شرکت پتروپارس   

راه اندازی نخستین کمپرسور تبرید به دست متخصصان داخلی

مدیرعامل گروه پتروپارس از راه اندازی کمپرسور تبرید پالایشگاه فاز ۱۹ پارس جنوبی به دست متخصصان داخلی برای نخستین بار در منطقه پارس ۲ خبر داد.

به گزارش شرکت پتروپارس، حمیدرضا مسعودی با بیان اینکه این کمپرسور به فناوری روزآمد دنیا مجهز و راه اندازی آن بسیار حساس و پیچیده است، تصریح کرد: با وجود این مهندسان گروه پتروپارس با همکاری دیگر متخصصان داخلی تصمیم به راه اندازی آن بدون حضور سازنده خارجی گرفتند.

وی اظهار کرد: گروه پتروپارس طی حدود ۲۰ هزار ساعت کار کارشناسی و عملیاتی و با روحیه جهادی موفق به راه اندازی این کمپرسور و تحویل آن به گروه بهره برداری پالایشگاه دهم به عنوان نخستین تجهیز از این نوع شدند.

به گفته مدیرعامل گروه پتروپارس، این موفقیت در شرایطی به دست آمد که شرکت سازنده این کمپرسور به دلیل تحریم های غیرقانونی از اعزام نماینده متخصص برای کنترل سیستم های ایمنی و راه اندازی خودداری کرده بود.

مسعودی با بیان اینکه توربواکسپندر چهارم و آخرین تجهیز واحد ۱۰۵ نیز از دیگر بخش هایی است که با همت و تلاش متخصصان و مهندسان داخلی راه اندازی شده است، افزود: به این ترتیب آخرین ردیف افزایش جداسازی متان و اتان گاز فاز  ۱۹ تکمیل و به مجتمع گاز پارس جنوبی تحویل شد.

وی تأکید کرد: با راه اندازی این تجهیرات و به ویژه کمپرسور تبرید، واحدهای ۱۴۷ و ۱۴۸ پالایشگاه و مخازن ذخیره گاز مایع (ال پی جی) نیز به بهره برداری رسید و در نتیجه با تولید محصول با ارزش و گرانبهای گاز مایع، تولید روزانه ۲۰۰۰ تن محصول پروپان و ۱۲۵۰ تن محصول بوتان نیز افزایش یافت.

مدیرعامل گروه پتروپارس تصریح کرد: خط لوله صادرات گاز مایع سرد از فاز ۱۹ به بندر صادراتی تمبک به عنوان آخرین مراحل تکمیل این طرح ملی آماده راه اندازی است.

با توجه به دستاوردهای اشاره شده، برای نخستین بار در منطقه پارس ۲، زنجیره تولید محصولات در پالایشگاه فاز ۱۹ به طور کامل به سرانجام رسیده است.

 

    شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان

استمرار سوخت رسانی به جایگاه های آبادان با وجود آبگرفتگی

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان از استمرار سوخت رسانی مطلوب به جایگاه های منطقه آبادان با وجود آبگرفتگی ناشی از بارش اخیر در سطح این منطقه خبر داد.

به گزارش شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان، مجاهد سعدی آل کثیر با اشاره به بارش های چند روز اخیر و آب گرفتگی معابر و ایجاد شرایط سخت کاری در واحدهای عملیاتی و نظارتی منطقه، گفت: کارکنان این منطقه، عملیات سوخت رسانی به جایگاه ها را به شکل مطلوب، بی وقفه و مستمر انجام می دهند.وی ضمن قدردانی از زحمات و تلاش بی وقفه کارکنان منطقه، تصریح کرد: با ورود سامانه بارشی جدید در چند روز گذشته در سطح استان و آب گرفتگی معابر ناشی از این بارش، شرایط سختی در سوخت رسانی ایجاد شد، اما کارکنان خدوم منطقه در جهت خدمات رسانی مطلوب به هموطنان از هیچ تلاشی دریغ نکردند و با نظارت بیشتر بر نحوه عملکرد جایگاه های عرضه سوخت و ناوگان حمل ونقل فرآورده های نفتی، مقدمات پایداری عرضه سوخت در جایگاه ها را فراهم کردند.مدیر منطقه آبادان همچنین از آمادگی جایگاه های سی ان جی در سطح منطقه خبر داد و گفت: با توجه به فعال بودن این جایگاه ها در سطح منطقه، عرضه این سوخت پاک بدون وقفه و با رعایت شرایط و الزام های ایمنی انجام می شود.

 

   شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان

افزایش ۴۸ درصدی ارسال نفت گاز به نیروگاه سیکل ترکیبی

معاون فنی عملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان گفت: نفت گاز ارسالی به نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج در هشت ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، با رشد ۴۸ درصدی همراه بوده است.

