ابلاغیه زنگنه درباره فوق العاده های تخصصی کارکنان پایانه های نفتی

وزیر نفت در ابلاغیه ای خطاب به معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، افزایش سقف پرداخت ابلاغی فوق العاده های تخصصی را به میزان ۱۵ درصد از ابتدای سال ۹۹ برای همکاران مشمول در شرکت پایانه های نفتی ایران بلامانع خواند. ابلاغیه بیژن زنگنه خطاب به فرزین مینو به شرح زیر است:

«با توجه به ارزش والای خدمات همکاران مستقر در دریا و به منظور قدرشناسی در حد مقدور از این زحمات و موثر کردن پرداخت فوق العاده های تخصصی مشاغل در نظام جبران خدمات این دسته از همکاران، چنانچه پرداخت فوق العاده های تخصصی صعوبت شرایط محیط کار در دریا (کد ۰۱۱۸)، کار در شناورهای کرانه پیما (کد ۰۲۳۰)، فوق العاده عملیات کشتیرانی (کد ۰۲۲۸) و صادرات و تعمیر اسکله آذرپاد (کد ۲۲۶)، منجر به ضرورت پرداخت، فراتر از سقف ابلاغی مقرر در نامه شماره م ت س ا/۴۰۷۲۷ تاریخ ۱۳۹۹.۲.۱۶ شود، افزایش سقف پرداخت ابلاغی به میزان ۱۵ درصد، از ابتدای سال ۱۳۹۹ برای همکاران مشمول در شرکت پایانه های نفتی ایران بلامانع است».

 

بازگشت به کار کارکنان مبتلا به کرونا بدون نیاز به تست دوباره پی سی آر

رئیس طب صنعتی بهداشت و درمان صنعت نفت تهران گفت: کارکنان مبتلا به کرونا، پس از مدت زمان تعیین شده برای قرنطینه، نداشتن علائم اولیه بیماری و شرایط جسمی رو به بهبود، می توانند سر کار خود برگردند و نیازی به تست پی سی آر دوباره نیست. محمدعلی حسینی عنوان کرد: براساس دستورعمل های سازمان بهداشت جهانی  و «CDC» سه دسته از افراد پس از طی دوره بیماری نیاز به پی سی آر مجدد دارند. دسته اول افرادی که به طور مستقیم با افراد آسیب پذیر سروکار دارند، دسته دوم افرادی که برای مدت طولانی علامت دار باقی بمانند و دسته سوم افرادی که در موقعیت ها، یا محیط های پرخطر حضور دارند. وی ادامه داد: الگوی کنترل بیماری کرونا این روزها استفاده از الگوی معروف پنیر سوئیسی است که از چهار مرحله فاصله گذاری اجتماعی، ماسک زدن، شستن دست ها و گرفتن تست از افراد علامت دار و مشکوک تشکیل شده است. رئیس طب صنعتی بهداشت و درمان صنعت نفت تهران با بیان اینکه منظور از فاصله گذاری اجتماعی تنها حفظ فاصله دو متر بین افراد نیست، اظهار کرد: برنامه ریزی برای تنظیم حضور افراد در اماکن عمومی، به گونه ای که از ازدحام افراد جلوگیری شود، مدنظر است. به گفته حسینی، ایجاد بازه زمانی برای ساعت ورود و خروج کارکنان، رعایت فاصله گذاری اجتماعی در زمان استراحت، زمان بندی در رستوران، برگزاری نشست های اداری به صورت ویدئوکنفرانس، یا در کوتاه ترین زمان که حدودا ۴۵ دقیقه تعریف می شود، همه از مصداق های فاصله اجتماعی است که برای آنها باید دستورعمل رعایت شود.

