در نشست هیأت دولت موافقت شد

افزایش تسهیلات  برای  گازرسانی به مردم سیستان و بلوچستان

هیأت دولت با افزایش مبلغ تسهیلات اعطایی برای لوله کشی گاز داخلی منازل در استان سیستان و بلوچستان موافقت کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، هیأت وزیران در نشست عصر یکشنبه (پنجم اردیبهشت ماه) که به ریاست دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری برگزار شد، به منظور اثربخشی مناسب طرح ضربتی گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان که از سال ۱۳۹۷ آغاز و منتج به گسترش و توسعه زیرساخت های گاز در شهرهای هدف این طرح شده است، مبلغ تسهیلات اعطایی قرض الحسنه برای افزایش اشتراک پذیری گاز و انجام لوله کشی داخل منازل در شهرهای دارای شبکه گاز استان سیستان و بلوچستان را از ۵۰ میلیون ریال به ۱۰۰ میلیون ریال به ازای هر خانوار (با معرفی خانوارها از سوی شرکت گاز استان) و تعداد تسهیلات تا سقف ۱۰۰ هزار فقره افزایش داد. در این نشست، همچنین هیأت دولت در اجرای تکلیف مقرر در بند (هـ) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، آیین نامه اجرایی مربوط به سقف و نحوه برگزاری مناقصه برای بیمه خسارات مالی و جانی مشترکان شهری، روستایی و سکونتگاهی عشایری گاز و برق را به تصویب رساند. به موجب این آیین نامه، سقف مبلغ مناقصه، معادل سقف اعتبارهای مندرج در ردیف های مربوط در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور و در حد وصولی ردیف های درآمدی مندرج در قانون یادشده و براساس قیمت های مقرر در مفاد بند (هـ) تبصره (۶) قانون یادشده و شامل واحدهای مسکونی و تجاری در پایان سال ۱۳۹۹ با پوشش همه مشترکان جدید در قالب ۲۵ درصد افزایش یا کاهش حجم قرارداد امضا شده است. نحوه برگزاری مناقصه نیز از طریق سازوکار قانون برگزاری مناقصات به صورت عمومی یا محدود بر اساس بالاترین تعهدهای پیشنهادی بیمه گران است. همچنین بر اساس این مصوبه، تعهدهای شرکت های بیمه گر حداقل معادل تعهدهای مناقصه سال قبل و متناسب با حق بیمه مصوب امسال است. شرکت های بیمه گر با هماهنگی وزارتخانه های نفت و نیرو مکلف هستند با صدور بیمه نامه، مشترکان را از حقوق خود مطلع و متناسب با مبالغ دریافتی شرکت بیمه مربوط، خسارات واردشده را جبران کنند. شرکت های بیمه گر منطقه، حوادث ناشی از موضوع این بند را در کمتر از دو ماه بررسی و حداکثر تا سه ماه پرداخت می کنند، خواه حوادث در بیرون یا داخل منزل اتفاق افتاده باشد. شرکت های بیمه گر موظفند، شرایط و ضوابط بیمه مشترکان برق و گاز را از طریق پرتال خود اعلام کنند و شرکت های برق و گاز پس از عقد قرارداد با شرکت های بیمه گر، برای یکبار نسبت به اطلاع رسانی به مشترکان از طریق پیامک اقدام کنند.

 

تصمیم های مهم ستاد هماهنگی اقتصادی دولت برای تقویت بازار سرمایه

ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، به منظور حمایت از بازار سرمایه و توسعه زمینه های سرمایه گذاری در بورس و پشتیبانی از تأمین مالی طرح های توسعه ای و سرمایه گذاری در بنگاه های اقتصادی کشور، تصمیم های مهمی گرفت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت که روز سه شنبه (هفتم ادیبهشت ماه) به ریاست دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری برگزار شد، تصمیم های مهمی به منظور حمایت از بازار سرمایه گرفته شد که موارد مربوطه برای تصویب به شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا ارائه می شود. براساس تصمیم اتخاذشده در این نشست، به خریداران صندوق قابل معامله پالایش یکم که واحدهای این صندوق را از دولت خریداری کرده و بعداً به دلیل نوسان ها متحمل زیان شده اند، از واحدهای سرمایه گذاری همین صندوق یا دیگر موارد، سهام تشویقی داده خواهد شد. براساس مصوبات و همسو با مصوبه تخصیص یک درصد منابع خلاق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار، مقرر شد منابع ریالی معادل ۲۰۰ میلیون دلار از مصوبه یادشده از سوی بانک مرکزی کارسازی و در وجه صندوق تثبیت پرداخت شود. دراین نشست نیز ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، مصوب کرد ممنوعیت اعطای تسهیلات بانکی به شرکت های سرمایه گذاری، هلدینگ های سرمایه گذاری و کارگزاری برای حمایت از بازار و توسعه سرمایه گذاری آنها در سهام لغو شود.

