شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب   

ساخت دستگاه آزمون مچالگی لوله های جداری چاه های نفت وگاز

‫دستگاه آزمون مچالگی (‪Collapse Test) لوله های جداری چاه های نفت و گاز با راهبری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و به همت شرکت لوله گستر اسفراین برای نخستین بار در خاورمیانه مطابق با الزام های استاندارد ‪API 5C3 طراحی و ساخته شد.

مهران دقیقیان، رئیس بازرسی فنی و خوردگی فلزات شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب در آیین بهره برداری از این دستگاه اظهار کرد: پیش از این فناوری ساخت دستگاه یادشده درانحصار معدودی از شرکت های معتبر درکشورهای پیشرفته بود و این موفقیت گامی مهم برای حصول اطمینان از کیفیت ساخت لوله های جداری چاه های نفت و گاز تولیدشده در شرکت لوله گستر اسفراین است و می توان آن را یک افتخار ملی تلقی کرد.  دقیقیان با قدردانی از همکاری ها و تلاش های شرکت لوله گستر اسفراین گفت: دستگاه آزمون آب بندی رزوه (CAL Test) نیز تحت نظارت و پشتیبانی این شرکت درحال ساخت است که گامی دیگر در مسیر استقلال صنعتی و مقابله با تحریم های ظالمانه به شمار می رود.

 قدردانی نماینده ولی فقیه خوزستان از خدمات نفت

نماینده ولی فقیه در استان خوزستان از پیشرفت اقدام های اجرایی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در بهسازی بعضی روستاهای بخش مرکزی شهرستان کارون قدردانی کرد. دراین مرحله ازاقدام های عام المنفعه در روستاهای پیرامون تأسیسات نفتی، افزون بر بهسازی معابر هفت روستای خسراویه، حنیطه 1، 2 و 3،همچنین خویسه 1، 2 و 3 از سوی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، شرکت نفت و گاز کارون و بسیج شهید تندگویان صنعت نفت جنوب، خدمات دیگری مشتمل برتأمین اقلام نوشت افزاری، ضدعفونی کردن معابر و تحویل اقلام بهداشتی مقابله با کرونا وتوزیع بسته های معیشتی به خانوارهای کم برخوردار به روستاییان این منطقه ارائه شده است. حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدنبی موسوی فرد، نماینده ولی فقیه در خوزستان وامام جمعه اهواز ازاهتمام مدیران و تلاش کارکنان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در خدمات رسانی به روستاها قدردانی کرد و تداوم این روند را گامی مهم در تأمین بخشی از نیازهای مردم شریف این مناطق دانست. وی همچنین مشارکت مردم و مسؤولان اجرایی شهرستان کارون را در انجام اقدام های انجام شده، قابل تحسین ارزیابی کرد. احمد محمدی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نیز با اشاره به اقدام های این شرکت درحوزه مسؤولیت های اجتماعی گفت:به منظور برطرف کردن بخشی از نیازهای عمرانی مناطق پیرامون تأسیسات نفتی، از همه توان وامکانات موجود استفاده خواهیم کرد واین قبیل فعالیت ها استمرار خواهد داشت. وی از تلاش شبانه روزی نیروهای عملیاتی و کارکنانی که در بهسازی معابر روستاهای یادشده مشارکت داشتند، قدردانی کرد.

 

    شرکت گاز استان خراسان رضوی

رونمایی ازپروژه ارزیابی چرخه عمر گاز

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی از رونمایی پروژه ارزیابی چرخه عمر محیط زیستی (LCA) Life-cycle assessment این شرکت خبر داد.

حسن افتخاری درنشستی که به صورت ویدئوکنفرانس باحضور غلامرضا بهمن نیا، رئیس ایمنی، بهداشت و محیط زیست (اچ اس ای) شرکت ملی گاز ایران و جمعی از مدیران، رؤسا و کارکنان بخش های مختلف ستاد و شرکت های گاز استانی برگزارشد، گفت: این پروژه عوامل مؤثر محیط زیستی در حوزه بهره برداری مانند انتشار فرار و مستقیم گاز طبیعی در تأسیسات، گازمصرفی ساختمان های اداری، برق مصرفی تأسیسات و اداره ها، مصرف انواع قطعات یدکی،مصرف مواد شیمیایی،همچنین انتشار آلاینده های هوا،صوت، پسماند، پساب بهداشتی، فضای سبز، لوازم اداری مصرفی و... را در 12 طبقه اثر محیط زیستی بررسی و ارزیابی کرده است.

وی افزود: تغییر اقلیم، سمیت، تخریب لایه ازون، کاربری و اشغال زمین، پرغذایی محیط های آبی و..از جمله  موارد مطرح شده در 12 طبقه اثر محیط زیستی پروژه ارزیابی چرخه عمر محیط زیستی LCA است. مدیرعامل شرکت گازاستان خراسان رضوی تصریح کرد: طبق نتایج نهایی حاصل ازاین ارزیابی که بااستفاده از نرم افزارهای به روز شناسایی شده، برای هر یک از 12طبقه، عناوین و اولویت بندی پروژه های بهبود نیزمشخص شده است.

به گفته افتخاری، پروژه ارزیابی چرخه عمر LCA شرکت گاز استان خراسان رضوی در زمره نخستین پروژه های انجام شده این حوزه در سطح صنعت گازاست که می تواند به عنوان الگو و راهنمای مدیران اچ اس ای صنایع گاز کشور استفاده شود.

 

   شرکت تولید نیروی برق تهران 

 گاز، مصرف مازوت   نیروگاه های تهران را به صفر رساند

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق تهران اعلام کرد که مصرف مازوت نیروگاه های پایتخت به صفر رسیده و سوخت اصلی آنها از گاز طبیعی تامین می شود. یعقوب روحی گفت: هم اکنون سوخت اصلی سه نیروگاه دولتی تهران (بعثت، ری و طرشت) گاز طبیعی است و فقط در ایام محدودی از سال در نیروگاه ری به دلیل محدودیت تامین گاز و برای حفظ پایداری شبکه و خاموش نشدن ناخواسته ازگازوییل، آن هم در حجم محدود استفاده می شود. وی افزود: درچند سال اخیر با توجه به همکاری همه جانبه نیروگاه های منطقه تهران باسازمان محیط زیست وهمسو با رعایت الزام های زیست محیطی، استفاده از مازوت در چرخه تولید نیروگاه بعثت نیز حذف شده وبرای تامین برق مورد نیاز منطقه جنوب شهر تهران، گاز به این نیروگاه تخصیص می یابد. مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق تهران یادآورشد: افزون براین به منظور بهبود آلایندگی نیروگاه بعثت،برای نخستین بار درمنطقه خاورمیانه سیستم استحصال گاز co2 (گاز گلخانه ای) از اگزوز واحدهای بخار در این نیروگاه نصب شده که با استفاده از آن، گاز CO2 از اگزوز واحدها جذب و از انتشار آن به محیط زیست جلوگیری می شود. روحی تاکید کرد: همچنین همسو با الزام های قانونی و تکالیف تعیین شده برای بهبود بازده وتولید برق سبز(سازگاربامحیط زیست) پروژه جایگزینی واحدهای فرسوده نیروگاه طرشت و ری در دستور کار قرار گرفته که با توجه به نصب واحدهای جدید با فناوری روزآمد دنیا و بهبود بازده این نیروگاه ها، شاهد کاهش قابل توجهی در مصرف سوخت آنها خواهیم بود. وی تصریح کرد: افزون بر نیروگاه های دولتی یاد شده، سوخت اصلی دو نیروگاه خصوصی سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت و پرند نیز گاز طبیعی است و درشرایط قطع  گازبه صورت محدود از گازوییل به عنوان سوخت پشتیبان استفاده می کنند. مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق تهران تصریح کرد:با توجه به فناوری واحدهای نصب شده، قابلیت استفاده از مازوت در نیروگاه های مزبور وجود ندارد.

 

   شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران

افزایش 20درصدی مصرف سی ان جی درخراسان رضوی وگیلان

استان های خراسان رضوی وگیلان،افزایش 20 درصدی  مصرف سی ان جی را در کارنامه کاری خود ثبت کرده اند. مدیرشرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان رضوی گفت: از ابتدای امسال تامهرماه،330 میلیون و799هزار و 762مترمکعب سی ان جی در این حوزه عملیاتی منطقه مصرف شده  که 52 میلیون و 27 هزار و 55متر مکعب آن به مهرامسال مربوط می شود. علی اصغراصغری افزود:این میزان درمقایسه بامدت مشابه سال گذشته (43 میلیون380 هزار و904 مترمکعب)از 20 درصد افزایش مصرف سی ان جی در استان خراسان رضوی حکایت دارد. وی همچنین درباره ساخت جایگاه جدید سی ان جی در خراسان رضوی گفت:فرایندصدورمجوزوساخت و بهره برداری از جایگاه های گاز طبیعی (سی ان جی)حدود یک سال زمان می برد واین چرخه به توان مالی افرادی که برای مجوز درخواست می دهند نیز بستگی دارد.  اصغری اظهار کرد:پنج جایگاه جدیدسی ان جی دراستان خراسان رضوی درحال احداث است وچند جایگاه دیگراز جایگاه های موجود نیز در صدد ارتقای تجهیزات و ظرفیت هستند.

