پژوهشگاه صنعت نفت   

تدوین سند ملی استانداردسازی افزایه های حفاری

تدوین سند ملی افزایه های حفاری با نظارت معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، شرکت های عملیاتی، شرکت های مطرح تولیدکننده این افزایه ها در پژوهشگاه صنعت نفت آغاز شد. از آنجا که با گذشت بیش ازصد سال از عمرصنعت حفاری در کشور، تا کنون استانداردهای ارزیابی افزایه های حفاری به صورت منسجم و یکپار چه برای شرکت های عملیاتی و تولیدکنندگان این افزایه تهیه و تدوین نشده است، ازاین رو معاونت مهندسی پژوهش و فناوری وزارت نفت با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان متولی، درصدد تدوین سند ملی به منظور استانداردسازی افزایه های حفاری است. هم اکنون استانداردهای متعددی ازسوی شرکت های عملیاتی درباره آزمون های کنترل کیفی افزایه های حفاری در کشور به کار گرفته می شود که در بسیاری موارد، به دلیل داشتن مشکلات فنی سبب بروز مشکلات متعدد برای تولیدکنندگان و حتی خود شرکت های عملیاتی شده اند،از این رو در نظراست درباره این افزایه ها،استانداردهای یکسان و یکپار چه ای تدوین تا از این طریق منافع همه ذینفعان تأمین شود. ازاین رو، نخستین نشست کمیته مهندسی سیالات حفاری در پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان هاب این موضوع برگزار شد و در گام نخست، ماده نشاسته حفاری به عنوان نخستین افزایه حفاری در دستور کار قرار گرفت.  دراین نشست،همچنین پیش نویس استانداردهای این ماده شیمیایی تهیه و پس از بررسی و تبادل نظر با همه اعضا، استاندارد این ماده تدوین و برای اجرا به همه شرکت های عملیاتی ابلاغ شد. قراراست پس ازدستیابی به روش های کنترل کننده یکسان در سراسر کشور، استاندارد مورد نظر به سازمان ملی استاندارد ارسال و مهر ملی بر هر یک از این افزایه ها دریافت شود. در نخستین نشست کمیته مهندسی سیالات حفاری در پژوهشگاه صنعت نفت، علیرضا نصیری،مدیرگروه پژوهش وفناوری وتکمیل چاه پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان دبیرکمیته مهندسی سیالات حفاری تدوین استاندارد های افزایه های حفاری ازسوی اعضا انتخاب شد. در این نشست، افزون بر نمایندگان پژوهشگاه صنعت نفت، نمایندگانی از سوی شرکت های عملیاتی از جمله ملی حفاری، مناطق نفت خیز جنوب، مدیریت اکتشاف، حفاری شمال، متن و شرکت های تولیدکننده مانند نشاسته البرز، کیمیا فوژان البرز و شهاب شیمی حضور داشتند.

 

    پخش فراورده های نفتی منطقه تهران

اعمال دستورعمل های بهداشتی سختگیرانه درجایگاه های سوخت

معاون بازرگانی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه تهران از اعمال دستورعمل های بهداشتی سختگیرانه تر در جایگاه های عرضه سوخت خبر داد. سعید برخوردار دربازدید سرزده از تعدادی ازجایگاه های عرضه سوخت این حوزه عملیاتی گفت:دستورعمل های جدیدی برای رعایت پروتکل های بهداشتی صادر شده وبا توجه به شیوع گسترده تر ویروس کرونا، نظارت برجایگاه های عرضه سوخت به منظورکنترل و رعایت دستور عمل ها، به صورت مستمر انجام می شود.

وی بااشاره به اینکه جایگاه های عرضه فراورده، از مراکز خدماتی هستند و همه شهروندان درطول شبانه روز برای  سوخت گیری به  این مراکزمراجعه می کنند، تاکیدکرد: به منظورحفظ  سلامت  شهروندان و کار کنان جایگاه ها، لازم است دستورعمل های  بهداشتی به طور کامل در این جایگاه ها رعایت شود. معاون بازرگانی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران تصریح کرد: مسؤولان و کارکنان جایگاه ها،همچنین شهروندان، موظف به استفاده ازماسک ودستکش هستند وبر اساس دستورعمل های جدید بهداشتی، ارائه خدمات به شهروندانی که ازماسک استفاده نمی کنند،درجایگاه ها ممنوع است.

 

   شرکت نفت و گاز پارس 

 راه اندازی واحدهای جانبی پالایشگاه فاز14پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: واحدهای جانبی پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی به منظور بهره برداری از نخستین ردیف فراورش گاز، تا پایان امسال راه اندازی می شوند. محمد مشکین فام درحاشیه بازدیدهفتگی از پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی و نشست با مدیران شرکت های پیمانکار اظهارکرد: بخش فراساحل فاز14باامکان برداشت روزانه 56 میلیون مترمکعب گازازچهارسکوی تولیدی،درمداربهره برداری قرار دارد. وی تصریح کرد:همانند دیگرسکوهای عملیاتی پارس جنوبی، چهار سکوی این طرح در فصل زمستان باحداکثر ظرفیت، عملیاتی می شوند و براساس برنامه های ترازگازکشور،هیچ کمبودی دراین زمینه وجود ندارد. مدیرعامل شرکت نفت وگازپارس بااشاره به اینکه ازمجموع 13 پالایشگاه پارس جنوبی،12پالایشگاه به شرکت بهره بردارتحویل شده است، افزود:پالایشگاه فاز14،آخرین پالایشگاه پارس جنوبی است که مطابق برنامه ریزی، با توجه به کمبود منابع مالی در اولویت آخرتوسعه قرارگرفته بود.  وی تصریح کرد:با تکمیل پالایشگاه طرح های اولویت دار، فعالیت های توسعه دراین بخش آغازشد وهم اکنون طبق برنامه درحال اجراست.  مشکین فام گفت: باتوجه به تقدم توسعه و بهره برداری از بخش فراساحل، گازتولیدی این طرح ازسال 1397 تحویل فاز 12شده و بخشی از کمبود خوراک پالایشگاه های سایت 2 پارس جنوبی را جبران کرده است. مشکین فام افزود:وضع توسعه پالایشگاه فاز14پارس جنوبی به عنوان آخرین مجموعه پالایشگاهی باحدود 85درصد پیشرفت مطلوب است و برنامه های توسعه و تکمیل این طرح با تمرکز بر راه اندازی سرویس های جانبی ونخستین ردیف فراورشی، به صورت جلسات هفتگی با پیمانکاران رصد می شود. وی درباره زمان بهره برداری از نخستین ردیف شیرین سازی فاز 14 پارس جنوبی گفت: با توجه به شرایط و محدودیت های ناشی از کرونا، ممکن است نخستین ردیف شیرین سازی گازاین فازبا یک ماه تأخیر، اواخر امسال یا اوایل سال آینده به بهره برداری برسد.

 

    شرکت نفت فلات قاره ایران

تلاش برای سرافرازی صنعت نفت

رئیس منطقه عملیاتی لاوان در جریان بازدید نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس ازاین منطقه گفت: متخصصان شرکت نفت فلات قاره ایران، با همه توان برای سرافرازی صنعت نفت تلاش می کنند. بهروز علی آبادی دربازدید رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و تعدادی از اعضای این کمیسیون از تأسیسات منطقه عملیاتی لاوان، با اشاره به مرغوبیت و کیفیت بالای نفت خام تولیدی در این منطقه اظهارکرد: باهمه مشکلات پیش رو درمسیرتولید نفت،کارکنان و متخصصان این منطقه عملیاتی،همه توان خود را به کارگرفته اند که چرخ این صنعت عظیم بچرخد وبهترین نفت را تولید و طبق برنامه ریزی های وزارت نفت به مراکزمعرفی شده ارسال کند. وی افزود: بخشی از تولیدات منطقه عملیاتی لاوان در اختیار شرکت پالایش نفت لاوان قرار می گیرد که آنها نیز مشتقات نفتی ازقبیل بنزین، گازوییل، نفت کوره و دیگرمحصولات را برای مصرف داخلی تولید می کنند. علی آبادی گفت: متخصصان شرکت نفت فلات قاره منطقه لاوان با همه قوا برای نیل به اهداف والای میهن عزیزمان تلاش می کنند. تعدادی از نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با همراهی فرخ علیخانی، معاون تولید شرکت ملی نفت ایران و علیرضا سلمان زاده، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران،13 آبان امسال از ازپایانه شناور فراورشی کوروش و تاسیسات منطقه لاوان بازدید کردند. در این بازدید، توضیحات کاملی در زمینه روند ومراحل تولید و فراورش نفت خام، انجام اقدام های عملیاتی، مسؤولیت ها و وظایف مناطق لاوان و کیش در قبال تولید نفت، مسؤولیت های اجتماعی  چالش های عملیاتی به اعضای این کمیسیون ارائه شد.

استقرار سامانه تدارکات الکترونیکی دولت

با پایان یافتن مراحل آماده سازی و روزآمد کردن زیرساخت های لازم برای به کارگیری سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد)، این سامانه در شرکت نفت فلات قاره ایران آماده بهره برداری شد. از این پس همه مراحل معاملات دولتی اعم از مناقصه های بزرگ، متوسط و کوچک (خرید کالا وخدمات) و مزایده ها به صورت یکپارچه بر بستر این سامانه انجام می شود.

 

     شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون

توزیع 2 هزار بسته معیشتی میان خانوارهای کم برخوردار

‫ دوهزاربسته معیشتی ازسوی شرکت بهره برداری نفت وگازماورن میان خانوارهای کم برخوردارشهرستان اهواز و روستاهای مجاور تأسیسات فرایندی این شرکت درقالب کمک های مؤمنانه توزیع شد.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گازمارون با بیان اینکه بسته های معیشتی مزبورباصرف هزینه6 میلیارد و500 میلیون ریال تامین ومیان خانوارهای کم برخوردار توزیع شده اند،اظهارکرد:هزار بسته به خانوارهای کم برخوردار شهرستان اهواز وهزاربسته دیگر به شهرها و روستاهای همجوارتأسیسات عملیاتی شرکت شامل شهرهای رامشیر و رامهرمز و بخش های غیزانیه و مشراگه اختصاص یافته است.

حمید کاویان،همچنین به تأمین هزار و 500بسته نوشت افزاری برای دانش آموزان مدارس روستایی همجوار واحدهای عملیاتی اشاره و تصریح کرد: برای تامین این بسته ها که میان دانش آموزان توزیع خواهد شد، 800 میلیون ریال هزینه شده است. عبدالرضا حاجتی، معاون هماهنگ کننده سپاه حضرت ولیعصر(عج) خوزستان نیز نهضت کمک های مؤمنانه را حرکتی عظیم خواند که بخش مهمی از آن را صنعت نفت جنوب به عهده دارد. وی باقدردانی ازمدیریت وکارکنان شرکت بهره برداری نفت وگاز مارون، پایگاه مقاومت بسیج این شرکت و حوزه مقاومت بسیج شهید تندگویان وزارت نفت در جنوب اظهار کرد: با اینکه دشمن همواره درحال مشکل آفرینی و ایجاد تنگنا برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است، خوشبختانه با مدد الهی توانسته ایم برمشکلات موجود فائق آییم وبه افتخار خدمت رسانی به مردم شریف خوزستان نائل شویم.

 

   شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی 

تحویل 13 ونتیلاتور به دانشگاه علوم پزشکی فارس

 شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی 13 دستگاه ونتیلاتور (دستگاه کمک تنفسی) اهدایی شرکت ملی نفت ایران را به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان فارس واگذار کرد. عنایت الله رحیمی،استاندار فارس با اشاره به سابقه درخشان وزارت نفت در زمینه عمل به مسؤولیت های اجتماعی در سال های اخیر افزود: اهدای دستگاه های ونتیلاتور،کمک بزرگی به بخش درمان ونجات جان هموطنان مبتلا به کرونا خواهد کرد. استاندار فارس با اشاره به اینکه غلبه بر این بیماری با احساس مسؤولیت هر فرد در مقابل جامعه و خانواده خود امکانپذیر است، اظهار کرد: خوشبختانه استان فارس شرایط بهتری نسبت به دیگراستان ها دارد که نشان دهنده تبحر کادر درمان استان،همکاری دستگاه های اجرایی و مسؤو لیت پذیری جامعه در مقابل یکدیگر است. حمید ایزدی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی نیز با تأکید بر حفظ سلامت هموطنان گفت: شرکت ملی نفت ایران به منظورعمل به مسؤولیت های اجتماعی،141دستگاه کمک تنفسی (ونتیلاتور) را به ارزش 22میلیارد تومان خریداری ودر82 شهرستان کشور که در استان های نفت خیز واقع شده اند، اهدا کرده است. وی با اشاره به اینکه سهم شرکت نفت مناطق مرکزی ایران39 دستگاه ونتیلاتور بوده است، افزود: از این تعداد، 13 دستگاه به ارزش بیش از 20 میلیارد ریال به استان فارس اختصاص یافته است. مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی با اشاره به اینکه شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، خود را مکلف به همراهی با همه دستگاه های اجرایی برای کنترل بیماری کرونا می دانند، گفت: این شرکت به عنوان بزرگترین شرکت نفتی فعال در استان فارس، برای هرگونه همکاری در این زمینه اعلام آمادگی می کند.

