شرکت نفت و گاز پارس

 رنگ آمیزی و نوسازی سکوی دهم پارس جنوبی

جانشین مدیر تولید وعملیات شرکت نفت و گازپارس از پایان عملیات رنگ آمیزی و تعویض قطعات معیوب سکوی گازی SPD10 در فاز نهم پارس جنوبی خبر داد.

سپهدار عباس زاده با اشاره به 119هزار نفر-ساعت کار مستقیم در اجرای عملیات نوسازی سکوی فاز نهم پارس جنوبی گفت: عملیات رنگ آمیزی و تعویض قطعات فرسوده و معیوب سکوی گازی SPD10 واقع درخلیج فارس،پایان بهمن ماه سال 99 آغاز شد و در مدت 54 روز کاری (بدون احتساب روزهای تعطیلی و قرنطینه) در شرایط ایمن و بدون حادثه پایان یافت.

وی با بیان اینکه نگهداری ازسکوهای نفتی وگازی به منظور حفظ تولید ایمن وپایدار همواره به عنوان یکی از دغدغه های اصلی تمامی شرکت های تولیدکننده نفت و گاز به شمار می رود، افزود: به منظور جلوگیری از خوردگی تأسیسات و برنامه ریزی برای ترمیم بخش های آسیب دیده، سطوح سازه های دریایی پارس جنوبی به طور مداوم بازرسی و پایش می شوند.

جانشین مدیرتولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس، سرعت بالای خوردگی سطوح فلزی درمحیط دریا را از معضلات اصلی بهره برداری از سکوهای گازی خلیج فارس برشمرد.

 وی اظهارکرد: با توجه به شدت خوردگی در سه سکوی فازهای 5، 9 و10پارس جنوبی و به منظورترمیم ونوسازی بخش های آسیب دیده، عملیات نوسازی این سازه دریایی به عنوان آخرین سکو درقالب پروژه خرید،تأمین کالا وآماده سازی سطح و رنگ آمیزی کامل، همراه با سکوهای SPD6 ،SPD11  و مناطق آبخور سکوهای فازهای یک تا10 پارس جنوبی انجام شد.

عباس زاده،تأمین وتعویض قطعات معیوب ازجمله گریتینگ ها، ساپورت ها، پلیت های کف و نردبان ها را ازاقدام های دیگر درعملیات نوسازی سه سکوی یاشده برشمردوگفت: فعالیت های اجرایی این پروژه در قالب قراردادی با شرکت ارشیا پتروصنعت خاورمیانه از آذرماه 98آغاز شده است.

وی با بیان این که این سکوها درحین اجرای نوسازی،عملیاتی بوده اند، تصریح کرد: با در نظرگرفتن پوسیدگی خطوط وامکان نشت گاز،انجام عملیاتی مانند آماده سازی سطح ورنگ آمیزی وتعویض قطعات شامل برشکاری،سنگ زنی،جوشکاری درچنین محیطی از ریسک های بالایی برخورداراست اما خوشبختانه این عملیات با رعایت الزام های ایمنی در حداقل زمان ممکن و بدون حادثه انسانی و صنعتی پایان یافت.

 

   شرکت فجر انرژی خلیج فارس

عرضه اکسیژن مایع به بازار مصرف

شرکت فجرانرژی خلیج فارس باانجام عملیاتی دقیق،فنی و مهندسی وبا توجه به نیاز فوری حوزه بهداشت و درمان و نیاز بلندمدت دیگرصنایع، عرضه اکسیژن مایع به بازار مصرف را آغاز کرد.

علی زال خانی،مدیرعامل شرکت فجرانرژی خلیج فارس اظهارکرد:اکسیژن مایع یکی از ماده هایی است که درفرآیندی پیچیده تولید ودرصنایع پتروشیمی،فولاد، داروسازی و بهداشت و درمان استفاده می شود.

وی با اشاره به افزایش مصرف اکسیژن پس ازهمه گیری ویروس کرونا ونیازمبرم بیماران کرونایی به آن تصریح کرد:باهدف توسعه هم زمان بازار و محصول وکمک به توسعه صنعتی در کشور، توزیع مستقیم اکسیژن مایع دربازار مصرف درشرکت فجر انرژی خلیج فارس در دستور کار قرار گرفت. مدیرعامل شرکت فجرانرژی خلیج فارس گفت: مدیران فجر با توجه به شیوع بیماری ناشی از ویروس کرونا و نیاز پزشکی به اکسیژن مایع، تصمیم گرفتند خط بارگیری اکسیژن مایع را راه اندازی کنند.

