شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی

تمهیدات تازه برای رفع نیازهای کارکنان

نیازهای شغلی و معیشتی کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در مناطق عملیاتی به منظور ایجاد رضایتمندی و افزایش بهره وری برطرف می شود.

حسین شکوری فر، مدیرمنابع انسانی شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی گفت پس از پیگیری های مستمر، با تسری شرایط شغلی مناطق گرمسیری به منطقه عملیاتی سروستان و سعادت آباد، کارکنان این منطقه عملیاتی از فوق العاده بدی آب وهوا برخوردار شدند. وی با اشاره به اینکه موضوع اخیر چندین سال در صدر مطالبات کارکنان این منطقه عملیاتی قرار داشت، افزود: این گزینه در فیش حقوقی کارکنان شرکت بهره برداری زاگرس جنوبی اعمال شده است. مدیرمنابع انسانی شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی با اشاره به اینکه برخورداری از فوق العاده فرآورشی از دیگر مواردی است که برای کارکنان منطقه عملیاتی سروستان و سعادت آباد در حال پیگیری است، به موضوع تامین مسکن کارکنان اقماری منطقه عملیاتی سرخون و گشوی جنوبی نیزاشاره و تصریح کرد: به منظورکاهش دغدغه کارکنان در گام نخست برای تسهیل شرایط اسکان کارکنان اقماری، امکان پرداخت مزایای ابلاغ شده سال 96 به شاغلان اقماری ناحیه سرخون با حمایت هیات مدیره، محقق شده است و در گام دوم نیز با توجه به رشد تورم،در پی تعدیل مبالغ قابل پرداخت هستیم. شکوری فر توسعه خدمات رستورانی به شهرهای فاقد امکانات شرکتی را از دیگر اقدام های حوزه منابع انسانی خواند و افزود: با توجه به پراکندگی خانواده های کارکنان در151شهر، با امضای قرارداد بار ستوران های شهری، امکان استفاده خانواده های کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی از خدمات رستورانی در بیشتر شهرهایی که فاقد امکانات شرکتی هستند، فراهم شده است. وی با اشاره به اقدام های انجام شده در حوزه کارکنان قرارداد مدت موقت اظهار کرد: پس از اجرای مقررات ابلاغی سال 97 درباره افزایش حقوق و مزایای این دسته از کارکنان، موضوع روزآمد کردن اطلاعات شغلی آنها باهدف افزایش مدت زمان قراردادها ابلاغ شده است. مدیرمنابع انسانی شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی افزود: موضوع ارزیابی توانمندی ها و صلاحیت حرفه ای کارکنان قرارداد مدت موقت نیز از سوی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت در حال انجام است.

 پیاده سازی طرح طبقه بندی یکپارچه برای پیمانکاران

شکوری فرهمچنین درباره بهبود شرایط شغلی کارکنان پیمانکاری گفت: مطالبه اصلی این گروه از کارکنان اجرای طرح طبقه بندی یکپارچه بوده که امسال تصویب وابلاغ شده است. وی تصریح کرد: این طرح هم اکنون از طریق مدیریت سرمایه انسانی، با همکاری نمایندگان کارفرما و اداره امور حقوقی و پیمان ها در حال پیاده سازی در پیمان های شرکت است. مدیر منابع انسانی شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی افزود: با تکمیل مراحل اجرایی و قراردادی، نتایج آن دراطلاعات شغلی و نظام پرداخت افراد مشمول قابل مشاهده است و تغییرات یاد شده از یکم فروردین ماه امسال اعمال و معوقه های مربوط به آن نیز پرداخت می شود. شکوری، همچنین با اشاره به بیمه تکمیلی کارکنان پیمانکاری گفت: با پرداخت 80درصد سرانه از سوی کارفرما، گام مهمی در حوزه سلامت این همکاران برداشته شده است.

