غذای لذیذ و مدرن ترکیه ای

پیده گوشت

 ملیکا فتاحی   پیده، نوعی غذای ترکی مدرن است که طعم بسیار خوبی دارد. این غذا در واقع یک نوع پیتزای ترکی است که انواع مختلفی دارد و در اکثر رستوران های ترکیه می توانید آن را ببینید. این غذای خوشمزه پرطرفدار را می توان به راحتی در خانه تهیه کرد و از خوردنش در کنار خانواده لذت برد.

طرز تهیه خمیر

ابتدا خمیرمایه، شکر، شیر، تخم مرغ و آب را با هم مخلوط می کنیم. سپس روغن را اضافه و مخلوط کرده و در ادامه آرد و نمک را می افزاییم. مواد را به خوبی مخلوط می کنیم، داخل ظرف چرب شده قرار می دهیم و روی آن را سلفون می کشیم و اجازه می دهیم (5/1 تا 2 ساعت) استراحت کند تا حجم خمیرمان دو برابر شود.

مواد لازم میانی

گوشت چرخکرده: 500 گرم

پیاز: 2 عدد

سیر: یک الی 2 حبه

گوجه: 2 عدد

رب: یک قاشق غذاخوری سرپر

جعفری: یک مشت

نمک، فلفل سیاه و پولی بی بر (فلفل قرمز تركيه ای): به میزان لازم

طرز تهیه مواد میانی

پیاز را نگینی خرد می کنیم و کمی تفت می دهیم. وقتی سبک شد به آن سیر خرد شده را اضافه می کنیم. سپس گوشت چرخکرده را می افزاییم و به آن نمک، فلفل سیاه و پول بی بر اضافه می کنیم. در ادامه گوجه خرد شده را اضافه کرده و کمی که آب آن جمع شد، رب گوجه و در نهایت جعفری خرد شده را اضافه می کنیم.

طرز تهیه پیده

بعد از استراحت خمیر، آن را کمی ورز می دهیم تا هوایش خارج شود. حالا سطح کارمان را آردپاشی و خمیرمان را به کمک یک وردنه به ضخامت نیم سانت (به صورت بیضی) باز می کنیم. خمیر را روی کاغذ روغنی که کمی چرب کرده ایم، قرار می دهیم و مواد میانی را روی آن پهن می کنیم (کمی با لبه ها فاصله داشته باشد)، خمیر را برمی گردانیم و گوشه ها را بهم می چسبانیم.

رومال

برای این کار یک زرده تخم مرغ و 2 قاشق غذاخوری شیر نیاز دارید. این دو را با هم مخلوط می کنیم و به کمک قلمو روی لبه های خمیر می کشیم. در انتها نیز برای زیبایی بیشتر از کنجد استفاده می کنیم، پیده آماده را داخل فر با دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار می دهیم. بعد از پخت این غذای خوشمزه ترکیه ای را در ظرف مورد نظر قرار می دهیم و برش می زنیم.

 

شیرینی اشکی

  آتینا عالی

 مواد لازم

آرد: 300 تا350 گرم

کره: 150 گرم

پودر قند: 120گرم

تخم مرغ: یک عدد

بیکینگ پودر: یک دوم قاشق چایخوری

پودر هل: نوک قاشق چایخوری

وانیل: یک دوم قاشق چایخوری

طرز تهیه

کره را به دمای محیط می رسانیم تا کاملا نرم شود، سپس کمی می زنیم تا باز شود. پودر قند را اضافه کرده و خوب هم می زنیم تا کمی رنگش روشن شود. تخم مرغ، پودر هل و وانیل را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم. حالا آرد را کم کم و طی سه مرحله اضافه می کنیم. خمیر آماده را خوب ورز می دهیم و به مدت یک ساعت داخل یخچال می گذاریم تا استراحت کند. سپس از خمیر به اندازه یک گردوی کوچک برمی داریم و روی دستمان گرد می کنیم و به شکل لوله ای درمی آوریم و به صورت اشک فرم می دهیم. دو سرش را خوب بهم می چسبانیم. شیرینی های آماده را داخل فر از قبل گرم شده با دمای 150 درجه به مدت 15 دقیقه قرار می دهیم تا پخته شود. نوک شیرینی اشکی مان را بعد از پخت با شکلات(یک قاشق مرباخوری روغن مایع را به شکلات اضافه می کنیم تا براق تر شود) بن ماری می کنیم، در ظرف مورد نظر می چینیم و به صورت دلخواه تزیین می کنیم. و روی شکلات و تزیین کنید.

 

دسر کدوحلوایی

  سمانه کوشه

مواد لازم

پوره كدو: 2 پيمانه

شير: دو چهارم پيمانه

شكر: نصف پيمانه

خامه: ٣٠٠ گرم

ژلاتين بن ماري شده: ٤ قاشق غذاخوری

* جايگزين ژلاتين، دو قاشق غذاخوری آرد و دو قاشق غذاخوری نشاسته ذرت است كه با شير روي حرارت مخلوط مي شود

 طرز تهيه

 شير و شكر را روي حرارت مي گذاريم، وقتي شكر حل شد، خامه و پوره را اضافه مي كنيم و در نهايت ژلاتين بن ماري شده را در قالب مي ريزيم و به مدت چهار ساعت در يخچال مي گذاريم. دسر آماده را می توانیم به هر شکلی که می خواهیم برش بزنیم.

نكته

* براي درست كردن پوره كدو، ابتدا باید كدو را پوست گرفته و با كمي آب بپزیم و ميكس كنيم.

* کدو حلوایی یا همان پامپکین، یکی از آن میوه های مقوی و سرشار از آنتی اکسیدان است که در فصل پاییز و زمستان به وفور یافت می شود. رنگ نارنجی کدو باعث می شود برای تهیه دسرهای خوشمزه سراغ آن برویم و با کدوحلوایی کیک و دسرهای خوش عطر و طعمی درست کنیم که یکی از پیشنهادات می تواند همین دسر کدوحلوایی باشد.