زال خانی ادامه داد: پس ازارزیابی ها و تحلیل های متعدد و جانمایی ایستگاه بارگیری اکسیژن مایع، این ایستگاه پس از 6 ماه کار گروهی و ارزیابی مخاطره ها و رعایت الزام های ایمنی و فنی، همچنین پیش بینی طرح های جایگزین راه اندازی شد. وی تصریح کرد: با ساخت ایستگاه بارگیری اکسیژن مایع در واحد تفکیک هوای ناحیه 1 در آینده نزدیک، ظرفیت بارگیری اکسیژن مایع از شرکت فجر به بیش از 43 تن در روز افزایش می یابد.

مدیرعامل فجر انرژی خلیج فارس یادآورشد: واحدهای تفکیک هوای ناحیه 1 و 2 وظیفه تولید آرگون، نیتروژن و اکسیژن مایع و گاز را به عهده دارند.

زال خانی گفت: راه اندازی ایستگاه بارگیری اکسیژن مایع نخستین گام برای آغاز فروش این محصول پرفروش در بازار بورس است.

 

   پخش فرآورده های نفتی منطقه چالوس

صرفه جویی درمصرف 10 میلیون لیتر بنزین

مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چالوس ازصرفه جویی 10میلیون لیتری مصرف بنزین در فروردین ماه 1400 خبر داد.

تورج امانی بااشاره به مصرف6 میلیون و138 هزار و287 کیلوگرم گازطبیعی فشرده (سی ان جی) درفروردین ماه امسال،تصریح کرد:عرضه این میزان مصرف سی ان جی در جایگاه های منطقه غرب استان مازندران موجب صرفه جویی درمصرف 10میلیون لیتر بنزین در این بازه زمانی شده است. به گفته وی، بنابربررسی های  انجام شده، مصرف سی ان جی در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، حدود 70درصد افزایش داشته است. مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چالوس اظهارکرد:جایگاه های عرضه سی ان جی حوزه عملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چالوس بابیش از200 نازل فعال درشرایط ایمن واستاندارد آماده سوخت رسانی به خودروها هستند و برپایه آخرین آمار، نزدیک به 100درصد آنها موفق به دریافت گواهینامه استاندارد در سال 98 شده اند. امانی گفت: آمارها حاکی از آن است که در زمان قبل از اجرای مدیریت مصرف سوخت، تعدادخودروهایی که روزانه ازجایگاه های سی ان جی منطقه سوخت گیری می کردند، به صورت تقریبی 15هزار خودرو بوده است و پس از اجرای این طرح به 27 هزارخودرو رسیده است. وی تصریح کرد:باتوجه به ظرفیت کمپرسورهای جایگاه های عرضه سی ان جی، قابلیت سوخت رسانی به 50هزار خودرو در روز وجود دارد. مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چالوس با اشاره به این که سه مرکز آزمون تبدیل ناوگان سی ان جی مجاز درشهرهای محمودآباد،سرخرود و چالوس آماده خدمت رسانی برای گازسوزکردن خودروهاهستند،تصریح کرد: باافتتاح دو کارگاه جدید در شهرهای محمودآباد ونوشهر،شمار کارگاه های تبدیل ناوگان حوزه عملیاتی غرب استان مازندران، به پنج مرکز افزایش یافته است.

 

    شرکت گاز استان فارس

آغاز عملیات گازرسانی به محور صنعتی شمال شرق شیراز

 مدیرعامل شرکت گازاستان فارس ازآغازعملیات اجرایی گازرسانی به محورصنعتی شمال شرق شیراز خبر داد.

غلامعباس حسینی اظهار کرد: طرح گازرسانی به محور صنعتی شهرستان زرقان با هدف گازرسانی به 97 واحد تولیدی و صنعتی زرقان در مدت هشت ماه اجرا می شود.

وی افزود: برای اجرای این طرح بزرگ گازرسانی،19 کیلومتر لوله گذاری انجام و یک ایستگاه تقلیل فشار 20 هزار مترمکعبی نصب می شود.

