بزرگ ترین پروژه مهار سیلاب در پارس جنوبی  اجرا می شود

 مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت: اجرای ۱۵ پروژه مهار سیلاب به صورت همزمان با ۵ هزار میلیارد ریال در منطقه پارس جنوبی در دستور کار این سازمان قرار دارد. ایرج خرم دل گفت: این پروژه ها به منظور تکمیل مهار سیلاب و آب های سرگردانی که از سمت حوضه های آبریز بالادست به سمت تأسیسات پارس جنوبی سرازیر می شدند، عملیاتی شده و هدف از طرح مهار و دفع سیلاب منطقه ویژه پارس، کنترل سیلاب های پارس جنوبی است، به نحوی که تأسیسات احداثی پایین دست دچار آسیب و خسارت نشوند و با اجرای این پروژه، همه آب ها به وسیله سدها و کانال های هدایت سیلاب، کنترل و مهار خواهند شد. وی افزود: تأسیسات صنعتی و پالایشگاه ها به دلیل نبود این سدها با مشکلات فراوانی در فصل بارندگی روبه رو می شدند که با دستور مقام عالی وزارت نفت و کمیته بحران این وزارتخانه، این پروژه در دو منطقه پارس یک و پارس دو کنگان اجرایی می شود. مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تصریح کرد: اکنون این پروژه ها پیشرفت فیزیکی مطلوبی دارند و عملیات اجرایی آنها نیز مطابق برنامه زمان بندی شده در حال انجام است و نظارت بر عملکرد پیمانکاران این پروژه ها به عهده مدیریت طرح های مهندسی و مدیریت های مناطق پارس یک و 2 منطقه ویژه پارس قرار دارد.  خرم دل گفت: با اجرای این پروژه ها و وجود ۲۷ سد تأخیری که در منطقه فعال می شود و با وجود ۸۰ کیلومتر کانال مهار سیلاب و ۲۰۰ زیرآبگذر، این نوید را می دهیم که دیگر نگرانی در زمینه آسیب یا خسارت های احتمالی سیلاب به پالایشگاه ها و مناطق پایین دست در منطقه پارس یک و 2 وجود نخواهد داشت.

وی تأکید کرد: با بررسی هایی که از سوی متخصصان انجام شده، این پروژه با این سطح و با این حجم از کار، رکورد در مهار سیلاب است که از سوی سازمان منطقه ویژه اجرا می شود.

 

دهمین دوره نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری  برگزار می شود

دهمین دوره نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (INOTEX 2021) با رویدادها و بخش های جانبی متنوعی از ۲۸ تا ۳۱ اردیبهشت ماه، در فضای باز پارک فناوری پردیس و با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار می شود. در ۹ دوره برگزاری این رویداد، اینوتکس اکنون به زمینه ای برای عرضه نوآوری و فناوری، تبادل دانش فنی و فناوری و نیز مشارکت میان شرکت ها و سرمایه گذاران داخلی و بین المللی بدل شده است، به گونه ای که در طول این مدت، در مجموع بیش از ۱۸۵۰ شرکت و استارت آپ ایرانی و خارجی به عنوان غرفه دار در این نمایشگاه حضور داشته و بیش از ۶۰ هزار نفر نیز از این نمایشگاه بازدید کرده اند. در این دوره از نمایشگاه، بیش از ۳۰۰ استارت آپ، شرکت فناور و دانش بنیان، شتاب دهنده و مرکز نوآوری، مرکز رشد و پارک فناوری و... به ارائه تازه ترین محصولات و خدمات فناورانه خود به بیش از ۲۰ هزار نفر بازدیدکننده حضوری و برخط (آنلاین) خواهند پرداخت. اینوتکس تنها یک نمایشگاه نیست؛ بلکه هر ساله به منظور توسعه مشارکت و همکاری های فناورانه، تشویق جوانان به کارآفرینی و نیز فرهنگ سازی سرمایه گذاری در حوزه های نوآورانه، رویدادها و بخش های جانبی پرشماری در کنار این نمایشگاه برگزار می شود که ظرفیت محتوایی بسیار خوبی برای عموم جامعه در بر دارد. آیین گشایش این رویداد روز سه شنبه،(۲۸ اردیبهشت ماه) با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در پارک فناوری پردیس - نمایشگاه اینوتکس برگزار می شود.