حمایت مسئولان بالادستی از اعمال قانون دورکاری

وی توضیح داد: اعمال قانون دورکاری کارکنان و دادن مرخصی اجباری به گروه های آسیب پذیر اهمیتی بسزایی دارد که نیازمند حمایت مسوولان بالادستی است. رئیس طب صنعتی بهداشت و درمان صنعت نفت تهران اظهار کرد: در طب صنعتی بر اساس تازه ترین اطلاعات پرونده معاینات دوره ای کارکنان صنعت نفت در تهران، افرادی که برای دورکاری در اولویت هستند به شرکت ها اعلام می شوند تا افراد آسیب پذیر در اولویت قرار بگیرند.   حسینی افزود: در واحد طب صنعتی افراد پرخطر از نظر سلامتی شناسایی و برای معاینات دوره ای  فراخوان شده اند تا در ایام همه گیری ویروس کرونا از وضع جسمی خود غافل نشوند، زیرا خطر بی توجهی به بیماری های زمینه ای در این شرایط خاص، کمتر از ابتلا به کرونا نیست و ممکن است فرد در اثر بیماری کووید- ۱۹ فوت نشود، اما دچار عوارض جبران ناپذیر بیماری مزمن خویش شود. وی با بیان اینکه وضع ویژه در بیمارستان نفت تهران به دلیل کرونا حاکم شده است، گفت: مراجعه کارکنان صنعت نفت برای معاینات دوره ای کاهش یافته و تا حدی طبیعی است، به همین دلیل با رایزنی انجام شده با مدیریت منابع انسانی شرکت های نفتی در تهران، قرار شد شرکت هایی که فضای مناسبی برای معاینات دارند، به جای اینکه کارکنان آنها به بیمارستان مراجعه کنند، همکاران ما از طب صنعتی در قالب تیم سیار به این شرکت ها مراجعه کنند و معاینات دوره ای را در محل شرکت انجام دهند. رئیس طب صنعتی بهداشت و درمان صنعت نفت تهران مرکز سوخت گیری مهرآباد، گاز استان تهران، شرکت مهندسی و توسعه و مهندسی گاز، شرکت ملی گاز ایران، انتقال گاز ایران و انبارهای نفت شرق و غرب تهران از جمله مراکزی هستند که در ایام اپیدمی، کارکنان ما از طب صنعتی برای انجام معاینات دوره ای به این مکان ها مراجعه کردند و فعالیت ها ادامه دارد.

ماسک N95 برای عموم مناسب نیست

حسینی توضیح داد: یکی از مباحثی که در آموزش های ما به شرکت ها مدنظر قرار دارد، استفاده صحیح از ماسک است، زیرا استفاده از ماسک اصولی دارد که توجه به آنها می تواند برای سلامت فرد کمک کننده باشد. نخست اینکه ماسک باید استانداردهای لازم را داشته باشد و دوم اینکه ماسک ها باید هر سه تا چهار ساعت عوض شوند و ماسک های خیس شده و مرطوب قابلیت حفاظتی خود را از دست داده اند. وی تاکید کرد: ماسک N۹۵ دریچه دار ماسکی است که فقط برای کارکنان سالم که در بخش کرونا مشغول به کار هستند توصیه می شود و این ماسک ها به هیچ عنوان برای افراد عادی که در فضای عمومی تردد می کنند و احتمال ناقل بودن آنها وجود دارد مناسب نیست، زیرا در هر بازدم ویروس کرونا به محیط اطراف منتقل می شود.  رئیس طب صنعتی بهداشت و درمان صنعت نفت تهران اظهار کرد: کاسبان بیماری کووید-۱۹ این روزها از ناآگاهی مردم سوءاستفاده می کنند و ماسک هایی را به اسم ماسک های فیلتردار و به قیمت گزاف به مردم می فروشند که افزون بر زیان مادی، مانع از پیشگیری از انتقال ویروس کرونا در سطح جامعه می شود. حسینی ادامه داد: با توجه به اینکه حدود ۴۰ درصد افراد مبتلا به کووید- 19، بدون علامت هستند، پیشنهاد می شود با مشاهده موارد ابتلای افراد، خوشه های بیماری شناسایی شود تا مانع ابتلای افراد بیشتری در محیط کار باشیم.    وی توصیه کرد: به این منظور، افرادی که دارای تماس نزدیک با فرد مبتلا هستند باید از طریق مراقبان سلامت و به طور مستمر ردیابی تماس (contact tracing) شوند و به محض بروز کمترین علایم از محیط کار منفک شوند و تست پی سی آر انجام دهند. رئیس طب صنعتی بهداشت و درمان صنعت نفت تهران توضیح داد: ارتباط افراد، در فاصله کمتر از ۱.۵ متر، مدت تماس بیش از ۱۵ دقیقه و ماسک نزدن طرفین و همچنین نبود تهویه مناسب در محیط، از عواملی است که به طور حتم باید مدنظر قرار گیرد. این افراد در چنین شرایطی از مصادیق تماس نزدیک به شمار می آیند.  حسینی اظهار کرد: در صورتی که اطرافیان و همکاران فرد مبتلا در چنین شرایطی نباشند، نیاز به انجام تست نیست، زیرا در این شرایط احتمال اینکه جواب تست پی سی آر منفی باشد زیاد است و همین موضوع برای فرد ایمنی کاذب ایجاد می کند. از همین رو، باید ملاحظات مختلف در نظر گرفته شود تا تست پی سی آر در بهترین زمان و با بالاترین ضریب اطمینان انجام شود.

