طعمی فراموش نشدنی؛

سالاد مرغ جامائیکایی

 محیا اترک

 گوشت مرغ، یکی از پرکاربردترین گوشت ها در آشپزی ایرانی و بین المللی محسوب می شود. شاید به همین دلیل است که دستمان برای پخت انواع و اقسام غذاها و سالادهای خوشمزه با آن باز است. یکی از این خوراکی های خوشمزه سالاد مرغ جامائیکایی است که می توان به راحتی آن را در منزل تهیه کرد و در کنار خانواده از خوردنش لذت برد.

 مواد لازم برای  مزه سازی مرغ

سینه مرغ: 500 گرم

پیاز: یک عدد متوسط

سیر: ۳ حبه

فلفل تند: ۲ عدد

زنجبیل: ۲ قاشق چایخوری

عسل: یک قاشق غذاخوری

فلفل چیلی خشک (یا پودر فلفل قرمز): یک قاشق چایخوری

شکر قهوه ای: یک تا 2 قاشق غذاخوری

لیمو تازه: یک عدد

جعفری: ۲ شاخه

گشنیز: یک شاخه

نمک: به میزان لازم

سرکه قرمز: به میزان لازم

روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری

 نحوه مزه دار  کردن مرغ

تمام مواد را با هم مخلوط می کنیم و داخل مخلوط کن یا گوشتکوب برقی می ریزیم. مرغ را اضافه می کنیم و می گذاریم ۲ تا ۳ ساعت یا کمی بیشتر استراحت کند تا مزه دار شود.

 مواد لازم برای سس

روغن زیتون: 200 گرم

لیمو ترش: 100 گرم

شکر قهوه ای: ۲۰ گرم

زنجبیل: به میزان لازم

سویا سس: ۲۰ گرم

 طرز تهیه سس

روغن زیتون، لیمو، شکر، زنجبیل و سس سویا را با هم مخلوط می کنیم.

 طرز تهیه

کاهو را به ابعاد 3 سانتی برش می زنیم و خیار را خلالی می کنیم و همراه گوجه به کاهو می افزاییم. پیاز را حلقه کرده و با کمی روغن سرخ می کنیم. وقتی روغنش کشیده شد، کم کم آب را اضافه می کنیم تا کاراملی  شده، حالا فلفل دلمه ای را کبابی کرده و با سسی که آماده کرده ایم، مخلوط و تمام مواد سالاد را به آن آغشته می کنیم. (کمی از خیار، گوجه، پیاز و فلفل دلمه و کمی هم از سس مان را برای تزیین نگه می داریم)

مرغمان را گریل کرده و به آن آب لیمو تازه اضافه می کنیم. مرغ را برش می زنیم و به همراه موادی که نگه داشته ایم روی سالاد می چینیم و در آخر هم سس را روی آن می ریزیم. مرغ جامائیکایی مان آماده سرو است.

 مواد لازم

مرغ جامائیکایی: 250 گرم (برای هر نفر)

کاهو: 300 گرم

گوجه چری: ۱۰ عدد

پیاز قرمز: ۵۰ گرم

خیار: 80 گرم

فلفل دلمه ای کبابی: ۵۰ گرم

آب: به میزان لازم

 

چیزکیک با ژله تمشک

 سمانه کوشه

مواد لازم برای پایه کیک

تخم مرغ: 2 عدد

پودر قند: 50 گرم

وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری

آب جوش: یک قاشق غذاخوری

آرد: 75 گرم

بیکینگ پودر: یک چهارم قاشق چایخوری

 طرز تهیه

ابتدا دو عدد تخم مرغ را با ٧٥ گرم پودر قند و وانيل به مدت ١٠ دقيقه مي زنيم. سپس آب جوش را اضافه می کنیم و دوباره هم مي زنيم. آرد و بیکینگ پودر را كم كم به مواد اضافه کرده و كف قالبمان را كاغذ روغنی می اندازیم و مواد آماده کیک را روی آن می ریزیم و به مدت ١٥ دقيقه در فر از قبل گرم شده با حرارت١٨٠ درجه سانتی گراد مي پزيم.

در این مرحله به سراغ درست كردن مايع پنيری چیزکیک می رویم. به این شکل که يك بسته ماسكارپونه يا دو بسته پنير خامه اي را با ٤ قاشق غذاخوری پودر قند و يك بسته خامه صبحانه با همزن مي زنيم تا يكدست شود. سپس با دو قاشق غذاخوری پودر ژلاتين بن ماری شده مخلوط مي كنيم و از اسانس و رنگ خوراكی نیز برای طعم دار كردنش استفاده مي كنيم. حالا مواد را روي پايه كيك می ریزیم و به مدت دو ساعت داخل يخچال قرار می دهیم تا ببندد.

براي لايه آخر هم يك بسته ژله تمشك را با نصف ليوان آب جوش و نصف ليوان آب سرد آماده مي كنيم و وقتی از حرارت افتاد روی چيزكيكمان مي ريزيم و مجددا به مدت یک ساعت داخل يخچال می گذاریم.

 

قرابیه سیب ودارچین

  آتینا عالی

روغن صاف یا مارگارین: 150 گرم

تخم مرغ: یک عدد

پودر قند: 120 گرم

آرد: 350 گرم

بیکینگ پودر: یک قاشق چایخوری

وانیل: نوک قاشق چایخوری

پودر هل یا اسانس هل: به میزان لازمد لازم برای مواد میانی

سیب درشت: 2 عدد

کره: 2 قاشق غذاخوری

شکر: 200 گرم

گردو نگینی خرد شده: یک دوم لیوان

دارچین: یک قاشق چایخوری

زعفران آب شده: یک قاشق غذاخوری

وانیل و هل: یک چهارم قاشق چایخوری تهیه

ابتدا سیب را پوست کنده و درشت رنده می کنیم، با کره تفت می دهیم و دارچین، وانیل و هل را اضافه می کنیم. وقتی آب سیب کشیده شد گردو و زعفران را می افزاییم و اجازه می دهیم تا خنک شود.

برای درست کردن خمیر هم روغن را با پودر قند خوب هم می زنیم تا حجم بگیرد و رنگش روشن شود، بعد تخم مرغ، وانیل و هل را افزوده و هم می زنیم، در آخر هم مخلوط آرد و بیکینگ پودر را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم. به خمیرمان به مدت 30دقیقه تا یک ساعت استراحت می دهیم تا چسبندگی اش از بین برود. سپس خمیر را به قطر نیم سانت باز می کنیم و کاتر گرد می زنیم. وسط خمیر مواد میانی را می گذاریم و دو طرفش را به هم می چسبانیم. بعد از آماده کردن قرابیه ها آنها را وسط فر و در دمای 170 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار می دهیم تا کاملا پخته شود. بعد از پخت زمانی که خنک شدند آنها را از سینی جدا می کنیم و رویشان پودر قند و پودر پسته می ریزیم و با خلال بادام تزیین می کنیم.