 6.5میلیارد ریال صرفه جویی با تعمیر دیزل ژنراتور

تعمیر یک دستگاه دیزل ژنراتور در شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در منطقه عملیاتی پارسیان و پیوستن آن به چرخه تولید، بیش از6 میلیارد و500 میلیون ریال صرفه جویی اقتصادی رقم زده است. محمد نجفی، رئیس منطقه عملیاتی پارسیان گفت: این دستگاه دیزل ژنراتور با توان 250 کیلووات به دلیل برخی اشکالات فنی غیرعملیاتی شده بود. وی با بیان اینکه تامین و جایگزینی یک دستگاه جدید از این نوع دیزل ژنراتور، 7 میلیارد ریال هزینه دارد، تصریح کرد: تعمیر دیزل ژنراتور موجود تنها حدود 450میلیون ریال هزینه داشته است. نجفی گفت: این دیزل ژنراتور با بهره گیری از دانش فنی متخصصان واحدهای تعمیرات مکانیک، ترابری وتدارکات کالای منطقه عملیاتی پارسیان، همچنین مهندسی تعمیرات شرکت بهره برداری نفت وگاز زاگرس جنوبی و همکاری بخش خصوصی تعمیر و راه اندازی شده است.

 

    پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان 

دوگانه سوز کردن تاکسی های اینترنتی

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان از شروع ثبت نام دوگانه سوز کردن یارانه ای تاکسی های اینترنتی و آژانس ها تا دو هفته آینده خبر داد. امین روستایی با بیان اینکه ثبت نام و گازسوز کردن خودروهای عمومی و وانت بار ازچند ماه پیش که آغاز شده است و همچنان ادامه دارد، افزود: در آینده نزدیک نیز شاهد گازسوز کردن یارانه ای خودرو های اینترنتی و آژانس های جابه جایی بار و مسافر خواهیم بود. وی با اشاره به جمع آوری و استخراج آمارتاکسی های اینترنتی در استان همدان تصریح کرد: تحلیل های حاصله از گزارش های آماری ازاستقبال خوب دارندگان این نوع خودروها برای گازسوز کردن خودروهای خود حکایت دارند. روستایی با بیان اینکه دوگانه سوز کردن رایگان خودروهای عمومی تاکسی و وانت بارهم اکنون در حال انجام است، اظهار کرد: تاکنون حدود 2هزار دستگاه خودرو در حوزه عملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان با استفاده از تسهیلات رایگان وزارت نفت، دوگانه سوز شده اند. مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان درباره ثبت نام مسافربرهای شخصی نیز گفت: تبدیل خودروهای شخصی از بنزین سوز به دوگانه سوز در این طرح همانند رویه تبدیل سوخت خودروهای عمومی نیست، بلکه درصدی از مبلغ، از منابع دولت تامین و بقیه را دارنده خودرو تقبل خواهدکرد.  وی یادآورشد: با فراهم شدن شرایط و اعلام فراخوان عمومی، ثبت نام همچون گذشته از طریق سایت gcr.niopdc.ir انجام خواهد شد. روستایی با بیان اینکه تنوع پلاک های انتظامی و اعمال محدودیت های کرونایی، راه اندازی زیرساخت های لازم را با اندکی تاخیر مواجه کرده است، تصریح کرد: خوشبختانه مجوز های لازم برای اجرای طرح یارانه ای دوگانه سوز کردن تاکسی های اینترنتی و آژانس ها گرفته شده است و به زودی در کشور وبه تبع آن دراستان همدان کلید خواهد خورد.

 

    مجتمع گاز پارس جنوبی

ارسال روزانه 12 هزار تن اتان به پتروشیمی های عسلویه

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: ظرفیت روزانه تولید اتان در مجتمع گازی پارس جنوبی 12 هزار تن اتان است که برای تامین خوراک پتروشیمی های عسلویه استفاده می شود. علی احمدی با اشاره به تولید روزانه 780هزاربشکه میعانات گازی در این مجتمع اظهار کرد: این ماده با ارزش برای صادرات و تامین خوراک پالایشگاه ستاره خلیج فارس و پتروشیمی نوری تولید می شود. وی همچنین با بیان اینکه تولید روزانه ال پی جی مجتمع گازپارس جنوبی حدود16هزار تن است، افزود: روزانه 2 و 500 تن گوگرد نیز در این مجتمع تولید می شود که مصارف صادراتی دارد.

