شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری  

عملیات اصلاحی خطوط لوله جریانی در آغاجاری اجرا شد

رئیس عملیات بهره برداری شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری از انجام عملیات اصلاحی و تعمیر خطوط لوله جریانی به منظور پایداری تولید و جلوگیری از آلودگی های زیست محیطی در این شرکت خبر داد.

منوچهر قنواتی با اشاره به اینکه صیانت از تأسیسات،خطوط لوله جریانی ومحیط زیست پیرامون این تأسیسات ازجمله موارد مهم در حوزه تولید نفت و گاز به شمارمی آیند، تصریح کرد: اقدام های اصلاحی و تعمیرات در شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری نیز با توجه به موارد اخیرانجام می شود.

منوچهر قنواتی،تعمیر و بازسازی خط لوله 30اینچ گاز خروجی واحد بهره برداری شماره یک آغاجاری را با مشارکت واحدهای تعمیرات و نگهداری خط لوله و تعمیر و بازسازی خط لوله 8اینچ گاز کمربندی آغاجاری،ازجمله اقدام های انجام شده دراین زمینه برشمرد.

رئیس عملیات بهره برداری شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری به تعمیر و بازسازی خط لوله8 اینچ نیز اشاره و تصریح کرد: این عملیات باهدف جلوگیری از توقف تولید در میدان نفتی آغاجاری و جلوگیری از آسیب دیدن محیط زیست و مناطق مسکونی مجاور تأسیسات انجام و بیش از18نقطه آن ایمن سازی شد.

قنواتی همچنین اجرای فاز نخست تعمیر خط لوله 30 اینچ ورودی توربین های واحد شماره 3 آغاجاری را از دیگر اقدام های اصلاحی این مجموعه عنوان واظهارکرد: به دلیل مجاورت این خط لوله با دیواره بتونی امکان تعمیر میسر نبود، به همین خاطر تخریب دیواره وجابه جایی فن ها در دستور قرارگرفت.

 وی گفت: این عملیات باکمک گرفتن ازبخش خصوصی ونظارت دقیق همکاران انجام شده است.

وی با اشاره به مباحث زیست محیطی گفت: در اجرای طرح ها و اقدام های اصلاحی، محیط زیست، از اولویت های اصلی شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری به شمار می آید ازاین رو، شناسایی دقیق و پیداکردن محل آسیب دیدگی خطوط لوله درواحدهای بهره بردا ری شماره یک تا پنج آغاجاری ونقاط خطرخطوط لوله در اولویت تعمیر قرارگرفته اند.

رئیس عملیات بهره برداری شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری با قدردانی از تلاش همه همکاران در ادارات مختلف این مجموعه گفت: کارشناسان اداره بهره برداری درهمه تأسیسات آمادگی لازم را برای رفع و چالش های پیش رو همسو با تولید پایدار وایمن و بازگشت به تولید حداکثری دارند.

 

    شرکت پایانه های نفتی ایران

نخستین نشست کمیته اچ اس ای پیمانکاران برگزار شد

نخستین نشست کمیته اچ اس ای پیمانکاران پیمان های مستمر و پروژه ای شرکت پایانه های نفتی ایران به منظور تبیین اهداف، برنامه ها و ابلاغ سیاست های حوزه عملکردی اچ اس ای پیمانکاران در سال 1400 در پایانه نفتی خارک برگزار شد.

محمدجواد دریالعل،رئیس اچ اس ای پایانه خارک با اشاره به ضرورت برگزاری نشست های کمیته اچ اس ای پیمانکاران(مطابق با الزامات راهنمای مدیریت اچ اس ای شرکت ملی نفت ایران)اظهار کرد:این نشست باهدف بهبود عملکرد و آگاهی پیمانکاران فعال (مستمر و پروژه ای)در حوزه اچ اس ای برگزارشده است. وی اظهار کرد:درنشست اخیر،پیشنهادهای جدیدی ازسوی پیمانکاران مطرح و درباره آنها بحث و بررسی شد.  اچ اس ای پایانه نفتی خارک،با استفاده ازنیروهای متخصص وتجهیزات،حفظ و ارتقای سطح سلامت وایمنی کارکنان،حفاظت ازتجهیزات ومنابع، صیانت ازمحیط زیست، همچنین توسعه پایدار وایجاد شرایط بهینه برای واکنش در زمان وقوع بحران و شرایط اضطراری را به عهده دارد.