 

بورس انرژی میزبان عرضه گازوییل شد

رینگ بین الملل بورس انرژی ایران، میزبان عرضه گازوییل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران شد. به گزارش بورس انرژی، رینگ داخلی این بورس (سه شنبه، ۲۱ اردیبهشت ماه) شاهد عرضه کالاهای اکسیژن مایع شرکت متانول کاوه، برش سنگین و گاز مایع صنعتی پتروشیمی بندر امام و ریفورمیت و هیدروکربن سنگین پتروشیمی بوعلی سینا است و بنزین اکتان ۸۷ و گازوییل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران، ریفورمیت و هیدروکربن سنگین پتروشیمی بوعلی سینا و گازمایع پتروشیمی پارس در رینگ بین الملل بود. روز دوشنبه (۲۰ اردیبهشت ماه) کالاهای آیزوریسایکل، حلال ۴۰۰، حلال ۴۰۲، حلال ۴۱۰، حلال ۵۰۲ و حلال ۵۰۳ پالایش نفت اصفهان، آیزوریسایکل پالایش نفت بندرعباس، برش سنگین و سوخت کوره سبک پتروشیمی تبریز، برش سنگین پتروشیمی جم، حلال ۴۰۲ پالایش نفت تبریز، زغال سنگ شرکت زغال سنگ پروده طبس، سی اس او پالایش نفت شازند، متانول پتروشیمی زاگرس، متانول پتروشیمی شیراز، متانول و نیتروژن مایع شرکت متانول کاوه و نیتروژن مایع شرکت فجر انرژی خلیج فارس در رینگ داخلی و برش هیدروکربن های ۵ کربنه و بالاتر پتروشیمی تبریز و نفتای سبک شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران در رینگ بین الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران معامله شد.

در این روز بیش از ۱۹۴.۶۶۴ تن فراورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۱۸.۷۶۴ میلیارد و ۹۲۰ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران دادوستد شد.

 

سرمایه گذاری در پایین دست پتروشیمی مطمئن و سودآور است

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: سرمایه گذاری در پایین دست پتروشیمی به دلیل وجود ارزش افزوده بالا، قابل اطمینان و سودآور است.

سیدموسی موسوی، توسعه هرچه بیشتر صنعت پتروشیمی را راهکاری مؤثر برای کمک به رشد اقتصادی و افزایش اشتغال دانست و گفت: صنعت پتروشیمی، توسعه دهنده اقتصاد کشور است، از این رو سرعت پیشرفت در صنایع پتروشیمی باید شتاب گیرد.

وی افزود: سرمایه گذاری در پایین دست پتروشیمی به دلیل وجود ارزش افزوده بالا، قابل اطمینان و سودآور است، بنابراین توسعه صنعت پتروشیمی از مهم ترین ارکان اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هم اکنون منابع و زیرساخت های خوبی برای این بخش در کشور وجود دارد و صنعت پتروشیمی می تواند روند توسعه اقتصادی کشور را شتاب بخشد.

موسوی گفت: برای رسیدن به اهداف مهم در صنعت پتروشیمی، باید از خام فروشی پرهیز و سبد کالاهای صادراتی پتروشیمی را با هدف توسعه صادرات متنوع کرد.

وی تاکید کرد: در شرایط تحریمی و سخت اقتصادی، این صنعت پتروشیمی است که بیشترین ارز را وارد کشور کرده و به نوعی کمک کننده به اقتصاد بوده است.

 

  تأمین مالی پروژه های سوخت های فسیلی را متوقف کنید

  دبیرکل سازمان ملل متحد، از بانک ها خواست تأمین مالی زیرساخت پروژه های سوخت های فسیلی را متوقف کنند. به گزارش پایگاه خبری اویل پرایس، آنتونیو گوترش روز پنجشنبه (۱۶ اردیبهشت ماه) در کنفرانس گفتمان اقلیمی پترزبورگ تأکید کرد که بانک ها به جای تأمین مالی زیرساخت پروژه های سوخت فسیلی - که حتی دیگر مقرون به صرفه هم نیستند - باید در پروژه های کم کربن سرمایه گذاری کنند. وی با تمجید از اقتصادهای بزرگی که هدفشان حذف انتشار کربن است، تصریح کرد: حتی با وجود تعهدهای موجود، جهان تا پایان قرن کنونی همچنان به سوی افزایش دمای فاجعه آمیز ۲.۴ درجه ای پیش می رود. دبیرکل سازمان ملل متحد با اعلام اینکه سوخت های فسیلی اکنون گران تر از پروژه های تجدیدپذیر هستند، گفت: لازم است سهامداران بانک های توسعه ای چندملیتی و مؤسسه های مالی توسعه ای با مدیریت این بانک ها در زمینه تأمین مالی پروژه های کم کربن و منعطف در برابر تغییرات اقلیمی که هدف آنها افزایش ۱.۵ درجه ای دماست، همکاری کنند.

