گفت و گو با پژوهشگر برتر شرکت ملی حفاری

انگیزه درونی به جای مشوق بیرونی

مشعل   یکی از روایت های ثابت و همیشگی خانواده بزرگ صنعت نفت پژوهشگران و نخبگان جوان هستند که با وجود محدودیت ها و شرایط سخت مالی و امکاناتی تلاش کرده اند تا خلاقیت ها و طرح های مورد نظرشان را اجرایی کنند. در بسیاری از شرکتها حمایتهای محدودی در جهت اجرای پروژه های پژوهشی وجود دارد اما بخش زیادی بدون حمایت کارشان را تا مرحله ای قابل قبول پیش برده اند. بخش قابل توجهی از این پروژه های مهم پژوهشی هم در انتظار تجاری شدن هستند اما سالهاست در همین مرحله باقی مانده اند.

یونس یوسفی، جوان پژوهشگر خانواده بزرگ صنعت نفت است که بدون حمایت های مادی توانسته تعدادی از پروژه های پژوهشی خود را تکمیل و به مرحله بهره برداری برساند. او از طریق آزمونهای سال 91 به شرکت ملی حفاری وارد شده اما شروع به کارش از سال 94 بوده است و در این مدت توانسته با معرفی اقدام های پژوهشی خود، زمینه ای برای تحقق پژوهش ها فراهم کند. او در حال حاضر مهندس ارشد بازرس فنی مکانیک در شرکت ملی حفاری ایران است.

یوسفی در گفت و گو با مشعل فعالیت های خود در چند سال اخیر را تشریح کرد و با اشاره به فعالیتهای علمی خود قبل از ورود به فضای فنی و اجرایی گفت: سالها به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه های آزاد واحدهای نجف آباد، امیدیه و مسجد سلیمان فعالیت داشتم و برخی از اقدام های پژوهشی مستقل مربوط به همین دوره است.

او با بیان اینکه درسال 94 طراحی پروژه پژوهشی پاورکرافت(هوا ناو) سرنشین دار برای تمام سطوح خشک، آب و باتلاقی انجام شد، گفت: از 1950 مدلهای مختلفی از پاورکرافت ساخته شده اما مدل طراحی شده من تغییراتی در سیستم کنترل دارد و برای اولین بار در دانشگاه طراحی و اجرا شد و هم اکنون در دانشگاه امیدیه مورد استفاده است. البته مدلهای نظامی پاورکرافت هم ساخته شده که کاربردهای متفاوتی دارد.

یوسفی که در سال 97 کارمند نمونه و در سال 98 پژوهشگر برتر در سطح شرکت ملی حفاری شده است، گفت: در حوزه ساخت هواپیماهای بدون سرنشین نیز از سالها قبل فعالیت داشته ام و طرح من در مسابقات هواپیماهای بدون سرنشین دانشگاه صنعتی شریف جزو چهار رتبه برتر شناخته شد. همین پروژه در جشنواره ای در دانشگاه فردوسی مشهد هم مورد تقدیر قرار گرفت.

این پژوهشگر شرکت ملی حفاری و دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت می گوید: در این مدت گزارش های فنی و تخصصی را در مورد موتورهای دیزلی سنگینی که کار تولید توان الکتریکی را بر عهده دارند، نوشته و این گزارش ها باعث کاهش هزینه ها و صدمه به تجهیزات فنی و ماشین آلات شده است. یوسفی افزود: این موتورها 12 و 16 سیلندر ابعادی بزرگ دارند و درواقع به نوعی موتور محرک دکلهای حفاری هستند و پیشنهادهای ارائه شده در راستای حفظ و صیانت از عملیات اجرایی و فعالیت دکل های نفت بوده است و به همین دلیل به عنوان کارمند نمونه انتخاب شده است.

وی درباره انتخاب به عنوان پژوهشگر برتر هم گفت: علاوه بر امتیازبندی که شرکت ملی حفاری در مورد کارهای پژوهشی انجام داد، سامانه کنترل موتورهای دیزلی را طراحی کردم.

این سامانه می تواند عملکرد و پارامترهای مختلف در موتورهای دیزلی را کنترل کند و به این ترتیب، جلوی بسیاری از حوادث را بگیرد؛ البته این پروژه هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.

