شرکت نفت فلات قاره ایران

یونیت المار در بهرگان راه اندازی شد

واحد خدمات فنی و مهندسی چاه های منطقه بهرگان یونیت جدید المار را که از شرکت نفت و گاز پارس به منطقه بهرگان فرستاده شده بود، تعمیر و راه اندازی کرد.

محمود پورغلامی، رئیس خدمات فنی و مهندسی چاه پیمایی منطقه بهرگان گفت: این یونیت طبق هماهنگی های انجام شده از سوی شرکت نفت فلات قاره ومسئولان منطقه بهرگان، اواخر اسفندماه پارسال از شرکت نفت و گازپارس بارگیری شد و با شناور امیدان 8 به منطقه بهرگان منتقل شد و در اختیار واحد خدمات فنی و مهندسی چاه ها قرار گرفت. وی درباره مشخصات فنی یونیت المار گفت: یونیت  مزبور که ساخت شرکت المار است و سال 2009 وارد کشور شده، از سه قسمت تشکیل شده است و بخش های موتور، درام و کابین کنترل را که مجزا و به وسیله خطوط الکتریکی وهیدرولیکی به هم متصل می شوند، شامل می شود.  رئیس خدمات فنی و مهندسی چاه پیمایی منطقه بهرگان تصریح کرد: پس از ورود یونیت به کارگاه، کارشناسان واحد فنی و مهندسی خدمات چاه ها، کارهای اولیه شامل تمیزکاری، روانکاری، بررسی قطعات جانبی، آچارکشی، اطمینان از اتصال ایمن تجهیزات متصل به یونیت و بررسی مدارک فنی را انجام دادند، سپس با تهیه چک لیستی از نقایص دستگاه، اقدام به رفع آنها کردند.

به گفته وی، صفحه اصلی زیر «جو استیک» مربوط به کنترل وایر روی درام نیز تعمیر شد و Weight Indicator که نشانگر وزن تعمیر است، رفع عیب و تزریق روغن به آن انجام شد. پورغلامی همچنین با اشاره به اینکه بخش اندازه گیری Measuring در بالای درام، تعمیر و دوباره نصب شد، تصریح کرد: این بخش طبق دستورعمل های شرکت سازنده یونیت استارت وهمه سیستم های کنترلی پس از استارت، بررسی و عیب یابی شد.

وی تاکید کرد: خوشبختانه ایرادهای یونیت مزبور از سوی واحد خدمات فنی و مهندسی چاه ها برطرف شده و آماده به کارگیری در عملیات آتی در سکوهاست. این یونیت به زودی به سکوی نوروز انتقال می یابد و نخستین عملیات درون چاهی با آن انجام می شود.

رئیس خدمات فنی و مهندسی چاه پیمایی منطقه بهرگان گفت: این یونیت نسبت به یونیت های موجود در واحد خدمات فنی و مهندسی چاه ها که از نظر تکنولوژی ساخت قدیمی تر هستند و کارآیی کمتری دارند، دارای سیستم به روزتر و بهینه تر هم از نظر تکنولوژی ساخت و هم به لحاظ به روز بودن سیستم کنترل است؛ به گونه ای که موجب بالا رفتن بازدهی کار و شتاب دهی در انجام پروژه های محوله به این واحد به ویژه در دکل های حفاری می شود.

 

