رئیس جمهوری:

هزینه های جاری باید از منابعی به جز نفت تأمین شود

رئیس جمهوری گفت: همه تلاش داریم که وابستگی بودجه جاری از درآمدهای نفتی را برای همیشه قطع کنیم و این کار در این دو سه سال اخیر بخوبی انجام شده است. امیدواریم هزینه های جاری به نفت وصل نشود و از منابع دیگر تأمین شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر حسن روحانی، عصر روز سه شنبه (۲۳ دی ماه) در پایان نشست سران قوا که به میزبانی رئیس قوه قضاییه برگزار شد، با ابراز خوشحالی از نشست دوباره سران در فاصله زمانی کوتاه و گفت وگوهای خوبی که در این نشست انجام شد، گفت: مهم ترین مباحث نشست سران قوا، سلامت، معیشت و بی اثر کردن و لغو تحریم های ظالمانه بود.

وی افزود: در زمینه سلامت، مردم کار بسیار بزرگی در این مدت انجام دادند، اجرای مطلوب و دقیق پروتکل های بهداشتی سبب شد آمار فوتی ها دوباره به سطح دورقمی برسد و برای ما بسیار مهم است که این آمار و روند کاهشی آن را پایدار نگه داریم. رئیس جمهوری تصریح کرد: امروز هم با رؤسای مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه درباره آنچه در لایحه دولت آمده بود و آنچه در کمیسیون تلفیق انجام می شود، بحث هایی داشتیم. تلاش ما این است که دیدگاه های دولت و مجلس به هم نزدیک تر شود تا بتوانیم اهدافی را که در این لایحه مورد نظر بوده، با همفکری بین دولت و مجلس و کمیسیون تلفیق محقق کنیم. روحانی عنوان کرد: امروز تصمیم گرفتیم کمیسیون تلفیق و نمایندگان دولت نشست های بیشتری با هم داشته باشند تا بودجه به گونه ای تصویب شود که به نفع همه مردم، اقتصاد و رشد و توسعه کشور باشد. وی گفت: همه تلاش داریم وابستگی بودجه جاری از درآمدهای نفتی را برای همیشه قطع کنیم و این کار در این دو سه سال اخیر بخوبی انجام شده است، امسال هم در بودجه همین طور خواهد بود. امیدواریم هزینه های جاری به نفت وصل نشود و از منابع دیگر تأمین شود. رئیس جمهوری با اشاره به اینکه دولت در این سه سال با کمک مردم و هدایت مقام معظم رهبری توانست تحریم را کم اثر کند، افزود: البته آثار تحریم را نمی شود صفر کرد؛ اما اجازه ندادیم که دشمنان به اهداف خود برسند، آنچه را مورد نیاز ضروری مردم بوده، با همه سختی ها وارد کردیم. آن مقداری که لازم بوده، کالا صادر کنیم به هر قیمتی بود، انجام دادیم؛ البته مقداری با مشکلات توأم بوده، اما امسال هم تا این مقطعی که هستیم، رقم صادرات و واردات قابل قبول است.

محمدباقر قالیباف نیز پس از نشست سران قوا گفت: خوشحالم که نشست های سران قوا نسبت به گذشته با فاصله زمانی کمتر برگزار می شود و این نشست ها نسبت به گذشته با نزدیکی و تمرکز بیشتر بر موضوع های مهم و اساسی کشور مورد بحث قرار می گیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی، یکی از موضوع های مهم امروز جامعه را سند مالی بودجه کشور برشمرد و افزود: در حوزه راهبردها، بین قوا هماهنگی و وحدت نظر کامل وجود دارد و همان طور که رئیس جمهوری عنوان کردند، هر سه قوه به دنبال این هستیم که کاهش وابستگی بودجه به نفت را بیشتر از گذشته پیش ببریم. این مسأله به این معناست که درآمدهای نفتی را صرف هزینه های جاری نکنیم.

وی تصریح کرد: رئیس جمهوری نیز بر این موضوع تأکید و عنوان کرده بودند که چون ما به سمت کاهش وابستگی به نفت حرکت می کنیمف به ما «بارک الله» بگویید، من در نشست امروز به ایشان گفتم و اینجا هم تکرار می کنم که «بارک الله و صدبارک الله»، باید در این مسیر گام برداریم و این یکی از محورهای مهم و اساسی در اصلاح ساختار بودجه است.

