رئیس جمهوری:

افتتاح ها نماد عینی جدیت و حرکت دولت    در مسیر جهش تولید  است

رئیس جمهوری با بیان اینکه دولت پارسال با وجود همه تنگناها درخشش و نقش آفرینی خوبی در زمینه جهش تولید داشت، گفت: طرح هر پنج شنبه افتتاح، نماد عینی جدیت و حرکت دولت در مسیر جهش تولید است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر حسن روحانی، روز یکشنبه (۱۵ فروردین ماه) در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، درباره اقدام ها و برنامه های پیشنهادی برای تحقق شعار «تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها» گفت: شعار امسال تداوم شعار سال های اخیر است و پیام ثبات و استمرار نگاه حمایت از تولید در سیاست های کشور را دارد. آنچه امروز بیش از همه اهمیت دارد، حمایت همه جانبه از تقویت تولید و بهبود فضای کسب وکار است که به همکاری و هم افزایی همه دستگاه های ذی ربط و قوا بستگی دارد.

وی با بیان اینکه رفع موانع و پشتیبانی از تولید نیازمند اقدام های عینی و عملی است و نباید تنها در مقام سخن و حرف محصور بماند، افزود: برنامه ریزی ها و اقدام ها برای رفع موانع تولید باید با سرعت و خارج از روال پیچیده و زمان بر کاغذبازی و دیوان سالارانه انجام شود و هماهنگی دستگاه های اجرایی و نظارتی باید بر جرأت و جسارت مدیران برای رفع موانع بیفزاید. رئیس جمهوری با بیان اینکه برای تحقق شعار سال باید سخن فعالان اقتصادی بخش خصوصی را شنید و موانع سیاسی و حقوقی را از سر راه برداشت و از سرمایه گذاری بخش خصوصی حمایت قانونی کرد، گفت: رفع تحریم ها، ارتقا و تعمیق عملیات بازار باز، ارتقای شفافیت و مبارزه با پولشویی و اعطای اختیارها از سوی وزارتخانه ها به استان ها همسو با ارتقای تمرکز و واقع بینی برای هموار کردن مسیر تولید، از جمله برنامه های دولت برای تحقق شعار سال ۱۴۰۰ است.

روحانی با بیان اینکه دولت سال گذشته با وجود همه تنگناها درخشش و نقش آفرینی خوبی در زمینه جهش تولید داشت، طرح هر پنج شنبه افتتاح را نماد عینی جدیت و حرکت دولت در مسیر جهش تولید برشمرد و عنوان کرد: امسال نیز دولت با همه توان در زمینه برداشته شدن موانع برای فعالان بخش تولید تلاش خواهد کرد.

وی تصریح کرد: شعار سال ۱۴۰۰ با تقویت آموزش و پژوهش در واحدهای صنعتی و تولیدی، مراکز تحقیق و توسعه و پشتیبانی هرچه بیشتر از شرکت های دانش بنیان محقق خواهد شد و در این سال باید موانع زیرساختی تولید در کشور حل شود و واحدهای صنعتی به سمت استفاده بیش از پیش از دانش و فناوری های نو حرکت کنند.

 

 

معاون اول رئیس جمهوری:

موفقیت های خوبی در حوزه نفت و گاز به دست آمده است

معاون اول رئیس جمهوری پالایشگاه ستاره خلیج فارس را از مهم ترین طرح های اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: با وجود تحریم های ظالمانه توانستیم به موفقیت های خوبی در حوزه نفت و گاز دست یابیم.

اسحاق جهانگیری، روز شنبه، ۱۴ فروردین ماه در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۰ به میزان ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم، اما در سال ۱۳۹۹ به حدود ۱۰ میلیارد دلار رسید که کمتر از ۵ میلیارد دلار آن نصیب دولت شد، گفت: به واسطه مشکلاتی که برای مردم ایجاد شده عذرخواهی می کنیم، زیرا مشکلات اقتصادی قابل دفاع نیست، اما در پایان فعالیت دولت طوری عمل خواهیم کرد که از تحریم ها عبور کرده باشیم و واکسن کرونا به وفور در اختیار مردم قرار گرفته باشد.

