پالایشگاه نفت اصفهان   

ساخت سکوهای بارگیری فراورده های سبک و سنگین

شرکت پالایش نفت اصفهان به منظور بارگیری فراورده های ویژه خود، ۱۸ بازوی بارگیری جدید ساخته است.  بابک الماسی نیا، رئیس عملیات مخازن و نقل و انتقال مواد نفتی شرکت پالایش نفت اصفهان در این باره گفت: این بازوها با هدف بارگیری محصولاتی همچون لوب کات، آیزوریسایکل، وکیوم باتوم (ته مانده برج تقطیر در خلأ) و انواع حلال های نفتی طراحی و در زمینی به مساحت ۱.۵ هکتار و با هزینه ای بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان احداث شده اند. وی افزود: این بازوها روی ۹ سکوی بارگیری دو نازله احداث شده اند که تعداد ۶ بازو برای بارگیری فراورده های سبک (همچون انواع حلال ها) استفاده می شوند و تعداد ۱۲ بازوی دیگر وظیفه بارگیری فراورده های نفتی سنگین (همچون وکیوم باتوم، لوب کات و آیزوریسایکل) را به عهده خواهند داشت. رئیس عملیات مخازن و نقل و انتقال مواد نفتی شرکت پالایش نفت اصفهان ادامه داد: ایجاد خطوط انتقال برق، سیستم های اعلان و اطفای حریق، سیستم های مخابراتی و سیستم های انتقال دیتا (شامل ایجاد زیرساخت های حفاری برای عبور کابل های برق و فیبرهای نوری تا محل سکوها و...) از جمله فعالیت های جانبی این پروژه است. الماسی نیا تصریح کرد: در این پروژه اتاق کنترل، اتاق دیزل ژنراتور برای تولید برق اضطراری سیستم آتش نشانی با تعبیه ۶ مانیتور برای اطفای حریق احتمالی، دوش های آتش نشانی به صورت آب و فوم و...، تجهیزات دوربین مداربسته به منظور کنترل محوطه، سیستم های پیجینگ و سیستم های بستن اضطراری واحد نیز طراحی شده است.

 احداث ایستگاه تقلیل فشار گاز طبیعی طرح بهبود فرایند و بهینه سازی پالایشگاه اصفهان

با هدف تأمین گاز طبیعی طرح بهبود فرایند و بهینه سازی پالایشگاه اصفهان، پروژه ایستگاه تقلیل فشار گاز طبیعی (Gas Reducing Station) این شرکت نیز به صورت EPC ساخته می شود. علی میثاقی، مدیر این پروژه در این باره گفت: طرح ایستگاه تقلیل فشار گاز (Gas Reducing Station) با ظرفیت ۳۰۰ هزار استاندارد مترمکعب بر ساعت به همراه یک RUN (خط) با ظرفیت ۱۵۰ هزار استاندارد مترمکعب به صورت یدکی است که از سال ۹۷ آغاز شده و تاکنون حدود ۹۰ درصد پیشرفت داشته است. وی زمان پایان اجرای طرح را آذر امسال اعلام و تصریح کرد: مبلغ اجرای پیمان ۱۷۱ میلیارد ریال بوده است.

 

    شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی 

تحویل ۶۰ میلیون بشکه میعانات گازی به   ستاره خلیج فارس

رئیس امور هماهنگی و نظارت بر تولید مجتمع گاز پارس جنوبی از تحویل ۶۰ میلیون بشکه میعانات گازی به پالایشگاه ستاره خلیج فارس و ۲۱ میلیون بشکه به پتروشیمی نوری در نیمه نخست امسال خبر داد. علی احمدی با بیان اینکه هم اکنون و با تکمیل تعمیرات اساسی، همه پالایشگاه های مجتمع پارس جنوبی با آمادگی کامل در حال تولید گاز و محصولات جانبی آن هستند، گفت: در ۶ ماه نخست امسال، در حالی که بیشتر پالایشگاه ها در حال انجام تعمیرات اساسی سالانه بودند، حدود ۶۰ میلیون بشکه میعانات گازی به پالایشگاه ستاره خلیج فارس تحویل داد. وی افزود: حدود ۲۱ میلیون بشکه میعانات گازی نیز در این بازه به پتروشیمی نوری تحویل داده شد.