 

معاون اول رئیس جمهوری:

   بنزین و گازوییل مصرفی دارای استاندارد جهانی است  

معاون اول رئیس جمهوری گفت: بنزین و گازوییل مصرفی در کشور دارای استاندارد جهانی است، به طوری که در دوران تحریم فراورده های نفتی ایران بویژه بنزین مشتریان پروپاقرص خود را دارند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، اسحاق جهانگیری، روز شنبه (۲۰ دی ماه) در آیین گشایش عملیات اجرایی شارباغ حضرت زهرا (س) و بهره برداری از فاز دوم بزرگراه شهید نجفی رستگار که با حضور پیروز حناچی، شهردار تهران، محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران و سردار سعید محمد، فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا برگزار شد، با طرح این پرسش که چرا با وجود اجرای کارهای بزرگ در پایتخت، همچنان مشکلات بزرگی نظیر ترافیک، آلودگی هوا و توزیع نامناسب امکانات وجود دارد، گفت: اگر طرح ها با رویکرد مناسب و برنامه ریزی دقیق انجام می شد، باید هر سال بخشی از مشکلات کاهش می یافت؛ اما به نظر می رسد موازی با این طرح ها اقدام هایی انجام داده ایم که آثار مثبت طرح های انجام شده را از بین برده است. وی با اشاره به اینکه آلودگی هوا، موضوعی جدی است که درباره آن کارهای پراکنده ای انجام شده است، افزود: امروز بنزین و گازوییل مصرفی در کشور استانداردهای دنیا را دارد، به طوری که در دوران تحریم فراورده های نفتی ایران بویژه بنزین مشتریان پروپاقرص خود را دارند که دلیل آن استاندارد و کیفیت خوب این محصول تولیدی ایران است. معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: در تولید خودرو هم مشکلاتی وجود دارد که البته از حجم آن کاسته شده است، در زمان تصدی وزارت صنایع از افتخارهای ما متوقف کردن تولید پیکان به دلیل نداشتن ایمنی و استانداردهای لازم بود و برخی خودروهای جدید وارد خطوط تولید شدند؛ البته قرار بود تولید برخی خودروهای آلاینده هوا متوقف شود و باید مسؤولان در این باره توضیح دهند.

جهانگیری عنوان کرد: همه دستگاه ها در موضوع آلودگی هوای پایتخت و کلانشهرها باید با یکدیگر همکاری داشته باشند و هیچ دستگاهی حق تعلل ندارد. درباره موضوع سوزاندن مازوت برای نیروگاه ها نیز باید گفته شود که هیچ کدام از نیروگاه های تهران، کرج و شهرهای اطراف از سوخت مازوت استفاده نمی کنند. در سال ۹۲ حدود ۴۸ درصد سوخت نیروگاه ها به کشور از گاز بود. امسال با وجود افزایش، مصرف خانگی سوخت بیش از ۷۰ درصد نیروگاه های کشور گازی است، اولویت نخست ما در این شرایط قطع نشدن آب، برق و گاز مشترکان خانگی بود.

 

سخنگوی دولت تاکید کرد:

کاهش ارزش پول ملی با افزایش سهم نفت در منابع عمومی

سخنگوی دولت گفت: افزایش سهم نفت در منابع عمومی، آن هم از محل افزایش قیمت ارز، بدون شک ارزش پول ملی را کاهش می دهد. به گزارش شانا، علی ربیعی، روز سه شنبه (۲۳ دی ماه) در نشست خبری که از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد، در پاسخ به پرسشی درباره برخی اظهارنظرهای نمایندگان مجلس در خصوص لایحه بودجه سال آینده گفت: ما نیاز داریم خارج از هیاهوهای بیهوده در آستانه قرن جدید و دورانی که ترامپ در حال شکست است و می تواند نقطه عطف شود و زندگی جامعه را عوض کند، بودجه مناسبی را ارائه کنیم. وی افزود: لایحه بودجه، نتیجه مطالعات و بررسی های تفصیلی و همه جانبه کارشناسان خبره دولت با توجه به الزام ها و اقتضائات اقتصادی کشور بوده و بر اساس قواعد و شرایط کشور تهیه و تنظیم شده است. سخنگوی دولت تصریح کرد: کلی گویی درباره بودجه از سوی برخی افراد و بیان اینکه بیشترین عواید بودجه نصیب دلالان و سودجویان خواهد شد، تعبیر درستی نیست، یا اینکه بودجه به فروپاشی نظام منجر می شود. این تعابیر غیراقتصادی و غیرکارشناسی زیادی که امروز بیان می شود، به مصلحت جامعه نیست. ربیعی با بیان اینکه دولت، بودجه سال آینده را شفاف در منظر افکار عمومی قرار داده است، گفت: افزایش سهم نفت در منابع عمومی آن هم از محل افزایش قیمت ارز، بدون شک ارزش پول ملی را کاهش می دهد. افزایش قیمت تعرفه ها اگر در مجلس تصویب شود، سبب تورم می شود.

 

بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه اجرایی می شود

اختصاص۱۵۰۰ میلیارد تومان برای گازرسانی به مناطق محروم

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس گفت: براساس مصوبه این کمیسیون مقرر شد ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای گازرسانی به روستاها و تکمیل پروژه های نیمه تمام گازرسانی با اولویت مناطق محروم اختصاص یابد. رحیم زارع، روز شنبه (۲۰ دی ماه) در نشست خبری به تشریح مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ پرداخت و گفت: براساس مصوبه این کمیسیون، دولت سال آینده در صورت فروش مازاد بر میزان پیش بینی شده نفت، می تواند منابع حاصله را برای طرح های تملک دارایی سرمایه ای مانند حمل ونقل عمومی، تولیدی، دولت الکترونیک، سلامت، آموزش، محیط زیست و تحقیقات صرف کند.

وی افزود: براساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، ۴۰ درصد سهم عوارض از مصرف هر مترمکعب گاز طبیعی برای تأمین و استانداردسازی گرمایشی مدارس باید مصرف شود که به موجب این مصوبه کمیسیون، این رقم به ۵۰ درصد افزایش یافت و مقرر شد منابع حاصل از آن برای تأمین و استانداردسازی گرمایشی ۱۰۰ هزار کلاس درس از طریق سازمان نوسازی و تجهیز مدارس با اولویت مناطق محروم روستایی و عشایری هزینه شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در این کمیسیون مقرر شد به میزان ۱۵۰۰ میلیارد تومان از محل ۱۴.۵ درصد سهم نفت روستاها گازرسانی و پروژه های نیمه تمام گازرسانی در روستاها و شهرهای کشور با اولویت مناطق محروم، سخت گذر، کوهستانی، سیستان و بلوچستان و کمتر برخوردار از منابع گازی تکمیل شود و هزینه های مربوط به گازرسانی مدارس، مساجد، حوزه ها، پایگاه های مقاومت و پاسگاه های ناجا نیز از این محل در همین روستاها قابل تأمین است.

زارع با بیان اینکه براساس مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه، سهم سه درصد نفت در مناطق نفت خیز محروم تنها برای اجرای طرح های تملک دارایی سرمایه همین مناطق مصرف می شود، گفت: وزارت نفت سال آینده مکلف شد الگوی مصرف گاز خانگی برای اقلیم های مختلف کشور را دو ماه پس از تصویب قانون بودجه ۱۴۰۰ تهیه و آیین نامه آن را تدوین کند، همچنین وزارت نفت مکلف به فروش میعانات گازی به شرکت های داخلی پتروشیمی به صورت اعتبار اسنادی داخلی شد.

مصوبه های کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۰ در حوزه های مختلف باید در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی نیز تصویب شوند.

 

تسلیت روابط عمومی وزارت نفت برای درگذشت رئیس روابط عمومی پالایشگاه لاوان

اداره کل روابط عمومی وزارت نفت درگذشت حسین کاظمی، رئیس روابط عمومی پالایشگاه نفت لاوان را تسلیت گفت. در کمال تأسف و تاثر حسین کاظمی، رئیس روابط عمومی شرکت پالایش نفت لاوان شنبه(۲۰ دی ماه) دار فانی را وداع گفت.