وی لازمه توسعه ملی کشور را استفاده از فرصت های اقتصادی، سیاسی و بین المللی دانست و افزود: هنر مدیران دلسوز استفاده از این فرصت ها برای ایران است. آمریکا در سال های اخیر تحریم های مختلفی را برای ایران اجرا کرد، اما خود نیز اعتراف کرد که در سیاست فشار حداکثری و تحریم ها شکست خورده است.

معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: ابتدا برای تحریم ها سقف مشخص کردند که برای نمونه تا فلان مقدار می توانید نفت بفروشید، اما در آن زمان بعضی از کشورهای دوست نظیر چین و هند حاضر نبودند بیشتر از آن مقدار از ما نفت بخرند، از این رو فهمیدیم که باید گلوگاه های تحریم را بشناسیم.

 جهانگیری عنوان کرد: هر چند مذاکرات به خوبی انجام شد و توافق هایی به دست آمد، اما به نقض دائم تحریم ها امید نداشتیم، بنابراین پروژه های اقتصاد مقاومتی را تعریف کردیم و خدا را شاکریم با صبوری ملت و تدابیر رهبر معظم انقلاب فشارها را پشت سر گذاشتیم.

وی پالایشگاه ستاره خلیج فارس را از مهم ترین طرح های اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: با وجود تحریم های ظالمانه توانستیم به موفقیت های خوبی در حوزه نفت و گاز دست یابیم.

معاون اول رئیس جمهوری افزود: قطر سال ۱۳۹۹ حدود ۲.۵ برابر ایران از میدان گازی مشترک پارس جنوبی گاز برداشت می کرد، اما اکنون با افتتاح همین طرح ها، کشور بیشتر از قطر برداشت روزانه گاز دارد.

جهانگیری به ظرفیت های اقتصادی استان خراسان رضوی اشاره و تصریح کرد: این استان دارای ظرفیت هایی عظیم برای توسعه است که باید با استفاده از اختیارهای اقتصاد مقاومتی، مشکلات پیش روی خراسان رضوی در بخش های مختلف اقتصادی و سرمایه گذاری رفع شوند.

 

بورس انرژی میزبان عرضه انواع فرآورده پالایشی و پتروشیمی می شود

بورس انرژی ایران امروز شاهد عرضه انواع فرآورده پالایشی و پتروشیمی خواهد بود.

به گزارش بورس انرژی، رینگ داخلی این بورس، روزچهارشنبه(۱۸ فروردین ماه) شاهد عرضه کالاهای ایزوپنتان و بلندینگ نفتا پالایش نفت بندرعباس، پنتان پالایش نفت کرمانشاه، پنتان پلاس پتروشیمی پارس، حلال ۴۰۲ پالایش نفت تبریز، ریفورمیت و هیدروکربن سنگین پتروشیمی بوعلی سینا و سی اس او پالایش نفت شازند است و MTBE شرکت پتروشیمی بندر امام، برش سنگین و رافینت شرکت پتروشیمی نوری و ریفورمیت و هیدروکربن سنگین پتروشیمی بوعلی سینا در رینگ بین الملل عرضه می شود.

 روز سه شنبه (۱۷ فروردین ماه) کالاهای آیزوریسایکل پالایش نفت بندرعباس، آیزوریسایکل پالایش نفت تهران، آیزوفید پالایش نفت شیراز و گاز مایع صنعتی پتروشیمی بندر امام در رینگ داخلی و بنزین اکتان ۸۷ و گازوئیل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و نفتای کامل پالایش نفت لاوان در رینگ بین الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران معامله شد.

در این روز ۲۷.۱۹۰ تن فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۲.۹۵۳ میلیارد و ۷۹۴ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران دادوستد شد.

 

استاندار همدان از عملکرد شرکت گاز قدردانی کرد

استاندار همدان به دلیل دستیابی و تحقق اهداف سند راهبردی و برنامه عملیاتی استان، اقتصاد مقاومتی و مصوبات شورای برنامه ریزی استان همدان و کارگروه های زیرمجموعه این شورا از مدیرعامل شرکت گاز این استان قدردانی کرد.

 به گزارش شرکت ملی گاز ایران، سیدسعید شاهرخی، استاندار همدان با اهدای لوح سپاس، ضمن تبریک سال نو شمسی، از اهتمام و تلاش عبدالله فیاض، مدیرعامل شرکت گاز استان همدان قدردانی کرد.

