معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی:

خوراک پتروشیمی ها افزایش می یابد

 

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با تأکید بر توسعه هوشمند که تنها راه تولید محصولات پر ارزش پتروشیمی از مسیر تولید محصولات اولیه نفت و گاز است، گفت: مصرف خوراک پتروشیمی ها در پایان سال ۱۴۰۵، معادل ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز خواهد بود.

به گزارش خانه ملت، بهزاد محمدی درباره وجود انتقادهایی مبنی بر اینکه شرکت های پتروشیمی به اسم اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به هلدینگ های وابسته به دولت واگذار شده اند و این شرکت ها در انحصار خصولتی ها هستند، توضیح داد: به یقین درِ صنعت پتروشیمی به روی همه سرمایه گذاران باز است و هر سرمایه گذاری که برای توسعه طرح ها سرمایه و ایده دارد، می تواند به شرکت ملی صنایع پتروشیمی مراجعه کند و ما خوراک در اختیار آنها قرار می دهیم و حمایتشان می کنیم.

وی ادامه داد: در ۱۰ سال گذشته واگذاری ها به هلدینگ های دولتی و خصولتی بیشتر بوده، زیرا آن زمان مسأله خرید پتروشیمی ها ازسوی بخش خصوصی مطرح نبود، بنابراین بیشتر هلدینگ های خصولتی برای خرید شرکت های پتروشیمی مراجعه می کردند؛ اما امروز درها به طور کامل برای توسعه این صنعت باز است و شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان متولی توسعه صنعت پتروشیمی آمادگی دارد از سرمایه گذاران حمایت کند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی، درباره انتقادهایی مبنی بر وجود فضای رقابتی ناسالم میان شرکت های پتروشیمی خصولتی و خصوصی اظهار کرد: هر شرکت خصوصی یا دولتی تنها با تولید محصولات باکیفیت در بازار مطرح خواهد شد. برای نمونه بسیاری از هلدینگ های خصوصی بسیار هوشمندتر و با سود سرشارتری در حال فعالیت هستند؛ زیرا رشد آنها به دولتی یا خصوصی بودنشان ارتباطی ندارد، در واقع هر شرکتی محصول با کیفیت تری تولید کند، در بازار داخلی و خارجی موفق تر خواهد بود.

محمدی با اشاره به نگاه شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای جلوگیری از خام فروشی گفت: خام فروشی شعار نیست، مفهومی بسیار مهم است که فقط با توسعه هوشمند می توان از مسیر تنها تولید محصولات اولیه نفت و گاز به سمت تولید محصولات پرارزش پتروشیمی حرکت کرد.

۳۰ درصد بازار صادرات غیرنفتی در اختیار پتروشیمی ها

وی عنوان کرد: براساس برنامه ریزی های انجام شده در پایان سال ۱۴۰۵ معادل ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز، مصرف خوراک در حوزه پتروشیمی خواهد بود که این موضوع، اتفاق مهمی در مسیر توسعه کشور است. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه صنایع پتروشیمی در حوزه صادرات غیرنفتی نقش نخست را در کشور دارند، گفت: حدود ۳۰ درصد بازار در حوزه صادرات غیرنفتی در اختیار پتروشیمی هاست، همچنین سال گذشته نزدیک به ۱۵ میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم که ۱۰ میلیارد دلار آن حاصل صادرات خارجی و ۵ میلیارد دلار آن حاصل از فروش داخلی بود.

 

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران:

سهم مان را از بازار نفت می گیریم

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: ظرفیت های خوبی در صنعت نفت ایجاد شده و ایران قادر خواهد بود سهم خود را از بازار نفت بگیرد. مسعود کرباسیان در حاشیه برگزاری آیین امضای هشت قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت، در جمع خبرنگاران، در پاسخ به این سؤال که در صورت رفع تحریم ها، آیا ایران قادر به احیای بازار خود خواهد بود؟ گفت: در مدت تحریم ها چرخ توسعه نفت متوقف نماند؛ ظرفیت های خوبی ایجاد شد و می توانیم سهم مان را از بازار بگیریم.

وی با اشاره به ضرورت اجرای طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت برای مدیریت افت طبیعی تولید میدان های نفتی، درباره تأمین منابع مالی مورد نیاز این طرح یادآور شد: منابع این طرح از طریق انتشار اوراق مشارکت و بازپرداخت از محل افزایش تولید میدان ها تأمین خواهد شد و وابسته به بودجه نیست.