براساس تصمیم این ستاد، به منظور تشویق سرمایه گذاری، به سرمایه گذاران خارجی که طبق ضوابط، ۲۵۰ هزار دلار در بازار بورس سرمایه گذاری کنند، اقامت پنج ساله جمهوری اسلامی ایران اعطا می شود.

 

  تردید در بهبود تقاضا قیمت نفت  را کاهش داد

قیمت شاخص نفت خام برنت ساعت ۵ و ۳۵ روز چهارشنبه (هشتم اردیبهشت ماه) با ۲۶ سنت کاهش به ۶۶ دلار و ۱۶ سنت و قیمت شاخص دبلیوتی آی آمریکا با ۲۳ سنت کاهش به ۶۲ دلار و ۲۷ سنت برای هر بشکه رسید. به گزارش خبرگزاری رویترز، قیمت نهایی شاخص نفت خام برنت روز سه شنبه (هفتم اردیبهشت ماه)، ۶۶ دلار و ۴۲ سنت و قیمت شاخص دبلیوتی آی آمریکا ۶۲ دلار و ۵۰ سنت بود. قیمت نفت امروز کاهش یافت و افزایش قیمت یک شبه آن تعدیل شد؛ زیرا افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در هند و افزایش بیش از حد انتظار ذخیره سازی نفت خام ایالات متحده، اعتماد سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک پلاس) برای بهبود تقاضای جهانی سوخت را با تردید روبه رو کرد. ویوک دار، کارشناس انرژی بانک کامنولس استرالیا، در این باره گفت: به نظر می رسد که اوپک پلاس شرایط هند و نگرانی های موجود در برزیل را بررسی کردند و معتقدند با وجود این خطرها شرایط تقاضا همچنان در حال بهبود است.

قیمت سبد نفتی اوپک؛ ۶۳ دلار و ۲۲ سنت

قیمت سبد نفتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) روز دوشنبه (ششم اردیبهشت ماه) ۶۳ دلار و ۲۲ سنت ثبت شد.

به گزارش دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، قیمت سبد نفتی این سازمان روز جمعه (سوم اردیبهشت ماه) ۶۳ دلار و ۶۳ سنت بود. سبد نفتی اوپک شامل ۱۳ نوع نفت خام اعضای این سازمان از جمله مخلوط الجزایر، گیراسول آنگولا، سبک رابی گابن، میناس اندونزی، سنگین ایران، سبک بصره، صادراتی کویت، السدر لیبی، سبک بونی نیجریه، سبک عربی عربستان، موربان امارات، مری ونزوئلا و جنو کنگوست. قیمت نفت خام برنت و وست تگزاس اینترمدیت (WTI) نیز روز (سه شنبه، هفتم اردیبهشت ماه) و تا لحظه انتشار این خبر به ترتیب ۶۶ دلار و ۱۳ سنت و ۶۲ دلار و ۴۰ سنت به ازای هر بشکه بود.