 به گفته رئیس امور هماهنگی و نظارت بر تولید مجتمع گاز پارس جنوبی، بیشترین تولید میعانات گازی در این بازه زمانی برای پالایشگاه نهم با حدود ۱۸ میلیون بشکه در ۶ ماه نخست امسال بود.

 احمدی یادآور شد: پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی با آغاز فصل سرد سال، با آمادگی کامل و با انجام اقدام های نوآورانه در عملیات تعمیرات اساسی امسال، گاز مورد نیاز کشور را تأمین می کنند.

 

   پخش فراوده های نفتی منطقه اصفهان

افتتاح صدوشصت وچهارمین جایگاه سی ان جی در استان اصفهان

مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه اصفهان، از افتتاح و راه اندازی یکصدوشصت وچهارمین جایگاه عرضه گاز طبیعی فشرده (سی ان جی) در استان اصفهان خبر داد. حسین صادقیان در این باره گفت: جایگاه تک منظوره سی ان جی با نام یاس بوسعیدی واقع در خیابان امام خمینی، خیابان امام رضا، تحت پوشش ناحیه مرکزی افتتاح شد. وی با اشاره به اهمیت توسعه جایگاه های عرضه سوخت استان در ارائه خدمات مطلوب سوخت رسانی افزود: به منظور ارتقای حقوق شهروندی و مشتری مداری و با تلاش و پیگیری مسؤولان منطقه، جایگاه یادشده در مدار سوخت رسانی قرار گرفت. مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه اصفهان تأکید کرد: همه هزینه های جایگاه یادشده از قبیل تأمین زمین، ساخت ابنیه، تأمین تجهیزات و نصب و راه اندازی جایگاه با سرمایه گذاری بخش خصوصی از سوی مالک جایگاه بوده و این جایگاه با هزینه ای بالغ بر ۱۴۰ میلیارد ریال در زمینی به مساحت یک هزار و ۵۰۰ متر مربع احداث شده است. صادقیان با اشاره به اینکه احداث این جایگاه به طور مستقیم برای هشت نفر اشتغالزایی کرده است، افزود: این جایگاه با پنج دیسپنسر و ۱۰ نازل و دارای تجهیزات کمپرسور تی جی سی با ظرفیت ۲ هزار مترمکعب در ساعت بوده و توانایی سوخت رسانی به یکهزار و ۵۰۰ خودرو در شبانه روز را دارد. به گفته وی، در استان اصفهان ۱۶۴ دستگاه کمپرسور، ۵۰۱ دیسپنسر و ۹۹۴ نازل فعال است.

 