 

    شرکت ملی حفاری

بومی سازی یک قطعه کاربردی در تجهیزات بالابر دکل حفاری

یک قطعه کاربردی اساسی درمجموعه تجهیزات بالابری دستگاه حفاری در هم افزایی متخصصان شرکت ملی حفاری ایران با دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز بومی سازی و عملیاتی شد.

بهنود منصورنژاد، معاون مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران گفت: ساخت Stop Ring که ازقطعات Hook  & Traveling BLook   دستگاه حفاری است در همسویی باسیاست همکاری بین صنعت و دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز به تولید داخلی رسیده است.

وی افزود: ساخت این قطعه به روش فورجینگ و بهینه سازی متریال اولیه نسبت به نمونه خارجی آن ازسوی گروه مهندسی واحد دانشگاهی اهواز،با نظارت واحد کنترل کیفیت ومهندسی ساخت مدیریت پژوهش فناوری ومهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران انجام و پس از آزمون های میدانی ودریافت تأییدهای لازم درفهرست قطعات وتجهیزات ساخت داخل ثبت شده است. معاون مدیریت پژوهش، فناوری ومهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران با بیان اینکه این شرکت بابیشتردانشگاه های کشور، به ویژه دانشگاه های صنعتی همکاری مؤثر ومستمر دارد، افزود: با توجه به اینگونه همکاری ها، هم اکنون شماری ازقطعات وتجهیزات کاربردی دردستگاه های حفاری وخدمات جانبی فنی وتخصصی، در دست ساخت قرار دارند ویا به تولید انبوه رسیده اند.

منصورنژاد تصریح کرد: همکاری میان شرکت ملی حفاری ایران بامراکز علمی و پژوهشی،همچنین شرکت های دانش بنیان، سازندگان وصنعتگران داخلی،موجب بومی سازی 22 هزار قلم کالای موردنیاز صنعت حفاری شده است.

 

    سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت

آماده باش نوروزی کادر درمان

مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت از آماده باش نیروهای این سازمان در تعطیلات نوروز خبر داد.

سیدمهدی هاشمی در یازدهمین نشست هفتگی رؤسا و مدیران ستادی مناطق اهواز، شمال شرق و بوشهر که از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد، با تأکیدبر رعایت پروتکل های بهداشتی گفت: خوداظهاری درسامانه پایش،غربالگری و پیشگیری ازشیوع بیماری کووید- 19،رعایت ممنوعیت ها، تب سنجی در مبادی ورودی اداره ها و روزآمد کردن دستورعمل های بهداشتی باید در دستور کار قرارگیرند و همه نیروها نیز در نوروز و تعطیلات آماده باش قراردارند.

بهرام دهقان، رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز نیز در این نشست با اعلام روند افزایشی تعداد مراجعان کووید-19نسبت به هفته های گذشته اظهار کرد: بیماران و مراجعه کنندگان به اورژانس تنفسی درنیمه دوم بهمن ماه بیش از60درصد افزایش داشته است. وی افزود: موارد بستری نیز درهمین بازه زمانی بیش از 40درصد و تعداد بیماران بخش ICU  کووید بیش از 60 درصد افزایش داشته است. وحید مالکی، رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر نیز از راه اندازی بخش PCR عسلویه خبر داد و گزارشی از عملکرد واحد دارویی منطقه خارک ارائه کرد.

 

     شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی

بازسازی و بهبود در ناوگان آتش نشانی

10دستگاه از خودروهای سنگین آتش نشانی شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی مستقر در پنج منطقه عملیاتی این شرکت به منظور آمادگی هر چه بیشتر ناوگان آتش نشانی، تعمیر و بازسازی شدند.علیرضا امینی، رئیس اداره بهداشت، ایمنی ومحیط زیست(اچ اس ای) شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی گفت:ازمهم ترین اقدام های انجام شده در این زمینه تغییر کاربری خودروهای آتش نشانی پشتیبان به خودروهای آتش نشانی چندمنظوره با به کارگیری فناوری های روزآمد دنیاست.وی افزود: در خودروهای چندمنظوره آتش نشانی از سامانه های مختلف خاموش کننده آتش ازجمله آب و فوم به همراه تمام تجهیزات مربوط استفاده می شود، در حالی که خودروهای پشتیبان فقط دارای سیستم آب هستند.رئیس اداره بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی ادامه داد: به منظور ارتقای ضریب اطمینان عملکرد خودروهای آتش نشانی،همه مخازن آب، فوم و تجهیزات مربوط به آن نوسازی و بازسازی شده اند. وی تصریح کرد:آزمون عملکرد سیستم های الکتریکی،کابین خودرو،پمپ آتش نشانی و تجهیزات مرتبط،همچنین مخازن آب و فوم، مانیتورها، سیستم کف ساز و دیگر تجهیزات نصب شده روی کابین به دلیل اطمینان ازعملکردصحیح همه خودروها انجام شده است.

مینی با اشاره به اینکه این خودروها هم اکنون در مناطق عملیاتی پارسیان، نار و کنگان، آغار و دالان، سرخون و گشوی جنوبی و سروستان و سعادت آباد در حال سرویس دهی هستند،گفت: اجرای این پروژه ازسوی شرکت های صاحب نام سازنده خودروهای آتش نشانی، 110میلیارد ریال هزینه دربرداشت،اما به منظور کمک به توانمندسازی شرکت های نوپای بومی، افزایش بهره وری و استفاده بیشتر از دانش متخصصان زاگرس جنوبی، این پروژه ازسوی یکی از شرکت های فعال استان فارس با صرف هزینه ای حدود 40میلیارد ریال انجام شد.

 

    شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

شیرآلات تاج چاه 485 اهواز بدون دکل تعویض شد

 شیرآلات تاج چاه شماره 485 اهواز آسماری بدون حضور دکل از سوی مدیریت خدمات فنی چاه های شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب تعویض وبه شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون تحویل شد.

یونس عباسی لرکی، مدیرتعمیر، تکمیل وخدمات فنی چاه های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به آماده سازی تجهیزات مورد نیاز و کشتن چاه،همچنین نصب مجرابندهای متعدد درون رشته تکمیلی و آویزه لوله مغزی اظهار کرد: شیرآلات چاه مزبور پس از اطمینان از ایمن بودن تعویض و پس از آزمایش فشار، با استفاده از لوله مغزی سیار، عملیات زنده سازی چاه  انجام شد.

وی بابیان اینکه این عملیات ازهزینه های مترتب برتعمیر چاه شامل مواد و اقلام مصرفی و بهسازی محوطه جلوگیری کرده است،اظهار کرد:مجموعه این اقدام ها16میلیارد ریال صرفه جویی مستقیم ایجاد کرده است.

 توزیع اقلام بهداشتی از سوی پیمانکار طرح توسعه سیاهمکان

شرکت گسترش انرژی پاسارگاد به عنوان پیمانکار طرح توسعه میدان سیاهمکان باهدف پیشگیری از شیوع بیماری کرونا،به توزیع اقلام بهداشتی در روستاهای سیاهمکان بزرگ و کوچک و مظفری شمالی و جنوبی اقدام کرد.

توجه به مسئولیت های اجتماعی وتوسعه عمرانی محیط های پیرامونی از ویژگی های طرح نگهداشت و افزایش تولید مناطق نفت خیز جنوب موسوم به طرح توسعه 28 مخزن است که در قرارداد با پیمانکاران پروژه ها لحاظ شده است.

این شرکت پیش تر نیز بیش از پنج هزار ماسک میان ساکنان روستاهای سیاهمکان توزیع کرده بود.

طرح توسعه میدان سیاهمکان در حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران، طی قراردادی در چارچوب طرح 28 مخزن به شرکت گسترش انرژی پاسارگاد واگذار شد.در این طرح حفاری چهار حلقه چاه توسعه ای و اجرای یک پروژه روسطحی پیش بینی شده است که چهار درصد ازاعتبار طرح برای اجرای مسئولیت های اجتماعی در نظر گرفته شده است.

   شرکت ملی نفت ایران

نخستین پمپ ایرانی طرح گوره – جاسک نصب شد

نخستین پمپ 3.2مگاواتی ساخت ایران پس از گذراندن موفق آزمون های عملکردی، در محل تلمبه خانه شماره 2 طرح ملی انتقال نفت خام گوره - جاسک نصب شد. این الکتروپمپ با تحویل به پروژه در اواخر بهمن ماه امسال، پس از گذراندن موفق آزمون های عملکردی در موقعیت نصب شده است. در بهره برداری از فاز نخست طرح ملی انتقال نفت خام گوره- جاسک ، راه اندازی تلمبه خانه شماره 2باچهاردستگاه پمپ هدف گذاری شده است و بقیه پمپ ها در آینده نزدیک تحویل و نصب می شوند. قراردادهای ساخت 50پمپ مورد نیاز طرح راهبردی انتقال نفت خام گوره - جاسک به ارزش تقریبی 48میلیون یورو، مهرماه سال گذشته بین شرکت مهندسی و توسعه نفت و شرکت های پمپ های صنعتی ایران، پمپیران و پتکو امضا شده است. طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک، طرحی ملی و راهبردی است که با حمایت دولت و راهبری شرکت ملی نفت ایران و با اهدافی مانند ایجاد ظرفیت انتقال یک میلیون بشکه نفت خام در روز، ذخیره سازی و صادرات آن از طریق پایانه جدید جاسک، تضمین استمرار صادرات نفت خام، همچنین تمرکززدایی از پایانه های صادراتی و متنوع سازی آن و توسعه پایدار واشتغال زایی در سواحل مکران اجرا می شود  تأمین و احداث یک هزار کیلومتر خط لوله 42 اینچ سازگار با نفت ترش، احداث پنج تلمبه خانه و سه ایستگاه بین راهی خط لوله و برق رسانی به آنها،همچنین احداث ایستگاه های دریافت و ارسال توپک و ترمینال پایانی،احداث مخازن ذخیره سازی به ظرفیت 10میلیون بشکه در منطقه جاسک و احداث تأسیسات دریایی شامل سه گوی شناور،حوضچه آرامش و تأسیسات جانبی آن در سواحل مکران،از جمله موارد مهم در این طرح ملی و راهبردی است. با اجرای کامل طرح راهبردی گوره - جاسک، ضمن انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت خام از میدان های جنوب غربی کشور به سواحل جنوب شرقی و ذخیره سازی و صادرات نفت خام از طریق پایانه جدید جاسک، زمینه های اشتغال گسترده در استان های بوشهر، فارس و هرمزگان ایجاد  و بازار کار مناسبی برای صنایع مختلف نظیر فولاد، پمپ سازی، لوله سازی، پیمانکاران نفت و گاز و دیگر سازندگان تجهیزات داخلی رقم خواهد خورد.

 

برق دار شدن تلمبه خانه شماره 2 خط

 انتقال گوره - جاسک

برق رسانی به تلمبه خانه های شماره 2 و 4 درفاز نخست طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره –جاسک در اولویت است؛براین اساس،پست برق شماره 2 و خط انتقال آن به طور کامل تکمیل شده است و برق رسانی به تلمبه خانه شماره 2 و پایانه انتهایی خط لوله دربندر جاسک عملیاتی می شود. نیما ربیعی،جانشین مجری طرح در امور برق رسانی طرح احداث خط لوله انتقال نفت خام گوره- جاسک با بیان اینکه برای انتقال نفت خام گوره به جاسک،پنج تلمبه خانه، دوایستگاه توپکرانی ویک پایانه انتهایی درنظرگرفته شده است، افزود: قرارگیری این تأسیسات در مسیرهای خارج ازشهر، برق رسانی را درقالب اجرای چهار پروژه ضروری کرده است.وی با اشاره به اینکه برق مورد نیاز هریک از تلمبه خانه ها در فاز اول و دوم 25 مگاوات برآورد شده است، تصریح کرد: براین اساس، پست برق شماره یک با سطح ولتاژ 230 کیلوولت، پست های برق 2، 3و 4با سطح ولتاژ 132 کیلوولت و پست شماره 5 نیزبا سطح ولتاژ 63 کیلوولت درحال اجراست.  به گفته ربیعی،سطح ولتاژ پست های مربوط به ایستگاه های توپک رانی و پایانه انتهایی نیز 20 کیلوولت تعریف شده است.