 

تعدیل مدرک تحصیلی ایثارگران صنعت نفت

بنا بر اعلام اداره کل تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی وزارت نفت، آن دسته از کارکنان که سه چهارم خدمت وظیفه آنان در جبهه از ۶ ماه بیشتر باشد، مشمول مزایای تعدیل مدرک بیش از یک مقطع تحصیلی خواهند بود.

به گزارش معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، اداره کل تدوین و هماهنگی مقررات ادارای و استخدامی در این زمینه اعلام کرده است: «از آنجا که بر اساس مفاد دادنامه شماره ۲۵۷ مورخ ۹۹.۲.۱۶ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، سه چهارم خدمت سربازان وظیفه در جبهه های دفاع مقدس به عنوان خدمت داوطلبانه تلقی شده است، بنابراین چنانچه سه چهارم خدمت وظیفه در جبهه کارکنان شاغل از ۶ ماه بیشتر باشد، مشمول مزایای اطلاعیه ذکر شده (تعدیل بیش از یک مقطع) قرار می گیرند.» پیش از این، بنا بر اطلاعیه اداره کل تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی، ایثارگران (جانبازان، آزادگان، فرزندان شاهد و رزمندگان با حداقل ۶ ماه پیاپی یا ۹ ماه متناوب حضور داوطلبانه در جبهه) در صورت رعایت شرایط احراز تحصیلی سمت تحت تصدی، از شمول محدودیت تعدیل مدرک یک مقطع تحصیلی حین خدمت، خارج و مدارک تحصیلی مأخوذه ازسوی مشمولان با طرح در شورای بررسی و تعیین سوابق، قابل تعدیل اعلام شده بود.

مشمولیت جانبازان و فرزندان شاهد قراردادی نفت

بر اساس اعلام اداره کل تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی نفت درباره موضوع برخورداری رزمندگان مشمول از مزایای یک مقطع تحصیلی بالاتر و پیرو پیگیری های به عمل آمده در این زمینه، جانبازان و فرزندان شاهد قرارداد مدت معین و مدت موقت وزارت نفت نیز مشمول مزایای یک مقطع تحصیلی بالاتر خواهند بود.

 

معاون وزیر نفت در امور گاز:

فقط ۵ درصد سوخت نیروگاه ها با مازوت تأمین می شود

معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: از ابتدای امسال تاکنون تنها پنج درصد سوخت نیروگاه ها با مازوت تأمین شده، از سویی امسال تأمین سوخت نیروگاه های مازوت سوز نزدیک کلانشهرها به طور کامل با گاز طبیعی یا نفت گاز انجام شده است. حسن منتظرتربتی در واکنش به گفته هایی مبنی بر اینکه افزایش غلظت مازوت در هوا به دلیل استفاده بعضی صنایع و نیروگاه ها و کم کاری شرکت ملی گاز در تحویل گاز به آنهاست، اظهار کرد: امسال موضوع کمبود تولید گاز به هیچ عنوان مطرح نبوده؛ زیرا با توسعه فازهای جدید پارس جنوبی، تولید روزانه گاز به طور میانگین از ابتدای امسال تاکنون نسبت به زمان مشابه پارسال، روزانه ۳۹ میلیون مترمکعب افزایش یافته است. وی افزود: این افزایش تولید در دی امسال نیز نسبت به زمان مشابه پارسال، روزانه ۶۴ میلیون مترمکعب هم بیشتر شده است. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: در زمان موازنه منفی تولید و مصرف، مصرف مازوت در نیروگاه ها برای تأمین بخش کمی از نیاز سوخت نیروگاه ها متداول است و در مدت سپری شده امسال نیز تنها پنج درصد سوخت موردنیاز نیروگاه ها با مازوت تأمین شده، از سویی امسال تأمین سوخت نیروگاه های مازوت سوز نزدیک کلانشهرها به طور کامل با گاز طبیعی یا نفت گاز انجام شده است. تربتی با اشاره به مسؤولیت شرکت ملی گاز و وزارت برای حفظ جان شهروندان آسیب دیده از آلاینده ها، گفت: موضوع حفاظت از محیط زیست به طور عام که به طور خاص شامل جلوگیری از آلودگی هوا نیز می شود، همواره از رؤوس راهبردی شرکت ملی گاز ایران بوده و این شرکت در بیانیه های مختلف، از جمله بیانیه خط مشی نظام مدیریت یکپارچه، بیانیه مسؤولیت های اجتماعی و اسناد دیگر به بهبود مستمر فرایندها و کیفیت محصولات و خدمات، حفاظت و صیانت از محیط زیست و رعایت حقوق شهروندی در محدوده فعالیت های شرکت متعهد شده است؛ اما فرایندهای دیگر سازمان ها را شامل نمی شود و هر سازمانی مطابق با الزام های قانونی موجود، مسؤول پیامدهای ناشی از فعالیت های خود است.