    پخش فرآورده های نفتی منطقه گلستان

2705 دستگاه خودرو عمومی رایگان گازسوز شد

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه گلستان از گازسوز شدن رایگان 2 هزار و 705 دستگاه خودرو عمومی در این استان خبر داد. عیسی افتخاری با اشاره به مزایای اجرای طرح تبدیل رایگان خودروهای عمومی (تاکسی و وانت) به دوگانه سوز گفت: حدود 700 دستگاه خودرو در استان گلستان پس از طی کردن مراحل ثبت نام در نوبت تبدیل رایگان هستند. وی با بیان اینکه هزینه یارانه ای پرداختی برای اجرای این طرح ملی در استان گلستان حدود 23 میلیاردتومان برآوردشده است، افزود: طرح گاز سوزکردن رایگان خودروهای عمومی افزون برکاهش آلودگی های زیست محیطی،سبب صرفه جویی در مصرف بنزین و رشد توسعه اقتصادی کشور می شود. مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه گلستان با اشاره به اختصاص 33درصد از مصرف سوخت خودروهای سبک به گازطبیعی فشرده در استان گلستان اظهار کرد: این استان به لحاظ مصرف سی ان جی به عنوان سوخت خودروهای سبک، در زمره استان های پیشرو است.  به گفته افتخاری، میانگین مصرف سی ان جی در استان از میانگین مصرف کشوری بالاتر است. افتخاری افزود: اجرای طرح تبدیل خودروهای مسافربری اینترنتی به دوگانه سوز از ابتدای اسفندماه 99 آغاز شده و مالکان این خودروها که پیامک واجد شرایط بودن برای آنها ارسال شده است، می توانند با مراجعه به سامانه GCR.NIOPDC.IR اقدام به ثبت نام کرده و از مزایای این طرح بهره مند شوند. دراستان گلستان 6 کارگاه مجاز تبدیل خودروبه دوگانه سوزفعالیت می کنند که روزانه به صورت میانگین ظرفیت تبدیل 30 خودرو تک سوز(بنزینی) به دوگانه سوز را دارند.

 

    پالایشگاه ستاره خلیج فارس

تولید 47 میلیون لیتر بنزین بالاتر  از یورو 5

 

 مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس از تولید روزانه حدود 47میلیون لیتر بنزین پاک با استانداردی بالاتر از استاندارد یورو 5 در این پالایشگاه خبر داد. محمدعلی دادور، تولید روزانه حدود47 میلیون لیتر بنزین پاک با استانداردی بالاتر از استاندارد یورو5 را اصلی ترین نشانه اهتمام درحفاظت محیط زیست برشمرد و افزود: رسالت اصلی این پالایشگاه، تولید سوخت به منظورتأمین امنیت سبد انرژی کشوربه شمار می آید و از آنجا که توسعه پایدار در گرو عنایت به محیط زیست است، توجه به الزام های زیست محیطی، همواره  مدنظر قرار دارد. وی همچنین از کاشت یکهزار اصله درخت گلپرک به منظور حفاظت از این گونه گیاهی در خطر انقراض خبر داد و افزود: ستاره خلیج فارس با اجرای سیستم های نوین در مدیریت فضای سبز، حفاظت از منابع خاکی، حفاظت از منابع آبی، مدیریت مصرف انرژی و توجه به فرهنگ سازی به صنعتی پیشرو در حفاظت از محیط زیست بدل شده است. مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس فرارسیدن روز جهانی زمین پاک را فرصتی برای پاسداشت ارزش های زیست محیطی خواند و اظهار کرد: در این روز با توجه به اینکه درخت گلپرک از درختان بومی استان هرمزگان است و در خطر انقراض قرار دارد، هزار اصله از این درخت در پالایشگاه کاشته شد.

 

   گاز استان خوزستان

بیش از ۲ هزار روستای خوزستان گازرسانی شده است

مدیرعامل شرکت گاز استان خوزستان از گازرسانی به ۲۲۵۷ روستای این استان خبر داد.  عبدالله ابول پور گفت: سال ۱۳۹۹ پروژه گازرسانی به ۱۷۱ روستا به بهره برداری رسید و امسال هم ۱۷ طرح گازرسانی به ۱۴ روستای استان در حال اجراست که با بهره برداری از آنها، تعداد روستاهای گازرسانی شده استان به بیش از ۲۲۵۷ روستا می رسد. وی با بیان اینکه در سال های اخیر، گازرسانی به روستاهای استان شتاب قابل توجهی گرفته است، اظهار کرد: از مجموع ۳۳۴۷ روستای دارای شرایط گازرسانی در خوزستان، تاکنون به ۲۰۵۷ روستا گازرسانی شده است. مدیرعامل شرکت گاز استان خوزستان همچنین با بیان اینکه همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار در اولویت گازرسانی هستند، افزود: هم اکنون به ۸۵ درصد جمعیت این روستاهای استان گازرسانی شده و براساس برنامه ریزی های انجام شده در صورت تخصیص بودجه، تا پایان سال ۱۴۰۰ همه روستاهای مشمول گازرسانی در استان از گاز طبیعی بهره مند می شوند.