 

در مسیر اجرای طرح توسعه ۲۸ مخزن

برداشت نفت از مخزن بنگستان میدان نرگسی امکان پذیر شد

چاه شماره ۱۳ میدان نرگسی در قالب طرح توسعه ۲۸ مخزن به تولید رسید و به این ترتیب، برداشت نفت از مخزن بنگستان این میدان برای نخستین بار امکان پذیر شد. احمد محمدی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از به تولید رسیدن چاه ۱۳ میدان نرگسی خبر داد و اعلام کرد: این چاه در قالب طرح توسعه ۲۸ مخزن، حفاری و پس از تکمیل در سازند سروک و اسیدکاری حفره باز، امکان برداشت نفت از مخزن بنگستان میدان با دبی تقریبی ۳ هزار بشکه فشار سرچاهی ۱۶۰۰ پام فراهم شده است. وی با بیان اینکه مخزن آسماری - جهرم میدان نرگسی در سال ۱۳۵۳ با حفر چاه شماره یک کشف شد و از سال ۱۳۷۶ به بهره برداری رسید، ادامه داد: به منظور بررسی دقیق امکان تولید از مخزن بنگستان میدان نرگسی، موقعیت شرق ۰۱۵ شمال در سال ۹۶ ارائه و اخیرا به عنوان چاه نرگسی-۱۳ در قالب طرح توسعه ۲۸ مخزن در دستور کار حفاری قرار گرفت. محمدی گفت: پیش از این، تنها از مخزن آسماری - جهرم میدان نرگسی نفت برداشت می شد و مخازن بنگستان و خامی این میدان به عنوان مخازن غیرتولیدی شناخته می شدند و اکنون با حفاری چاه شماره ۱۳، تولید نفت در مخزن بنگستان میدان نیز عملیاتی شده است. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب افزود: با توجه به تولیدی شدن چاه شماره ۱۳ میدان نرگسی، برنامه ریزی های لازم برای آزمایش های تکمیلی، تعیین مقدار نفت درجا، ذخیره قابل استحصال و فازهای توسعه ای مخزن بنگستان این میدان در حال بررسی است. میدان نفتی نرگسی در ۷۰ کیلومتری شمال شرقی بندر بوشهر و در منتهی الیه جنوب شرقی فروافتادگی دزفول و در مجاورت میدان های رودک، سولابدر و گلخاری قرار دارد. طول و عرض تقریبی این میدان به ترتیب ۲۸ و ۴ کیلومتر بوده و توسعه آن در قالب طرح توسعه ۲۸ مخزن به شرکت حفاری دانا سپرده شده است.

 

نفت مناطق مرکزی آماده تامین پایدار گاز زمستان

مدیر تولید شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: تعمیرات اساسی چاه ها و خطوط لوله در گستره نفت مناطق مرکزی مطابق برنامه زمان بندی به پایان رسیده است و این شرکت برای تامین پایدار گاز در ماه های سرد سال آمادگی دارد.

