گفت و گوی مشعل با تکنیسین ابزارآلات کارگاه مرکزی تعمیرات ابزار پالایشگاه نفت اصفهان

امیدوارم حمایتم کنند

مشعل  بسیاری از کارکنان صنعت نفع در طول سال های فعالیت خود چه به صورت آکادمیک و چه به طور تجربی، توانسته اند شناخت و ارتباط قابل توجهی را با بخشی که در آن فعال هستند، برقرار کنند. این افراد عموما زمینه های تسهیل در شرایط کاری خودشان یا آن سیستم و دستگاه مربوطه، افزایش ایمنی باری کارکنان و ساختار مربوطه یا کاربردی شدن بیشتر و صرفه اقتصادی را دنبال می کنند و عموما بعد از چند سال به نتیجه می رسند. نتیجه ای که برای آن مجموعه حائز اهمیت و دارای ارزش اقتصادی بالایی است، اما در نهایت و معمولا کمترین منفعت را برای مخترع یا سازنده اصلی آن محصول به همراه دارد. در این چند سال نشریه «مشعل» بارها با مخترعین در سطوح و شرکت های مختلف به گفت وگو نشسته است و همه آنها در یک مورد اتفاق نظر دارند و آن عدم حمایت از دستاوردهایشان است که لازم است در این زمینه سازوکار اجرایی اندیشیده شود تا انگیزه ها کمرنگ نشوند.

علی موگویی، یکی از این نیروهای خوش فکر است که توانسته آنچه در ذهن داشته را با کمترین امکانات اجرایی کند. او موفق به اختراع فرآیند ساخت پره های ابزارآلات بادی شده است.

موگویی تکنیسین ابزارآلات، جرثقیل، آسانسور و ابزارهای بادی است که در کارگاه مرکزی تعمیرات ابزار پالایشگاه نفت اصفهان مشغول فعالیت است. او از سال 83 در پالایشگاه اصفهان مشغول به کار شده، اما از سال 72 و سن کم با کار فنی و ابزارآلات فنی آشنایی داشته و مثل بسیاری از نیروهای صنعت نفت دوران شروع به کار سختی را در عسلویه گذرانده تا به کارگری ماهر تبدیل شده است.

او دیپلم گرافیک گرفته که بی ارتباط با علاقه و توانایی هایش بوده و دیگر این رشته را ادامه نداده، اما در حوزه فنی و آشنایی با ابزارآلات به توانمندی خوبی رسیده و موضوعات مورد توجه خود را هم دنبال کرده است.

موگویی 51 ساله پیشینه بختیاری دارد و سال هاست همراه با همسر و دو فرزندش ساکن اصفهان است. او می گوید در این سال ها با توجه به اینکه زمان زیادی را با ابزارآلات سروکار داشتیم و تعمیرات آنها را هم خودمان انجام می دادیم، با جزئیات ابزار و تجهیزات مرتبط با آنها آشنایی بیشتری پیدا کردم، به همین دلیل به دنبال برخی اقدامات اصلاحی در این ابزارها و موارد به کار رفته در آنها بودم.

وی افزود: در 10 سال گذشته روی مواد به کار رفته در زمان برش قطعات و مواد به کار گرفته شده، بررسی بیشتری کردم. برای این تجهیزات از تلق یا فیبر استفاده می شد که در زمان برش یا سمباده زدن به دلیل شیمیایی بودن مواد، خطر زیادی برای کارگر داشت و ابزارآلات بادی معمولا آسیب زا بودند، در نهایت به این نتیجه رسیدم که اگر این قطعات همراه با الیاف باشد، نه امکان شکستن دارد و نه مواد آن در زمان برش پخش می شود.

موگویی به دفعات مکرری که قالب های مختلفی را برای این مواد و قطعه جدید تست کرده است، اشاره و عنوان می کند: در بیرون از محل کار این قطعه را تست کردم و پس از اطمینان آن را به مسئولان کارگاه پالایشگاه پیشنهاد دادم. پس از آن نیز چندین نوبت دیگر این تست ها را انجام دادیم و در نهایت برای این قطعات جدید به نتیجه قطعی رسیدیم.