    فراورده های نفتی منطقه سبزوار

 انجام بیش از ۵ هزار بازدید میدانی از جایگاه های سوخت سبزوار

مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه سبزوار از انجام بیش از پنج هزار بازدید میدانی از جایگاه های عرضه سوخت منطقه سبزوار خبر داد. محمد صادقی با اشاره به وجود ۵۱ جایگاه عرضه سوخت فعال در شهرستان های سبزوار، بردسکن، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد گفت: از ابتدای امسال تاکنون بیش از یکهزار و ۶۷۰ مورد ارزیابی کیفی و ۳ هزار ارزیابی کمی از جایگاه های عرضه سوخت استان به عمل آمده است. وی با بیان اینکه سوخت رسانی مطلوب و افزایش میزان رضایت شهروندان در اولویت کاری منطقه قرار دارد، افزود: ۴۸۲ نازل فعال در منطقه به طور مستمر طی چند نوبت در ماه از سوی کارشناسان مهندسی و کنترل کیفیت منطقه مورد آزمون های فنی و آب یابی فراورده قرار می گیرند. مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه سبزوار با اشاره به موج سوم کرونا و لزوم رعایت شیوه نامه های بهداشتی در جایگاه های عرضه سوخت تأکید کرد: به منظور حفظ سلامت شهروندان و مراجعان به مجاری عرضه سوخت و با توجه به اینکه دستورعمل های بهداشتی به همه جایگاه ها ابلاغ شده، بازدیدهای مستمر از سوی کارشناسان ایمنی و بهداشت منطقه در دستور کار قرار دارد تا از اجرای صحیح پروتکل ها اطمینان حاصل شود. صادقی با اشاره به انجام پایش عملکرد همه جایگاه های عرضه سوخت به صورت ماهانه تصریح کرد: شهروندان می توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف یا داشتن انتقاد و پیشنهاد از نحوه ارائه خدمات در جایگاه های عرضه سوخت، به صورت شبانه روزی با سامانه مرکز پاسخگویی ۰۹۶۲۷ شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران یا شماره ۴۴۲۱۶۹۰۷ سیستم پیامگیر منطقه تماس بگیرند تا در اسرع وقت رسیدگی شود.

 

   پتروشیمی هگمتانه

پتروشیمی هگمتانه در آستانه راه اندازی

همزمان با دریافت نخستین محموله خوراک، پتروشیمی هگمتانه، تولیدکننده پلی وینیل کلراید (پی وی سی) گرید پزشکی و دارویی، به عنوان یکی از طرح های جهش دوم صنعت به جمع پتروشیمی های فعال کشور می پیوندد. نخستین محموله خوراک پتروشیمی هگمتانه در چند روز آینده وارد این طرح پتروشیمی می شود و با تولید آزمایشی و اولیه، روند تولید پی وی سی گرید پزشکی در کشور آغاز خواهد شد. محصول راهبردی گرانول پی وی سی با گرید پزشکی یکی از بی نظیرترین محصولات پتروشیمی جهان است و تنها چند کشور محدود فناوری تولید این محصول راهبردی پتروشیمیایی را در اختیار دارند و با تولیدی شدن پتروشیمی هگمتانه، ایران از واردات یک محصول ارزشمند و کاربردی در صنایع بهداشتی و پزشکی بی نیاز می شود. بهزاد محمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی چندی پیش با بیان اینکه گرید تولیدی پتروشیمی هگمتانه دارای اهمیت ویژه ای برای کشور است، گفت: خوشبختانه با حمایت های وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی، منابع مالی این طرح تأمین شده و همکاران با برنامه ریزی دقیق و مناسب باید تلاش کنند این طرح در زمان تعیین شده به بهره برداری برسد. طرح پتروشیمی هگمتانه به منظور تولید پی وی سی گرید پزشکی به روش سوسپانسیون با ظرفیت سالانه ۴۵ هزار تن (۳۶ هزار تن پودر و ۹ هزار تن گرانول) در زمینی به مساحت ۱۵ هکتار در کیلومتر ۱۰ جاده همدان – تهران از سال ۱۳۸۲ آغاز به کار کرد. برای این منظور واحد دست دوم از ایتالیا خریداری و به محل طرح منتقل شد. دانش فنی این واحد متعلق به شرکت ایتالیایی IGS است که ۱۰ درصد سهام طرح را نیز در اختیار دارد، ۵۷ درصد آن متعلق به شخص حقیقی است و ۳۳ درصد باقیمانده به شرکت ملی صنایع پتروشیمی تعلق دارد. این طرح شامل سه واحد فرایندی، یوتیلیتی و آفسایت است و همه مجوزهای محیط زیست، آب، سوخت و خوراک دریافت شده است.