 

     پخش فرآورده های نفتی منطقه زاهدان

الزام نصب سیپاد روی خودروهای جدید ناوگان  درون شهری

مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه زاهدان ازالزامی بودن نصب تجهیزات سیپاد (سوخت براساس پیمایش) روی ناوگان جدید حمل ونقل درون شهری این استان خبرداد.

ابراهیم پوریزدانی استفاده از سامانه سیپاد در ناوگان حمل ونقل شهری را که طرحی ملی با هدف هوشمندسازی ناوگان ومدیریت مصرف سوخت است، ازجمله طرح های مهم و ضروری برای کنترل ناوگان نفت گازسوز درون شهری استان برشمرد و افزود: این طرح هم اکنون در استان سیستان و بلوچستان و دیگر استان های کشور درحال اجراست.

وی تصریح کرد: با اجرای مصوبه ای که در نشست کارگروه پیشگیری و مقابله با عرضه خارج از شبکه فرآورده های نفتی استان به تصویب رسید، استفاده ازسامانه سیپاد برای خودروهایی که از این پس وارد ناوگان حمل ونقل شهری استان شوند، الزامی خواهد بود.

پوریزدانی اظهار کرد: با توجه به افزایش غیرمنطقی خودروهای نفت گازسوزناوگان حمل ونقل درون شهری استان درسال های اخیر، براساس مصوبات استانی امکان افزایش ناوگان وجود ندارد، اما کارگروه موافقت خود رادر زمینه جایگزینی خودروهای جدیددرچارچوب مقرراتی که مشخص کند، اعلام کرد.

سامانه سیپاد، ازجمله طرح های ملی با هدف تخصیص سوخت به ناوگان دیزل درون شهری بر مبنای پیمایش است که با استفاده از تجهیزاتی که روی خودروها نصب می شود، امکان راهبری وهوشمندسازی خودرو و نظارت هوشمند بر فعالیت های ناوگان حمل ونقل را فراهم می کند.

 

    منطقه 7عملیات انتقال گاز

ایستگاه تزریق ازون در راه اندازی شد

 سرپرست منطقه 7 عملیات انتقال گاز با بیان اینکه اهتمام به موضوع مدیریت سبز، احترام به محیط زیست است از راه اندازی ایستگاه تزریق ازون در این منطقه خبر داد.

مهدی زارع گفت: همسو با اجرای پروژه های مدیریت سبز ستاد شرکت انتقال گاز ایران و تأمین اعتبار در این حوزه، همچنین با امکان سنجی و فراهم آوری مقدمات لازم توسط معاونت عملیات ایستگاه ها و امور بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ اس ای) منطقه، ایستگاه تزریق ازون در تأسیسات اندازه گیری گاز نفت شهر راه اندازی و بهره برداری شد.

وی مدیریت سبز را نوعی بازنگری فکری در کار نهادها و سازمان های گوناگون با احترام به محیط زیست دانست و تصریح کرد: مدیریت سبز، به کارگیری موثر وکارآمد همه منابع مادی و انسانی به منظور هدایت وکنترل سازمان برای رسیدن به اهداف محیط زیستی با سازماندهی و برنامه ریزی دقیق است. سرپرست منطقه 7عملیات انتقال گاز با اشاره به بخش های مدیریت سبز افزود: مدیریت سبز در سه بخش ساختمان سبز، انرژی سبز و پسماند سبز قابل توصیف و برنامه ریزی است.

زارع یادآورشد: این اقدام همسو با مدیریت پسماند و به منظور حصول استاندارد تخلیه پساب بهداشتی و رعایت ملاحظات محیط زیستی در این منطقه عملیاتی انجام شده است.

