واکسیناسیون کادر درمان

واکسنی که در ایران توزیع می شود، در چند کشور دنیا نیز تایید شده است و سازمان غذا و دارو کشور نیز آن را تایید کرده است . ناگفته نماند هریک از واکسن ها که وارد شود و در کشور ساخته شود، حتما از نظر کارایی های پزشکی تست شده است و بعد به مرحله واکسیناسیون عمومی می رسد. با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور واکسیناسیون کادر درمان در بخش کرونا آغاز شده است.  در این زمینه بهرام دهقان، رییس بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز می گوید: «برنامه واکسیناسیون براساس دستورعمل های ابلاغی وزارت بهداشت، در مرحله اول پزشکان و پرستاران و دیگر پرسنل بخش های کووید از جمله اورژانس ، کووید1 و 2 ، ICU کووید 1و 2 که بیش از همه در معرض بیماری کرونا و در تماس نزدیک با این بیماران قرار داشته اند، واکسینه می شوند. به دلیل محدودیت تعداد دوز واکسن نیز پزشکان و پرستاران بخش های دیگر که کمتر در معرض ویروس کرونا قرار دارند، در مراحل بعد و با اولویت بندی واکسینه می شوند. در مراحل بعدی نیز گروه های پرخطر و افراد با سنین بالا واکسینه شده و به تدریج نیز همه افراد جامعه واکسینه می شوند.»

کادر درمان بهداشت و درمان صنعت نفت آغاجاری نیز مرحله نخست تزریق واکسن کرونا را پشت سر گذاشته است و متخصصان داخلی، پرستاران و کارگران بخش کرونای بیمارستان امیدیه آغاجاری نیز این واکسن را دریافت کرده اند.

بیمارستان توحید جم نیز در بحث واکسیناسیون جلوتر از دیگر مناطق کادر درمان بهداشت و درمان صنعت نفت قرار دارد و مرحله دوم آن را نیز پشت سر گذاشته است. در این مرحله برای ۲۵ نفر از پرسنل بخش اورژانس بیمارستان توحید جم، واکسن اسپوتنیک روسیه تزریق شد. در مرحله اول نیز برای 15 نفر از پرسنل بخش ایزوله تنفسی بیمارستان توحید جم واکسیناسیون انجام شد.

نگران خانواده هایمان هستیم

کادر درمان به عنوان مدافعان سلامت در خط مقدم مهار ویروس کرونا قرار دارند و همانند ایام گذشته رشادت های زیادی انجام داده اند؛ به گونه ای که برخی از آنها طی یک سال گذشته کنار خانواده های خود نبوده اند و کنار دلتنگی هایی که برای عزیزان خود دارند، عاشقانه به ارائه خدمات بهداشتی پرداخته اند و ترس و نگرانی میان آنها رنگ باخته است.  به گفته عبدالحسن آذریار، مسئول بخش ایزوله تنفسی بیمارستان توحید جم، «هیچ کدام از همکارانم در بخش ایزوله تنفسی برای خود نگران نبودند بلکه نگرانی آنها به دلیل عزیزانی بود که در خانه داشتند. ترس و اضطراب وجود دارد و همکاران این بخش به صورت داوطلب برای خدمت آمده اند و ترس آنها فقط ناشی از درگیری احتمالی خانواده هایشان به واسطه حضورشان در این بخش است. وقتی با مردم مواجه می شوم تا می دانند پرستار بخش ایزوله تنفسی بیمارستان هستم، دو قدم عقب تر می روند من واقعا شغلم را دوست دارم و از خدمت به مردم خوشحالم، اما دوست دارم مردم هم با رعایت توصیه ها ما را دلگرم کنند.»

استرس و افکار منفی

به گفته حسین حیدر نژاد، پرستار درمانگاه منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس«ما به علت استرس و خطر سرایت بیماری از نزدیکترین دوستان به خودمان یا خانواده، تماس با آنها را به حداقل رسانده ایم. درمانگاه منطقه ویژه و کادردرمانی، بار طاقت فرسای جدال با این دشمن نامرئی را به جان خریده است تا سلامت هموطنان و رضایت وجدان خود را فراهم کند.». همچنین محمد پارسا مطلق،کارشناس پرستاری مرکز سلامت پتروشیمی ابن سینا می گوید: «تا قبل از ویروس کرونا، لحظه شماری می کردم شیفتم تمام شود و پیش خانواده برگردم، ولی حالا اتمام شیفت مصادف میشه با هجوم دلشوره و استرس و افکار منفی : اگه ناقل باشم چی می شه ؟ همسر و فرزندم، پدر و مادرم ...؟»

آرزوی درآغوش گرفتن فرزند

سمانه دهقان پور، پرستار بخش سی سی یو بیمارستان توحید جم نیز می گوید: «شرایط بسیار سختی می گذرانیم، مهد کودک ها و مدارس تعطیل شده اند، دوری از خانواده شرایط را سخت تر کرده و فرزندانمان تنها در خانه، ما هم اینجا در خدمت بیماران هستیم ، نگرانی فرزند یک طرف و آرزوی در آغوش گرفتنش یک طرف، اینکه بعد از اتمام شیفت کاری نتوانی حتی کودکت را بغل کنی تا خستگیت بیرون برود، واقعا دردآوراست، کودکی که کل روز رو منتظر آغوش گرم مادرش است. اما شرایط سخت جسمی و روحی ما در این شرایط باعث نشده است که حتی ذره ای از علاقه ما نسبت به کارمان کم بشود و هر روز مشتاق تر به محل کارمان می‎آییم؛ ایثارگری به معنای واقعی یعنی این.»

