سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس خبر داد:

ابلاغ پیام قدردانی رئیس مجلس به کارکنان صنعت نفت

جمعی از نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در بازدید از منطقه عملیاتی خارک، پیام قدردانی رئیس مجلس از تلاش کارکنان صنعت نفت را ابلاغ کردند.

مصطفی نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه، دهم تیرماه پس از بازدید از منطقه عملیاتی خارک که به اتفاق رئیس و یکی دیگر از اعضای این کمیسیون به میزبانی شرکت پایانه های نفتی ایران انجام شد، اعلام کرد: در این سفر، پیام خسته نباشید و خداقوت ریاست مجلس شورای اسلامی را به کارکنان زحمتکش صنعت نفت در این منطقه عملیاتی ابلاغ کردیم و درباره اقدام هایی که کمیسیون برنامه ریزی کرده است، توضیحاتی ارائه دادیم. وی با بیان اینکه به همت کارکنان صنعت نفت، فعالیت های عملیاتی صنعت نفت در منطقه خارک به صورت عادی و مطلوب در جریان است، افزود: فعالیت های صنعت نفت در منطقه عملیاتی خارک از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و این منطقه، همان طور که در جنگ تحمیلی آماج حملات دشمن بوده است، در جنگ اقتصادی سال های اخیر کشور نیز نقش بسزایی در پیشبرد اهداف صنعت ایفا کرده است. سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس عنوان کرد: کارکنان و مهندسان عزیز صنعت نفت که در جریان جنگ تحمیلی اجازه توقف فعالیت ها را ندادند، این بار هم خوش درخشیدند و فعالیت های عملیاتی را در اوج تحریم های کشور به بهترین نحو پیگیری کرده اند. نخعی گفت: تلاش می کنیم دیدگاه ها و پیشنهادها کارکنان به صورت مستمر به تصمیم گیران منتقل شود تا کارکنان بتوانند با دغدغه های کمتر و آسودگی بیشتر فعالیت های خود را دنبال کنند. وی به سختی های کاری کارکنان صنعت نفت از جمله شرایط آب و هوایی، آلودگی های محیطی، دوری از خانواده و ... اشاره و خاطرنشان کرد: کار عملیاتی در صنعت نفت بسیار سخت و طاقت فرسا است و درک این شرایط، شاید بدون حضور در مناطق عملیاتی به راحتی ممکن نباشد.

 

نماینده عسلویه در مجلس شورای اسلامی:

۲۳۰ میلیارد تومان اعتبار مناطق نفت خیز در استان بوشهر جذب شد

نماینده دیر، کنگان، جم و عسلویه در مجلس گفت: در یک سال اخیر با همکاری بسیار خوبی که با دستگاه های اجرایی در سطح ملی انجام شد، ۲۳۰ میلیارد تومان از محل اعتبار مناطق نفت خیز به چهار شهرستان جنوبی استان بوشهر اختصاص یافت که به تناسب نیازهای زیرساختی آنها تقسیم شده است. موسی احمدی روز سه شنبه، ۱۵ تیرماه در نشست کمیته برنامه ریزی شهرستان دیر گفت: از این رقم اعتبار ۱۴ میلیارد تومان برای پروژه های بخش ورزش و جوانان دیر اختصاص یافته است، از این رو وقتی دستگاه ها اعتبار کافی داشته باشند به مردم بهتر خدمات رسانی می شود. وی افزود: گاهی اوقات در مرکز استان بوشهر اعتبارهایی نظیر عوارض آلایندگی و ارزش افزوده هم پای اعتبارات جنوب این استان محاسبه می شود و به همین دلیل در توزیع در این اعتبارات باید نگاه به شهرستان های جنوبی این استان مهربانانه تر باشد. نماینده دیر، کنگان، جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امیدواریم با رایزنی هایی که با وزیر نیرو داشته ایم، هفته آینده مجوز آب شیرین کن برای شهرستان دیر صادر شود. احمدی اعلام کرد: در بحث نوسازی مدارس با رایزنی هایی که انجام شده ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل مدارس ناتمام جنوب استان بوشهر جذب شده است.

