه اجرایی بند مذکور (آیین نامه کمک به سرمایه گذاری های خطرپذیر در صنعت نفت) را تصویب کرد.

به موجب این آیین نامه، به شرکت های اصلی تابع وزارت نفت اجازه داده می شود به منظور حمایت از سرمایه گذاری های خطرپذیر، تولید داخلی، طرح های توسعه ای اشتغال آفرین، تقویت اشتغال در حوزه های مختلف صنعت نفت و توسعه فناوری و نوآوری، با تأیید وزیر نفت تا ۸ هزار میلیارد ریال از محل منابع داخلی خود، به ترتیب مقرر در این آیین نامه اختصاص دهند.

  ابلاغ اسناد ارتقای بهره وری صنعت و بخش های آب، برق و گاز

 معاون اول رئیس جمهوری همچنین اسناد ارتقای بهره وری بخش های صنعت و آب، برق و گاز را ابلاغ کرد. هیات وزیران در نشست نهم تیرماه و در اجرای تکلیف مقرر در ماده (۵) قانون برنامه ششم توسعه درباره استقرار چرخه بهره وری در دستگاه های اجرایی کشور و تدوین برنامه های عملیاتی ارتقای بهره وری و همسو با تحقق اهداف مندرج در این قانون، سند ارتقای بهره وری بخش آب، برق و گاز را به عنوان یکی دیگر از اسناد ارتقای بهره وری پیشنهادی وزارتخانه های متولی بخش اقتصادی تصویب کرد. به موجب سند یادشده، وزارت نفت (شرکت ملی گاز ایران) و سازمان انرژی اتمی ایران موظف هستند گزارش پیشرفت اقدام ها و برنامه های مندرج در این سند را در مقاطع زمانی ۶ ماهه تهیه و به سازمان ملی بهره وری ایران ارائه کنند.

در بخش آب، برق و گاز، شاخص های رشد ارزش افزوده، رشد بهره وری کل عوامل تولید و رشد عوامل تولید (نیروی کار و سرمایه) آن در سال های برنامه ششم توسعه به ترتیب ۹، ۲ و ۷ درصد هدف گذاری شده و عملکرد این بخش در موارد فوق در سال های برنامه ششم توسعه به ترتیب ۵، ۳ و ۲ درصد بوده است.

در همین حال، هیئت وزیران در نشست روز نهم تیرماه به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و نفت و سازمان اداری و استخدامی کشور، سند ارتقای بهره وری بخش صنعت را ابلاغ کرد.

بر این اساس وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نفت (شرکت ملی صنایع پتروشیمی) موظف هستند گزارش پیشرفت اقدام ها و برنامه های مندرج در این سند را در مقاطع زمانی ۶ ماهه تهیه و به سازمان ملی بهره وری ایران ارائه کنند.

سازمان های اداری و استخدامی و ملی بهره وری نیز مکلف هستند گزارش تجمیعی اقدام های انجام شده برای این سند را سالانه به هیئت وزیران ارسال کنند.

این سند پس از ابلاغ و اجرای آزمایشی به مدت یک سال، با پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نفت (شرکت ملی صنایع پتروشیمی) و تأیید سازمان ملی بهره وری قابل بازنگری خواهد بود.