به گزارش شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان، اکبر رشیدنژاد گفت: در این مدت ۵۷ میلیون لیتر نفت گاز به نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج ارسال شده که از این میزان، ۵۵ میلیون لیتر آن از طریق خط لوله انتقال فرآورده های نفتی و ۲ میلیون لیتر دیگر با تردد ۷۰ دستگاه نفتکش از مبادی تأمین و انبار نفت سنندج تأمین شده است.

وی با اشاره به محدودیت های اعمال شده در فصل سرما به منظور تأمین سوخت گاز طبیعی نیروگاه سنندج از آمادگی کامل منطقه برای تأمین سوخت این نیروگاه به عنوان تأمین کننده برق استان خبر داد و افزود: نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج مهم ترین نیروگاه و عمده ترین مصرف کننده سوخت در استان است که با هماهنگی های لازم ظرفیت مخازن نیروگاه به طور کامل تکمیل و ذخیره سازی انجام شده است.

معاون فنی عملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان از هماهنگی و تعامل خوب منطقه با مدیران نیروگاه سیکل ترکیبی استان خبر داد و تأکید کرد: با توجه به روند افزایشی مصرف سوخت مایع نیروگاه و کاهش مصرف گاز طبیعی در فصل سرما و برودت هوا در استان و با توجه به قرار گرفتن استان در پایان خطوط انتقال گاز، همه تلاش شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان تأمین مطلوب و به موقع سوخت مورد نیاز نیروگاه سنندج است.

 

   شرکت ملی گاز ایران

بهره برداری از طرح های پدافند غیرعامل در پارس جنوبی

سرپرست مدیریت پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی از افتتاح و بهره برداری سه طرح با محور پدافند غیرعامل در این مجموعه خبر داد.

به گزارش شرکت ملی گاز ایران، حسین باغبان اظهار کرد: با تلاش کارکنان و متخصصان واحد مهندسی و خدمات فنی پالایشگاه، سه طرح شامل احداث ساختمان مرکز رصد و پایش حراست، سامانه سیگما و ارتقای عملکرد سامانه PDCS ایستگاه برق شماره به طور هم زمان به بهره برداری رسیدند.

وی افزود: ﭘﺪﺍﻓﻨﺪ ﻏﯿﺮﻋﺎﻣﻞ موضوعی بسیار مهم است و هر روز که می گذرد بر اهمیت آن افزوده می شود. تاکنون اقدام های مطلوبی در زمینه آموزش، فرهنگ سازی، پیاده سازی الزام ها و اهداف پدافند غیرعامل با رویکرد پروژه محور در سطح پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی محقق شده و با تکیه بر توان داخلی در حال انجام است.

سرپرست مدیریت پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: پروژه های یادشده افزون بر تحقق اهداف راهبردی و ارتقای تاب آوری بخشی از زیرساخت های حیاتی پالایشگاه، افزایش ضریب امنیت تولید پایدار را به همراه دارد و در مجموع با بهره مندی از توانمندی داخلی و فعالیت ۷ هزار و ۲۰۰ نفر-ساعت کار بدون حادثه از مرحله طراحی، اجرا و ساخت، به بهره برداری رسیدند.

به گفته باغبان، پالایشگاه دوم اکنون با همه توان برای تولید گاز مورد نیاز کشور در فصل سرد سال و شکوفایی اقتصاد کشور گام بر می دارد.

 

     شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اصفهان

افزایش ۲۵ درصدی مصرف سی ان جی 

معاون فنی عملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اصفهان از افزایش ۲۵ درصدی مصرف سی ان جی در آبان ماه امسال در این استان خبر داد.

به گزارش شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اصفهان، ساسان تیموری با اعلام اینکه مقدار عرضه گاز طبیعی فشرده (سی ان جی) در این استان طی آبان ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، ۲۵ درصد افزایش داشته است، گفت: با ایجاد زیرساخت های لازم و انجام تبلیغات وسیع رسانه ای با هدف ترغیب و تشویق دارندگان وسایل نقلیه عمومی به استفاده از تسهیلات گازسوز کردن رایگان خودروها، اقدام های لازم در این استان انجام شد.

وی افزود: طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودروهای عمومی با اولویت وانت بار سبک و تاکسی های شهری از ماه های پیش در حال اجراست و مالکان این خودروها با ثبت نام در سامانه GCR.NIOPDC.IR می توانند برای گازسوز کردن وسیله نقیله خود اقدام کنند.