 

  مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران

 دوتا پتروشیمی ها برای کف صفحه هستند

 

 پتروشیمی کارون با هدف تنوع بخشی سبد تولید، تأمین نیاز صنایع تکمیلی و زنجیره ارزش از دو محصول جدید و پرکاربرد رونمایی کرد. علیرضا صدیقی زاده، مدیرعامل شرکت پتروشیمی کارون روز شنبه، ۲۴ آبان در آیین رونمایی از دو محصول جدید شرکت پتروشیمی کارون با اشاره به اینکه این مجتمع نخستین تولیدکننده ایزوسیانات ها، مشتمل بر TDI و MDI و تکمیل کننده زنجیره ارزش پُلی یورتان ها در خاورمیانه و غرب آسیا است، اظهار کرد: دو گرید جدید MTDA و KMT_10 به منظور متنوع سازی سبد تولید، تأمین نیاز صنایع تکمیلی، تکمیل زنجیره ارزش و افزایش تاب آوری در شرایط تحریم از سوی این شرکت عرضه شدند. وی ادامه داد: عرضه تجاری دو گرید جدید MTDA و KMT_10 افزون بر بی نیازی کشور از واردات و صرفه جویی ارزی، نیاز فعالان صنایع تکمیلی پتروشیمی در داخل کشور را تأمین می کند. مدیرعامل پتروشیمی کارون با اشاره به اینکه پتروشیمی کارون ظرفیت تولید سالانه ۲ هزار تن KMT_10 را دارد و مهم ترین کاربرد این محصول در تولید فوم های سرد قالبی با انعطاف پذیری بالا به منظور استفاده در صنایع خودروسازی و مبلمان اداره و خانگی است، افزود: ظرفیت تولید MTDA در این شرکت یک هزار تن است که این محصول برای رفع نیاز تولیدکنندگان میان دستی و پایین دستی صنعت رنگ، رزین و پلی یورتان تولید می شود. صدیقی زاده با بیان اینکه استفاده از محصول KMT_10 در مبلمان سبب می شود که به مرور زمان انعطاف پذیری صندلی خودروها و مبلمان از بین نرود و تولید صندلی خودرو با این محصول نیاز به کوره و تجهیزات خاصی ندارد، گفت: محصول MTDA نیز پایه اصلی صنعت رنگ است و استفاده این محصول از سوی شرکت های داخلی رضایت آنها را به طور کامل جلب کرده است.  وی با اشاره به اینکه توسعه صنعت پلی یورتان، نیازمند ساخت واحد پلی اُل است، تصریح کرد: سرمایه گذاری و ساخت پلی ال سبب می شود صنعت پلی یورتان کشور آینده روشنی داشته باشد. مدیرعامل پتروشیمی کارون با اشاره به اینکه کرونا مشکلات فراوانی برای بخش تولید به وجود می آورد، اظهار کرد: پتروشیمی کارون از ابتدای امسال تاکنون با وجود مشکلات شرایط کرونایی، ۴۰ درصد افزایش تولید نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ داشته است.

 

  بهداشت و درمان صنعت نفت شمال شرق

 برگزاری اولین آزمون تسلط بر دستورعمل کشوری کووید 19

    

اولین آزمون تسلط بر دستورعمل کشوری کووید 19 به طور همزمان در تمامی مراکز درمانی بهداشت و درمان صنعت نفت شمال شرق برگزار شد.

غلامرضا پیرونذیری، رئیس پلی کلینیک تخصصی صنعت نفت مشهد گفت: با هدف اشراف کارکنان، اولین آزمون تسلط بر دستورعمل کشوری کووید 19 به طور همزمان در مشهد، سرخس، خانگیران، بجنورد، شاهرود، سمنان، کرمان، رفسنجان، زاهدان و تربت حیدریه برگزار شد.

وی افزود: با توجه به ضرورت و اهمیت آگاهی کارکنان درمانی از آخرین پروتکل های تشخیص و درمانی کووید 19 این آزمون از تمامی گروه های درمانی مراکز تحت پوشش منطقه شمال شرق گرفته شد.