 

     شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران

100 هزار خودرو عمومی در کشور رایگان گازسوز شد

مدیرطرح سی ان جی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از گازسوز شدن رایگان نزدیک به 100 هزار خودرو عمومی در کشور خبر داد. حسین باقری گفت: ازابتدای اجرای طرح تاکنون،بیش از 306 هزار دستگاه خودروی عمومی برای گازسوز شدن ثبت نام کرده اند که 132 هزار مورد آنها مشمول طرح شناخته شده اند. وی با بیان این که ازاین 132هزارخودروعمومی مشمول طرح،100 هزاردستگاه آن گاز سوزشده اند،تصریح کرد:تاکنون 16هزار و400خودرو عمومی در نوبت تبدیل قرار گرفته اند و15هزار و500 دستگاه خودرو عمومی نیز در حال انتخاب کارگاه هستند.مدیرطرح سی ان جی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی همچنین از تبدیل 200هزار مسافربر شخصی از جمله تاکسی های اینترنتی و آژانس ها در قالب مصوبه اجرای این طرح خبردادو گفت: این طرح به تازگی آغاز شده است و مشخصات مالکان این دسته از خودروها به تشخیص وزارت کشور برای قرارگرفتن در نوبت تبدیل به این شرکت اعلام شده است. باقری افزود:هم اکنون اجرای این طرح با 6شرکت پیمانکار و 279 کارگاه در سراسر کشور درحال اجراست. وی تاکید کرد: طرح تبدیل رایگان خودروهای عمومی به طور رسمی از خرداد ماه 99 کلید خورد و ثبت نام خودروهای عمومی برای تبدیل رایگان آغاز شد. بر پایه مصوبه شورای اقتصاد،از طریق اعطای تسهیلات رایگان،حدود یک میلیون و 460 هزارخودروبه سمت سوخت پاک سی ان جی هدایت خواهند شدکه شامل 100درصد بخش حمل ونقل مسافر و بار در کشور است. هم اکنون زیرساخت ها برای افزایش سهم سی ان جی درسبد سوخت خودروها و توزیع روزانه حدود 40 میلیون مترمکعب سی ان جی درکشور وجود دارد و پیش بینی می شود با اجرای این طرح،مقدار توزیع سی ان جی از روزانه حدود21میلیون مترمکب کنونی تا30 میلیون متر مکعب در روز افزایش یابد.

 

    شرکت نفت فلات قاره ایران

 لنگرگاه شناور میدان نفتی نصر عملیاتی شد

عملیات بیرون آوردن لنگرگاه (Mooring Bouye) حوزه نفتی نصر از آب به منظور تعویض گوشواره فرسوده وتعویض طناب مهارآن،به همت کارکنان واحد تعمیرات تأسیسات دریایی منطقه سیری انجام شد. مورینگ بویه حوزه نصر از نوع SPM یا Single Point Mooring است که به وسیله زنجیری به طول 160متر،با یک لنگربتونی به وزن 20تن در عمق 65 متری در نزدیکی سکوی اصلی نصر استقرار یافته است.  ابراهیم الیاسی،رئیس سکوی نصرگفت: شناورآماده باش سکو بدون نیاز به لنگراندازی و صرف وقت زیاد به منظور واکنش سریع در مواقع نیاز با استفاده از طناب مهار این بویه خود را به آن متصل می کند.  این بویه به دلیل فرسودگی و شکستگی گوشواره هوک نگهدارنده طناب حدود یک ماه پیش غیرقابل استفاده شده بود و ترمیم آن در دستور کار واحد تعمیرات تأسیسات دریایی منطقه قرار گرفت. وی افزود:بویه استوانه ای شکل به طول 5.2 متر وقطر80 اینچ،بااستفاده از شناور تعمیراتی LIMA 1 با راهبری گروه اجرایی واحد تعمیرات تأسیسات دریایی از آب به عرشه شناور انتقال یافته ودرکمترین زمان ممکن با جداسازی گوشواره فرسوده و تعویض طناب سایز 2 اینچ آن دوباره در محل مستقر و قابل استفاده شده است.

  جلوگیری از وقوع حادثه در میدان درود

اقدام به موقع کارکنان واحد خدمات چاه های نفت منطقه خارک، مانع فوران و وقوع انفجار در یکی از چاه های میدان درود یک شد. روزدوم اردیبهشت ماه امسال گروه عملیات چاه پیمایی منطقه طبق برنامه ودریافت مجوزهای لازم عملیات فشارسنجی ساخت چاه D-6میدان درود یک را درعمق 11600 فوتی انجام دادند. پس از گذشت حدود 28 ساعت از زمان بستن این چاه، کارکنان چاه پیمایی حاضر در محل، نشتی گازازمحل رایزر متصل به BOP رامشاهده وبااعلام به مسئول مربوطه،قطع عملیات وخارج کردن وسایل چاه پیمایی از درون چاه D-6با هدف جریان دادن به چاه به منظور کاهش فشار سرچاهی در دستور کار قرار گرفت. هم زمان با وقوع این مسئله، بلافاصله کمیته بحران منطقه با توجه به احتمال شرایط بحرانی تشکیل شد و در ادامه، به دلیل افزایش نشتی گاز از محل یادشده فلنج رایزر از قسمت جوش جدا و به دریا پرتاب و در نتیجه فوران گاز و نفت آغاز شد. دو نفرازکارکنان واحد چاه پیمایی منطقه باوجود تاریکی هوا وحجم زیاد گاز گوگرد باهدف جلوگیری از وقوع یک فاجعه و انفجار،با رشادت و ازخودگذشتگی، درکمترین زمان ممکن با نزدیک کردن خود به چاه وبستن شیر اصلی تاج آن،شرایط را تحت کنترل درآوردند.