معاون فنی عملیاتی منطقه اصفهان درباره مزیت های استفاده از این سوخت پاک گفت: اجرای این طرح ملی افزون بر کاهش آلودگی های زیست محیطی، سبب صرفه جویی در مصرف بنزین و رشد و توسعه اقتصادی کشور نیز می شود.

تیموری تصریح کرد: درباره رعایت الزام ها و استانداردسازی جایگاه های عرضه سی ان جی برای سوخت رسانی ایمن در جایگاه ها، کارشناسان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اصفهان پایش ها و بازبینی های لازم را به طور مستمر انجام می دهند.

 

   شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی

آمادگی   برای تأمین سوخت زمستانی

مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از آمادگی کامل این شرکت برای تأمین سوخت زمستانی مصرف کنندگان در بخش های خانگی، تجاری، صنعتی و نیروگاهی در زمستان پیش رو و نیز مقابله با سیلاب های احتمالی خبر داد.شانا به نقل از علی اصغر عباسی نوشت: با برنامه ریزی های انجام شده، همچون سال های گذشته ذخیره سازی سوخت زمستانی در همه مناطق سی وهفت گانه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از اواسط تابستان امسال آغاز شده و هم اکنون سوخت موردنیاز هموطنان در مناطق سردسیر و سخت گذر به مقدار کافی ذخیره شده است.

وی با اشاره به پیش بینی های سازمان هواشناسی برای افت دمای هوا و نیز احتمال وقوع بارش های شدید در بعضی از استان ها افزود: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی برای سوخت رسانی در زمستان پیش رو آمادگی کامل دارد و خوشبختانه هیچ کمبودی در موجودی ذخیره سازی های فرآورده کشور وجود ندارد.مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تأکید کرد: هم اکنون هموطنانی که در نقاط روستایی سخت گذر زندگی می کنند، سوخت مورد نیاز خود را تحویل گرفته اند و ذخیره سازی مناسبی نیز در روستاها و شهرهای سردسیر انجام شده است. عباسی همچنین از ظرفیت مناسب ذخیره سازی سوخت در انبارهای نفت خبر داد و گفت: ذخیره سازی سوخت در مناطقی که به تازگی بارندگی داشته اند، کافی بوده است و هیچ کمبود و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

 

   شرکت پتروشیمی نوری 

تستیابی به ظرفیت 108 درصدی  تولید اسمی

مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری، شیوع ویروس کرونا را بر تولید محصولات این شرکت بی تأثیر دانست و گفت: این مجتمع در هشت ماه امسال، هشت درصد بیشتر از ظرفیت اسمی و ۱۵ درصد بالاتر از برنامه تولید داشته است.

به گزارش شانا، تقی صانعی در نشست خبری از طریق ویدیوکنفرانس، با اعلام خبر تصویب افزایش سرمایه این شرکت از ۳ هزار میلیارد ریال به ۹ هزار میلیارد ریال از محل سود انباشته اظهار کرد: پتروشیمی نوری در هشت ماه سال ۹۹، هشت درصد بالاتر از ظرفیت اسمی و ۱۵ درصد بیشتر از برنامه پیش بینی شده تولید داشته است. وی با اشاره به اینکه این افزایش سرمایه صرف تأمین مالی بخشی از پروژه هنگام خواهد شد، افزود: واحد آمونیاک پروژه هنگام سال ۱۴۰۰ و واحد اوره آن سال ۱۴۰۱ راه اندازی می شود و به دلیل موقعیت مکانی پروژه هنگام در کنار اسلکه، قیمت تمام شده صادرات محصولات این واحد به طور نسبی کمتر از واحدهای دیگر خواهد بود و حاشیه سود مطلوبی برای نوری خواهد داشت. مدیرعامل شرکت پتروشیمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر افزایش نرخ خوراک در سال های آینده ادامه داد: نرخ خوراک تابعی از قیمت جهانی نفت است و قیمت محصولات و قیمت خوراک متناسب با هم است و به بازار نفت در آینده بستگی دارد. صانعی درباره پروژه به صفر رساندن سوزاندن گازهای مشعل پتروشیمی نوری گفت: خوشبختانه مناقصه این پروژه برگزار و برنده مشخص شده است، در دو هفته آینده این پروژه آغاز می شود و طی ۲۶ ماه آینده به بهره برداری می رسد. وی، ظرفیت تولید پتروشیمی نوری را حدود ۴.۵ میلیون تن دانست و تصریح کرد: از ابتدای راه اندازی ۶۰ درصد محصولات این مجتمع صادراتی بوده است و در سال ۹۹ نیز به دلیل افزایش مصرف داخل حدود ۵۵ درصد محصولات صادر شده است. اولویت پوشش نیاز داخل و پس از آن صادرات مازاد محصولات است. مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری درباره تأثیر شیوع ویروس کرونا بر عملکرد مجتمع افزود: این شرکت به تبعیت از قوانین منطقه، همه پروتکل های بهداشتی را اجرا می کند و کرونا تأثیری بر تولید این شرکت نداشته است. صانعی به بررسی چند پروژه توسعه ای جدید در واحد پژوهش و فناوری پتروشیمی نوری اشاره کرد و گفت: در صورت اقتصادی بودن این پروژه ها اعلام خواهند شد. وی در توضیح دلیل کاهش هزینه های فروش شرکت پتروشیمی نوری اظهار کرد: افزایش حجم صادرات و به دنبال آن کاهش هزینه حمل و مدیریت شرکت تجارت صنعت پتروشیمی خلیج فارس سبب کاهش هزینه های این شرکت شده است.