حضور در میدان با بیماری زمینه ای

سعید رمضانی، کارشناس پرستاری مرکز سلامت کار شرکت پالایش گاز فجر جم نیز می گوید: «ضمن داشتن بیماری زمینه ای فشار خون بالا و تپش قلب و گرفتگی یکی از رگهای قلبم از ابتدای پاندومی کرونا جزو تیمERT بهداشت درمان صنعت نفت بوشهر هستم که بیماران مشکوک و محتمل و قطعی کرونا از ابتدای شروع علایم بالینی تا بهبود کامل و بازگشت به کار را پایش می کنم و این روند ادامه دارد و همزمان رابط آموزشی مراکز سلامت کار فجر جم و نار و کنگان و سیراف نیز هستم. شخصا با همکاری روزانه و مستمر با اچ اس ای شرکت پالایش گاز فجر، پیگیر بیماران کرونایی این شرکت نیز هستم و جهت آگاهی عموم نیز گروهی در فضای مجازی تشکیل داده ام با عنوان «پیشگیری از کرونا» و به اعضا علائم بیماری کرونا و و راههای پیشگیری و اصول قرنطینه را آموزش می دهم.»

دل به دریا زده ایم

«در شرایطی که همه از ابتلا به کرونا در منزل و قرنطینه به سر می برند، دل به دریا زدیم و با روحیه همدلی، از همه تعلقات، وابستگی ها و خانواده دل کندیم، جانمان را کف دستمان گرفتیم و فداکارانه برای نجات جان دیگری مبارزه می کنیم. بر بالین بیماران می نشینیم، با آنها همدل می شویم،با آنها می خندیم وحتی گریه می کنیم،چرا که ملاقات بیماران کرونایی ممنوع است. تاریخ این مرز و بوم نشان داده که هرگاه مردم با دل وجان پای کار آمده اند، حماسه افریدند. اکنون هم حماسه ای تاریخی در حال رقم خوردن است....» این بخشی از صحبت های مهسا هرمزی، پرستار بخش ایزوله تنفسی بیمارستان توحید جم است.

دوری از خانواده ها

کرونا برای هر کسی معنا و مفهوم خاصی دارد. برای یکی یادآور تب، درد، سرفه و برای یکی یادآور قرنطینه است. اما برای کبری صادقی، پرستار بخش بستری 2، یادآور دوری از خانواده است، خانواده ای که برحسب شرایط کاری مجبور است از آنها دور باشد و تنها دلخوشی او سرزدن به آنها هر ۶ ماه یک بار استکه حالا به خاطر کرونا همان دلخوشی را هم ندارد.

دوری از پرستاران

صمد شجاعی مطلق، پرستار درمانگاه فازهای 6 و 7 و 8 پارس جنوبی می گوید: «پرستاران اولین افرادی بودند که با مراجعه کننده در ارتباط بودند و احساس خطر بیشتری می کردند. خطر این بود که خودشان مبتلا بشوند و در دوران کمون نیز باعث انتقال به مشتریان دیگری نیز باشند. دوستان و آشنایان به علت اینکه ما پرستار بودیم و در مراکز درمانی مشغول هستیم، از ما دوری می کردند.»

پالایشگاه چهارم پارس جنوبی از بزرگترین پالایشگاه های منطقه عسلویه است که شامل سه فاز ۶ ،۷،۸ است. در کلینیک پالایشگاه ۲ پزشک ، ۴ پرستار و ۶ راننده آمبولانس در حال خدمت رسانی هستند.

به گفته او، «تاکنون بیماران زیادی با علایم کرونا توسط پزشکان و پرستاران این درمانگاه شناسایی شده اند، این بیماران جهت تست به مراکز درمانی دیگر معرفی می شدند که متاسفانه به علت مواجهه مستقیم تعدادی از پرسنل بهداری به کووید ۱۹ مبتلا شدند.»

در پایان این گزارش باید گفت خبرهای خوبی از واکسیناسیون از گوشه و کنار جهان به گوش می رسد و امید رهایی از شر این ویروس منحوس در دل همه زنده شده است. امیدواریم خیلی زود بتوانیم بدون ترس و نگرانی دور هم جمع شویم و عزیزانمون را در آغوش بگیریم.