 

   شرکت ملی حفاری ایران

دکل 54 فتح در مغان مستقر می شود

  شرکت ملی حفاری ایران از جابه جایی دستگاه حفاری سنگین خشکی 54 فتح از اهواز به سمت موقعیت چاه اکتشافی آورتاداغ در منطقه پارس آباد مغان استان اردبیل خبر داد.

علی رفیعی، مدیرپروژه حفاری 6حلقه چاه اکتشافی شرکت ملی حفاری ایران گفت:این دستگاه ومتعلقات آن به همراه گروه های تخصصی ترابری سنگین شرکت به وسیله  120 دستگاه خودرو کشنده سنگین وفوق سنگین، درمدت25 روز درموقعیت مورد نظر استقرار خواهد یافت و تا 45روز آینده نیز عملیاتی خواهد شد. وی بابیان این که چاه اکتشافی آورتاداغ ازجمله 6حلقه چاهی است که مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران انجام آن را به شرکت ملی حفاری ایران محول کرده است،افزود: عملیات حفراین چاه به وسیله دستگاه حفاری 54 فتح با توان دوهزار اسب بخار و امکان حفر چاه های نفت و گاز تا عمق 6 هزارمتر انجام می شود. مدیرپروژه حفاری 6حلقه چاه اکتشافی شرکت ملی حفاری اظهارکرد:این دستگاه حفاری با برخورداری از متخصصان باتجربه وکارآمد از دکل های تحت سرپرستی مدیریت عملیات – 2 خشکی شرکت است که اوایل سال 1379 به ناوگان ملی حفاری پیوست و حفر 33حلقه چاه نفت و گاز و بیش از141هزار متر حفاری را در کارنامه دارد. رفیعی گفت: دراجرای پروژه حفاری 6حلقه چاه برای مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران تاکنون دستگاه های حفاری 74 و 89 فتح درموقعیت میدان نفتی نام آوران دراستان خوزستان و دستگاه حفاری 33 فتح در منطقه گمیشان استان گلستان به کار گرفته شده اند.

 بهره برداری از جاده روستایی شهرستان کارون با اعتبار نفت

جاده دسترسی روستای العقدا درشهرستان کارون، در همسویی با شرکت ملی حفاری ایران ومدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران،با انجام زیرسازی وآسفالت، به بهره برداری رسید.

درآیین گشایش این جاده دسترسی، احمدباورساد، رئیس امورمهندسی، طراحی راه و ساختمان شرکت ملی حفاری ایران گفت: این جاده که از مسیر جاده کمربندی اهواز- آبادان منشعب شده وتاروستای العقدا امتداد یافته است، پنج کیلومتر و200 مترطول وهفت متر ونیم عرض دارد. وی با اشاره به اینکه این جاده پیش از این مسیر دسترسی به دستگاه حفاری 89 فتح بوده و درحفاری یک حلقه چاه اکتشافی به کار گرفته شده است،افزود: جاده مزبورحسب درخواست اهالی زیرسازی و آسفالت آن در دستور کار قرار گرفت.به گفته باورساد طراحی،اجرا این پروژه با اعتبار 62 میلیارد ریال ازسوی شرکت های ملی حفاری و مدیریت اکتشاف انجام شده وپیمانکار بخش خصوصی آن را در مدت سه ماه اجرا و آماده بهره داری کرده است

رئیس امورمهندسی، طراحی راه وساختمان شرکت ملی حفاری ایران اظهارکرد: در اجرای این پروژه هفت پل برای عبور آب های ناشی از بارندگی های فصلی و پنج پل برای نهرها احداث و جاده خط کشی و علائم راهنمایی نصب شد.

باورساد گفت: بهره برداری از این جاده، دسترسی به چند روستا در مسیر شهرستان شادگان و میدان های نفتی از جمله میدان منصوری را تسهیل می کند.

معصومه خنفری، فرماندار شهرستان کارون در ادامه این آیین از شرکت ملی حفاری ایران و مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران به لحاظ اهتمام به انجام مسئولیت های اجتماعی قدردانی کرد.