 

  شرکت نفت مناطق مرکزی ایران

تجهیز مراکز جمع آوری گاز آغار به کنترلرهای میکروپروسسوری

دیزل ژنراتورهای مراکز چهارگانه جمع آوری گاز ناحیه آغار منطقه عملیاتی آغار و دالان به کنترلرهای میکروپروسسوری مجهز شدند.

به گزارش شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، مصطفی پالیزیان، رئیس منطقه عملیاتی آغار و دالان گفت: با طراحی و نصب سیستم کنترلی میکروپروسسوری مبتنی بر PLC، سیستم کنترلرهای رله ای دیزل ژنراتورهای مراکز جمع آوری گاز ناحیه آغار جای خود را به سیستمی هوشمند و دقیق داد.

وی با اشاره به پایان عمر مفید کنترل های رله ای موجود افزود: با جایگزینی سیستم های کنترلی هوشمند، افزون بر پیشگیری از خرابی دستگاه ها و کاهش هزینه ها و زمان تعمیر و نگهداری، سطح حفاظت، قابلیت اطمینان، پایش مداوم همه پارامترها، ثبت همه وقایع نیز افزایش یافته و با دقت بیشتری انجام می شود.رئیس منطقه عملیاتی آغار و دالان ادامه داد: عملکرد این سیستم میکروپروسسوری مبتنی بر PLC، به دو صورت دستی و خودکار است که ضمن پایش و ثبت دائمی همه پارامترها با حفاظت کامل از دیزل ژنراتور، دیگر خطاهای سیستم را ثبت می کند و عیب یابی را سرعت می بخشد.

پالیزیان گفت: اجرای این طرح در مرحله نخست روی تابلو دیزل ژنراتور یکی از مراکز ناحیه آغار انجام شد و با عملکرد موفقیت آمیز و خروجی قابل قبول، هم اکنون روی تابلوهای مراکز دیگر نیز در حال انجام است تا فرآیند تأمین برق مراکز از طریق شبکه یا ژنراتور با دقت و قابلیت اطمینان بیشتری انجام شود.وی اظهار کرد: اجرای این پروژه با تلاش سه نفر از کارشناسان برق ناحیه آغار با ۱۶۰ نفر- ساعت کار با اتوماسیون کامل و قابلیت اطمینان بسیار بالا در مدت زمان یک هفته و با صرف کمترین هزینه انجام شده است و قابلیت اجرا روی همه دیزل ژنراتورهای موجود در دیگر مناطق عملیاتی زیرمجموعه شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی را دارد.منطقه عملیاتی آغار و دالان از مناطق عملیاتی زیرمجموعه شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی است که در استان فارس و حوزه جغرافیایی شهرستان های فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین قرار دارد.

 

 

   بورس انرژی

نفتای سبک پالایشگاه آبادان روی میز فروش بورس انرژی

رینگ داخلی بورس انرژی ایران امروز شاهد عرضه نفتای سبک پالایش نفت آبادان است.به گزارش بورس انرژی، رینگ داخلی این بورس، روز (یکشنبه، ۱۶ آذرماه) شاهد عرضه کالاهای اکستراکت نفت سپاهان و نفتای سبک پالایش نفت آبادان است و گاز مایع پالایش گاز فجر جم و گاز مایع مجتمع گاز پارس جنوبی در رینگ بین الملل عرضه می شود.روز شنبه (۱۵ آذرماه) کالاهای برش سنگین حاصل از پالایشگاه نفت و پتروشیمی به جز بنزین و گازوئیل و رافینت پتروشیمی بیستون، نفتای سنگین پالایش نفت تهران و گاز مایع صنعتی پتروشیمی بندر امام در رینگ داخلی و نرمال بوتان پالایش نفت کرمانشاه در رینگ بین الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران معامله شد.در این روز ۱.۱۴۸ تن فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۹۵ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران دادوستد شد.