  شرکت گاز درباره نوع سوخت نیروگاه ها تصمیم نمی گیرد

وی ادامه داد: تخصیص سوخت گاز طبیعی نیروگاه ها خارج از حیطه اختیارات این شرکت است و تصمیم گیری در این باره از سوی کمیته های ذی ربط در سطح وزارت نفت و با در نظر گرفتن منابع تأمین شده از بالادست (شرکت ملی نفت ایران) و اولویت های تأمین گاز بخش های مختلف انجام می شود. معاون وزیر نفت در امور گاز تصریح کرد: اولویت های مذکور و نیز مقررات و الزام های مربوط به تأمین تقاضای مصارف گاز طبیعی از مدیریت های ذی ربط همچون مدیریت هماهنگی امور گازرسانی، برنامه ریزی تلفیقی و دیسپچینگ قابل استعلام است.

تربتی گفت: از آنجا که مصرف سوخت های سنگین از جمله مازوتاز سوی نیروگاه ها به عنوان مهم ترین عوامل آلودگی هوا در روزهای اخیر یاد شده، بعضی از الزام های قانونی مرتبط با موضوع را تشریح می کنیم. وی با اشاره به این مواد قانونی تاکید کرد: ﻣﺎﺩﻩ ۴۴ قانون برنامه ششم مصوب سال ۱۳۹۵ مجلس شورای اسلامی، ﺩﻭﻟﺖ را ﻣﻜﻠﻒ کرده ﺍﺳﺖ به منظور ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﺍﺭﺯﺵ ﺍﻓﺰﻭﺩﻩ ﺍﻧﺮﮊی ﻭ ﺗﻜﻤﻴﻞ ﺯﻧﺠﻴﺮﻩ ﺍﺭﺯﺵ ﻭ ﻛﺎﻫﺶ ﺷﺪﺕ ﺍﻧﺮﮊی، ﻣﺼﺮﻑ ﺍﻧﺮﮊی ﺑﺮﺍی ﻭﺍﺣﺪ ﺗﻮلید ﺩﺭ ﻃﻮﻝ ﺍﺟﺮﺍی ﻗﺎﻧﻮﻥ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺍﻗﺪﺍم هایی را انجام دهد. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در این باره اظهار کرد: بر این اساس باید ﺗﺮتیبی ﺍﺗﺨﺎﺫ کند ﻛﻪ ﺳﺎﻻﻧﻪ ﺗﻠﻔﺎﺕ ﺍﻧﺮﮊی ﺩﺭ ﺑﺨﺶ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎﻥ پنج ﺩﺭﺻﺪ ﻛﺎﻫﺶ ﻳﺎﺑﺪ. ﺁﻳﻴﻦ ﻧﺎﻣﻪ ﺍﺟﺮﺍیی ﺍﻳﻦ ﺟزء، در ﻣﺪﺕ ۶ ماه ﭘﺲ ﺍﺯ ﻻﺯمﺍﻻﺟﺮﺍ ﺷﺪﻥ ﺍﻳﻦ ﻗﺎﻧﻮﻥ از سوی ﻭﺯﺍﺭﺗﺨﺎﻧﻪ نیرو، ﺭﺍﻩ ﻭ ﺷﻬﺮﺳﺎﺯی ﻭ ﻧﻔﺖ ﺗﻬﻴﻪ می ﺷﻮﺩ ﻭ ﺑﻪ ﺗﺼﻮﻳﺐ هیأت ﻭﺯﻳﺮﺍﻥ می رسد.

