معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت:

فرآیند تبدیل وضعیت  ایثارگران تسریع شود

 معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، در نامه ای خطاب به مدیران عامل چهار شرکت اصلی این وزارتخانه، بر ضرورت تسریع در اجرای قانون تفسیر بند «و» ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم توسعه و تبدیل وضعیت ایثارگران مشمول بخشنامه مربوطه در اسرع وقت تأکید کرد. در نامه فرزین مینو آمده است: «احتراماً پیرو بخشنامه ۷۳۱-۲/۲۰ مورخ ۱۳۹۹.۱۱.۱۴ وزیر محترم نفت، موضوع اجرای قانون تفسیر بند «و» ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم توسعه کشور، خواهشمند است دستور فرمایید مدیریت توسعه منابع انسانی آن شرکت با قید فوریت و در اسرع وقت، اقدام های مربوط به تبدیل وضعیت ایثارگران مشمول بخشنامه صدرالاشاره را در دستور کار پیگیری و نظارت مستمر قرار داده و فهرست مشمولان واجدشرایط و اطلاعات مربوط به ایشان را برای درخواست شماره مستخدم حداکثر تا تاریخ ۱۴۰۰.۳.۱۰ به این معاونت اعلام کنند. در ضمن با عنایت به مفاد نامه شماره ت ه م/۴۲۰۸۷۱ مورخ ۱۳۹۹.۱۱.۱۴، مشمولان بخشنامه اشاره شده با مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر با رعایت شرط سن (حداکثر ۵۰ تمام برای کارمندان مرد و ۴۵ سال برای کارمندان زن در تاریخ تصویب قانون ۱۳۹۹.۷.۲۷) در برابر سمت سازمانی متناسب با رشته/ مقطع تحصیلی (در صورت وجود سمت بلاتصدی با شرایط احراز مناسب برای افراد مشمول) به کارمندی تبدیل وضعیت خواهند یافت، از این رو در صورت نبود سمت بلاتصدی مناسب، ایجاد سمت مناسب بر اساس ظرفیت های موجود سازمان آن شرکت و از طریق همکاری و هماهنگی با اداره کل تشکیلات، روش ها و تعالی سازمانی این معاونت مطمح نظر و مورد تأکید است.»

 

افزایش سه برابری ذخیره سازی نفت گاز در منطقه چابهار

 مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه چابهار با اشاره به افزایش ظرفیت ذخیره سازی نفت گاز به میزان دو تا سه برابر گذشته در آینده نزدیک گفت: تعمیر مخازن انبار نفت چابهار، احداث اسکله ۵۰ هزار تنی چابهار با توجه به توسعه سواحل مکران از دیگر پروژه های در دست اقدام در این منطقه است.

سیدکاظم اسد با اشاره به پهلوگیری ۴۰ فروند کشتی حامل سوخت در اسکله چابهار در سال ۹۹ گفت: از این طریق ۲.۵ میلیارد لیتر سوخت دریافت شده که از این مقدار، ۹۰۰ میلیون لیتر آن به نیروگاه های سیکل ترکیبی چابهار و کنارک، ۶۰ میلیون لیتر نفت کوره به نیروگاه بخار ایرانشهر ارسال شده است.

وی با اشاره به اینکه منطقه چابهار، منطقه معین پخش زاهدان محسوب می شود، گفت: سال ۹۹، میزان۱۲۴ میلیون لیتر نفت گاز و بنزین به منطقه زاهدان ارسال شده است.

مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه چابهار با تأکید بر اینکه تلاش کردیم در سال ۹۹ مانند دیگر مناطق شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در حوزه توزیع الکترونیکی سوخت فعال باشیم، گفت: از ابتدای مردادماه سال ۹۹ ترغیب خانوارها برای ثبت نام توزیع الکترونیکی گاز مایع و نفت سفید آغاز شد، تا پایان سال، ۲۵۶ هزار خانوار در این طرح ثبت نام کردند که از این تعداد اطلاعات ۲۴۰ هزار خانوار تأیید شده است.

اسد با اشاره به توزیع 100درصدی نفت سفید در منطقه به صورت الکترونیکی گفت: توزیع نفت گاز نیز در منطقه چابهار به جز در بخش صیادی به صورت الکترونیکی انجام می شود.

 

 سفارش ۱۶۵ میلیون یورویی پتروپارس  به پیمانکاران و سازندگان داخلی

 مدیرعامل گروه پتروپارس از واگذاری بیش از ۱۶۵ میلیون یورو کالا و تجهیزات طرح ساخت واحد فراورش مرکزی میدان آزادگان جنوبی (CTEP) به پیمانکاران، سازندگان و تأمین کنندگان داخلی خبر داد.

حمیدرضا مسعودی با تأکید بر حمایت حداکثری از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی گفت: در جریان اجرای عملیات ساخت بزرگ ترین واحد فراورش نفت ایران تاکنون ۴۷ قرارداد با مشاوران، تأمین کنندگان و پیمانکاران اجرایی داخلی امضا شده است.