او می گوید این قطعه که تغییر قابل توجهی در زمان کار با ابزارهای بادی به وجود می آورد، علاوه بر بخش های مختلف صنعت نفت می تواند در سایر صنایع هم کاربرد پیدا کند: این تجهیزات جدید می تواند در همه پالایشگاه ها و کارگاه های صنعتی که از ابزارآلات بادی استفاده می کنند، کاربرد داشته باشد.

این عضو خانواده بزرگ پالایشگاه اصفهان با اشاره به واردات ورق هایی که در زمان استفاده از ابزارآلات بادی استفاده می شد، می افزاید: این ورق ها بزرگ و شکننده که با قیمت بالایی وارد کشور می شد، حالا با این شکل و مواد جدید به راحتی نمی شکند و کارایی بالاتری دارد و در عین حال با قیمت بسیار کمتری تولید می شود. همچنین در بازرسی های فنی مشخص شد که این قطعات با مواد جدید الیاف دار، عمر ابزارآلات بادی را بیشتر می کند و استهلاک کمتری دارد.

او می گوید از سال 88 با مشاهده خسارت ها و اشکالات فنی که این ابزارآلات داشتند، فکر تغییر در این ابزارآلات را داشتم و برای تست و اطمینان از کیفیت کار در این سال ها هزینه مالی قابل توجهی کردم تا به نتیجه برسم.

موگویی امیدوار است با تجاری شدن این قطعات و مورد استفاده قرار گرفتن در صنعت، بخشی از هزینه هایی که در این سال ها داشته حاصل شود.

او می گوید در این مدت برای این پیشنهاد و ارائه اختراع هدیه ای دریافت کردم، اما تلاشم برای ثبت اختراع موفق نبوده و درگیر بروکراسی اداری مسئولان اجرایی شده ام که امیدوارم با مساعدت برطرف شود.

 

داستان عکس

یادبود جانباختگان افغان روی  برج آزادی

همزمان با سومین روز شهادت دانشجویان دانشگاه کابل بر اثر حمله تروریستی داعش، شامگاه پنج شنبه ۱۵ آبان ماه ویدئوی مپینگ برج آزادی تهران با موضوع حادثه تروریستی دانشگاه کابل و اعلام همبستگی با مردم افغانستان با حضور عبدالغفور لیوال - سفیر افغانستان در ایران اجرا شد.

 

معرفی اپلکیشن

Instapaper

اپلیکیشن Instapaper به شما اجازه می دهد لینک ها و وب سایت های مختلف را ذخیره کنید و در زمان دلخواه به مطالعه آنها بپردازید. علاوه بر ذخیره سازی صفحات نیز می توان بعضی ویدئو ها و دیگر محتویات وب را هم برای مشاهده های بعدی نگه داشت. طراحی و محیط برنامه ساده است. می توان اندازه، فونت و رنگ متن را به سلیقه خود تنظیم کرد. مقاله های ذخیره شده به صورت کاملا آفلاین در دسترس قرار می گیرند تا بدون دسترسی به اینترنت نیز بتوان آنها را مطالعه کرد. علاوه بر آن می توان پوشه های مختلف ایجاد کرد، متن ها و لینک های ذخیره شده را بر اساس الفبا، تاریخ انتشار و دیگر معیار ها مرتب کرد.

IFTTT

این اپلیکیشن می تواند کار های مورد نظرش را در زمان های دلخواه انجام دهد. این برنامه شامل مجموعه ای از کار های از پیش طراحی شده است که کافیست آنها را انتخاب کنید. به عنوان مثال می توان مشخص کرد که هر زمان عکسی در اینستاگرام پست کردید، همان عکس به صفحه توییتر شما هم اضافه شود یا دستوری تعریف کنید که تقویم گوگل همیشه تولد دوستانتان را یادآوری کند.

Tick Tick

تیک تیک یک اپلیکیشن کاربردی برای یادآوری و مدیریت کار های روزانه است که می توانید یادآوری مسوولیت های مختلف در آن را تنظیم کنید. همچنین قادر خواهید بود اولویت و اهمیت کار های مختلف را برای این اپلیکیشن مشخص کنید. در هر زمان نیز که بخواهید، می توانید ویژگی یادآوری آن را وارد حالت خواب کنید. با این کار برنامه به طور کامل غیرفعال نخواهد شد. همچنین با تعیین کردن اعمال مختلف در تقویم، می توانید بقیه اپلیکیشن های گوشی تان را با آن همگام سازی کنید.