 در پیام استاندار همدان خطاب به مدیرعامل شرکت گاز استان همدان آمده است:

«خدمت صادقانه در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به مردم ان شاءالله سبب رضایت الهی و عاقبت بخیری خواهد شد، ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن بهار طبیعت، از اهتمام و مشارکت جنابعالی جهت دستیابی تحقق سند راهبردی و برنامه عملیاتی استان، سیاست های اقتصاد مقاومتی و مصوبات شورای برنامه ریزی و توسعه استان و کارگروه های ذیل شورا در سال ۱۳۹۹ صمیمانه تقدیر و تشکر می نمایم.»

 

 

 صادرات نفت عراق در مارس ۲۰۲۱ کاهش یافت

عراق با کاهش ۰.۸ درصدی صادرات نفت در ماه مارس پایبندی اش به توافق اوپک پلاس را افزایش داد.

به گزارش خبرگزاری پلتس، داده های وزارت نفت عراق و داده های مربوط به حمل ونقل این کشور نشان داد مجموع صادرات نفت خام عراق در ماه مارس - که شامل صادرات منطقه اقلیم کردستان هم می شود - نسبت به ماه پیش ۰.۸ درصد کاهش داشته و پایبندی این کشور به توافق کاهش تولید نفت ائتلاف سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک پلاس) افزایش یافته است.

براساس داده های منتشرشده ازسوی وزارت نفت عراق و گزارش های حمل ونقل پایانه های صادراتی جیهان ترکیه، دومین تولیدکننده بزرگ اوپک در ماه مارس ۳ میلیون و ۲۸۰ هزار بشکه در روز نفت صادر کرده که در مقایسه با صادرات روزانه ۳ میلیون و ۳۰۵ هزار بشکه ای این کشور در ماه فوریه کاهش یافته است.

 داده های وزارت نفت عراق نشان داد: صادرات نفت دولت مرکزی عراق در ماه مارس نسبت به فوریه ۱.۵ درصد کاهش یافته و به ۲ میلیون و ۹۴۵ هزار بشکه در روز رسیده است.

 صادرات منطقه اقلیم کردستان هم در ماه مارس نسبت به فوریه سه درصد کاهش یافته و به ۳۳۵ هزار بشکه در روز رسیده است.

داده های منتشرشده شرکت دولتی بازاریابی نفت عراق (سومو) نشان داده بود عراق در ماه فوریه از سهمیه تولید خود در توافق اوپک پلاس تخطی کرده و با افزایش ۱.۶ درصدی تولید نسبت به ماه پیش، ۳ میلیون و ۸۶۸ هزار بشکه در روز و بالاتر از سهمیه روزانه ۳ میلیون و ۸۵۷ هزار بشکه ای خود نفت تولید کرده است.

سهمیه تولید نفت عراق در توافق اوپک پلاس تا پایان ماه آوریل ۳ میلیون و ۸۵۷ هزار بشکه در روز است، اما بر اساس توافق اخیر این ائتلاف این رقم در ماه مه افزایش یافته و به ۳ میلیون و ۹۰۵ هزار بشکه در روز می رسد.

 

 

ویتول در ۲۰۲۰ نفت کمتری معامله کرد

مقدار نفت معامله شده ازسوی شرکت سوئیسی ویتول در سال ۲۰۲۰، به دلیل همه گیری ویروس کرونا کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، شرکت ویتول، بزرگ ترین معامله گر نفتی مستقل جهان روزسه شنبه (۱۷ فروردین ماه) اعلام کرد که درآمد این شرکت در سال ۲۰۲۰ کاهش یافته و به ۱۴۰ میلیارد دلار رسیده، این در حالی است که درآمد ویتول در سال ۲۰۱۹، ۲۲۵ میلیارد دلار بود. کاهش درآمد این شرکت در پی رکود اقتصادی شدید ناشی از همه گیری ویروس کرونا پدید آمده است.

حجم معاملات نفتی این شرکت در سال ۲۰۲۰ به شدت کاهش یافت و به ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در روز رسید، این در حالی است که نفت خام معامله شده ویتول در سال ۲۰۱۹، روزانه ۸ میلیون بشکه بود.

کاهش شدید تقاضای نفت در پی قرنطینه های ناشی از همه گیری ویروس کرونا رخ داده است. برآوردهای این شرکت سوئیسی نشان می دهد که مجموع تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۰، ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته است.