 

رئیس کمیسیون انرژی مجلس در بازدید از منطقه خارک:

مطالبات کارکنان صنعت نفت  در حال بررسی است

 رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: مطالبات کارکنان صنعت نفت در کمیسیون انرژی و همچنین کمیسیون های تخصصی و مرتبط مجلس در دست بررسی است و در چند روز آینده نتیجه اقدام ها دیده خواهد شد. فریدون حسنوند ضمن بازدید از منطقه عملیاتی خارک در نشستی که با حضور کارکنان عملیاتی این منطقه برگزار شد، گفت: نوسازی، بهسازی، ایمن سازی تجهیزات حیاتی کشور در پایانه های نفتی ایران با تکیه بر توان داخلی کشور در حال انجام است و خوشبختانه شاهد هستیم تلاش برای بومی سازی تجهیزات در این شرکت به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته است. وی افزود: نارضایتی های بحقی در باب حقوق کارکنان صنعت نفت در سال جاری وجود دارد که الحمدالله بین مجلس و دولت در زمینه بهبود حقوق و مزایا اتفاق نظر است و به زودی اقدام های لازم در این زمینه صورت خواهد پذیرفت. رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: مطالبات و مشکلات کارکنان صنعت نفت در کمیسیون انرژی و با همکاری، همراهی و هم افزایی همه دستگاه ها اعم از وزارت نفت، کمیسیون های تخصصی و مرتبط مجلس و دستگاه های نظارتی اعم از دیوان محاسبات، سازمان بازرسی، مرکز پژوهش های مجلس و دستگاه ها امنیتی بررسی و تصمیم های خوبی گرفته شده است و در چند روز آینده نتیجه اقدام ها دیده خواهد شد. حسنوند عنوان کرد: برای مردم شریف ایران اسلامی این پیام را دارم، در گرمای بالای ۵۰ درجه و رطوبت بالای ۹۰ درصد فرزندان ایثارگر شما ایستاده اند تا دنیا بداند پرچم ایران همیشه در اهتزاز است.

 

قدردانی نمایند مجلس از حفاری های اکتشافی نفت در گلستان

نماینده مردم استان گلستان در مجلس شورای اسلامی از رویکرد وزارت نفت و انجام فعالیت های اکتشافی در استان گلستان قدردانی کرد. عبدالجلال ایری در دیدار با مدیرعامل شرکت نفت خزر و مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران افزود: سرمایه گذاری هایی که وزارت نفت در استان گلستان انجام می دهد برای مردم استان امیدبخش است و از گذشته های دور صحبت هایی درباره وجود ذخایر نفت و گاز در استان گلستان مطرح بوده که بی شک حفاری های اکتشافی وزارت نفت نتایج خوبی در این حوزه خواهد داشت. وی عنوان کرد: خوشبختانه ظرفیت های توسعه صنعت نفت در استان وجود دارد و ما نیز تلاش می کنیم با همکاری مسئولان استان و فراهم کردن مقدمات لازم، زمینه شتاب در توسعه اکتشاف های نفت و گاز را فراهم کنیم.  نماینده مردم استان گلستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حفاری و اکتشاف نفت و گاز در گمیشان استان گلستان افزود: مجموعه ای توانمند از مهندسان و متخصصان فنی کشور در این پروژه راهبردی فعال هستند که اگر در این منطقه به منابع هیدروکربوری دست یابیم جهش بسیار خوبی در تأمین گاز استان های شمالی و اشتغال به وجود خواهد آمد. علی اصولی، مدیرعامل شرکت نفت خزر نیز در این دیدار با تأکید بر اهمیت اکتشاف منابع نفت و گاز در شمال و شمال شرق کشور اظهار کرد: به نتیجه رسیدن برنامه های اکتشافی در حوزه شمال کشور، صرفه جویی قابل توجهی در کاهش هزینه های انتقال انرژی از جنوب به شمال کشور به همراه خواهد داشت. وی با بیان اینکه یکی دیگر از اولویت های شرکت ملی نفت ایران توجه به میدان های مشترک است، تصریح کرد: اولویت صنعت نفت مرزهای شمال شرق ایران، ترکمنستان و استان گلستان است و با توجه به آغاز حفاری و اکتشاف نفت و گاز در گمیشان امیدواریم فعالیت در این حوزه با نتیجه مطلوب همراه باشد. مدیرعامل شرکت نفت خزر ضمن تشریح تاریخچه فعالیت های اکتشافی در استان گلستان به اقدام ها و فعالیت های انجام شده در این حوزه پرداخت و گفت: حفاری اکتشافی چاه صوفیکم، حفاری دشت گرگان، لرزه نگاری در خشکی و شرق دریای خزر و چاه هیرکانی که امسال عملیات آن آغاز شده است را می توان از مهم ترین برنامه ها و اقدام های شرکت ملی نفت ایران در استان گلستان برشمرد. اصولی اظهار کرد: از سال ۱۳۸۹ مطالعات دوباره درباره شناسایی ظرفیت های هیدروکربوری در استان گلستان آغاز و سال ۱۳۹۰ نیز پروژه لرزه نگاری دوبعدی با هدف شناسایی ذخایر احتمالی موجود در مرز ایران و ترکمنستان اجرا شد و نتیجه این لرزه نگاری و مطالعات پیشین ما را به ساختاری در نقاط مرزی و دیگر نقاط استان گلستان رسانده است که امیدواریم با اولویت قرار گرفتن این پروژه ها و انجام حفاری و اکتشاف در استان گلستان بتوانیم بخشی از نیازهای هیدروکربوری شمال کشور را تأمین کنیم و شاهد رونق و شکوفایی اقتصادی و ایجاد اشتغال در این استان باشیم.

