غذا و پیش غذایی مجلسی و خوشمزه

بادمجان رولی

مه سیما شافعی برزی

بادمجان یکی از سبزیجات پرطرفدار است که رولت آن هم از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی به شمار می رود. بادمجان رولی علاوه بر اینکه به عنوان غذای اصلی سرو می شود، می تواند یک پیش غذای مجلسی هم باشد. حالا اگر از طرفداران بادمجان هستید، رولت آن را درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.

 مواد لازم

بادمجان: ۳ عدد متوسط

گوشت چرخ کرده: 150 گرم

قارچ: ۶ عدد

پیاز: یک عدد

سیر: یک حبه

رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری

فلفل دلمه ای: نصف یک عدد

هویج: یک عدد کوچک

جعفری ساتوری شده: ۲ قاشق غذاخوری

پنیر پیتزا: به میزان لازم

نمک، فلفل سیاه، پودر کاری، پودر سیر، پودر پیاز، شکر، سرکه و آویشن: به میزان لازم

 طرز تهیه

ابتدا بادمجان ها را شسته و ورقه ای به قطر نیم سانت برش می زنیم. نمک زده و حداقل نیم ساعت اجازه می دهیم تا تلخی بادمجان ها گرفته شود. سپس آنها را شسته، خشک کرده و با روغن کم سرخ می کنیم. پیاز را ریز خرد کرده و با مقدار کمی روغن تفت می دهیم. پس از سبک شدن پیاز گوشت را به آن اضافه می کنیم. بعد از عوض شدن رنگ گوشت، سیر ساتوری شده را به همراه نمک، فلفل، آویشن و کاری به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم تا کاملا سرخ شوند. حالا قارچ، هویج و فلفل دلمه ای را ریز خرد کرده و به موادمان اضافه می کنیم. سپس 5/1 قاشق غذاخوری رب گوجه اضافه کرده و تفت می دهیم. یک سوم استکان آب به موادمان اضافه می کنیم و اجازه می دهیم آب آن کاملا کشیده شود.

در ظرف دیگری 5/1 قاشق غذاخوری رب، یک استکان آب، پودر پیاز، نمک، فلفل، پودرسیر، یک دوم قاشق غذاخوری شکر، جعفری ساتوری شده و یک دوم قاشق غذاخوری سرکه را روی شعله قرار می دهیم تا به غلظت برسد. سپس یک قاشق از مواد را روی یک ورق بادمجان قرار می دهیم و آن را رول می کنیم و در ظرف پیرکس که سس را کف آن ریخته ایم، می چینیم.

روی بادمجان ها را کمی پنیر پیتزا ریخته و روی هر کدام از رول ها نیز یک عدد گوجه ورقه شده قرار می دهیم. رول های آماده را در ماکروفر روی حالت گریل با در بسته به مدت ۲۰ دقیقه قرار می دهیم. ۵ دقیقه آخر در ظرف را برمی داریم تا روی آن طلایی شود.

 نکات مهم

- بادمجان ها را فقط در حد طلایی شدن سرخ کنید.

-  مواد داخل رول ها را می توانید به سلیقه خودتان عوض کنید.

- به جای ماکروفر می توانید از فر با دمای 180 درجه به مدت 15 دقیقه استفاده کنید یا رول ها را درون تابه بچینید و ۲۰ دقیقه روی شعله کم قرار دهید.

 

کوکی عیدانه

  آتینا عالی

 مواد لازم

پودر قند: 250 الی 350 گرم

گلوکز: یک دوم قاشق غذاخوری سرخالی

گلیسیرین: یک پنجم قاشق غذاخوری

پودر ژلاتین: 2 تا 5/2 گرم (معادل نصف نصف قاشق غذاخوری)

آب سرد: 35 گرم

وانیل یا اسانس مورد نظر: به مقدار لازم

 طرز تهیه

پودر ژلاتین را روی آب سرد می پاشیم و روی بخار کتری بن ماری می کنیم تا شفاف شود. گلوکز را اضافه می کنیم و وقتی خوب حل شد از روی حرارت برمی داریم. گلیسیرین و اسانس مورد نظر را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا به دمای محیط برسد (نباید کاملا سرد شود). وسط پودر قند الک شده را گود می کنیم و مواد را می افزاییم و شروع به هم زدن می کنیم. در آخر نیز با دست ورز می دهیم تا خمیرمان یکدست شود. 250 گرم پودر قند را اضافه می کنیم (اگر خمیر چسبنده بود 100 گرم دیگر را می افزاییم تا خمیر دیگر به دست نچسبد).

خمیر آماده را در کیسه فریزر قرار می دهیم تا خشک نشود. رنگ مورد نظر را به خمیر اضافه می کنیم. خمیر را داخل یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند. سپس برای استفاده آن را از یخچال بیرون می آوریم تا به دمای محیط برسد. حالا خمیر را با وردنه پهن می کنیم و به شکل قلب یا هر شکل دیگری که دوست داریم، درمی آوریم و داخل سینی چرب شده می چینیم و درون فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتیگراد به مدت 7 تا 10 دقیقه قرار می دهید.

 

پودینگ لبو

  فاطمه عباسی

 شیر: 3 لیوان

پوره لبو: 2 لیوان

شکر: 10 قاشق سوپخوری

نشاسته گندم: 10 قاشق سوپخوری

تخم مرغ: 3 عدد

کره: 50 گرم

هل ساییده: یک قاشق سر پر چایخوری

وانیل: نصف قاشق چایخوری

 طرز تهیه

تخم مرغ، شکر، وانیل و هل را به اندازه ای هم می زنیم که سفید و کشدار شود. شیر سرد و نشاسته را با هم خوب حل می کنیم و دو بار از صافی رد کرده و نشاسته صاف شده را با مخلوط تخم مرغ خوب مخلوط می کنیم، روی گاز می گذاریم و دائم هم می زنیم تا کمی غلیظ شود. حالا پوره لبو را می افزاییم و خوب هم می زنیم. کره را اضافه می کنیم و به اندازه ای هم می زنیم که خط قاشق روی مخلوط بیفتد. پودینگ آماده را داخل قالب می ریزیم و در یخچال قرار می دهیم تا کاملا ببندد.

لبو از قدیم الایام با ذائقه ما ایرانی ها سازگار بوده و طعم خاص و رنگ فوق العاده اش همواره به ما کمک می کند تا از آن به عنوان دسری خوشمزه و خوش رنگ در زمستان استفاده کنیم. پس تا فصل لبو تمام نشده دست به کار شوید و این پودینگ خوشمزه و خوش رنگ را درست کنید.