 وظیفه وزارتخانه و دستگاه های دیگر برای مهار آلاینده ها چیست؟

تربتی تصریح کرد: همچنین ﻭﺯﺍﺭﺕ ﻧﻴﺮﻭ ﻣﻮﻇﻒ ﺍﺳﺖ برای ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﺑﺎﺯﺩهی ﻭ ﺿﺮﻳﺐ ﺑﻬﺮهﻭﺭی ﻧﻴﺮﻭﮔﺎه ها، ﻣﻮﺍﻓﻘﺖ اصولی ﺑﺮﺍی ﺍﻳﺠﺎﺩ ﻧﻴﺮﻭﮔﺎه ها ﺑﺎ ﺑﺎﺯﺩهی ۵۵ تا ۶۰ ﺩﺭﺻﺪ ﺻﺎﺩﺭ کند، همچنین طبق ﻣﺎﺩﻩ ۴۴ قانون برنامه ششم مصوب سال ۱۳۹۵ مجلس، وزارتخانه های ﻧﻔﺖ ﻭ ﻧﻴﺮﻭ موظفند ﺑﺎ ﻫﻤﻜﺎﺭی دیگر ﺩﺳﺘﮕﺎه های ﺍﺟﺮﺍیی ﺫی ربط، ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺍﺟﺮﺍیی «طرح جامع انرژی کشور» را تا پایان سال نخست اجرای قانون برنامه در چارچوب قوانین مربوطه و همسو با سند ملی انرژی کشور مصوب شورای عالی انرژی کشور، تهیه کنند و به تصویب هیأت وزیران برسانند. وی یادآور شد: براساس ماده ۱۳ قانون هوای پاک مصوب سال ۹۶ مجلس هم حداکثر یک سال پس از لازم الاجرا شدن این قانون، همه مراکز صنعتی، تولیدی، عملیات معدنی، خدماتی، عمومی و کارگاهی شامل دولتی و غیردولتی موظفند از سوخت استاندارد مصوب استفاده کنند. در صورت نبود سوخت مناسب، واحدهای یادشده مکلف هستند به هر نحو ممکن ترتیبی در نظر بگیرند تا آلاینده های منتشر شده، در حدود مجاز انتشار آلاینده های هوا باشد. معاون وزیر نفت در امور گاز ادامه داد: ماده ۱۸ قانون هوای پاک مصوب سال ۹۶ مجلس وزارت نفت را مکلف کرده است حداکثر تا سه سال پس از لازم الاجرا شدن این قانون، سوخت تولیدی کشور از جمله بنزین، نفت گاز، نفت کوره و نفت سفید را مطابق با استاندارد ملی مصوب عرضه کند. سازمان مکلف است از تولید سوخت غیراستاندارد جلوگیری کرده و پس از مهلت موضوع این قانون، سازمان ملی استاندارد موظف است جلوی واردات سوخت فاقد استاندارد ملی را بگیرد. وزارت نفت و سازمان ملی استاندارد ایران موظفند گزارش عملکرد موضوع این ماده را هر ۶ ماه یک بار منتشر کنند. تربتی همچنین توضیح داد: طبق ماده ۳ آیین نامه اجرایی ماده ۲ قانون هوای پاک مصوب سال ۹۷ هیأت دولت هم از ابتدای ۱۴۰۰، کل سوخت تولیدی بنزین و نفت گاز کشور براساس استاندارد ملی خواهد بود و براساس ماده ۲۳ آیین نامه اجرایی ماده ۲ قانون هوای پاک مصوب همین سال، وزارت نیرو موظف است تا پایان تیر سال ۹۸ همه نیروگاه هایی که در طول سال 97 به دلیل مصرف سوخت مازوت بیش از ۳۰ روز حدود مجاز انتشار آلایندگی را رعایت نکنند، با تأیید سازمان به نصب تجهیزات کاهش نشر آلاینده های هوا مجهز کند. وی تأکید کرد: طبق مواد قانونی فوق، ضمن کاهش تلفات در بخش ساختمان و ارتقای راندمان نیروگاه های کشور همسو با کاهش مصرف، سوخت مصرفی از جمله گاز طبیعی باید مطابق استاندارد ملی تولید شود و از طرفی، هیأت دولت با علم به کمبود سوخت گاز طبیعی در بعضی از فصول و به منظور آمادگی به استفاده از سوخت مازوت برای تولید برق، وزارت نیرو را به تجهیز نیروگاه های مصرف کننده سوخت مازوت به تجهیزات کاهش نشر آلاینده های هوا تا تیر سال ۹۸ موظف کرده، به نحوی که خروجی آنها مطابق با حدود انتشار آلاینده های هوا باشد.