مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در گفت وگو با مشعل خبر داد

آغاز بازگشت به   تولــید  حداکـثری

مرجان طباطبایی   طی هفته گذشته پیام رییس جمهوری کشور به دنیا «مبنی بر این که شرایط تولید و فروش نفت جمهوری اسلامی ایران سال آینده با دو سال پیش به طور کامل متفاوت خواهد بود و سال آینده ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت خواهیم فروخت.» را بیژن زنگنه، وزیر نفت تکمیل و در این راستا تاکید کرد که این صادرات روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت عملی است،افزایش تولید نفت حق ایران است و برای افزایش آن از کسی اجازه نمی گیرد.

در همین راستا براساس تصمیم ستاد اقتصادی دولت، وزارت نفت همه اقدام های لازم برای آماده سازی منابع و تجهیزات صنعت نفت برای تولید و فروش متناسب با ظرفیت موجود را ظرف سه ماه آینده به کار می گیرد و بد نیست بدانید این روزها که صحبت از افزایش تولید نفت ایران در 1400 است، باید چشم به مناطق عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب داشته باشیم که تولیدکننده بخش اعظم نفت ایران محسوب می شود.

شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به عنوان بزرگ ترین شركت تابع شركت ملی نفت ایران با ۴۵ میدان و ۶۵ مخزن هیدروكربوری بزرگ و كوچك در گستره ای افزون بر ۴۰۰ هزار كیلومتر مربع از استان بوشهر تا شمال خوزستان، حدود ۸۰ درصد نفت خام و ۱۶ درصد گاز كشور را تولید می كند. در این قلمرو وسیع نفتی میدان های بزرگی همچون اهواز، گچساران، مارون، آغاجاری، كرنج و پارسی و بی بی حكیمه قرار دارند.

احمد محمدی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از آمادگی کامل برای بازگشت حداکثری تولید نفت خبر داده و می گوید: پس از تحریم اخیر با تمهیدات و اقدام هایی توان تولید را حفظ کرده ایم.

صحبت از تحریم که می شود، معتقد است که در آینده این موضوع کارکرد خود را از دست خواهد داد و دراین زمینه اشاره می کند که کسانی که در خط مقدم تولید در صنعت نفت بودند، مجاهدت شبانه روزی و همچنین اتخاذ سیاست های مناسب در وزارت نفت و دستگاه دیپلماسی کشور باعث شد دشمن ناکام بماند. من معتقدم سربازان خط مقدم این جنگ با فرماندهی مناسب حوزه وزارت در این جنگ سربلند بودند.

با این همه خبر مهم این است که شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب اقدام های مورد نیاز برای بازگشت به تولید را آغاز کرده است. مدیرعامل این شرکت اعلام می کند که ما این امکان را داریم که در کوتاه ترین زمان ممکن به میزان تولیدی که قبل از تحریم ها یعنی در اردیبهشت ۹۷ داشتیم، دست پیدا کنیم.

تجربه بازگشت به تولید حداکثری در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در دوره پسابرجام نیز پشت سرگذاشته شده است که با دستور وزارت نفت برای افزایش تولید در فعالیتی شبانه روزی در اقدامی کم نظیر و زمانی کوتاه، افزایش نفت خام قابل دسترسی شد. البته محمدی شرایط این دوره از تحریم ها را سخت تر، پیچیده تر و متفاوت با آن دوره می داند و می گوید که تحریم های این مقطع با هیچ دوره ای حتی با جنگ تحمیلی هم قابل مقایسه نیست.

او در بخشی از گفت وگو هم می گوید که از حضور سرمایه گذاران و شرکت های بین المللی استقبال می کنیم. این گفت وگو در ادامه می آید: