۹۸ درصد شهرهای ایران گازدارند

مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران از بهره مندی ۹۸ درصدی شهرهای کشور از گاز طبیعی خبر داد. غلامرضا مشایخی در حاشیه آیین تودیع و معارفه مدیرعامل شرکت گاز استان البرز با اشاره به رشد فزاینده مشترکان گاز شهری گفت: سال ۱۳۹۹ با وجود شیوع ویروس کرونا با برنامه ریزی خوب توانستیم رکوردی تازه در گازرسانی به مناطق شهری، روستایی و صنعتی کشور ثبت کنیم، بر این اساس هم اکنون در بخش شهری، بیش از ۹۸ درصد و در بخش روستایی، ۸۵ درصد جمعیت روستاییان کشور از گاز طبیعی بهره مند هستند.

وی ادامه داد: پارسال ۲ هزار و ۹۱۸ روستا، ۲۳ شهر و ۶ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی به جمع مشترکان گاز کشور افزوده شدند. مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه با برنامه ریزی انجام شده، امسال نیز گازرسانی به دیگر روستاهای کشور با شتاب تداوم دارد، اظهار کرد: طبق مصوبه شورای عالی اقتصاد برای حمایت از بخش تولید و کاهش آلودگی هوا، یارانه ویژه ای برای گازرسانی به واحدهای تولیدی و صنعتی در کشور اختصاص یافته و طبق آن، این واحدها تا سقفی مشخص از پرداخت هزینه گازرسانی معاف خواهند بود. مشایخی تصریح کرد: امسال همچنین برنامه توسعه گاز تا سال ۱۴۰۱ نیز تعریف شده است تا شرکت های گاز استانی بتوانند با دورنمای مناسب بهتر به مردم خدمات رسانی کنند. وی در پایان با خرسندی از اینکه اکنون سوخت پاک و آسان در اختیار روستاییان قرار دارد، یادآور شد: این مهم توانست افزون بر ارمغان آسایش و رفاه برای روستاییان، تا حد زیادی از تخریب محیط زیست و آلودگی هوا نیز بکاهد.

 

معاون تولید شرکت ملی نفت ایران در بازدید از نام آوران اعلام کرد

 لزوم شتاب گیری حفاری های اکتشافی

معاون تولید شرکت ملی نفت ایران از دستگاه های حفاری ۷۴ و ۸۹ فتح در میدان نفتی نام آوران بازدید و بر شتاب بخشی در عملیات حفاری چاه های اکتشافی از سوی شرکت ملی حفاری ایران تأکید کرد. فرخ علیخانی در حاشیه بازدید از میدان نفتی نام آوران در غرب کارون به تعاملات مستمر و سوابق همکاری بین مدیریت اکتشاف و ملی حفاری اشاره کرد و گفت: تشکیل نشست های کاری در مناطق عملیاتی و تصمیم سازی و تصمیم گیری در محل برای سرعت بخشیدن به کار و رفع موانع و چالش ها اثربخشی قابل ملاحظه ای دارد و فرآیند کار را آسان تر می کند، شرکت ملی حفاری ایران رسالت سنگینی در حوزه انجام وظایف سازمانی و مسئولیت های اجتماعی دارد و بر این اساس رویکردهای شرکت باید مبتنی بر شتاب بخشی در عملیات حفاری و شناسایی و رفع موانع باشد زیرا این شرکت یک شرکت حفاری و پیراحفاری است. وی با قدردانی از متخصصان و کارکنان مدیریت اکتشاف و شرکت ملی حفاری ایران که در شرایط سخت آب و هوایی و گرمای شدید استان خوزستان، برای تحقق برنامه های صنعت نفت تلاش می کنند، گفت: باارزش ترین سرمایه هر سازمان منابع انسانی است و رضایتمندی و ایجاد انگیزش سازمانی به ویژه در حوزه های عملیاتی بسیار با اهمیت است. حمیدرضا گلپایگانی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران نیز با بیان اینکه ملی حفاری فرایندهایی را که بر عملیات، گردش مته، خدمات فنی و تخصصی و پشتیبانی تأثیر مستقیم دارد، در اولویت برنامه ها قرار داده است و پیگیری می کند، ضمن آنکه شناسایی و رفع مشکلات، چابک سازی سازمان، درآمدزایی، بهینه سازی هزینه ها، مشارکت فعال در پروژه ها و کار براساس برنامه های شرکت های کارفرمایی از جمله سرفصل هایی است که در پیشبرد اهداف و برنامه های شرکت مورد توجه قرار دارد. وی در ادامه به اقدام ها و برنامه های شرکت برای تأمین نیازهای عملیاتی اشاره کرد و بازدیدهای میدانی را سبب شتاب بخشی به روند اجرای پروژه ها و افزایش بهره وری خواند.

