پالایش آلاینده های آب

اقدام های انجام شده در زمینه مدیریت پساب عبارتند از: استمرار بهره برداری از واحد تصفیه پساب به روش RO، استفاده از دستگاه UV برای گندزدایی فاضلاب بهداشتی، نصب سیستم های الکترونیکی کنترل و کاهش مصرف آب، بهره برداری از واحد جدید RO5 با هدف استفاده از پساب واحد RO و عقد قرارداد با شرکت های معتمد سازمان حفاظت محیط زیست به منظور پالایش آلاینده های آب.

 مدیریت پسماندهای صنعتی و ویژه

مدیریت پسماند، یکی از ضروری ترین محورهای توسعه پایدار محسوب می شود. تولید انواع پسماند در زندگی انسان ها امری اجتناب ناپذیر بوده و بی شک نداشتن توجه کافی به این موضوع می تواند تأثیر زیادی در تخریب محیط زیست و طبیعت داشته باشد. مدیریت پسماندها به عواملی همچون تولید، جمع آوری، حمل و نقل، دفع و بازیافت آن بستگی دارد. بنابراین محدوده مدیریت این مقوله بسیار وسیع و متغیر است، از این رو برای چنین موضوعی راهی جز مدیریت صحیح و تدوین برنامه راهبردی وجود ندارد. شرکت پالایش نفت اصفهان نیز برای مدیریت پسماند اقدام های خوبی انجام داده که شامل مدیریت ضایعات و پسماندهای عادی، صنعتی و ویژه، انتقال، نگهداری و مدیریت لجن ها و خاک های آلوده به مواد نفتی در سایت مخصوص، لایروبی مخازن نفت خام به روش N.E.S به منظور کاهش لجن حاصل از لایروبی به روش سنتی، نصب سیستم سرمایشی (سردخانه) با هدف نگهداری موقت و پیشگیری فساد زباله و پسماند تر و پروژه تفکیک عایق های حرارتی مستعمل بر اساس آنالیز دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران می شود.

کاهش مخاطرات    زیست محیطی      با     R&D

 این شرکت علاوه بر گام های برداشته شده در مسیر کاهش مخاطرات زیست محیطی، پروژه تحقیق و توسعه (R&D) را نیز دنبال می کند. از محورهای این پروژه عبارتند از: کاهش COD کاستیک مستعمل پالایشگاه اصفهان به روش اکسیداسیون پیشرفته الکتروفنتون و فوتوفنتون، تصفیه پساب پالایشگاه اصفهان با استفاده از بیوراکتور غشایی، بررسی زیست تخریب پذیری MTBE و کومتابولیسم آن با برخی از آلکان ها از طریق باکتری های تجزیه کننده ترکیبات نفتی، رفع آلودگی خاک از مواد نفتی با استفاده از فناوری نوین، کاربرد غشاءهای اولترافیلتراسیون در تصفیه آب صنعتی در شرکت پالایش نفت اصفهان، حذف فورفورال از پساب پالایشگاه ها از طریق روش اکسیداسیون پیشرفته، بررسی حذف BTEX با استفاده از نانو لوله های کربنی اصلاح شده و نانو ذرات سیلیکا، بررسی تجزیه نفت خام در خاک های آلوده پالایشگاه نفت اصفهان از سوی کنسرسیوم با سیلوس و سود و موناس، مشخصه یابی و تولید کربن فعال از لجن نفتی به منظور جذب فلزات سنگین از فاضلاب شهری، مدلسازی ریاضی و شبیه سازی پخش آلاینده های گازی خروجی از پالایشگاه اصفهان، گوگردزدایی برش گازوییل به روش اکسیداسیون (ODS)، مطالعه و بررسی جداسازی گوگرد از ترکیبات نفتی از طریق زئولیت سنتزی نانو حفره و بازیابی نیکل و تنگستن از کاتالیست های مستعمل واحد هیدروکراکینگ شرکت پالایش نفت اصفهان.

این شرکت با تقدیم ۳۰۰ میلیون تومان برای آزادی زندانیان جرایم غیر عمد مشارکت کرده و با این کار خداپسندانه، چند تن از زندانیان، به آغوش خانواده بازگشته اند.

شرکت پالایش نفت اصفهان، ضمن انجام وظایف عملیاتی و تولید حدود ۲۳ درصد فراورده های نفتی مورد نیاز کشور و تأمین خوراک شرکت هایی همچون پتروشیمی اصفهان، پتروشیمی اراک، نفت سپاهان، نفت جی و L.A.B، توجه به شرایط و وضعیت استان و کشور را جزو وظایف خویش می داند و به همین منظور در سال جاری ۹ میلیارد تومان برای مقابله با کرونا به شهرداری اصفهان و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پرداخته است. همچنین در کنار فعالیت روزمره بیش از ۲۰۰ هزار لیتر ماده ضدعفونی کننده تولید و بین سازمان ها و ادارات متقاضی اصفهان توزیع کرده که این روند تا زمانی که متقاضی وجود داشته باشد، ادامه دارد. تهیه بسته های بهداشتی اعم از ماسک، ژل و اسپری ضدعفونی کننده و توزیع در بین همکاران و همچنین اهدای اقلام بهداشتی به بیمارستان ها از دیگر فعالیت های این شرکت بوده است.

کمک مالیکمک مالی  ۳۰۰ میلیون تومانی  به محکومان مالی جرایم غیر عمد

تولید و توزیع مواد ضدعفونی کننده

شرکت پالایش نفت اصفهان علاوه بر اقدام های زیست محیطی برای اجرای مسؤولیت اجتماعی از آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور، طی برنامه ریزی های منظم، فعالیت های مختلفی انجام داده که برخی از آنها عبارتند از:

 - تولید و توزیع بیش از ۲۳۰ هزار لیتر ماده ضدعفونی کننده برای سازمان ها و ادارات متقاضی اصفهان

- کمک مالی ۹ میلیارد تومانی برای مقابله با کرونا، شهرداری اصفهان (۶ میلیارد تومان) و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (۳ میلیارد تومان)

 - تهیه پک های بهداشتی اعم از ماسک، ژل و محلول ضدعفونی کننده و توزیع در بین همکاران و همچنین اهدای اقلام بهداشتی به بیمارستان ها: بسته های بهداشتی (شامل ماسک ۹۵ N، دستکش لاتکس، ژل ضدعفونی کننده دست، محلول ضدعفونی کننده و افشانک اسپری)

- قرار دادن ظروف حاوی مواد گندزدا به همراه پد در ورودی های شرکت، ساختمان ها و اتاق کنترل ها

- تهیه مایع ضد عفونی کننده دست (هندراب) و نگهدارنده آن و نصب آن در حدود ۱۲۰ نقطه از شرکت

- اجرای الزام های طرح فاصله گذاری اجتماعی بر اساس دستورعمل های بهداشتی از ابتدای ورود به شرکت و برچسب گذاری کف سالن های کارت زنی به منظور جلوگیری از تجمع و رعایت فاصله گذاری اجتماعی

- تهیه تلمبه ضد عفونی برقی برای گندزدایی اقلام ورودی به رستوران شهرک قبل از ورود به انبار یا سردخانه

- اندازه گیری درجه حرارت بدن همکاران نوبت کار و روز کار و رانندگان سرویس های ایاب و ذهاب با دستگاه تب سنج غیر تماسی (ترمومتر پزشکی) و همچنین تمامی مراجعان به پالایشگاه

 – نصب پوستر شست و شوی صحیح دست ها در تمامی سرویس های بهداشتی، آبدارخانه ها و رستوران

-آموزش به کارکنان رستوران درباره نحوه صحیح بسته بندی غذا و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در زمان توزیع غذا در رستوران شرکت و باشگاه شهرک

-تهیه و چاپ بروشور آموزشی برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ و ارسال به همکاران و خانواده های آنها و همچنین برای سازمان ها و ادارات مختلف استان

این شرکت همچنین با ضدعفونی کردن مستمر روزانه تمام مکان ها و فضاهای عمومی شامل سطوح و تجهیزات محیط های کاری (اداری، مناطق عملیاتی و ساختمان های تعمیراتی)، آبدارخانه ها، سرویس های ایاب و ذهاب و … تمام تلاش خود را برای پیشگیری از انتشار ویروس کرونا انجام می دهد و مواد ضدعفونی کننده به همکاران متقاضی ارائه می شود. برای کارکنان تنظیفات، آبدارخانه و آشپزخانه نیز دوره های آموزشی (مانند بهداشت فردی و…) برگزار شده است. این در حالی است که برای دیگر کارکنان پیام آموزشی در قالب پیامک، فیلم، بنر، استند و تراکت های آموزشی تهیه شده و ضمن نصب در سطح پالایشگاه، به کارپوشه تمام کارکنان از طریق سیستم اتوماسیون اداری ارسال می شود.

 توزیع یکهزار بسته معیشتی برای نیازمندان

 کمک های اهدایی و بسته حمایتی برای خانواده های نیازمند و آسیب دیدگان از کرونا مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان است که صرف تهیه بسته اهدایی شامل اقلامی چون برنج، روغن، رب گوجه فرنگی، حبوبات برای هر خانوار نیازمند شده است.

پیش از این نیز شرکت پالایش نفت اصفهان برای مقابله با تبعات اجتماعی و بهداشتی ویروس کرونا، به شهرداری اصفهان و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ۹ میلیارد تومان کمک مالی کرده است. همچنین ضمن تولید و توزیع بیش از ۲۰۰ هزار لیتر ماده ضدعفونی کننده در بین سازمان ها و ادارات متقاضی اصفهان، برای بیمارستان ها بسته های بهداشتی اعم از ماسک، ژل و اسپری ضدعفونی کننده تهیه و توزیع کرده است.