 

    شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی

ایجاد بیش از یک میلیون مترمربع فضای سبز

شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی همسو با مسئولیت های اجتماعی وبه منظور توسعه صنعت سبز و حفاظت از محیط زیست، یک میلیون و50هزارمترمربع فضای سبز صنعتی ایجاد کرده است.

سیدابوالحسن محمدی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی هم زمان با روز زمین پاک گفت: با توجه به نقش مؤثر درخت و فضای سبز در پاکی هوا و بالا رفتن روحیه کارکنان شاغل به ویژه درمناطق عملیاتی، این شرکت اقدام به کاشت بیش از 37هزار اصله درخت درمناطق عملیاتی کرده و در مجموع مساحت فضای سبز ایجادشده تاکنون به حدود یک میلیون و 50 هزارمترمربع رسیده است.

وی با اشاره به اینکه این شرکت بیش از 3 میلیون و806 هزارمترمربع فضای صنعتی در اختیار دارد، افزود: اکنون نسبت فضای سبزموجود درشرکت بهره برداری زاگرس جنوبی به فضای صنعتی به حدود 27 درصد می رسد و این در حالی است که استاندارد سازمان محیط زیست در این زمینه 10 درصد است.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی سرانه فضای سبز جهانی را به ازای هر نفر20 تا 25مترمربع عنوان و اظهارکرد: سرانه فضای سبز این شرکت در پنج منطقه عملیاتی آغار و دالان، نار و کنگان، پارسیان، سرخون و گشوی جنوبی، همچنین و سروستان و سعادت آباد، به ازای هر نفر189 مترمربع است. وی به مدیریت پسماندها در این شرکت اشاره و تصریح کرد: مقدار پسماند عادی تولید شده در شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی ماهانه حدود 40 هزار کیلوگرم است که انتقال و دفع آن با همکاری شهرداری شهرستان های مجاور مناطق عملیاتی انجام می شود.

محمدی با اشاره به پسماندهای صنعتی نیز اظهار کرد: این نوع پسماندها نیز به فراخور میزان تولید گاز، مایعات گازی و نفت، به طور موقت در حوضچه های پساب جمع آوری و براساس نوع پسماند به روش های استاندارد و مورد تأیید سازمان حفاظت محیط زیست، دفع می شوند.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی تصریح کرد: مقدار پساب های بهداشتی این شرکت ماهانه حدود 15هزار مترمکعب است که بیش از 90درصد آن به روش های بیولوژیکی تصفیه و برای آبیاری فضای سبز استفاده می شود.

 

تشکیل گروه تخصصی امداد و نجات در منطقه پارسیان

نخستین گروه تخصصی امداد و نجات شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی از سوی اداره اچ اس ای منطقه عملیاتی پارسیان تشکیل شد.

محمد نجفی، رئیس منطقه عملیاتی پارسیان شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی گفت: این گروه تخصصی امداد و نجات به دلیل کوهستانی بودن مناطق عملیاتی و وجود جاده های سخت گذر کوهستانی در این منطقه تشکیل شده است.

وی، امدادرسانی ونجات مصدومان در جاده ها، مناطق کوهستانی و ارتفاعاتی مانند دکل های حفاری، همچنین نجات مصدومان از درون مخازن و گودال ها و کمک های اولیه امداد و نجات پیش بیمارستانی راعمده وظایف گروه تخصصی امداد و نجات تشکیل شده در منطقه پارسیان عنوان کرد.

نجفی افزود: این گروه متشکل از هشت نفر از آتش نشانان زبده منطقه عملیاتی پارسیان است که درحال گذراندن دوره های پیشرفته تر آموزشی دسترسی با طناب، امداد و نجات از ارتفاع، امداد و نجات حوادث جاده ای، کمک های اولیه پیش بیمارستانی و... هستند.

رئیس منطقه عملیاتی پارسیان شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی ادامه داد: این دوره های آموزشی از سوی اداره بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیرعامل ستاد شیراز برنامه ریزی شده است و با همکاری جمعیت سازمان هلال احمر استان فارس برای گروه های منتخب همه مناطق عملیاتی شرکت بهره برداری زاگرس جنوبی برگزار می شود.