افزایش 13 درصدی تولید گاز در فازهای 15 و16

احمد ولی پور، سرپرست پالایشگاه ششم مجتمع گازپارس جنوبی نیز گفت: گاز تولیدی فازهای 15و16این پالایشگاه درهفت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، بیش از 13درصد افزایش یافته و به هشت میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است. وی با بیان اینکه مقدار ال پی جی تولید شده در فازهای یاد شده 216 هزار تن در هفت ماه امسال بوده است، تصریح کرد: درهمین بازه زمانی، گوگرد تولیدی پالایشگاه ششم نیز38 هزار و 250تن بوده است.

 تولید بیش از 11میلیارد مترمکعب گاز در پالایشگاه دوم

حسین باغبان، سرپرست مدیریت پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی هم با بیان اینکه فازهای 2 و 3این مجموعه برای گذر از زمستان در آمادگی کامل هستند،اظهار کرد:در هفت ماه امسال، 11میلیارد و 400میلیون مترمکعب گاز در این پالایشگاه فرآورش و به خط سراسری تزریق شده است. وی گفت: مقدار تولید میعانات گازی در این فازها دربازه زمانی یاد شده 12میلیون و 80هزاربشکه بوده و گوگرد استحصالی نیز66هزار و 250 تن محاسبه شده است.

 

      پخش فرآورده های نفتی منطقه تهران

توزیع الکترونیکی گاز مایع در نواحی 13 گانه تهران

 معاون بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه تهران گفت: توزیع الکترونیکی گازمایع در نواحی سیزده گانه استان تهران آغاز شده است.

سعید برخوردارگفت: طرح توزیع الکترونیکی گازمایع و تحویل سیلندر با نرخ مصوب دولتی در13ناحیه تابع وحومه منطقه تهران، به ویژه در روستاهای دورافتاده سردسیر و سخت گذر در نواحی فیروزکوه، دماوند، پاکدشت، ورامین و شهریارآغاز شده است.

وی با اشاره به اینکه انجام این طرح با مشارکت معاونت بازرگانی و اعضای گردان بیت المقدس منطقه انجام شده است، افزود: طرح نظارت و کنترل بر توزیع سوخت در سامانه دریافت فرآورده های نفتی(سدف) با آماده سازی زیرساخت های لازم وتحویل دستگاه POS بانکی به عاملان توزیع سیلندر کلید خورده و به شهروندان فاقد گازطبیعی برای دریافت نفت سفید نیز اطلاع رسانی شده است.

معاون بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه تهران گفت: از ابتدای آذرماه امسال، چهارسیلندر11کیلویی در دو مرحله به خانوارهای مصرف کننده نفت سفید تحویل شده است.

 

     شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

بومی سازی تجهیزات «های تک»

