رئیس جمهوری منتخب:

از تجربه های دولت کنونی استفاده می کنم

رئیس جمهوری منتخب، با بیان اینکه به طور حتم از تجربه ها و اندوخته های دولت کنونی استفاده خواهم کرد، گفت: امیدوارم اعتمادی را که مردم به این طلبه خدمتگزار داشتند، در دوران مسؤولیتم جبران کنم.

به گزارش ایرنا، سید ابراهیم رئیسی، روز شنبه (۲۹ خردادماه) پس از دیدار حسن روحانی، رئیس جمهوری با وی، در جمع خبرنگاران گفت: ابتدا سپاس و تشکر خود را به مردم عزیز، بزرگوار و زمان شناس ایران ابراز می کنم و خدا را به سبب اعتمادی که مردم به این طلبه خدمتگزار داشته اند، شاکر هستم.

وی افزود: مردم با اعتماد خود، وظیفه سنگینی را بر دوش من گذاشتند که با کمک خداوند بزرگ و اهل بیت (ع) این طلبه خدمتگزار و دولت، همه تلاش خود را خواهد کرد.

رئیس جمهوری منتخب با تأکید بر اینکه حتماً از تجربه ها و اندوخته های دولت کنونی استفاده خواهم کرد، اظهار کرد: با همکاری هایی که آقای روحانی و دولت در این مدت خواهند داشت، از ظرفیت ها، تجربه ها و گزارش ها استفاده خواهم کرد و با آنان نشست خواهم داشت.

رئیسی با بیان اینکه از همه صاحب نظران و اندیشمندان می خواهم که ما را از دیدگاه های ارزشمند خود بهره مند کنند، تصریح کرد: در دولت مردمی، از همه دیدگاه های ارزشمند صاحب نظران، کارشناسان و مردم بهره خواهیم برد و امیدوارم وظیفه سنگینی را که مردم بر دوش ما گذاشته اند، به بهترین شکل انجام دهیم.

 

با تصویب نمایندگان مجلس انجام شد

مشخص شدن نحوه تحویل نفت و میعانات گازی به اشخاص حقیقی و حقوقی

 نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای رفع ایراد شورای نگهبان، نحوه تحویل خوراک از جمله نفت خام و میعانات گازی به اشخاص حقیقی و حقوقی را با سازوکار ضمانت بانکی یا اعتبار اسنادی مشخص کردند.

نمایندگان در نشست علنی روز سه شنبه (یکم تیرماه) مجلس شورای اسلامی، به منظور رفع ایرادهای شورای نگهبان، با جزء (۴) بند (الف) ماده واحده طرح برخی احکام مربوط به اصلاح ساختار بودجه کل کشور موافقت کردند.

بر اساس این ماده واحده، تحویل خوراک از جمله نفت خام و میعانات گازی به اشخاص حقیقی و حقوقی با سازوکار ضمانت بانکی یا اعتبار اسنادی و تسویه آن، حداکثر ظرف مدت سه ماه از زمان تحویل با رعایت مفاد قانون حمایت از صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی و اصلاحات و الحاقات بعدی آن انجام خواهد شد.

 

فریدون حسنوند، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شد

 فریدون حسنوند در جریان برگزاری انتخابات هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس این کمیسیون انتخاب شد.

به گزارش خانه ملت، انتخابات هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در اجلاسیه دوم دوره یازدهم، روز سه شنبه (یکم تیرماه) برگزار و ترکیب اعضای هیأت رئیسه این کمیسیون مشخص شد.

در جریان این انتخابات، فریدون حسنوند به عنوان رئیس؛ قاسم ساعدی نایب رئیس اول و احمد مرادی به عنوان نایب رئیس دوم برگزیده شدند.

در همین حال، حسین حسین زاده، دبیر اول؛ عبدالعلی رحیمی مظفری، به عنوان دبیر دوم و مصطفی نخعی، به عنوان سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند.

 

در نشست کمیسیون انرژی مجلس تصویب شد

تحقیق و تفحص از شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، از تصویب تحقیق و تفحص از شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران در نشست این کمیسیون خبر داد. مالک شریعتی نیاسر با اشاره به نشست عصر دوشنبه (۳۱ خردادماه) کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در این نشست، تقاضای نمایندگان برای تحقیق و تفحص از شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با حضور مسؤولان این حوزه در وزارت نفت، بحث و بررسی شد.

وی افزود: اگرچه مسؤولان ذی ربط، توضیحات خود را درباره این حوزه ارائه کردند؛ اما متقاضیان تحقیق و تفحص اصرار داشتند این موضوع در شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی انجام شود و سرانجام اعضای کمیسیون انرژی به این تحقیق و تفحص رأی مثبت دادند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: گزارش تحقیق و تفحص از شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران، به هیأت رئیسه مجلس ارسال می شود و پس از تصویب در جلسه علنی مجلس، برای تعیین اعضای هیأت تحقیق و تفحص دوباره در کمیسیون انرژی مجلس رسیدگی می شود.

شریعتی اعلام کرد: بررسی موضوع دریافتی کارکنان عملیاتی صنعت نفت روی سکوهای نفتی و در شرایط کاری سخت نیز از دیگر مواردی بود که در نشست این کمیسیون بررسی شد.

