دستور ساده و خوشمزه برای آشپزهای خانگی

سالاد اسفناج با گلابی کاراملایز شده

 نیما اخلاق نجات- داور و کارشناس دستپخت

سالادها انواع مختلفی دارند که هر کدام با توجه به مواد مورد استفاده طعم و عطر دلپذیری دارند. ما ایرانی ها از تجربه طعم های تازه و متفاوت همیشه استقبال کرده ایم، از این رو در این شماره طرز تهیه سالاد اسفناج با گلابی کاراملایز شده برایتان آورده ایم. سالادی ساده و خوشمزه که در کمترین زمان ممکن می توان آن را تهیه کرد. اسفناج یکی از مقوی ترین سبزیجاتی است که با استفاده از آن می توانیم ویتامین های زیادی به بدن برسانیم. سالاد اسفناج همراه با گلابی کاراملایز شده یکی از انواع سالادهایی است که طعم فوق العاده ای دارد که حتما باید آن را امتحان کنید.

 مواد لازم

بیبی اسفناج: 500 گرم

گلابی: 2 عدد

سرکه بالزامیک سفید: یک قاشق غذاخوری

شکر: به میزان لازم

خردل دیژان: یک قاشق چایخوری

روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به میزان لازم

شکر قهوه ای: یک قاشق مرباخوری

کره: به میزان لازم

گردو و پنیر گورگونزولا: به میزان لازم

  طرز تهيه

 اولین کار برای درست کردن سالاد اسفناج تهیه سس آن است، به این صورت که یک قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک سفید را با کمی شکر و یک قاشق چایخوری خردل دیژان خوب مخلوط می کنیم، سپس حدود سه قاشق غذاخوری روغن زیتون را به آرامی و قطره قطره به آن می افزاییم و تند تند هم می زنیم تا بافت غلیظ و خوبی پیدا کند. کمی نمک و فلفل هم اضافه می کنیم. سس آماده را به میزان دلخواه روی بیبی اسفناج هایی که از قبل آماده کرده ایم، می ریزیم و داخل یک کاسه خوب مخلوط می کنیم.

حالا نوبت کاراملی کردن گلابی هاست. آنها را به مدل دلخواه برش می زنیم (من طولی کات کردم) و داخل یک تابه با کمی کره تفت می دهیم و پشت و روی آن را خوب سرخ می کنیم. وقتی که تکه های گلابی خوب سرخ شدند، یک قاشق مرباخوری شکر قهوه ای و یک قاشق غذاخوری آب و کمی نمک به آنها اضافه می کنیم و اجازه می دهیم روی حرارت کم کاملا رنگ بگیرند و و کاراملی شوند.

سالاد آماده را داخل یک بشقاب یا ظرف مخصوص می ریزیم و روی آن گلابی های کاراملی شده را قرار می دهیم. کمی هم گردو و پنیر گورگونزولا رویش می ریزیم. سالاد اسفناجمان آماده سرو است.

 

گولاش مجارستان

- داریوش اعماری


مواد لازم

گوشت گوساله: 250 گرم

رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری

پیاز نگینی: یک عدد متوسط

عصاره گوشت: یک پیمانه

سیر پوست کنده ساطوری: 2 حبه

پاپریکا: ۳ قاشق غذاخوری

فلفل چیلی قرمز: به مقدار لازم

سیب زمینی نگینی: ۴۰۰ گرم

نمک: به میزان لازم

خامه ترش: 150 گرم

جعفری خرده شده: 100 گرم

طرز تهیه

قبل از هر چیز ﭘﯿﺎز و ﺳﯿﺮ را ﺗﻔﺖ می دهیم، ﮔﻮﺷﺖ را به صورت معکبی برش می زنیم و ﺑﻪ آن اﺿﺎﻓﻪ می کنیم. ﻫﻤﺰﻣﺎن ﻧﻤﮏ، ﻓﻠﻔﻞ ﭼﯿﻠﯽ و ﭘﺎﭘﺮﯾﮑﺎ را می افزاییم و رب ﮔﻮﺟﻪ فرنگی را اﺿﺎﻓﻪ می کنیم. بعد از ﮐﻤﯽ ﺗﻔﺖ خوردن، ﻋﺼﺎره ﮔﻮﺷﺖ را افزوده و زمانی که ﺟﻮش آﻣﺪ، ﺳﯿﺐ زﻣﯿﻨﯽ ﺧﺮد ﺷﺪه را ﺑﻪ آن اﺿﺎﻓﻪ می کنیم. سپس اجازه می دهیم تمام مواد کاملا پخته شوند تا عطر غذا درآید. بعد از پخت، ﮐﻤﯽ ﺧﺎﻣﻪ ﺗﺮش و ﺟﻌﻔﺮي ﺧﺮد ﺷﺪه برای تزیین روي این سوپ خوشمزه مان می ریزیم.

گولاش، یک وعده غذایی ساده روزمره است که معمولا با نان خورده می شود. همچنین این خوراک را که طعم تندی دارد، می توان با ماکارونی و نودل نیز سرو کرد.

 

کیک اسفنجی ساده

 مواد لازم

آرد گندم: 2 لیوان

شکر: نصف لیوان

 تخم مرغ: 2 عدد

ماست: نصف لیوان

روغن مایع: نصف لیوان

وانیل: نصف قاشق چایخوری

 بیکنیگ پودر: یک قاشق چایخوری سرپر

دارچین: به میزان لازم

طرز تهیه

ابتدا شکر، تخم مرغ و وانیل را چند دقیقه با همزن برقی می زنیم تا مواد به رنگ کرمی درآید و کش دار شود. سپس روغن و ماست را اضافه می کنیم با دور کند همزن به اندازه ای می زنیم که تمام مواد کاملا با هم مخلوط شوند. آرد دو بار الک شده را با بیکینگ پودر مخلوط می کنیم و بعد با لیسک در دو مرحله و به صورت دورانی آن را در یک جهت هم می زنیم. از قبل فر را روشن می کنیم، قالب را دو تا سه دقیقه درون فر قرار می دهیم تا گرم شود. سپس کف قالب را چرب می کنیم و کمی آرد می پاشیم(این کار باعث می شود کیک به کف قالب نچسبد) حالا مواد کیک را داخل قالب می ریزیم و دارچین(برای خوش عطر و طعم شدن) را لا به لای مایع کیک می ریزیم. قابل را داخل فر از قبل گرم شده در دمای 180 درجه فارنهایت و به مدت 35 دقیقه قرار می دهیم.

 نکات مهم

* نیم ساعت اول در فر باز نشود. این کار باعث خوابیدن پف کیک می شود، بعد از 35 دقیقه با یک خلال دندان یا چنگال پخت کیک را چک کنید.

* اگر فر ندارید مواد آماده شده را می توانید داخل یک قابلمه نچسب بریزید. به این شکل که ابتدا قابلمه را خوب چرب کنید. سپس مواد آماده را داخل آن بریزید و رویش یک دم کنی بگذارید و صبر کنید تا با شعله خیلی کم پخته شود.