 

تهدید اهداف بین المللی آب و هوا با احیای تقاضای گاز

آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد که برنامه احیای تقاضای جهانی گاز، اهداف آب و هوایی جهان را تهدید می کند. به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، آژانس بین المللی انرژی (IEA) روز دوشنبه، ۱۴ تیرماه اعلام کرد که احیای تقاضای جهانی گاز تا سال ۲۰۲۴ پس از سقوط بی سابقه آن در سال گذشته میلادی، جهان را از تحقق هدف به صفر رساندن انتشار کربن تا سال ۲۰۵۰ دور کرده است. بیش از ۱۹۰ کشور توافق پاریس را امضا کرده اند، این توافق برای کاهش گرمایش زمین به مقدار ۱.۵ درجه سانتیگراد طراحی شده و مستلزم کاهش بسیار زیاد استفاده از سوخت های فسیلی مانند زغال سنگ و گاز است. آژانس بین المللی انرژی در تازه ترین چشم انداز گاز خود اظهار کرد: تقاضای گاز طبیعی قرار است در سال ۲۰۲۱ به شدت احیا شود و اگر دولت ها تا اواسط قرن سیاست های درستی برای انتقال جهان به سمت حذف انتشار کربن اعمال نکنند، دمای هوای جهان افزایش بیشتری خواهد یافت. انتظار می رود تقاضای گاز در سال ۲۰۲۱ با بهبود اقتصاد جهانی (پس از سقوط تاریخی آن در سال ۲۰۲۰ به دلیل محدودیت های اعمال شده برای مهار ویروس کرونا)، ۳.۶ درصد افزایش یابد.  انتظار می رود میانگین افزایش سالانه تقاضا از سال ۲۰۲۲ تا سال ۲۰۲۴ میلادی ۱.۷ درصد باشد، به این معنا که تقاضای گاز بسیار بیشتر از سطحی است که برای رسیدن به نقشه راه آژانس و حذف انتشار کربن تا سال ۲۰۵۰ باید باشد. در گزارش این نهاد آمده است که صنعت گاز باید به تلاش های خود برای کاهش انتشار کربن مانند مقابله با نشت متان بیفزاید.

سکوهای گازی دریای خزر ایمن هستند

شرکت ملی نفت آذربایجان (سوکار) اعلام کرد که سکوهای گازی دریای خزر با وجود گزارش های آتش سوزی ایمن هستند. به گزارش خبرگزاری رویترز از باکو، شرکت ملی نفت آذربایجان روز یکشنبه (۱۳ تیرماه) اعلام کرد که سکوهای گازی این کشور در دریای خزر با وجود گزارش رسانه ها درباره آتش سوزی گسترده در منطقه، ایمن هستند. فیلم ها و عکس های منتشرشده نشان می داد که دود از منطقه فراساحلی نزدیک به ساحل متصاعد شده است. خبرگزاری ریا (RIA) روسیه به نقل از شرکت سوکار اظهار کرد که فوران گِل دلیل احتمالی این اتفاق بوده است و هیچ توضیحی درباره رخداد آتش سوزی ارائه نداد. ابراهیم احمدوف، سخنگوی سوکار در این باره گفت: هیچ حادثه ای در میدان های دریایی و سازه های صنعتی تحت کنترل سوکار رخ نداده است و کار به طور عادی ادامه دارد. کمیته حمایت از حقوق کارگران نفت آذربایجان اعلام کرد که آتش سوزی در میدان گازی امید و در یک سایت اکتشاف قدیمی رخ داده است. سوکار این مسئله را رد کرد. میدان های فراساحلی منبع اصلی تولید گاز آذربایجان هستند که بیشتر آن به اروپا صادر می شود.