 

   شرکت انتقال گاز ایران 

پیمانکاران شریک راهبردی و تجاری شرکت انتقال گاز هستند

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران، پیمانکاران را شریک راهبردی و تجاری این شرکت دانست و تأکید کرد: ما به دنبال کوچک سازی شرکت و رسیدن به اهداف، با مشارکت بخش خصوصی هستیم. مهدی جمشیدی دانا در نخستین نشست طرح شناسایی و آگاهی بخشی پیمانکاران فنی شرکت انتقال گاز که با حضور بعضی از پیمانکاران فنی برگزار شد، با اشاره به توسعه تأسیسات تقویت فشار گاز و خطوط لوله و ریسک های موجود در این زمینه گفت: با هدف همکاری بیشتر در برون سپاری بهره برداری و نگهداشت تأسیسات و خطوط لوله فشار قوی گاز، تعمیرات ماشین آلات دوار و پیگرانی هوشمند و استفاده از ظرفیت شرکت های خصوصی در دستور کار قرار گرفت. وی ادامه داد: با توجه به نبود مستندات ارزیابی برون سپاری، شناسایی پیمانکاران فنی، یکی از چالش های مهم در امر برون سپاری بود که با اطلاع رسانی و فراخوان عمومی، پیمانکاران دارای صلاحیت و قوی شناسایی شدند تا با تبادل تجربه ها و با همکاری با یکدیگر، بتوانیم در حفظ منافع ملی و سازمانی قدم برداریم. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با اشاره به انتقال پاک، ایمن، پایدار و بهره ور گاز طبیعی به عنوان مأموریت این شرکت تصریح کرد: ساختار سازمانی و نیروی انسانی و استفاده از شرکت های خصوصی به عنوان شریک راهبردی و تجاری، دو رکن اصلی در انجام وظیفه انتقال گاز هستند که به صورت تفکر برد- برد دنبال می شود. جمشیدی دانا درباره دارایی های شرکت انتقال گاز نیز گفت: بیش از ۳۷ هزار کیلومتر خطوط لوله، بیش از ۱۴ هزار کیلومتر حریم خطوط لوله، ۷۰۱ پیگ لانچر رسیور، ۱۳۶۶ حفاظت کاتدیک و ۲۳۲۲ ماشین آلات، ۳۱۷ واحد کمپرسوری و ۸۶ عدد تأسیسات تقویت فشار گاز، دارایی های شرکت انتقال گاز هستند که بخشی از آنها برون سپاری می شوند. وی در این نشست به خدمات، شاخص های کلیدی عملکرد و نحوه پرداخت، بهینه سازی برنامه های نگهداری و تعمیرات اشاره کرد و افزود: با توجه به تدوین نقشه راه ۱۰ ساله از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۶، تاکنون برون سپاری هفت مورد از تأسیسات تقویت فشار گاز قطعی شده و در گام نخست از مرحله بعد، برون سپاری تأسیسات و یاردهای کم ریسک از مهرماه ۱۴۰۰ آغاز می شود. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در بخش دیگری از سخنان خود، به چگونگی برون سپاری دارایی های فیزیکی این شرکت اشاره کرد و گفت: ما در برون سپاری، یک شریک تجاری و راهبردی خواهیم داشت و بهره برداری و تعمیرات موردی و برنامه ای، حراست، تعمیرات اساسی، بازرسی فنی، امور ایمنی، بهداشت و محیط زیست(اچ اس ای) و نگهداشت ساختمان و محوطه نیز طبق برنامه زمان بندی شده پنجساله، برون سپاری می شوند. جمشیدی دانا در پایان درباره نحوه ارزیابی مناقصه گران اظهار کرد: این شرکت تابع قوانین و مقررات مناقصه ای شرکت های دولتی است و طبق فرایند مناقصات، مناقصه گر با ثبت اسناد و مدارک در سامانه ستاد و ارزیابی کیفی و ارزیابی صلاحیت معرفی خواهد شد.