 توقف صادرات گاز آذربایجان  به ترکیه

یک منبع اعلام کرد که صادرات گاز آذربایجان به ترکیه به دلیل پایان مهلت قرارداد دو طرف متوقف شده است. به گزارش خبرگزاری پلتس، یک منبع اعلام کرد که انتقال گاز میدان فراساحلی شاه دنیز جمهوری آذربایجان به ترکیه به دلیل انقضای این قرارداد متوقف شده است. بر اساس این قرارداد که سال ۲۰۰۱ امضا شده بود، آذربایجان سالانه ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب گاز به ترکیه صادر می کرد. این منبع گفت: مذاکرات شرکت بوتاس ترکیه و شرکت تأمین گاز آذربایجان (AGSC) که نماینده کنسرسیوم شاه دنیز است، برای تمدید قرارداد ادامه دارد، اما صادرات گاز به دلیل پایان مهلت قرارداد در ۱۶ آوریل (۲۶ اردیبهشت ماه) متوقف شده است. به گفته این منبع، آب و هوای بهاری ترکیه، تقاضای گاز در این کشور را کاهش داده و وجود گزینه های دیگری برای واردات - مانند تک محموله های ال ان جی - به معنای آن است که توقف صادرات گاز جمهوری آذربایجان به احتمال زیاد مشکلی ایجاد نمی کند. این منبع افزود: بنابراین هیچ فوریتی برای تمدید قرارداد وجود ندارد.

 

تحریم ها باید یکجا برداشته شوند

سخنگوی وزارت امور خارجه، درباره ادعای روزنامه وال استریت ژورنال مبنی بر اینکه دولت بایدن برای کاهش تحریم ها در حوزه نفت و مالی آمادگی نشان داده است، گفت: همه تحریم ها باید یکجا برداشته شوند و تفاوتی میان تحریم ها نیست. سعید خطیب زاده، روز دوشنبه (ششم اردیبهشت ماه) در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران که به صورت مجازی برگزار شد، درباره ارتباط سفر ظریف به دوحه و بغداد با رایزنی های انجام شده بین تهران و ریاض گفت: سفر ظریف به قطر و عراق در چارچوب دیپلماسی رمضان است. روابط خوب و برادرانه ای با قطر و عراق داریم. سفر به کشورهای دیگری هم در آینده در دستور کار قرار دارد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره ادعای روزنامه وال استریت ژورنال مبنی بر اینکه دولت بایدن برای کاهش تحریم ها در حوزه نفت و مالی آمادگی نشان داده است، افزود: موضع ما در رفع تحریم ها هیچ تغییری نکرده است. همه تحریم ها باید یکجا برداشته شوند و تفاوتی بین تحریم ها نیست و همه باید راستی آزمایی شوند. سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه طرح گام به گام و تدریجی را نمی پذیریم و در دستور کارمان نیست، تصریح کرد: آمریکا باید به تعهدهای خود عمل کند. هرچه کمتر از این، مانع بازگشت آمریکا به چارچوب برجام خواهد شد. ایران آمادگی دارد بعد از راستی آزمایی به تعهدهای خود ذیل برجام عمل کند.

خطیب زاده درباره اخبار منتشر شده مبنی بر حمله به یک کشتی در نزدیکی سوریه و ارتباط آن با ایران و اظهارات دولت سوریه گفت: من نیز گزارش های پراکنده ای را در این باره دیده ام. آنچه دولت سوریه می گوید، باید مورد استناد خبرگزاری ها قرار گیرد تا اینکه ببینیم چه اتفاقی افتاده است.

 

بورس انرژی میزبان عرضه انواع فراورده پالایشی و پتروشیمی

بورس انرژی ایران امروز شاهد عرضه انواع فراورده پالایشی و پتروشیمی بود. به گزارش بورس انرژی، رینگ داخلی این بورس، روز چهارشنبه (هشتم اردیبهشت ماه) شاهد عرضه کالاهای پنتان پلاس پتروشیمی پارس و ته مانده برج تقطیر پالایش نفت کرمانشاه است و MTBE شرکت پتروشیمی بندر امام و برش سنگین و رافینت شرکت پتروشیمی نوری در رینگ بین الملل بود.

روز سه شنبه (هفتم اردیبهشت ماه) کالاهای آیزوریسایکل، حلال ۴۰۰، حلال ۴۰۲، حلال ۴۰۶، حلال ۴۱۰، حلال ۵۰۲ و حلال ۵۰۳ پالایش نفت اصفهان و ریفورمیت پتروشیمی بوعلی سینا در رینگ داخلی و بنزین اکتان ۹۵ و گازوییل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران و ریفورمیت پتروشیمی بوعلی سینا در رینگ بین الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران معامله شد.

در این روز بیش از ۱۲.۶۰۶ تن فراورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۱.۵۷۱ میلیارد و ۷۴۹ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران دادوستد شد.