گوترش همچنین خواستار تعیین قیمت کربن شد. وی اظهار کرد: به واقع در لبه پرتگاه ایستاده ایم، با همکاری هم می توانیم جلوی بدترین آثار اختلال های آب و هوایی را بگیریم و از بهبود همه گیری ویروس کرونا برای حرکت به سمت مسیری پاک تر و سبزتر استفاده کنیم.

 تولید آوریل نفت اوپک پلاس به بالاترین سطح ۳ ماه اخیر رسید

بررسی ماهانه مؤسسه پلتس نشان داد که مجموع تولید نفت خام کشورهای عضو ائتلاف اوپک پلاس در ماه آوریل در پی افزایش تولید نفت ایران و روسیه به بالاترین سطح سه ماه اخیر رسید. به گزارش خبرگزاری پلتس از لندن، بررسی مؤسسه پلتس نشان داد احیای تولید نفت خام ایران در ماه آوریل و رسیدن به بالاترین رقم در دو سال اخیر و افزایش تولید نفت روسیه در حالی که همچنان در چالش برای پایبندی به سهمیه تولید نفت خود در توافق کاهش عرضه نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (ائتلاف اوپک پلاس) است، سبب شد مجموع تولید این ائتلاف به بالاترین سطح در سه ماه اخیر برسد. براساس این بررسی، اوپک در ماه آوریل ۲۵ میلیون و ۲۸۰ هزار بشکه در روز نفت تولید کرد که ۸۰ هزار بشکه در روز بیشتر از تولید این سازمان در ماه مارس بود. روسیه و هشت کشور دیگر غیراوپکی ائتلاف اوپک پلاس در این ماه ۱۳ میلیون و ۲۱۰ هزار بشکه در روز نفت تولید کردند که ۱۳۰ هزار بشکه در روز بیشتر از ماه مارس بود. افزایش تولید نفت خام اوپک پلاس، بیانگر مقدار نفتی است که قرار است در چند ماه آینده وارد بازار شود. ائتلاف اوپک پلاس با برآورد افزایش تقاضای جهانی نفت، قصد دارد تولید خود را در هرکدام از ماه های مه و ژوئن ۳۵۰ هزار بشکه در روز و در ماه ژوئیه ۴۴۱ هزار بشکه در روز و در مجموع روزانه یک میلیون و ۱۴۰ هزار بشکه افزایش دهد.  عربستان سعودی – هم که برای کمک به حمایت از بازار به طور داوطلبانه یک میلیون بشکه در روز از تولید خود کاسته بود – اعلام کرد با افزایش ۲۵۰ هزار بشکه در روز در ماه مه، ۳۵۰ هزار بشکه در روز در ماه ژوئن و ۴۰۰ هزار بشکه در ماه ژوئیه به این کاهش تولید داوطلبانه پایان خواهد داد. بررسی پلتس نشان داد که مجموع پایبندی ائتلاف اوپک پلاس به توافق کاهش تولید در ماه آوریل ۱۱۱ درصد بوده، اما با کسر کاهش مازاد عرضه عربستان سطح پایبندی به ۹۶ درصد می رسد که کمترین مقدار از ژوئیه ۲۰۲۰ است.

کاهش واردات و پالایش نفت در هند

شیوع دوباره همه گیری ویروس کرونا در هند سبب شده است، فرآوری و واردات نفت پالایشگاه های این کشور کاهش یابد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور، چند مقام پالایشگاهی هند روز سه شنبه (۲۱ اردیبهشت ماه) اعلام کردند که پالایشگاه های عمده نفت هند در حال کاهش فرآوری و واردات نفت خام هستند؛ زیرا افزایش همه گیری ویروس کرونا سبب کاهش مصرف سوخت و تلنبار شدن فراورده های نفتی در مخازن ذخیره سازی شده است.

یک مقام رسمی گفت: شرکت نفت هند، بزرگ ترین پالایشگاه کشور، به طور میانگین تنها ۸۵ تا ۸۸ درصد از مجموع ظرفیت پالایش خود بهره می گیرد.

وی افزود: ممکن است روند کاهش مقدار پالایش ادامه یابد؛ زیرا بعضی از تأسیسات با مشکل ذخیره سازی فراورده های نفتی روبه رو هستند.

این مقام پالایشگاهی تصریح کرد: انتظار نداریم فرایند پالایش نفت به اندازه پارسال که پالایشگاه ها تنها با ۶۵ تا ۷۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می کردند، کاهش یابد؛ زیرا حمل ونقل جاده ای همچنان ادامه دارد و فعالیت های اقتصادی در جریان است.