مهرزاد لطفی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان فارس نیز با اشاره به اینکه این استان نسبت به دیگر استان ها از شرایط بهتری در زمینه مهار شیوع و مرگ و میر مبتلایان به کرونا برخوردار است، گفت: در کنار تبحر و ازجان گذشتگی کادرسلامت و درمان، یکی از دلایل این موفقیت نسبی، مربوط به همکاری های بین بخشی و اداره هاست. وی افزود: از زمان شیوع این بیماری در سطح استان، گروه مدیریت استان در کنار بخش درمان قرار داشته و همه پیشنهادهای بخش درمان درحد توان اجرا شده است. به همین دلیل استان فارس در بسیاری از موارد، یک گام جلوتر از دیگر استان ها قرار دارد. وی با قدردانی از اقدام وزارت نفت تصریح کرد: دستگاه ونتیلاتور، نقشی حیاتی در روند درمان بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستان ها دارد و این 13دستگاه درمراکزاصلی درمان بیماران کرونا در سطح استان فارس توزیع شده است.

طرح های خلاقانه در خدمت تولید پایدار گاز

طرح های ابتکاری وخلاقانه کارکنان منطقه عملیاتی نار وکنگان شرکت بهره برداری نفت و گاز راگرس جنوبی در یک سال اخیر، از اختلال و وقفه های ناگهانی در تولید گاز این منطقه پیشگیری کرده است. جابر چرومی زاده، رئیس منطقه عملیاتی نار و کنگان با اشاره به اهمیت توجه و حمایت از کارکنان خلاق و مبتکرگفت: در یک سال گذشته اجرای طرح های خلاقانه و ابتکاری کارکنان این منطقه عملیاتی، افزون بر پیشگیری از اختلال در تولید پایدار گاز، سود و صرفه اقتصادی زیادی نیز به دنبال داشته است. وی بازطراحی رله های هوایی پوزیشنرهای شیرهای کنترلی، طراحی و ساخت برد پایش و نمایش دما و رطوبت پانل توربین، بازطراحی کارت اعلان خطر ESD،همچنین طراحی و ساخت برد کنترل کننده فرایند تمیز کاری فیلترهای هوای ورودی توربین SGT400، طراحی و ساخت کارت های الکترونیکی جذرگیر و تغییر مدار برقی چاه ها برای محافظت از شیر برقی باز و بسته کننده چاه را از طرح های ابتکاری منطقه عملیاتی نار و کنگان برشمرد که در بخش بازار دقیق آن به ثمر نشسته است. چرومی زاده،تغییر سیستم تهویه پنل کنترل توربین،برنامه نویسی کامپیوتر ی برای محاسبه ونمایش را نقطه کاری کمپرسورگازی، همچنین بازطراحی و ساخت کنترل کننده سیستم خشک کننده هوای ابزار دقیق ناحیه نار از دیگر طرح های خلاقانه منطقه عملیاتی نار و کنگان عنوان کرد. رئیس منطقه عملیاتی نار و کنگان گفت: طراحی و ساخت آنتن های مورد نیاز منطقه از جمله آنتن آرایه دایپل لگاریتمی،تعمیرات بردهای الکترو نیکی مانندکامپیوترصنعتی زیمنس ایستگاه تقویت فشار گاز نار،رونمایی از سامانه سنام (شامل محتواهای مالتی مدیا، قابلیت نظرسنجی، صندوق الکترونیکی پیشنهادها وانتقادها، ثبت درخواست محتوا و اشتراک محتوا وکتاب های الکترونیک)، همچنین رونمایی از سامانه بایگانی اسناد اداری (سبا) و رونمایی از سامانه یکپارچه فناوری اطلاعات ومخابرات (سیفام) نیز از دیگر طرح های ابتکاری هستند که در بخش پشتیبانی سیستم های رایانه ای و ارتباطی منطقه عملیاتی نار و کنگان انجام شده است. چرومی زاده با اشاره به دیگر فعالیت های خلاقانه در منطقه عملیاتی نار و کنگان،بازسازی و تجهیز خودروی فوریت های امداد و نجات از سوی کارکنان ایمنی وترابری، بازسازی وتجهیزکامیون جوش ازسوی کارکنان ترابری و تعمیرات خطوط لوله، ساخت ماکت کامل اداره ایمنی نار از سوی کارکنان اچ اس ای، همچنین  ساخت و تعمیر دستگاه پمپ رنگ خط لوله، لبه سازی لوله 26 اینچ وتعمیر اساسی فرز یونیورسال از سوی کارکنان تعمیرات تهویه را از دیگر دستاوردهای یک سال گذشته کارکنان منطقه نار و کنگان برشمرد.