 

   شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

بازسازی بیش از 1200 تجهیز سرچاهی

مدیر تعمیر، تکمیل و خدمات فنی چاه های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از تعمیر و بازسازی یکهزار و296عدد انواع شیرآلات و تجهیزات سرچاهی و شیرهای درون چاهی غیر عملیاتی شده در سال گذشته خبر داد. یونس عباسی لرکی با اشاره به اینکه این شاخص حدود 5 درصد نسبت به سال 98 رشد داشته است، گفت: این فعالیت تخصصی در شرایط تحریم و همه گیری کرونا و با بهره گیری از ظرفیت های داخلی به ثمر رسید و افزون برتحقق برنامه های پدافند غیرعامل در حوزه تخصصی حفاری و تولید ایمن و پایدار نفت و گاز، همچنین ممانعت از توقف چاه های تولیدی شرکت های بهره برداری،بیش از1050میلیارد ریال صرفه جویی مستقیم داشته است. وی افزود: این تجهیزات در بخش روسطحی شامل 1066 عدد شیرآلات و تجهیزات سرچاهی با محدوده سایزی 2-1/ 16 تا 11اینچ و فشار کاری 3هزار، 5 هزار، و 10هزار پوند بر اینچ مربع و در بخش زیرسطحی، 218عدد تجهیز شیرهای ایمنی درون چاهی با سایزهای 3.813 تا 5.963 اینچ است که در شرایط بحرانی و اضطراری نقش اصلی را در توقف جریان و ایمن سازی چاه به عهده دارند. مدیر تعمیر، تکمیل و خدمات فنی چاه های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: طبق توافقنامه موجود باشرکت بهره برداری نفت و گاز اروندان در زمینه ارائه خدمات فنی تخصصی،12عدد از شیرآلات و تجهیزات تاج چاه با فشارکاری 10هزارپام، پس از تعمیر و آزمایش های مربوط، همچنین تأیید بازرسی فنی، برای استفاده دوباره به شرکت برگردانده شد. لرکی با بیان اینکه برخی از این تجهیزات مخصوص در کلاس های مختلف و با آلیاژهای ویژه درچاه های بامیزان هیدروژن سولفوره بالا استفاده می شود و در انحصار معدودی از شرکت های خارجی است، تصریح کرد: مدیریت تعمیر، تکمیل وخدمات فنی با به کارگیری دوباره اقلام یاد شده، نقش بسزایی در نگهداشت و تولید ایمن و پایدار در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ایفا کرده است.

 

تقدم کارکنان عملیاتی در دریافت واکسن کرونا

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب بر تقدم کارکنان عملیاتی در صورت آغاز واکسیناسیون کرونا در صنعت نفت تأکید کرد‪. احمد محمدی در نشست ستاد مقابله با کرونای شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب  با قدردانی ازمجاهدت های شبانه روزی کادر درمان صنعت نفت در اهواز مسجدسلیمان، گچساران و آغاجاری اظهار کرد: با ازخودگذشتگی و اقدام های موثر کادر درمان به منظور حفاظت از سلامت کارکنان و با اعتماد متقابل به حوزه درمان صنعت نفت در سطح مناطق نفت خیز جنوب، کارکنان صنعت نفت و به ویژه همکاران عملیاتی، در این مدت همه اهداف و برنامه های تولیدی این شرکت محقق شده؛ به گونه ای که جریان ایمن و پایدارانرژی کشور همچنان برقرار است. وی همچنین با قدردانی از تلاش های انجام شده برای مدیریت و مهار بیماری کووید-19 در مناطق نفت خیز جنوب که با مشارکت همه همکاران و اقدام های مؤثر بهداشت و درمان صنعت نفت انجام شده است بر رعایت کامل پروتکل های بهداشتی، توزیع مناسب اقلام مقابله با انتشار این ویروس، رعایت کاهش ساعات کاری در اداره های ستادی، حفظ فاصله گذاری اجتماعی، استفاده ازماسک و غربالگری برای پیشگیری از آلودگی و حفظ سلامت کارکنان تا پایان همه گیری ویروس کرونا تاکید کرد.