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از بومی سازی و ساخت تجهیزات با فناوری بالا«های تک» مورد نیازصنعت نفت با تمرکز بر هم افزایی و استفاده حداکثری از تجربه صنعت و توان علمی دانشگاه ها، همچنین آغاز ساخت داخل100ابزارتوپک انبساطی قابل نصب/برداشت، ازسوی دانشگاه صنعتی شریف خبر داد.  احمد محمدی گفت: این پروژه باهدف طراحی و ساخت ابزار و تجهیزات دارای فناوری بالا و به تبع آن کاهش وقطع وابستگی کشور به شرکت های خارجی، به ویژه در شرایط کنونی، با همکاری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به منظور کاربرد برای عملیات مختلف درون چاهی از جمله تزریق اسید انتخابی، تزریق ژل، تزریق سیمان و چاه آزمایی آغاز شد. وی با بیان اینکه پس از نهایی شدن طراحی مفهومی و طراحی قطعات اصلی، مرحله ساخت قطعات آغاز و متعاقب آن ساخت و آزمایش قطعات اصلی انجام شد، افزود: پس ازطی مراحل آزمایش میدانی، توپک ساخته شده در سه حلقه چاه (در میدان های اهواز، مارون و رگ سفید باه دف انجام اسیدکاری انتخابی لایه هدف) با موفقیت آزمایش شد و قرارداد تحویل یکصد عدد توپک به همراه ابزار نصب در دستور کار قرارگرفت. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب درباره مشخصات فنی توپک قابل نصب/ برداشت گفت: این توپک، ابزاری برای انجام انتخابی عملیات ترمیمی و انگیزشی چاه هاست و با توجه به قابلیت انبساط بالا، امکان انجام عملیات انتخابی بدون صرف هزینه های زیاد برای بیرون کشیدن رشته تکمیلی را فراهم می کند. محمدی اظهار کرد: بنا بر بررسی ها، این نوع توپک انتخابی، با اطمینان ترین و کم خطرترین نوع توپک های موجود در صنعت نفت به شمار می آید. وی به نتایج قابل توجه عملیات انجام شده با توپک مذکوراشاره و تصریح کرد: با انجام عملیاتی مانند اسیدکاری انتخابی، چاه آزمایی انتخابی، ایمن سازی، تعویض شیر سرچاهی، همچنین ایمن سازی و جلوگیری از هرزروی سیال حفاری بر17حلقه چاه، افزون بر افزایش روزانه حدود23هزار بشکه نفت به تولید شرکت، اهدافی مثل رفع آسیب سازندی، حذف اثر انبارش، ایمن سازی و ترمیم شیرهای ایمنی، امکان ارزیابی جداگانه عملکرد لایه ها، همچنین جلوگیری ازآسیب های سازندی ناشی از هرزروی سیال حفاری و صرفه جویی در زمان انجام عملیات، محقق شده است.

 

    نفت و گاز پارس 

بارگیری نخستین محموله خطوط لوله دریایی پایانه نفتی جاسک

سرپرست طرح توسعه پایانه نفتی جاسک از بارگیری نخستین شناورحامل 6کیلومتر خط لوله دریایی دومین پایانه صادراتی نفت خام کشور خبر داد.

وحید مالکی در حاشیه بازدید از پروژه ساخت تجهیزات و اقلام مرتبط با پایانه صادراتی نفت جاسک در یارد صنعتی خرمشهر گفت: همانطور که متعهد شده بودیم، برای تحقق بهره برداری زودهنگام و صادرات نفت خام با خط لوله گوره به جاسک، نخستین محموله خطوط لوله دریایی این طرح به طول ۶ کیلومتر، پوشش دهی شده و براساس برنامه ریزی های انجام شده مقرر است به مقصد جاسک بارگیری شود.

وی با اشاره به اهمیت بهره برداری از دومین پایانه صادراتی نفت خام کشور به عنوان طرحی ملی و راهبردی که علاوه بر کاهش وابستگی ایران به تنگه هرمز، استمرار صادرات نفت و میعانات گازی ایران را تضمین می کند، گفت: فاز نخست طرح پایانه نفتی جاسک تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.

سرپرست طرح پایانه نفتی جاسک، دستیابی به این هدف را نیازمند احداث تأسیسات دریایی شامل یک دستگاه گوی شناور صادرات نفت خام، دو رشته خط لوله دریایی 36 اینچ هریک به طول 6 کیلومتر،همچنین یک واحد سامانه اندازه گیری (میترینگ) و تاسیسات ساحلی عنوان کرد.

 مالکی افزود: تاکنون بیش از 600 شاخه لوله دریایی ازسوی شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران به عنوان یکی از پیمانکاران این طرح در یارد صنعتی خرمشهر پوشش دهی شده که در هفته نخست دی ماه روی بارج بارگیری و برای نصب از سوی شناور لوله گذار سی مستر به موقعیت ساحلی پایانه صادراتی جاسک منتقل می شود.

مالکی همچنین مدت زمان عملیات بارگیری، انتقال و تخلیه این محموله را یک ماه عنوان و اظهار کرد: پیش بینی می شود عملیات لوله گذاری نخستین خط لوله دریایی پایانه نفتی جاسک بهمن ماه پایان یابد.

