روحانی در نشست مجازی سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای:

ایران قادر به تأمین انرژی کشورهای منطقه و اعضای سازمان شانگهای است

رئیس جمهوری با بیان اینکه گسترش خطوط انتقال انرژی و توسعه مسیرهای مواصلاتی در منطقه از مهم ترین سازوکارهای همکاری در منطقه است، گفت: ایران به عنوان یکی از مهم ترین مجاری انتقال انرژی و یکی از شاهراه های مواصلاتی در منطقه با برخورداری از منابع غنی انرژی، قادر به تأمین نیازهای اصلی بسیاری از کشورهای منطقه و اعضای سازمان شانگهای است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی روز سه شنبه (۲۰ آبان ماه) در بیستمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که از طریق ویدئوکنفرانس و با میزبانی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، برگزار شد، گفت: بازگشت به قانون مداری، مقررات و تعهدهای شناخته شده بین المللی، احترام به حقوق ملت ها و جبران خسارت وارده از الزامات ترمیم اعتبار جهانی آمریکاست. وی در این نشست همچنین با بیان اینکه ایران همواره بر سیاست اصولی خود در تقویت حسن همجواری، ایجاد اعتماد و گفت وگو با همسایگان در حوزه هایی چون اورآسیا، خلیج فارس، جنوب و غرب آسیا تأکید دارد، اظهار کرد: ما به همکاری با شریکان خود و سازمان همکاری شانگهای برای مقابله مؤثر با تروریسم، افراط گرایی و قاچاق مواد مخدر ادامه می دهیم. رئیس جمهوری گفت: ایران به عنوان یکی از مهم ترین مجاری انتقال انرژی و یکی از شاهراه های مواصلاتی در منطقه با برخورداری از منابع غنی انرژی، دسترسی به دو دریای مهم و موقعیت سوق الجیشی بی نظیر، قادر به تأمین نیازهای زیربنایی بسیاری از کشورهای منطقه و اعضای سازمان شانگهای است.

 

 قدردانی نماینده ولی فقیه خوزستان از خدمات نفت

نماینده ولی فقیه در استان خوزستان از پیشرفت اقدام های اجرایی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در بهسازی بعضی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان کارون قدردانی کرد. در این مرحله از اقدام های عام المنفعه در روستاهای پیرامون تأسیسات نفتی، افزون بر بهسازی معابر هفت روستای خسراویه، حنیطه ۱، ۲ و ۳ و نیز خویسه ۱، ۲ و ۳ از سوی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، شرکت نفت و گاز کارون و بسیج شهید تندگویان صنعت نفت جنوب، خدماتی اعم از تأمین اقلام نوشت افزاری، ضدعفونی کردن معابر و تحویل اقلام بهداشتی مقابله با کرونا و توزیع بسته های معیشتی به خانوارهای کم برخوردار نیز به روستاییان این منطقه ارائه شده است. حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدنبی موسوی فرد، نماینده ولی فقیه در خوزستان و امام جمعه اهواز از اهتمام مدیران و تلاش های کارکنان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در خدمات رسانی به روستاها قدردانی کرد و تداوم این روند را گامی مهم در تأمین بخشی از نیازهای مردم شریف این مناطق دانست. وی همچنین مشارکت مردم و مسئولان اجرایی شهرستان کارون را در انجام اقدام های انجام شده، قابل تحسین ارزیابی کرد.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

صنعت پتروشیمی سردمدار توسعه صادرات غیرنفتی است

عضو کمیسیون انرژی مجلس صنعت پتروشیمی را سردمدار توسعه صادرات غیرنفتی برشمرد و تاکید کرد: توسعه این صنعت هم اکنون و با توجه به کاهش درآمدهای نفتی، راه نجات اقتصاد کشور است. سیدموسی موسوی با بیان اینکه امروز و باتوجه به کاهش درآمدهای نفتی، صنعت پتروشیمی نقش مهمی در درآمدهای ارزی کشور دارد، به شانا گفت: توسعه پتروشیمی با رفع برخی مشکلات، شتاب بیشتری خواهد گرفت و دستاوردهای خوبی در آینده نزدیک در این صنعت خواهیم داشت. وی افزود: صنعت پتروشیمی از ارکان اصلی صنعت نفت ایران در زنجیره تولید است، از این رو پتروشیمی افزون بر تولید ثروت می تواند زنجیره ارزش در صنایع پایین دستی را نیز تکمیل کند. عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، صنعت پتروشیمی را سردمدار توسعه صادرات غیرنفتی دانست و تصریح کرد: باید با جذب سرمایه های جدید به پیشرفت این صنعت کمک کنیم، پتروشیمی می تواند به نوعی تحریم ها را خنثی کند. موسوی عنوان کرد: با توجه به تحریم نفتی ایران، صنعت پتروشیمی جایگزین و فرصت خوبی برای درآمدزایی با ارزش افزوده قابل توجه است، باید از این فرصت به نحو احسن استفاده کرد و از آن غافل نبود. وی بر ضرورت توسعه و سرمایه گذاری در حوزه صنایع پایین دستی پتروشیمی کشور تأکید کرد و گفت: موضوع ارزش افزوده در صنعت پتروشیمی نقش مهمی در جلوگیری از خام فروشی دارد.

 

به ارزش ۱.۶۷۴ میلیارد ریال ثبت شد

میزبانی بورس انرژی از عرضه فرآورده های پالایشی و پتروشیمی

رینگ داخلی و بین الملل بورس انرژی ایران امروز(چهارشنبه، ۲۱ آبان ماه) شاهد عرضه انواع فرآورده های پالایشی و پتروشیمی خواهد بود. به گزارش بورس انرژی، رینگ داخلی این بورس، روز (چهارشنبه، ۲۱ آبان ماه) شاهد عرضه کالاهای آیزوریسایکل، بلندینگ نفتا و حلال ۴۰۲ پالایش نفت بندرعباس، پنتان پلاس پتروشیمی پارس، میعانات گازی شرکت کربنات سدیم کاوه، میعانات گازی مجتمع گازی پارس جنوبی بود و برش سنگین و رافینت شرکت پتروشیمی نوری در رینگ بین الملل عرضه شد. روز سه شنبه (۲۰ آبان ماه) کالاهای ریفورمیت پتروشیمی بوعلی سینا، حلال ۴۰۲ پالایش نفت اصفهان، حلال ۴۰۲ پالایش نفت تبریز، سوخت کوره سبک پتروشیمی تبریز، نیتروژن مایع پتروشیمی مبین و نیتروژن مایع شرکت متانول کاوه در رینگ داخلی و گازوئیل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و هیدروکربن سنگین پتروشیمی بوعلی سینا در رینگ بین الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران معامله شد.

در این روز بیش از ۲۰.۹۵۳ تن فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۱.۶۷۴ میلیارد و ۹۶۲ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران دادوستد شد.

 

قیمت سبد نفتی اوپک در یک قدمی ۴۰ دلار

قیمت سبد نفتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) دیروز (دوشنبه، ۱۹ آبان ماه) ۳۹ دلار و ۹۷ سنت ثبت شد و به یک قدمی ۴۰ دلار رسید.

به گزارش دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، قیمت سبد نفتی این سازمان روزجمعه (۱۶ آبان ماه) ۳۹ دلار و ۲۲ سنت بود. سبد نفتی اوپک شامل ۱۳ نوع نفت خام اعضای این سازمان از جمله مخلوط الجزایر، گیراسول آنگولا، سبک رابی گابن، میناس اندونزی، سنگین ایران، سبک بصره، صادراتی کویت، السدر لیبی، سبک بونی نیجریه، سبک عربی عربستان، موربان امارات، مری ونزوئلا و جنو کنگوست.  قیمت نفت خام برنت و وست تگزاس اینترمدیت (WTI) نیز امروز (سه شنبه، ۲۰ آبان ماه) و تا لحظه انتشار این خبر به ترتیب ۴۲ دلار و ۸۳ سنت و۴۰ دلار و ۶۲ سنت به ازای هر بشکه بود.

 

بانک سیتی چشم انداز قیمت نفت را کاهش داد

بانک آمریکایی سیتی چشم انداز قیمت نفت در سال ۲۰۲۱ را به دلیل نگرانی های ناشی از همه گیری ویروس کرونا کاهش داد. به گزارش خبرگزاری رویترز، بانک آمریکایی سیتی روز دوشنبه (۱۹ آبان ماه) پیش بینی های قیمت نفت خود برای سال ۲۰۲۱ را در پی افزایش بیش از حد انتظار موارد ابتلا به ویروس کرونا کاهش داد، این در حالی است که این بانک اعلام کرد عرضه محدودتر سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک پلاس) همچنان سبب افزایش تدریجی قیمت ها در سال آینده می شود.

سیتی چشم انداز خود برای قیمت نفت خام برنت و دبلیوتی آی برای سال ۲۰۲۱ را با پنج دلار کاهش به ترتیب ۵۴ دلار و ۴۹ دلار برای هر بشکه اعلام کرد. این بانک برآورد کرد تقاضای نفت در سال ۲۰۲۰، ۸ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یابد، این در حالی است که سیتی پیش بینی کرد تقاضای نفت در سال ۲۰۲۱ بیش از ۷ میلیون بشکه در روز افزایش یابد.

بانک سیتی در یادداشتی اعلام کرد: با  باقی ماندن قیمت ها در محدوده ۴۰ دلار برای هر بشکه احتمال دارد ائتلاف اوپک پلاس، به جای افزایش تولید در ژانویه، به توافق خود برای مهار تولید تا سه ماه چهارم سال ۲۰۲۰ و سه ماه نخست سال آینده ادامه دهد.  این ائتلاف قرار است از ژانویه کاهش تولید ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز خود را حدود ۲ میلیون بشکه در روز تسهیل کند. سیتی گفت: انتظار داریم که ریاست جمهوری بایدن، روسیه و عربستان سعودی را به هم نزدیک کند و این نزدیکی آنها را در مدیریت بازارهای نفت تقویت کند.

 

تقاضای نفت یک سال دیگر هم به سطح ۲۰۱۹ نمی رسد

مدیر عامل موسسه گانور اعلام کرد که بازگشت تقاضای نفت به سطح سال ۲۰۱۹ حداقل یکسال دیگر طول می کشد. به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، توربیورن ترنکویست روز دوشنبه (۱۹ آبان ماه) اعلام کرد که تقاضای جهانی نفت حدود ۵ تا ۶ میلیون بشکه در روز کمتر از سطح آن پیش از همه گیری ویروس کروناست و احتمال دارد که سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و متحدانش، موسوم به اوپک پلاس، کاهش تولید نفت کنونی خود را تمدید کند. بر اساس توافق کاهش تولید اوپک پلاس قرار است این ائتلاف از ماه ژانویه ۲۰۲۱ کاهش تولید روزانه ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه ای کنونی خود را حدود ۲ میلیون بشکه در روز تسهیل کند. مدیر عامل موسسه تجاری گانور همچنین در نشست سران تجاری رویترز گفت: بهبود بازار و رسیدن آن به سطح ۲۰۱۹ حداقل تا یک سال دیگر رخ نمی دهد و احتمال دارد که اوپک و متحدانش کاهش تولید کنونی خود را تا سه ماه نخست سال ۲۰۲۱ تمدید کنند.

 

نواک همچنان مسئول روابط مسکو و اوپک

برخی منابع اعلام کردند که با وجود ارتقای نواک به سمت معاون نخست وزیری روسیه، وی همچنان مسئول روابط مسکو و اوپک خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، سه منبع صنعتی اعلام کردند که الکساندر نواک، وزیر انرژی پیشین روسیه که به مقام معاونت نخست وزیری روسیه ارتقا یافته، همچنان قرار است به عنوان نماینده اصلی مسکو در اوپک باقی بماند و به برقرای ثبات در هنگام نوسان های بازار نفت کمک کند.

میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه روز دوشنبه پیشنهاد کرد که نیکولای شولگینوف، مدیرعامل ۶۹ ساله شرکت برق آبی روشیدرو جایگزین نواک شود.

نواک ۴۹ ساله از سال ۲۰۱۲ وزیر انرژی روسیه بوده و هدایت مذاکرات روسیه با سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) برای توافق کاهش تولید ائتلاف اوپک پلاس را که برای نخستین بار در سال ۲۰۱۶ امضا شد، به عهده داشته است.

نواک در نخستین اظهارات عمومی خود پس از انتصابش گفت: هم زمان با شولگینف بر راهبرد انرژی روسیه نظارت خواهد کرد.

نشست بعدی اوپک پلاس درباره تولید نفت در آینده، پیش از نشست رسمی اوپک (در تاریخ های دهم و یازدهم آذرماه) برگزار می شود.

یکی از منابع صنعتی که خواست نامش فاش نشود، گفت: نواک همچنان مسئولیت روابط اوپک را حفظ می کند، در حالی که احتمالاً شولگینف بر بخش برق نظارت می کند.

نواک مجبور شده است منافع مختلف تولیدکنندگان نفت روسیه مانند روسنفت، به رهبری ایگور سچین (متحد قدرتمند پوتین) و لوک اویل، به رهبری وگیت الکپروف (کهنه کار نفت) را هدایت کند.

این منبع گفت: شولگینف ابزار لازم (نفوذ و ارتباطات سیاسی) برای ایجاد تعادل بین سچین و الکپروف را ندارد.

وزارت نفت روسیه از اظهارنظر در این باره خودداری کرد.