 

تزریق میعانات گازی پارس جنوبی به میدان سروش به مدد نفتکش ایرانی

پروژه تزریق میعانات گازی میدان مشترک پارس جنوبی به میدان سروش با همکاری و حضور ناوگان شرکت ملی نفتکش آغاز شد. پروژه تزریق میعانات گازی میدان مشترک پارس جنوبی به میدان نفتی سروش، با همکاری و حضور ناوگان شرکت ملی نفتکش آغاز شد. در این زمینه با هماهنگی های انجام شده با شرکت نفت فلات قاره ایران، نفتکش فارست پس از بارگیری میعانات گازی به موقعیت میدان و سکوی سروش اعزام شد تا در عملیاتی ایمن، اما دشوار گاز مورد نیاز از طریق این کشتی به پایانه شناور خلیج فارس منتقل و سپس به چاه های میدان یادشده تزریق شود. در این عملیات که سه شنبه (چهارم خرداد) آغاز شد، خدمه نفتکش فارست با پشتکار و رعایت اصول ایمنی و فنی، موفق به انجام این عملیات برای نخستین بار در تاریخ معاصر صنعت نفت ایران شدند. پروژه تزریق میعانات گازی میدان مشترک پارس جنوبی به میدان سروش با هدف فراهم کردن امکان تداوم تولید گاز در این میدان مشترک و افزایش قدرت مانور در شرایط ویژه افتتاح شده است.

 

پتروشیمی کارون از ضایعات درآمدزایی می کند

مدیرعامل پتروشیمی کارون گفت: این شرکت افزون بر جلوگیری از آلودگی محیط زیست، از ضایعات شرکت درآمدزایی نیز می کند. علیرضا صدیقی زاده با اشاره به هفته محیط زیست گفت: پتروشیمی کارون با توجه به خوراک مصرفی و محصول تولیدی خود نوع آلودگی متفاوتی نسبت به دیگر صنایع پتروشیمی در سه عنصر آب، خاک و هوا دارد. طراحی اولیه پتروشیمی کارون به گونه ای است که با توجه به چنین آلودگی هایی، تمهیدهایی در زمینه استانداردهای محیط زیستی اندیشیده و اگر مجتمع بر اساس استانداردها عمل کند، نباید هیچ گونه آلودگی در سه عنصر آب، خاک و هوا داشته باشد. وی درباره استانداردهای طراحی اولیه برای پیشگیری از آلودگی هوا اظهار کرد: آنالیزورهای آنلاینی روی دودکش ها نصب شده است که تحت کنترل ویژه عملیات هستند و با حساسیتی که دارند به محض آنکه نتوانند گاز را احساس کنند، واحد را به طور کامل متوقف می کنند. مدیرعامل شرکت پتروشیمی کارون درباره ضایعات این شرکت که روی خاک نگهداری می شوند و با بارندگی های احتمالی می توانند به خاک نفوذ کنند، گفت: برای جلوگیری از انتشار این آلودگی، بخشی از این ضایعات را به مرکز دفن بهداشتی پسماندهای صنعتی (لندفیل) منتقل می کنیم و به روشی استاندارد شیرابه های حاصل از این ضایعات جمع آوری و دفع می شوند. صدیقی زاده ادامه داد: با وجود دفن این ضایعات در لندفیل، ممکن بود در زمان نگهداری یک هفته ای تا ارسال، شیرابه ها به زمین نفوذ و خاک را آلوده کنند که برای جلوگیری از این اتفاق، تمهیداتی در نظر گرفتیم. به این صورت که جایگاهی در حال آماده شدن و بتن ریزی است و مسیرهایی تعبیه شده تا شیرابه ها جدا شوند و به این روش اطمینان حاصل کنیم که در آن مقطع کوتاه نیز هیچ آلودگی برای طبیعت نخواهیم داشت. وی به بخش دیگری از ضایعات با عنوان «تار» اشاره کرد که باید سوزانده شوند و گفت: این ضایعات اگر روی زمین بمانند با جریان هوا و انتقال به محیط از یک آلاینده خاک به آلاینده هوا تبدیل می شوند، اما از سال ۱۳۹۸ تاکنون برای جلوگیری از سوزاندن این ضایعات و آلودگی هوا آن را به شکل خوراک به برخی شرکت ها ارسال می کنیم تا از آن کُک (Coke) تولید شود. به این روش نه تنها از آلودگی محیط زیست جلوگیری می کنیم، بلکه می توانیم بازاریابی کرده و از ضایعات شرکت نیز درآمد داشته باشیم. مدیرعامل شرکت پتروشیمی کارون با توجه به طراحی اولیه مبنی بر سوزاندن محصول جانبی تحت نام تجاری OTD گفت: اورتو تولوئن دی آمین محصول جانبی MTD است که باید سوزانده شود و به تبع آن آلودگی هوای منطقه را به همراه دارد. بیش از یک سال است با صادرات این محصول نه تنها از آلودگی محیط زیست جلوگیری می کنیم، بلکه می توانیم برای شرکت درآمدزایی داشته باشیم.

