شرکت بهینه سازی مصرف سوخت

  چاه های کشاورزی با انرژی های تجدیدپذیر برقدار شدند

شرکت های بهینه سازی مصرف سوخت و توانیر باامضای تفاهم نامه ای،برای نخستین بار در کشور چاه های کشاورزی را با انرژی های تجدیدپذیر برق دار می کنند.

براساس این تفاهم نامه که بین علی مبینی دهکردی، مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت ومحمدحسن متولی زاده، مدیرعامل توانیر امضا شد، 60 هزارچاه کشاورزی در مدت  سه سال برقدار می شود. به گفته مبینی دهکردی درمرحله نخست این طرح،11هزارچاه کشاورزی با انرژی های تجدیدپذیر برقدار خواهند شد. وی تصریح کرد: براساس این تفاهم نامه، کشاورزان بابت خرید ونصب صفحه های خورشیدی و تجهیزات مورد نیازشبکه، هزینه ای پرداخت نمی کنند و تنها برای خرید تجهیزات اختصاصی مانند ترانس هزینه می کنند. مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با بیان اینکه این تفاهم نامه براساس مصوبه سال شورای اقتصاد وقانون بودجه 1400 کل کشور امضا شده است، اظهار کرد: براساس این مصوبه 1.6میلیارد دلارازمحل صرفه جویی سوخت مایع چاه های کشاورزی برای برقی کردن چاه های کشاورزی با گازوئیل، اختصاص یافته است. مبینی دهکردی همچنین با اشاره به اینکه با اجرای این کار تنوع بخشی درمنابع تولید برق بیش ازگذشته پیگیری می شود، افزود: بااجرای این طرح صنعت سلول های خورشیدی توسعه می یابد و زمینه برای فعالیت این صنعت در مقیاس های بزرگ تر فراهم خواهد شد.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت تصریح کرد: با برق دار کردن چاه های کشاورزی درقالب این تفاهم نامه، در زمستان که چاه های کشاورزی خاموش است، برق خورشیدی به شبکه تزریق و در زمستان نیز برق بخشی از مصرف کنندگان عمده از این طریق تأمین می شود.

وی اظهارکرد: اجرای این طرح، سبب پاک تر شدن محیط زیست، ایجاد زنجیره ارزش  و رونق هرچه بیشتر اشتغال رادر پی خواهد داشت. مدیرعامل توانیر نیزبا اشاره به این که این طرح همسو با اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و رونق تولید است، تصریح کرد: با اجرای کامل این طرح دوهزارمگاوات نیروگاه خورشیدی ساخته می شود.

متولی زاده گفت: با برق دارشدن چاه های کشاورزی، هزینه های کشاورزان کاهش می یابد و 80درصد هزینه های جاری آنها نسبت به زمان استفاده از سیستم دیزلی کمتر می شود.

وی ادامه داد: با آمدن برق سر چاه، امکان آبیاری نوین فراهم می شود و بهره وری آبیاری افزایش می یابد.

به گفته متولی زاده، برای سوخت رسانی به چاه های کشاورزی دیزلی باید سالانه بیش از 40تا 50هزار نفتکش جاده پیما درجاده های کشورتردد کنند که حذف این حجم تردد نیز نقش مهمی در کاهش حوادث جاده ای ایفا می کند.

 

   پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان رضوی

افزایش شمار جایگاه های عرضه سوخت به 133 باب

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان رضوی از افتتاح یک جایگاه جدید عرضه سوخت خبر داد و گفت: با راه اندازی این جایگاه، شمار جایگاه های عرضه سوخت این منطقه به 133 باب رسید.

علی اصغر اصغری درآیین افتتاح این جایگاه که معاونان وجمعی از رؤسای واحدهای منطقه حضور داشتند، با اشاره به مشخصات فنی این جایگاه اظهارکرد: جایگاه مزبور با 10 نازل فعال به صورت مستقیم زمینه اشتغال زایی را برای 10 نفر فراهم کرده است.