منطقه عملیاتی نار وکنگان ازمناطق عملیاتی پنجگانه شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی است که در استان بوشهر قرار دارد.

 

   شرکت ملی نفت ایران

انتصاب رئیس کارگروه ارتقای سلامت نظام اداری ومقابله با فساد

عباس حاجی صادق با حکم مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به عنوان رئیس کارگروه ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد منصوب شد. درحکم مسعود کرباسیان خطاب به عباس حاجی صادق آمده است:

«بر اساس مندرجات بند (ب)ماده (1) آیین نامه پیشگیری و مقابله نظام مند و پایدار با مفاسد اقتصادی درقوه مجریه و به استناد ماده (9) آیین نامه و شرح وظایف کارگروه ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با مفاسد اقتصادی وزارت نفت، به این وسیله جنابعالی به عنوان عضو اصلی و رئیس کارگروه ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد شرکت ملی نفت ایران منصوب می شوید.

توفیقات جنابعالی را در انجام وظایف محوله از خداوند منان خواستارم.»

 

   پالایشگاه بندرعباس

حمایت 50 میلیارد ریالی از بهداشت و درمان هرمزگان

 مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس از کمک 50 میلیارد ریالی این شرکت به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به منظور کمک به پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا خبر داد. هاشم نامور بااشاره به اوج گیری مجدد شیوع بیماری کرونا دراستان هرمزگان گفت: پالایشگاه نفت بندرعباس به منظور اجرای تعهدات خود در ایفای مسؤولیت های اجتماعی،همچنین کمک به دانشگاه علوم پزشکی برای خدمات رسانی مناسب به بیماران به منظور اجرای اقدام های پیشگیرانه برای کنترل ومبارزه بابیماری کرونا،مبلغ مزبور رابه دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اهدا کرده است. وی افزود: در ابتدای امسال نیز از سوی  شرکت پالایش نفت بندرعباس به منظور حمایت از کادر درمان و کمک به روند بهبود بیماران 50 میلیارد ریال پرداخت شد که مجموعه حمایت این شرکت در این بخش به 100 میلیارد ریال رسیده است. مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس،کمک به خرید دستگاه ونتیلاتور بیمارستان بندرلنگه،کمک به خانواده های آسیب دیده از کرونا،همچنین حضور درطرح ملی مواسات وهمدلی با تهیه و توزیع بسته های مواد غذایی به ارزش 6 میلیارد و 500میلیون ریال را از دیگر اقدام های این شرکت از ابتدای شیوع بیماری کرونا برشمرد. نامور گفت: شیوع ویروس کرونا شرایط جامعه و فعالیت های اجتماعی را تحت تأثیر قرار داده  و همه ما وظیفه داریم در قبال سلامت جامعه ،احساس مسؤولیت کنیم وبرای بهبود شرایط با هماهنگی متولیان بهداشت و درمان اقدام های لازم را انجام دهیم. مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس گفت: این شرکت در جایگاه یک مجموعه صنعتی پیشرو همواره تلاش کرده با توجه به اهمیت مسؤولیت های اجتماعی به عنوان یک وظیفه اجتماعی ، در کنار رسالت اصلی خود که تأمین بخشی از انرژی و تولید فراورده های نفتی مورد نیاز کشوراست، برای کمک به توسعه زیرساخت های جامعه پیرامونی بویژه درشرایط کنونی (شیوع ویروس کرونا)اقدام های لازم را انجام دهد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز گفت: گسترش انتشارشیوع بیماری کرونا وفزونی مراجعه بیماران به مراکز درمان دراستان هرمزگان،حجم مالی گسترده ای را به بخش درمان تحمیل کرده است. فرشیدی با قدردانی ازحمایت های شرکت پالایش نفت بندرعباس از بخش درمان استان هرمزگان افزود:ازحمایت های صورت گرفته به منظور تأمین تجهیزات مصرفی و تجهیزات درمانی غیر مصرفی،همچنین کمک به تامین داروهای بیماران که در بخش مختلف بستری هستند، استفاده می شود.