وی با بیان اینکه بخش کالا و تجهیزات از مهم ترین بسترهای حمایت از سازندگان و تأمین کنندگان داخلی است، اظهار کرد: تاکنون ۱۱۳ آگهی دعوت به مناقصه با ارزش برآوردی بیش از ۱۶۵ میلیون یورو برای سازندگان و تأمین کنندگان داخلی ارسال شده که می تواند زمینه ساز ایجاد یا تثبیت بیش از ۱۰ هزار شغل در کشور شود.

مدیرعامل گروه پتروپارس با اشاره به اینکه از این تعداد ۲۹ قرارداد سفارش کالا نهایی شده است، افزود: بخشی از این قراردادها مربوط به ساخت و تأمین کالای کمپرسورهای ناحیه گاز، ترانسفورماتورهای برق (قدرت و توزیع)، خطوط لوله روزمینی و زیرزمینی، پکیج تولید نیتروژن، کولرهای هوایی، مبدل های حرارتی، پکیج هوای ابزاردقیق، پکیج TEG، کابل های کنترل و ابزاردقیق و اسکلت فلزی است که مراحل ساخت آنها در جریان است.

مسعودی حمایت از شرکت های دانش بنیان و تولیدات داخلی را از سیاست های راهبردی پتروپارس دانست و تأکید کرد: با حمایت های انجام شده به طور حتم شرکت های ایرانی قادر خواهند بود نیازهای ما را در پروژه های مختلف تأمین کنند، به نحوی که بتوانیم طرح ها و پروژه ها را به طور کامل و با توان داخلی اجرا و بهره برداری کنیم.

وی تصریح کرد: حدود ۶۵۰ نفر در محل کارگاه پروژه در حال فعالیت اند که بیش از ۸۰ درصد آنان بومی هستند.

 

 توسعه میدان های باباگیر و بانکول در دستور کار امسال نفت مرکزی

طرح توسعه میدان های باباگیر (باباقیر) و بانکول در غرب کشور در برنامه توسعه امسال شرکت نفت مناطق مرکزی ایران قرار گرفته است. غلامرضا نصیرایی، مدیر فنی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: با پایان عملیات لرزه نگاری دوبعدی میدان های باباگیر و بانکول و نتایج حاصله از تفسیر داده های آن، طرح توسعه این میدان ها در دستور کار قرار می گیرد. وی افزود: عملیات لرزه نگاری دوبعدی میدان های پیش گفته به طول حدود ۵۰۰ کیلومتر در مناطقی از استان های ایلام و کرمانشاه انجام شده و تفسیر داده ها زمینه توسعه این میدان ها را فراهم آورده است.

مدیر فنی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران اظهار کرد: توسعه این دو میدان که از جمله میدان های تحت سرپرستی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در غرب کشور هستند، به منظور ارزیابی توان تولید برای پشتیبانی از میدان تنگ بیجار انجام می شود.

نصیرایی تصریح کرد: عملیات لرزه نگاری سه بعدی در میدان های تنگ بیجار و دلاوران به وسعت یک هزار و ۵۶۰ کیلومترمربع در قالب یک پروژه مشترک با میدان های باباگیر و بانکول در دست اجراست که در فاز نخست این عملیات، بخش سه بعدی میدان دلاوران به پایان رسیده و مراحل پردازش و تفسیر داده های آن در حال اجراست.

وی افزود: با اجرایی شدن پیش نیازهای عملیات برداشت داده های لرزه ای در میدان تنگ بیجار، فاز دوم عملیات لرزه نگاری سه بعدی نیز از ابتدای امسال آغاز و پیش بینی می شود در سال ۱۴۰۱ به پایان برسد.

مدیر فنی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران اظهار کرد: این پروژه لرزه نگاری از بزرگ ترین و پیچیده ترین پروژه های عملیات برداشت داده های لرزه ای صنعت نفت به شمار می رود که با اعتباری حدود ۴۰ میلیون یورو و ۱۰۵۹ میلیارد ریال در استان ایلام در دستور کار قرار گرفته است.

نصیرایی هدف از اجرای این پروژه را شناسایی بیشتر میدان های باباگیر و بانکول برای ارزیابی توان تولید و توسعه آنها، رفع ابهام های ساختمانی و نیز شناسایی دقیق پارامترهای مخزنی میدان تنگ بیجار برای توسعه فاز دوم تنگ بیجار، کاهش ریسک حفاری در میدان های در حال مطالعه و در نتیجه تضمین تأمین پایدار خوراک پالایشگاه و پتروشیمی ایلام عنوان کرد.