وی گفت: این جایگاه بامساحت 678مترمربع در قالب مجتمع خدمات رفاهی در جاده سیمان مشهد، نبش کشمیری 14واقع شده وافزون بر عرضه سوخت، دارای نمازخانه، رستوران و سوپرمارکت است.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان رضوی تصریح کرد: راه اندازی جایگاه اختصاصی 177 مشهد، با مدیریت بخش خصوصی موجب رفاه بیشتر زائران و مجاوران حرم امام هشتم شیعیان شده است.

 

  پالایشگاه نفت تهران

 آغازتعمیرات اساسی واحد تقطیر جنوبی

تعمیرات اساسی واحد تقطیر جنوبی پالایشگاه نفت تهران مطابق برنامه با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی از امروز آغاز شد.  از مهم ترین اقدام های این مرحله از تعمیرات اساسی می توان به تعویض پکینگ (Packing) تعدادی از بسترهای برج های 151 و 102، تعویض 50درصد بدنه و سقف کوره 101 (که مسیر بحرانی این تعمیرات اساسی است)،تعویض تیوب نمونه در قسمت تشعشع وجابه جایی کوره های 101 و151و102،همچنین تعویض ظرف V-152، نوسازی مسیر آب کولینگ شمال وغرب واحد، نصب مبدل جدید E-615 و تعمیر  ۷۵ دستگاه مبدل حرارتی در واحد تقطیر اشاره کرد.

انجام تعداد 200دستور کار عملیاتی افزون بردرخواست و دستور کارهای بازرسی فنی، زیر نظر مهندسان خدمات فنی و مهندسی و بهره برداری دیگر اقدام های مهم این تعمیرات اساسی است.

واحد تقطیر وظیفه پالایش روزانه 125 هزاربشکه نفت خام را برای ادامه فعالیت های پالایش واحدهای پایین دستی به عهده دارد؛محصولات این واحد شامل گازمایع، بنزین سبک و سنگین، نفتا، نفت سفید ودیزل،همچنین ته ماند اتمسفریک،خوراک واحد آیزوماکس، خوراک روغن سازی ها و وکیوم باتوم است.

تعمیرات اساسی واحد تقطیر شرکت پالایش نفت تهران پیش تر هرسه سال یک بار انجام می شد، اما هم اکنون به دلیل روزآمدی تجهیزات فنی و پالایشگاهی آن هر چهار سال یک بار انجام می شود.

 

    شرکت گاز استان خراسان جنوبی

خراسان جنوبی سبز شد

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی گفت: بیش از 97 درصد جمعیت استان خراسان جنوبی زیر پوشش گاز طبیعی قرار دارند و استان خراسان جنوبی اکنون به عنوان استان سبز در زمینه گازرسانی شناخته می شود. سیدمحمودهاشمی بابیان این که هم اکنون100درصدخانوارشهری و بیش از94درصد خانوار روستایی استان زیرپوشش شبکه گازطبیعی قراردارند،افزود: بااحتساب این میزان گازرسانی در دو حوزه شهر و روستا، هم اینک درصد بهره مندی جمعیت استان خراسان جنوبی از گاز طبیعی به بیش از 97 درصد رسیده است.

وی افزود:هشت شهرستان استان بامیانگین ضریب بهره مندی 99درصد جزو شهرستان های سبز شناخته می شود وبا تکمیل پروژه های گازرسانی روستایی، به زودی سه شهرستان طبس، نهبندان و خوسف نیز به شهرستان های سبز افزوده خواهند شد. مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی تصریح کرد: به همت کارکنان و خلق رکورد بی سابقه گازرسانی به 634 روستادرسال گذشته، مجموع روستاهای بهره مند از گاز طبیعی در استان به 1404مورد رسیده است. هاشمی همچنین گفت: هم اکنون 131هزار و 305 خانوارشهری و 87هزار و 691خانوار روستایی در استان خراسان جنوبی زیر پوشش گاز طبیعی قرار دارند و پیش بینی می شود تا چند ماه آینده،همه روستاهای باقابلیت گازرسانی، به شبکه سراسری گازطبیعی متصل شوند.

 

    شرکت ملی نفت ایران

فراخوان انتخاب و ارزیابی همیاران ایمنی تمدید شد

 فراخوان انتخاب، ارزیابی، آموزش و روزآمدی داوطلبان و همیاران ایمنی وآتش نشانی شرکت ملی نفت ایران تمدید شد. با توجه به دستور معاون وزیر ومدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، همچنین به منظور تقویت و حمایت از عملیات، فرآیندها واقدام های کارساز درحوزه سلامت، ایمنی و آتش نشانی، مدیریت توسعه منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران با همکاری مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست این شرکت در نظر دارد پس از انتخاب و ارزیابی داوطلبان، برگزاری دوره های آمادگی حرفه ای و تخصصی، همچنین روزآمدی آنها در بلندمدت، از ظرفیت همکاران عزیز در صیانت از سرمایه های انسانی و اموال شرکت و کشور بهره مند شود. کارکنان رسمی و قراردادی با حداکثر 35 سال سن و سابقه حداقل دو سال کار در صنعت نفت می توانند در این فراخوان ثبت نام کنند. متقاضیان وعلاقه مندان می توانند تاچهارم مردادماه1400به نشانی PORTAL.NIOC.IR  مراجعه و یا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 61626243 تماس حاصل کنند.

 

 

    شرکت نفت فلات قاره ایران

افزایش ضریب بازیافت میدان بلال با تزریق نانوسیال

ضریب بازیافت درمیدان بلال با دستیابی به دانش فنی تولید نانوساختارهای مناسب و تزریق آن در مخزن سورمه به طور قابل توجهی افزایش می یابد.

هدف اصلی این طرح که ازخردادماه 94با همکاری پژوهش و فناوری و مهندسی نفت و بازرسی فنی این شرکت، پژوهش وفناوری شرکت ملی نفت، پژوهشگاه صنعت نفت همچنین همکاران منطقه لاوان وسکوی بلال آغازشده، بررسی امکان تزریق پذیری نانوسیا لات به عنوان یکی از روش های نو برای افزایش ضریب بازیافت نفت مخزن نسبت به روش کنونی (تزریق تنها آب) است.

دراین طرح پژوهشی، طیف وسیعی ازنانوساختارها(اکسیدهای فلزی-کربنی وهیبریدی) مطالعه وپایداری نانوساختارها در شرایط شوری،دما وفشارمخزن بررسی شده و دستیابی به دانش فنی پایدارسازی نانوساختارها در شرایط شوری و دماهای بالا ازدستاوردهای این طرح است.

بررسی نتایج آزمایشگاهی وشبیه سازی تزریق نانوسیال منتخب درمقیاس میدانی و تک چاهی ازنظر فنی واقتصادی نشان داده است که افزودن نانوافزایه ها به آب تزریقی کنونی به مخزن می تواند سبب افزایش قابل توجه ضریب بازیافت مخزن نسبت به آب تزریقی خلیج فارس بدون نانوافزایه ها به مخزن شود.

این طرح در چهار مرحله تعریف شده که مرحله نخست آن شامل سنتز، تهیه فرمولاسیون و طراحی (دانش فنی) استفاده از نانوذرات برای تهیه امولسیون های پایدار در ازدیاد برداشت در مقیاس آزمایشگاهی، فاز دوم شامل شبیه سازی تزریق نانوسیال منتخب به مخزن سورمه میدان بلال، فازسوم شامل تهیه نانوسیال منتخب درمقیاس نیمه صنعتی برای انجام آزمون های ازدیاد برداشت برای تزریق به مخزن سورمه میدان بلال وفازچهارم نیز مربوط به اجرا در مقیاس تک چاه در یکی از چاه های تزریقی میدان بلال است.

