آش رشته

مریم نظری

  آش رشته، یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی است که تاریخچه طبخ آن به سال های بسیار دور برمی گردد. شاید ندانید اما در ایران بیش از ۴۰۰ نوع آش وجود دارد که آش رشته از معروف ترین و پرطرفدارترین آنهاست. آش رشته را معمولا با کشک و گاهی نیز با سرکه یا ترشی سرو می کنند. این آش، غذایی کامل و مغذی است که هر کسی و در هر سنی می تواند آن را بخورد. حالا که در ماه مبارک رمضان به سر می بریم، می توانید آش رشته را که جزئی جدانشدنی از سفره افطار است، با توجه به محدودیت های کرونایی در خانه بپزید و در کنار خانواده از خوردنش لذت ببرید.

 مواد لازم

رشته مخصوص آش: 400 گرم

سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج، شوید و گشنیز): یک کیلوم

نخود، لوبیا و عدس (به مقدار مساوی): 450 گرم

نعنا خشك: 4 قاشق

پیاز: 4 عدد متوسط

كشك ساییده غلیظ: به میزان لازم

آرد: 2 قاشق

روغن: به میزان لازم

نمك و فلفل: به میزان لازم

 چند نکته

* براى این آش بهتر است از رشته های مرغوب و نازك استفاده شود.

 * هيچ وقت قبل از اضافه كردن رشته به آش نمك نزنيد، چراکه ممکن است نمک رشته کافی باشد.

 * سيرداغ، نعنای داغ و كشك بهتر است صرفا براى تزيين و در كنار آش سرو شود، چون شاید همه دوست نداشته باشند، آنها را به آش خود اضافه کنند.

 * سبزى آش را با دست و درشت خرد کنید.

 * آش رشته معمولا همراه با كشك خورده مي شود، ولى خوردن آن با سركه را هم می توانید امتحان کنید، چراکه خالی از لطف نیست.

 طرز تهیه

حبوبات را از شب قبل خيس کرده و چند بار آب آن را عوض می کنیم تا نفخ و مواد نگهدارنده اش از بين برود. سپس لوبيا و نخود را با كمى آب می پزیم. داخل یک قابلمه آب می ریزیم و عدس را هم اضافه کرده و اجازه می دهیم جوش بیاید. وقتى چند جوش خورد، حبوبات پخته شده و سبزى را به آن می افزاییم و می گذاریم تا عدس بپزد. در این مرحله سبزى آش را که شسته و خرد کرده ایم، اضافه می کنیم. پياز داغ را با كمى زردچوبه سرخ شده، داخل آش می ریزیم. چند جوش كه خورد، رشته ها را به قسمت هاى كوچك خرد کرده و به آش اضافه می کنیم.

بعد از باز شدن رشته ها، آش را می چشیم تا اگر نمکش کم بود، کمی نمک اضافه کنیم، سپس كمى فلفل می زنیم و اجازه می دهیم که آش رشته مان کاملا جا بیفتد.

 

حلوا خامه

  لیلا حاتمی

   این حلوا، از جمله حلواهایی است که بافتی عالی دارد و درست کردنش زمان زیادی نمی برد.

مواد لازم

آرد: یک لیوان

کره: ۵۰گرم

 روغن: حدود نصف لیوان

خامه: ۱۰۰گرم

شکر: سه چهارم لیوان

زعفران دمکرده غلیظ: ۴ قاشق غذاخوری

گلاب: یک چهارم لیوان

پودر هل: یک دوم قاشق چایخوری

آب: یک لیوان

 طرز تهیه

کره و روغن را در تابه ریخته و روی حرارت می گذاریم تا جایی که کره آب شود. سپس خامه را اضافه کرده و مخلوط می کنیم. آرد را الک کرده و آن را هم می افزاییم و مدام با پشت قاشق موادمان را با هم مخلوط می کنیم تا گلوله ای باقی نماند. به همزدن با حرارت کم ادامه می دهیم تا حدی که بوی آرد بلند شود و کمی تغییر رنگ بدهد. در این مرحله شهدمان را اضافه کرده و مخلوط می کنیم، وقتی حلوا داخل ظرفمان یکجا جمع شد، یعنی آماده است.

برای درست کردن شهد حلوا هم شکر و آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا شکر کاملا آب شود. سپس زعفران، پودر هل و گلاب را به آن اضافه می کنیم.

 نکته: کسانی که بار اول است حلوا درست می کنند، حواسشان باشد، چراکه وقتی شهد را به آرد اضافه می کنیم، بخار زیادی بلند می شود؛ بنابراین باید فاصله دست و ظرف کمی زیاد باشد و قاشقی که برای مخلوط کردن استفاده می کنید، بهتر است بلند باشد.

این حلوای خوشمزه را در ماه مبارک رمضان درست کنید و در کنار خانواده از خوردنش لذت ببرید.

 

 

شله زرد

 

  نهال توفیقی

 مواد لازم

شله زرد دسری خوشمزه و شیرین است که اکثر ما آن را به عنوان نذری می پزیم. این دسر خوشمزه را که شیوه پختن و طرز تهیه آن بسیار آسان است، در ماه مبارک رمضان می توان سر سفره بسیاری از ما ایرانی ها دید.

 طرز تهیه

 برنج: یک پیمانه

آب: 6 پیمانه

شکر: 2 پیمانه

خلال بادام: یک قاشق سوپخوری

کره: 50 گرم

پودر زعفران آسیاب شده: به میزان لازم

گلاب: یک دوم پیمانه

هل ساییده شده: نوک قاشق چایخوری

دارچین و خلال پسته: به مقدار دلخواه

 طرز تهیه

ابتدا برنج را شسته و برای ۳ تا ۴ ساعت خیس می کنیم. سپس برنج را با آب روی حرارت قرار می دهیم تا پخته شود. وقتی به قل قل افتاد و برنج ها کمی پخت، شکر و خلال بادام را اضافه می کنیم. حدود نیم تا یک ساعت زمان می دهیم تا برنج و شکر با هم بپزند و برنج تقریبا له شود. حالا کره، زعفران و هل را که از قبل آماده کرده ایم، اضافه کرده و باز کمی صبر می کنیم تا زعفران کاملا رنگ پس بدهد و شله زردمان بیشتر جا بیفتد. وقتی حس کردیم غلظتش کافی است، می توانیم گلاب را بیفزاییم و بعد از پنج دقیقه شله زرد را از روی شعله گاز برمی داریم.

نکته

برنج نیم دانه بهترین گزینه برای درست کردن شله زرد است، چراکه زودتر وا می رود و برای خیس کردن آن دو تا سه ساعت زمان کافی است، در حالی که برنج های معمولی برای نرم شدن و وا رفتن بین 12 تا 24 ساعت زمان نیاز دارند.