مفیدترین میوه ها و سبزیجات که آنها را می شناسید

بهترین های پاییزی

دنیای میوه ها و سبزیجات پر است از مواد مفید و مغذی، موادی که می توانند ما را از انواع و اقسام بیماری ها دور نگه دارند و از ابتلا به بیشتر بیماری ها پیشگیری کنند. از این رو مصرف میوه ها و سبزیجات مختص به هر فصل نه تنها به ما انرژی بیشتری می دهد، بلکه می تواند بدن را در برابر بیماری مقاوم  کند. در ادامه به برخی میوه ها و سبزیجات پاییزی اشاره کرده ایم که نه تنها به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند، بلکه منابع غنی از انواع ویتامین هستند.

کیوی

 شاید باورتان نشود، اما مقدار ویتامین C موجود در کیوی تقریبا دو برابر پرتقال است. علاوه بر این، سرشار از پتاسیم و مس است. ضمن اینکه توصیه شده این میوه با پوست مصرف شود، زیرا بخش عمده ای از ویتامین E موجود در آن در پوستش ذخیره شده است. همچنین فیبر موجود در پوست کیوی، به پاکسازی دستگاه گوارش کمک می کند.

 کدوحلوایی

 کدوحلوایی نارنجی و شیرین سرشار از انواع ویتامین ها از جمله بی، فولات، منیزیم است. فیبر هم یکی از مواد بی رقیب و مفید موجود در کدو حلوایی محسوب می شود.

نارنگی

  یکی دیگر از مرکبات پاییزی است که پوست آن به راحتی جدا می شود و طعم شیرینی دارد. این میوه مانند دیگر مرکبات سرشار از ویتامین C و بتاکاروتین است.

 به

این میوه پاییزی معطر و نیمه شیرین، بسیار مغذی است و ویتامین سی فراوانی دارد. به، منبع غنی از ویتامین های آ، ب و املاح آهکی و تانن است. این میوه دارای پروتید، گلوسید، لیپید و آب است و 100 گرم از آن تولید 112 کالری انرژی می کند. به، مقوی معده است و بر درمان ورم حاد در روده ها و بواسیری، اثر مطلوبی دارد. مصرف این میوه پاییزی می تواند به تقویت دستگاه گوارش، مخاط و تسکین سرفه کمک کند.

 چغندر

 منبع خوبی از اسید فولیک، پتاسیم و منگنز است که به جذب کلسیم و لخته شدن خون کمک می کند. سبزیجات ریشه ای دارای ویتامین های زیادی هستند که خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی دارند.

 تره فرنگی

 از خوراکی های مفید فصل پاییز است. این سبزی کالری بسیار کمی دارد و سرشار از مواد مغذی است. تره فرنگی منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات گوگردی از جمله کامفرول و آلیسین است که می توانند از بیماری های قلبی و انواع خاصی از سرطان ها جلوگیری کنند.

 انار

 انار با آن دانه های قرمز خوش رنگ سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان است. این میوه به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های قوی به نام پونیکالاجین و اسید پونیکیک به شدت ضدالتهاب هستند و می توانند به جلوگیری از انواع بیماری ها مانند سرطان و آلزایمر کمک کنند. فیبر و پتاسیم موجود در انار هم سلامت قلبی عروقی را افزایش می دهد و فشار خون را بهبود می بخشد.

خرمالو

یکی از میوه های پاییزی است که طرفداران زیادی دارد. طعم خوب این میوه کمی با دیگر میوه ها متفاوت است. رنگ نارنجی خرمالو نشان دهنده ویتامین های زیادی مانند C و Aاست. تانین بالای آن هم یک آنتی اکسیدان قوی است که به کاهش خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی، دیابت و فشار خون کمک می کند.

شلغم

یکی از سبزیجاتی است که از قدیم الایام با فرا رسیدن فصل پاییز و زمستان مهمان خانه ما ایرانی ها می شد. برگ های این سبزی سرشار از کلسیم، ویتامین های A، K و فولات است. خود شلغم هم منبعی غنی از ویتامین C و فیبر است.

سیب ترش

 سیب ترش یا شیرین فرقی ندارد، سیب سرشار از موادی است که می تواند برای قلب مفید باشد. علاوه بر این سیب اکسیدان و فیبر غذایی فراوانی هم دارد.

 گلابی

میوه ای آبدار است که مقادیر زیادی ویتامین C و مس دارد. این میوه در هر فنجان، می تواند چهار گرم فیبر به بدن برساند.

کدو مسما

سرشار از ویتامین A و امگا 3 است. کدوهای پاییزی و زمستانی، برخلاف کدوهای تابستانی، شیرین هستند و بافت نرمی دارند.

گریپ فروت

 یکی از انواع مرکبات است که مواد مفید و مغذی زیادی دارد. این میوه می تواند 75 درصد از ویتامین C موردنیاز روزانه بدن را تامین کند و منبع خوبی از لیکوپن و پکتین است که تحقیقات نشان داده باعث کاهش کلسترول می شود.