 تزریق میعانات گازی پارس جنوبی به میدان سروش

پروژه تزریق میعانات گازی میدان مشترک پارس جنوبی به میدان سروش با هدف افزایش قدرت رزمایش در شرایط ویژه آغاز به کار کرد.

علیرضا زمردیان،مجری پروژه تزریق میعانات گازی میدان مشترک پارس جنوبی به میدان سروش گفت:این پروژه شامل بررسی راهکارهای مختلف فرستادن میعانات گازی به میدان سروش از طریق پایانه خلیج فارس، امکان سنجی راهکارهای عملیاتی هدایت میعانات گازی به فرآیند تولید سکوی سروش، همچنین بررسی مخاطره های کار بامیعانات گازی،شناسایی ریسک های عملیات و ارزیابی آنها به ویژه در پایانه خلیج فارس به منظور اصلاح سیستم ایمنی و ارتقای وسایل و تجهیزات مورد نیاز بوده است.

 

   پژوهشگاه صنعت نفت

  قرارداد تجاری سازی دانش فنی تصفیه آب امضاشد

پژوهشگاه صنعت نفت به منظور توسعه و تجاری سازی دانش فنی تصفیه آب با استفاده از فرآیند میکروفیلتراسیون با حفره های متغیر با شرکت شتاب دهنده آبان قرارداد مشارکت امضا کرد. جعفرتوفیقی،رئیس پژوهشگاه صنعت نفت درحاشیه امضای این قرارداد گفت: خوشبختانه مرکزمناسبی برای انجام مأموریت های این مجموعه درنظرگرفته شده است وامیدوارم شاهد حضورجوانان بااستعداد و کارآفرین،شتاب دهنده های باانگیزه واستارت آپ هایی که می توانند تحول اساسی در فعالیت های پژوهشگاه وصنعت نفت ایجاد کنند، دراین مرکز باشیم. وی با اشاره به این که از ابتدای دهه 80،مباحث مرتبط با پارک های علم و فناوری، مراکز رشد ومسائل مرتبط باکارآفرینی درکشورآغازشده است، تصریح کرد: این مهم  مورد حمایت همه جانبه مسئولان قرارگرفته و به حرکتی بالنده و پرشتاب در کشور تبدیل شده است. توفیقی اظهارکرد: ازاینکه پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان یک مرکز مأموریت گرا و مسئولیت پذیر و پاسخ گو به صنعت نفت کشور بااین جریان همراه شده است، خوشحالیم و به جرات می توانیم ادعا کنیم که این مجموعه از پیشگامان مؤسسه های مراکز نوآوری در کشور است.

 

   پژوهشگاه صنعت نفت

پایش کیفیت روانکارها در دستور کار پژوهشگاه نفت قرار گرفت

پروژه ای باهدف ارزیابی روغن وگریس های جدید شرکت آریاساسول مطابق با استانداردهای بین المللی در نشست شورای پژوهشی پژوهشگاه صنعت نفت تصویب شد.

کاربرد نتایج حاصل از انجام این پروژه که بررسی و کنترل کیفیت همه روانکارهای مورد استفاده در ادوات شرکت پلیمر آریاساسول به صورت پیوسته با استفاده از تکنیک OCM نام دارد، بیشتر و به طور شاخص برای همه ادوات شرکت پلیمر آریا ساسول کاربرد دارد. تکنیک مورد استفاده دراین روش، پایش وضع از طریق روغن است که با استفاده از آنالیز روغن در حال کار همه مشکلات دستگاه ها،همچنین زمان سرریز روغن، تعویض روغن و وضع کارکرد قطعات دستگاه های مختلف مشخص خواهدشد. کاهش هزینه ها و خسارت های واردشده به موتورها و دستگاه ها و افزایش بهره وری شرکت از مزایای این پروژه  به شمار می آید. روش OCM نسبت به روش های دیگر پایش وضعیت مانند ترموگرافی و آنالیز ارتعاشات کاربردی تر و جامع تر است.