 

گیاه پالایی و پاکسازی  حوضچه های قدیمی در آغار و دالان

منطقه عملیاتی آغار و دالان از اجرای پروژه گیاه پالایی (Phytoremediation) و چند پروژه محیط زیستی دیگر هم زمان با هفته محیط زیست با ۵۳ میلیارد ریال هزینه خبر داد. عبدالمحمد کوهپیمای جهرمی، جانشین رئیس منطقه عملیاتی آغار و دالان با اشاره به اینکه اجرای پروژه گیاه پالایی و پاک سازی حوضچه های قدیمی پالایشگاه دالان با مشارکت دانشگاه شیراز و با یک میلیارد ریال هزینه در حال انجام است، گفت: در این پروژه از درختچه های وتیور برای حذف هیدروکربن های موجود در خاک استفاده می شود، زیرا این درختچه ها غلظت کل هیدروکربن های موجود در خاک را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهند. وی مهار پساب فرآیندی تأسیسات مرکزی آغار را (ACF) از دیگر پروژه های اجراشده دانست و افزود: پروژه احداث حوضچه تبخیر ثانویه برای مهار پساب فرآیندی تأسیسات مرکزی آغار (ACF) نیز با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصدی به وسیله ماشین آلات واحد ترابری این منطقه باارزش ریالی حدود ۴۰ میلیارد ریال در حال اجراست. جانشین رئیس منطقه عملیاتی آغار و دالان از طرح تعویض رینگ فرسوده آب شهرک مسکونی دالان خبر داد و اعلام کرد: به منظور بهینه سازی مصرف آب، طرح تعویض رینگ فرسوده آب شهرک مسکونی دالان با همکاری واحد تصفیه خانه این منطقه عملیاتی تعریف و دو رینگ جداگانه هر یک به طول پنج کیلومتر برای آب مصرفی و آب آشامیدنی و با ۱۲ میلیارد ریال هزینه اجرا شده است. کوهپیمای جهرمی اظهار کرد: همچنین با اتصال فاضلاب فاز دو شهرک مسکونی دالان به سیستم تصفیه فاضلاب، ظرفیت پساب های بهداشتی تصفیه شده این منطقه برای آبیاری فضای سبز، روزانه ۱۵۰ مترمکعب افزایش یافت. وی با بیان اینکه مقدار سرانه فضای سبز این منطقه ۲۷۰ مترمربع است، از ارتقای سرانه فضای سبز با کاشت حدود ۷۰۰ اصله نهال جدید خبر داد. جانشین رئیس منطقه عملیاتی آغار و دالان ساخت آبشخور به ویژه در فصل گرما برای حیوانات به منظور حمایت از حیات وحش منطقه و حفظ چرخه اکوسیستم محیط و نصب تابلو با مسائل محیط زیستی را از دیگر اقدام های انجام شده در این منطقه در زمینه فرهنگ سازی برشمرد.

منطقه عملیاتی آغار و دالان از مناطق عملیاتی پنج گانه شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی است که در حوزه جغرافیایی شهرستان های فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین در استان فارس قرار دارد.

 

تولید زودهنگام نفت از میدان ابوذر کلید می خورد

فرآیند تولید زودهنگام میدان ابوذر با پایان عملیات اجرایی لوله گذاری این میدان حدفاصل سکوی AC با A۲۰ و سکوی AA با A۲۱ به طول تقریبی ۱۷ کیلومتر در سایزهای ۸ و ۱۲ اینچ، پس از انجام عملیات حفاری به وسیله دکل سحر ۲ که در حال حرکت به سمت این میدان است، آغاز می شود. عملیات لوله گذاری در کوتاه ترین زمان ممکن در ۲۵ روز (در بازه زمانی ۲۴ اردیبهشت تا ۱۷ خردادماه) با رعایت تازه ترین استانداردها و مبانی مهندسی معتبر جهانی، دانش و فناوری کاملا بومی - ایرانی از سوی مهندسان کشور با تلاش کارکنان مدیریت مهندسی و ساختمان و منطقه عملیاتی خارک شرکت نفت فلات قاره ایران و پیمانکاران طرح انجام شده و پس از آغاز عملیات حفاری تولید زودهنگام از چاه های A۲۰ و A۲۱ (در دوره ۶ ماه عملیات حفاری)، افزایش تولید از سکوهای جدید در میدان را میسر می کند. عملیات ساخت و تجهیز روسازه سکوهای جدید میدان ابوذر به وزن تقریبی هرکدام ۱۲۰۰ تن با پیشرفت فیزیکی سازه ای حدود ۹۵ درصد و پیشرفت کلی شامل خرید و راه اندازی تجهیزات حدود ۶۳ درصد در کارگاه خرمشهر در حال انجام است که مطابق برنامه زمان بندی پیش بینی شده، نصب روسازه ها در اوایل سال ۱۴۰۱ امکان پذیر خواهد بود. پیش بینی می شود عملیات برق رسانی و انتقال دیتا به وسیله کابل زیردریایی کامپوزیت به طول ۱۴.۵ کیلومتر در پاییز سال ۱۴۰۰ محقق شود.