وی با اشاره به اینکه طرح توسعه پایانه نفتی جاسک به عنوان حلقه پایانی زنجیره انتقال نفت خام گوره به جاسک، از سوی شرکت ملی نفت ایران به شرکت نفت و گاز پارس واگذار شده است، گفت: پایانه نفتی جاسک در زمینی به وسعت 60 هکتار و با سرمایه ای نزدیک به 260میلیون یوروساخته می شود. به گفته سرپرست طرح پایانه نفتی جاسک، هدف از اجرای کامل این طرح بارگیری و صادرات روزانه یک میلیون بشکه نفت خام ازطریق هر یک از سه گوی شناوردر تأسیسات فراساحلی این پایانه است که افزون بر تمرکززدایی از پایانه های صادراتی ایران در خلیج فارس، به توسعه پایدار و اشتغالزایی در سواحل مکران کمک می کند.

 

  خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران

ایمن سازی خط لوله شازند- چشمه شور

 8.5 کیلومترازخط لوله شازند– چشمه شوردر محدوده کیلومتر 208 آن، درپی خودرگی های متعدد، با هدف افزایش پا یداری وضریب ایمنی، ترمیم و تعویض شد. قاسم اسدی، رئیس نوبتکاری تعمیرات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران با بیان اینکه شناسایی خوردگی های ایجاد شده در مسیر این خط لوله نتیجه پیگرانی هوشمند انجام شده درسه سال پیش بوده است، تصریح کرد: درپی حصول اطمینان از افزایش فرسودگی خط لوله شازند– چشمه شور در کیلومتر 208، عملیات ترمیم بارعایت کامل مسائل ایمنی و زیست محیطی رد دستور کار قرارگرفت. اسدی هدف ازانجام این عملیات را ارتقای هرچه بیشتر پایداری و طول عمر خطوط لوله عنوان و اظهار کرد: عمده ترین عامل حفظ ونگهداری لوله های نفت، پوشش خوب ومناسب است و انجام به موقع ترمیم نقاط خوردگی و تعویض پوشش در کمترین زمان ممکن است.

اسدی تصریح کرد: از زمان پیگرانی خط لوله شازند – چشمه شور تاکنون، خوردگی ها از درصد روبه رشد و پیشروی دو برابری برخوردار شده بود؛ به همین دلیل تا کیلومتر208، بخش های خوردگی، تعویض پوشش و از این نقطه به بعد نیز خوردگی ها ترمیم شدند. وی افزود: ابتدا مقررشده بود پروژه ترمیم و تعویض ازشهریورماه امسال اجرایی شود اما به دلیل پاره ای مشکلات فنی، این عملیات با یک ماه تاخیر آغاز شد.

به گفته اسدی عملیات ترمیم و تعویض نقاط خوردگی شناسایی شده در خط لوله شازند– چشمه شوربه همت دو گروه جوشکارازواحد تعمیرات خط ومشارکت واحدهای نقلیه،بازر سی فنی و اچ اس ای انجام شده است.

رئیس نوبتکاری تعمیرات خطوط لوله ومخابرات شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت منطقه تهران گفت: آنچه ممکن است از روند پیشرفت چنین پروژه هایی بکاهد، شرایط نامساعد جوی است و به همین سبب وضع خوب آب وهوایی نقش انکارناپذیری درانجام به موقع و منطبق با برنامه ریزی های از پیش تعیین شده دارد.

اسدی گفت: هم اکنون سه کیلومتر از این مسیر تکمیل و5.5کیلومتر دیگر نیز با حساسیت و دقت بسیار بالا در دست اجراست و مراحل پایانی خود را پشت سر می گذارد.

رئیس نوبتکاری تعمیرات خطوط لوله و مخابرات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران تاکید کرد: خوشبختانه همه نقاط خوردگی معین در محدوده مشخص شده درخط لوله شازند–چشمه شورترمیم و تعویض پوشش آن نیز بدون بروزهیچ گونه حادثه و مطابق با استانداردهای موجود انجام شده است.

وی انجام پیگرانی هوشمند را در مسیر خطوط لوله انتقال نفت مهم برشمرد و افزود: انجام این عملیات و ترمیم به موقع نقاط خوردگی، می تواند تاحدود 100درصد از نشتی و تبعات ناشی از آن جلوگیری کند.