 

     اجرای طرح طبقه بندی پیمانکاران  شرکت ملی پخش فراورده های نفتی 

 

مدیر منابع انسانی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران از اجرای موفقیت آمیز طرح طبقه بندی مشاغل نیروهای پیمانکاری در ستاد و مناطق 37 گانه شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران خبر داد.  حسین دانش در این باره گفت: این طرح در ۳۷ منطقه شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران مشتمل بر ۲۲۸ ناحیه، ۱۶۶ تأسیسات و انبار و ۵۰ مرکز سوختگیری هواپیمایی در سراسر کشور، از نقاط صفر مرزی و سخت گذر تا انبارهای صادراتی اجرا شده است.  وی اظهار کرد: این طرح عظیم با راهبری و حمایت مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران و همت و تلاش کارکنان منابع انسانی ستاد و مناطق به منظور بهبود وضعیت معیشتی و هم ترازی حقوق ۷ هزار و ۵۶۱ نفر از کارگران و شاغلان خدوم و زحمتکش تحت پوشش قانون کار در ستاد و مناطق 37گانه در سطح کشور در سال ۱۳۹۹ اجرا و همه حقوق و مزایای پارسال نیروها نیز بر اساس طرح طبقه بندی مشاغل تا پایان اسفند سال ۱۳۹۹ پرداخت شد.  مدیر منابع انسانی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد افزایش در حقوق کارکنان پیمانکاری شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران تثبیت شده، افزود: طرح یادشده سبب رضایتمندی و ایجاد انگیزه دو برابری کارکنان در زمینه خدمت رسانی به هموطنان عزیز شده است.

دانش تأکید کرد: کارکنان پیمانکاری بر اساس مدرک تحصیلی، سابقه کاری در صنعت نفت، وضع اشتغال و محل جغرافیایی خدمت، ساماندهی و گروه بندی و از مزایای طرح طبقه بندی و فوق العاده های تخصیصی بهره مند شده اند.

 

سامانه الکترونیکی  مدیریت پسماند شرکت ملی نفت رونمایی شد

سامانه الکترونیکی مدیریت پسماند شرکت ملی نفت ایران به نشانی waste.nioc.ir رونمایی شد.

با توجه به پایان پروژه پژوهشی طرح یکپارچه مدیریت پسماند در واحد محیط زیست مدیریت اچ اس ای این شرکت، سامانه الکترونیکی این طرح راه اندازی شد.

ثبت اطلاعات مدیریت پسماند در شرکت های تابع و فرعی شرکت ملی نفت ایران بر اساس راهنما و دستورعمل های این شرکت و وزارت نفت تنها از طریق سامانه الکترونیکی مدیریت پسماند انجام می شود.

سامانه مدیریت پسماند، به عنوان یکی از مهم ترین خروجی های طرح یکپارچه مدیریت پسماند است که با توجه به نیاز مدیریت اچ اس ای شرکت ملی نفت ایران و با همکاری و حمایت های فنی و اجرایی مدیریت فاوا و از طریق مدیریت پژوهش و فناوری انجام شده است.

این سامانه به منظور ایجاد قابلیت کنترل و پایش مستمر پسماندهای تولیدی در صنعت نفت و بر اساس زنجیره ارزش شرکت ملی نفت ایران از همان ابتدای فرایند تولید پسماند تا دفع نهایی در پایلوت های اکتشاف، حفاری، تولید و بهره برداری تا انتقال و ذخیره سازی عملیاتی شده و یکی از ابزارهای مهم کنترل و پایش این حوزه در بخش های محیط زیست صنعت نفت به شمار می آید.

از اهداف ایجاد این سامانه می توان به ایجاد سیستم گزارش دهی و گزارش گیری از فرایند مدیریت پسماند بر اساس ساختار سازمانی شرکت ملی نفت ایران، ایجاد یکپارچگی در تمامی فرایندهای مدیریت پسماند و عناصر موظف در آن، ایجاد سیستم گزارش دهی و گزارش گیری از فرایند مدیریت پسماند براساس نوع و خصوصیات پسماند، ایجاد فرایند ردیابی لحظه ای از وضعیت موجودی مدیریت پسماند و فرایندهای در حال اجرا براساس آیتم های مختلف همانند نوع فعالیت، حوزه جغرافیایی، ساختار و...، امکان بررسی روند تولید و مدیریت پسماند بر اساس گزارش های مدیریتی، دارا بودن صفحه داشبورد وضعیت مدیریت پسماند برای مدیران و رؤسا، ارائه گزارش های متنوع آماری در رابطه با میزان تولید پسماند، امکان دسترسی آسان و تحلیل اطلاعات پسماند تولیدی در شرکت ها به منظور اطلاع سطوح مدیران ارشد سازمان و انجام محاسبات ریاضی پسماند تولیدی و گزارش گیری از سامانه به صورت هوشمند اشاره کرد.

دسترسی به این سامانه از طریق سایت مدیریت ایمنی، بهداشت، محیط زیست و پدافندغیرعامل به آدرس hse.nioc.ir نیز امکانپذیر است.