 

در رینگ داخلی صورت می گیرد

بورس انرژی میزبان عرضه انواع فراورده پالایشی و پتروشیمی

بورس انرژی ایران، شاهد عرضه انواع فرآورده پالایشی و پتروشیمی بود.

به گزارش بورس انرژی، رینگ داخلی این بورس، روز دوشنبه (۳۱ خردادماه) شاهد عرضه کالاهای برش سنگین، سوخت کوره سبک و نیتروژن مایع پتروشیمی تبریز، حلال ۴۰۲ پالایش نفت کرمانشاه، متانول پتروشیمی زاگرس، متانول و نیتروژن مایع شرکت متانول کاوه، نیتروژن مایع پتروشیمی غدیر و نیتروژن مایع شرکت فجر انرژی خلیج فارس بود و برش هیدروکربن های ۵ کربنه و بالاتر پتروشیمی تبریز، ته مانده تصفیه شده برج تقطیر پالایش نفت شازند و میعانات گازی مجتمع گاز پارس جنوبی در رینگ بین الملل عرضه شد.

روز یکشنبه (۳۰ خردادماه) کالاهای اکستراکت نفت سپاهان، آیزوفید، حلال ۴۱۰ و حلال ۵۰۲ پالایش نفت اصفهان، زغال سنگ شرکت زغال سنگ پروده طبس، نرمال هگزان پالایش نفت شازند و نفتای سنگین پالایش نفت تهران در رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران معامله شد.

در این روز بیش از ۲۷.۱۲۶ تن فراورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۲.۴۵۶ میلیارد و ۵۵۵ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران دادوستد شد.

 

تداوم وابستگی کشورهای حاشیه خلیج فارس به نفت

مؤسسه مودیز پیش بینی کرد که وابستگی کشورهای حاشیه خلیج فارس به نفت تا حداقل ۱۰ سال آینده ادامه دارد. به گزارش خبرگزاری رویترز از دوبی، مؤسسه اعتبارسنجی مودیز پیش بینی کرد که وابستگی شدید کشورهای صادرکننده نفت حاشیه خلیج فارس به تولید نفت و گاز، دست کم تا ۱۰ سال دیگر ادامه خواهد داشت؛ زیرا تلاش این کشورها برای تنوع بخشیدن به اقتصادشان از زمان شوک قیمتی نفت در سال ۲۰۱۵-۲۰۱۴ پیشرفت کندی داشته است. این مؤسسه روز دوشنبه (۳۱ خردادماه) در گزارشی اعلام کرد: وابستگی ۶ کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس به بخش انرژی عامل اصلی محدودیت اعتباری آنها خواهد بود. مودیز در گزارش خود افزود: اگر میانگین قیمت نفت ۵۵ دلار برای هر بشکه باشد، انتظار داریم تولید هیدروکربن همچنان بزرگترین سهم را در تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس داشته باشد، بنابراین تولید این کالا، عامل اصلی توان مالی این کشورها در دست کم یک دهه آینده خواهد بود. نفت و گاز بیش از ۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی و حدود ۵۰ درصد درآمد دولتی بیشتر کشورهای منطقه خلیج فارس را به خود اختصاص می دهد. این مؤسسه انتظار دارد، روند تنوع بخشی به اقتصاد کشورهای منطقه خلیج فارس شتاب گیرد؛ اما این فرایند تحت تأثیر کاهش منابع موجود برای تأمین مالی پروژه های متنوع سازی اقتصادی به دلیل قیمت پایین تر نفت و رقابت این کشورها خواهد بود.

کاهش واردات نفت خام هند در مه ۲۰۲۱

کاهش تقاضا در پی شیوع ویروس کرونا سبب شده است واردات نفت خام هند در ماه مه کاهش یابد. به گزارش خبرگزاری رویترز، واردات نفت خام هند در ماه مه به کمترین مقدار در سه ماه گذشته رسید؛ زیرا تقاضای سوخت در پی موج دوم شیوع ویروس کرونا در این کشور و اختلال فعالیت اقتصادی و حمل ونقل کاهش یافت. با این حال، داده های اداره برنامه ریزی و تجزیه وتحلیل نفت (PPAC) نشان داد که واردات نفت هند در این ماه هنوز ۱۸.۲ درصد بیشتر از مدت مشابه پارسال بوده است. واردات ماهانه نفت خام سومین مصرف کننده و واردکننده بزرگ نفت جهان در این ماه نسبت به ماه آوریل ۵.۵ درصد کاهش یافت و به ۱۷ میلیون و ۲۶۰ هزار تن رسید. واردات فراورده های نفتی هند هم ۲۶.۲ در صد کاهش یافت و به ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار تن در سال رسید. صادرات این کشور در ماه مه تغییر چندانی نکرد و ۵ میلیون و ۷۴۰ هزار تن بود. صادرات گازوییل با افزایش ۵۸ درصدی نسبت به ماه قبل، سهم عمده ای از این صادرات را به خود اختصاص داد. صادرات این فراورده در ماه مه ۲ میلیون و ۹۵۰ هزار تن بود.