اداره کل روابط عمومی وزارت نفت، این ضایعه بزرگ را به همکاران روابط عمومی تسلیت عرض می کند و از خداوند متعال برای روح آن مرحوم که چهره ای تلاشگر و خوشنام از خود به یادگار گذاشت، طلب آرامش دارد و برای خانواده بزرگوارشان صبر خواستار است.

 

   افزایش 2 برابری ظرفیت پالایشگاه بیجی عراق

وزارت نفت عراق اعلام کرد که ظرفیت پالایشگاه بیجی را افزایش داده و به روزانه ۱۴۰ هزار بشکه رسانده است. وزارت نفت عراق روز دوشنبه (۲۲ دی ماه) اعلام کرد که پس از بازسازی بخشی از بزرگ ترین پالایشگاه نفت عراق در شهر بیجی در استان صلاح الدین، تولید فراورده های نفتی خود را از ۷۰ هزار بشکه به ۱۴۰ هزار بشکه در روز رسانده است. بر اساس بیانیه منتشرشده از سوی وزارت نفت عراق، احسان عبدالجبار اسماعیل، وزیر نفت عراق در آیین افتتاح نوسازی بخش صلاح الدین-۲ پالایشگاه بیجی اظهار کرده است: این وزارتخانه قصد دارد ظرفیت پالایشگاه را به سطح پیشین خود پیش از جنگ با داعش یعنی ۲۸۰ هزار بشکه در روز بازگرداند. وی افزود: با توجه به توانایی های موجود، پس از تخریب این پالایشگاه  از سوی داعش، موفق به بازسازی بخش صلاح الدین-۲ پالایشگاه با ظرفیت ۷۰ هزار بشکه در روز شدیم. این وزارتخانه اواسط سال ۲۰۱۸ موفق شد بخش صلاح الدین-۱ پالایشگاه بیجی با ظرفیت تولید روزانه ۷۰ هزار بشکه نفت سفید، گازوییل و بنزین را احیا کند. هنگامی که شبه نظامیان داعش در سال ۲۰۱۴ بخش های زیادی از استان صلاح الدین را تصرف کردند، این سایت عظیم پالایشگاهی شاهد درگیری شدیدی بود. نظامیان عراق آوریل ۲۰۱۵ این پالایشگاه و مناطق اطراف آن را آزاد کردند.

 

قیمت 65 دلاری در انتظار

نفت خام برنت

بانک آمریکایی گلدمن ساکس انتظار دارد قیمت نفت خام برنت تا تابستان ۲۰۲۱ به ۶۵ دلار برای هر بشکه برسد. بانک آمریکایی گلدمن ساکس روز دوشنبه (۲۲ دی ماه) اعلام کرد که کاهش تولید نفت عربستان و انتقال قدرت به دموکرات ها در ایالات متحده آمریکا سبب می شود قیمت نفت خام برنت تا تابستان ۲۰۲۱ به ۶۵ دلار برای هر بشکه برسد. این بانک سرمایه گذاری وال استریت پیش از این پیش بینی کرده بود قیمت نفت تا پایان سال ۲۰۲۱ به ۶۵ دلار می رسد. تحلیلگران گلدمن در یادداشتی اظهار کردند: انتقال قدرت به دموکرات ها در آمریکا و بیانیه اخیر عربستان مبنی بر کاهش تولید داوطلبانه و یکجانبه نفت این کشور، چشم انداز میان مدت بازارهای نفت را محدودتر کرده است.

این بانک سرمایه گذاری هفته گذشته اعلام کرد که تعهد عربستان مبنی بر کاهش یک میلیون بشکه ای تولید فراتر از توافق اوپک پلاس، نشانه کاهش تقاضای نفت در پی قرنطینه های جدید اعمال شده برای مهار ویروس کروناست.

قیمت نفت خام برنت روز دوشنبه یک دلار برای هر بشکه کاهش یافت و حدود ۵۵ دلار برای هر بشکه معامله شد. قیمت نفت ۲۰ درصد از ارزش خود را در سال ۲۰۲۰ از دست داد.