احمد رجبی در نشستی که به دلیل شیوع بیماری کرونا به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، ضمن بررسی و ارزیابی چالش های تولید برای دستیابی و تحقق برنامه مدون تولید تکلیفی نفت و گاز در سطح ستاد و شرکت های تابع، با اشاره به انجام تعمیرات اساسی چاه ها و خطوط لوله طبق برنامه زمان بندی شده در ماه های شهریور، مهر و آبان گفت: بر مبنای پیش بینی و برنامه ریزی های انجام شده برای تولید حداکثری و آمادگی هر چه بیشتر در تامین انرژی کشور در فصل سرد سال، با تلاش شبانه روزی کارکنان مناطق عملیاتی شرکت های تابع، رفع موانع تولید و تعمیرات اساسی در حال انجام و پیگیری است. وی افزود: با بررسی دوره ای وضع آمادگی چاه ها و تاسیسات گازی زیر پوشش شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، این شرکت برای تولید روزانه بیش از ۲۵۰ میلیون مترمکعب گاز آمادگی دارد. مدیر تولید شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با تاکید بر نقش اساسی دو مخزن مهم ذخیره سازی گاز سراجه قم و شوریجه در تولید و تامین گاز زمستانی کشور اظهار کرد: امسال ما شاهد ثبت رکورد تزریق گاز در این میدان های مهم بودیم که خود بیانگر تحقق برنامه مدون تولید شرکت نفت مناطق مرکزی ایران است. رجبی اظهار کرد: در مخزن گازی سراجه با تزریق حدود ۱۰۱۴ میلیون مترمکعب گاز امسال نسبت به سال ۹۸ به میزان ۱۷ درصد رشد را شاهد بودیم و در مخزن شوریجه نیز با ۲۸ درصد افزایش تزریق گاز و ثبت رکورد ۱۸۵۵ میلیون مترمکعب، ذخیره قابل توجه و مطمئنی برای تأمین گاز زمستانی کشور دارا هستیم.

 

پایان عملیات نوسازی سکوی گازی فاز ۵ پارس جنوبی

جانشین مدیر تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس از پایان عملیات رنگ آمیزی و نوسازی سکوی گازی فاز پنجم پارس جنوبی در خلیج فارس خبر داد. سپهدار عباس زاده گفت: عملیات نوسازی این سکو با ظرفیت برداشت روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز، در قالب پروژه خرید، تامین کالا و  آماده سازی سطح و رنگ آمیزی کامل سه سکوی (SPD10، SPD6 و SPD11) و مناطق آبخور (Splash Zone) سکوهای فازهای یک تا ۱۰ پارس جنوبی اجرا شد. وی وقوع خوردگی در تاسیسات فراساحل با توجه به نصب سکوها در محیط دریا و قرار گرفتن در معرض رطوبت بالا را اجتناب ناپذیر عنوان کرد و گفت: به منظور جلوگیری از خوردگی تاسیسات و ترمیم بخش های آسیب دیده، سطوح  سازه های دریایی پارس جنوبی به طور مداوم  بازرسی و پایش می شوند.

جانشین مدیر تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس با قدردانی از تلاش کارکنان فعال در مراحل تنظیم اسناد مناقصه، برگزاری مناقصه و عملیات اجرایی رنگ آمیزی این سکو گفت: مطابق شرح کار پیمان، سکوهای SPD10 و SPD11 هم به طور کامل رنگ آمیزی می شوند. عباس زاده اجرای دستورعمل های ایمنی در عملیات رنگ آمیزی سکوی SPD6 را از الزام های این پروژه عنوان کرد و گفت: در تمامی مراحل انجام کار همزمان با عملیات تولید، فعالیت های بسیاری در زمینه ایمنی و ارزیابی ریسک صورت گرفت، همچنین با توجه به شیوع کرونا همزمان با آغاز پروژه رنگ آمیزی، با وجود ایجاد برخی محدودیت ها، خوشبختانه ضمن رعایت اصول پیشگیرانه و رصد روزانه وضع سلامت کارکنان پیش از اعزام به دریا و در سکو، فعالیت ها ادامه یافت. جانشین مدیر تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به تداوم فعالیت های مرتبط با حفظ تولید ایمن و پایدار گاز گفت: پروژه پیگرانی هوشمند خطوط لوله دریایی، تعمیرات اساسی سالانه و پروژه رنگ آمیزی سکوهای گازی پارس جنوبی از جمله اقدام هایی است که همزمان با وجود همه گیری کرونا، به منظور تداوم تولید ایمن و پایدار اجرا شده است.