یوسفی تاکید دارد که طرح های پژوهشی ارائه شده از سوی او قابلیت اجرا در بخش های دیگر صنعت نفت را دارد و افزود: البته در آینده موتورهای دیزلی تبدیل به توربین های ژنراتور می شود و این قابلیت از جهت پدافند غیر عامل اهمیت زیادی دارد.

این پژوهشگر جوان شرکت ملی حفاری ایران می گوید در جریان این پروژه های پژوهشی حمایتی را از سوی شرکت یا نهاد خاصی نداشته و حتی انتخاب به عنوان کارمند و پژوهشگر برتر هم تاثیری در موقعیت و شرایط کاری نداشته است و بعد از آن حمایتی وجود نداشته است.

یوسفی با بیان اینکه جای رویکرد توجه و ایجاد مشوق برای پژوهشگر و کارمندان دیگر خالی و کمرنگ است ، افزود: آنچه تاکنون پیشرفته است، در نتیجه تلاش و علاقه شخصی خودم بوده و انگیزه ای از بیرون فراهم نبوده است و تلاش می کنم باز هم با وجود کمبودها کار پژوهش را پیش ببرم.

 

انتقال آخرین دلفین برج میلاد  به کیش

به منظور حمایت از حقوق حیوانات آخرین دلفین باقیمانده در مجموعه دلفیناریوم برج میلاد باحضور کارشناسان سازمان محیط زیست و در شرایط استاندارد از این مجموعه خارج و دلفیناریوم برج میلاد پس از بیش از۵ سال فعالیت برای همیشه تعطیل شد.در نهایت صبح روز پنج شنبه ۲۵ دی، «کاسیا» برای همیشه از دلفیناریوم برج میلاد خداحافظی کرد و این دلفین با رعایت نکات ایمنی و در سلامت کامل به جزیره کیش منتقل شد.

عکس : سید حسین تهوّری / تسنیم

 

Catch Notes

Catch Notes یک اپلیکیشن یادداشت برداری خوش ساخت با قابلیت همگام سازی با فضاهای ابری و شبیه به Evernote است. کار با این نرم افزار به سادگی آب خوردن است. رابط کاربری موبایل محور آن با داشتن یک چرخ گردان به شما امکان می دهد به راحتی دستور مورد نظر خود (یادداشت برداری، آپلود عکس، ضبط صدا و...) را انجام دهید. این برنامه تروتمیز است و رابط کاربری رنگارنگی دارد که به راحتی قابل پیمایش است. محدودیت فضای ابری تاحدودی آزاردهنده است، با وجود این Catch Notes یکی از بهترین اپلیکیشن های نوت برداری ابری محسوب می شود.

Onavo Extend

این یک نرم افزار فشرده سازی اطلاعات محسوب می شود که با کم کردن حجم تصاویر، متون و فایل های دیگر، به کاربران کمک می کند از ترافیک خود بیشتر و بهتر استفاده کنند. علاوه بر این Onavo Extend با کنترل مصرف دیتا در اپلیکیشن های مختلف، یک گزارش ماهانه از ترافیک مصرفی برای شما فراهم می کند. اگر از کاربران تلفن های هوشمند هستید، Onavo Extend با مدیریت مصرف ترافیک، شما را از هزینه های شارژ حساب کاربری دیتا می رهاند.

Kingsoft Office

Kingsoft Office یک نرم افزار آفیس پر از امکانات محسوب می شود که تبلت شما را به یک پردازشگر متون و ویرایشگر اسناد پرتابل تبدیل می کند. این نرم افزار به شما امکان می دهد، به فرمت های مختلف نرم افزارهای مایکروسافت آفیس مانند فرمت های نرم افزار ورد (doc و docx) یا نرم افزار اکسل و یا پاورپوینت دسترسی داشته باشید. Kingsoft Office پشتیبانی از فایل های پی دی اف را فراموش نکرده است. این نرم افزار یک File Manager نیز دارد که به کاربر امکانی نظیر پشتیبانی از فضاهای ذخیره سازی ابری (مانند گوگل درایو، دراپ باکس یا Box)، همگام سازی فایل های ویرایش شده با فایل های ذخیره شده در کلاد را ارائه می دهد.