وی درباره طرح رایگان گاز سوز کردن خودروهای عمومی نیز گفت: از ابتدای تصویب و ابلاغ طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودروهای عمومی به استان ها تاکنون، مالکان دو هزار و 100 دستگاه خودروی عمومی، از تسهیلات این طرح استفاده و خودروی خود را گازسوز کرده اند. اصغری افزود: یک هزار و 200 دستگاه خودروی دیگر هم در نوبت دوگانه سوز شدن قرار گرفته اند که بزودی وارد این چرخه خواهند شد. مدیرشرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه گیلان نیز ازافزایش 20 درصدی مصرف سی ان جی درجایگاه های عرضه سوخت استان گیلان خبر داد. کوروش بالادست گفت: از فروردین تا مهر امسال، 203 میلیون و 396 هزارمترمکعب سی ان جی دراستان گیلان عرضه شده است که درمقایسه بامدت مشابه سال گذشته (169میلیون و300هزار مترمکعب)، افزایش 20 درصدی مصرف این فراورده مشاهده می شود.  وی اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودروها و ثابت ماندن قیمت سی ان جی  را از مهم ترین عوامل رشد مصرف این سوخت پاک عنوان کرد. مدیرشرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه گیلان با تأکید بر استفاده از سی ان جی به جای بنزین با هدف صرفه اقتصادی و کاهش آلاینده های زیست محیطی افزود: با این جایگزینی، ازفروردین امسال تا مهر در مصرف 200میلیون لیتر بنزین صرفه جویی شده است. بالادست، شمار جایگاه های عرضه سی ان جی در استان گیلان را 100 باب اعلام و اظهار کرد:با توجه به پایش مستمر وضع عملکرد و تجهیزات فنی این جایگاه ها،سوخت رسانی دراین حوزه عملیاتی از  شرایط مطلوبی برخوردار است.

 

     شرکت ملی حفاری ایران

انجام حفاری افقی وجهت دار روی 29 حلقه چاه

مدیرخدمات ویژه شرکت ملی حفاری ایران از انجام عملیات حفاری افقی وجهت دار روی 29حلقه چاه مناطق نفت خیز درهفت ماه امسال خبرداد. علی دقایقی با بیان اینکه هشت هزار وچهارمتر حفاری دربازه زمانی یاد شده،صورت گرفته است، گفت:درهمین مدت،همچنین 373متر مغزه گیری که ارزیایی وآنالیز آن درکسب اطلاعات ازمخازن نفت و گازبسیاراهمیت دارد،انجام شده است. وی انجام160عملیات نمودارگیری، 291 نمودارگیری ازسیال حفاری و 169 مورد عملیات چاه پیمایی و تکمیل چاه را ازدیگر اقدام های مدیریت خدمات ویژه شرکت ملی حفاری ایران در هفت ماه امسال برشمرد. دقایقی تصریح کرد:این فعالیت ها براساس شرح وظایف تبیین شده برای ارائه خدمات جانبی فنی وتخصصی یکپارچه به چاه های در دست حفاری یا بهره برداری انجام شده است. مدیرخدمات ویژه شرکت ملی حفاری ایران بااشاره به آغازخدمات نمودارگیری درون چاهی ازسال 1363و قدمت بیش از 20 ساله خدمات نمودار گیری سطحی درشرکت ملی حفاری ایران،اظهارکرد:هم اکنون نمودار گیری درون چاهی با دراختیار داشتن واحدهای خشکی و دریایی از قدیمی ترین واحدهای تخصصی این شرکت در ارائه خدمات مزبوربه  شمار می آید.   دقایقی بااین توضیح که این مدیریت، زیرمجموعه معاونت مدیرعامل شرکت درامور فنی و مهندسی است، گفت: دریافت نمودارهای تخصصی تولیدی، نمودارهای استاندارد، نمودارهای تصویری ویژه و مشبک کاری در شرایط واندازه های مختلف ازجمله فعالیت های واحد نمودارگیری درون چاهی است.   وی افزود:نمودارگیری سطحی نیزباداشتن حدود50 واحد،عملیات حفاری را به صورت برخط، پایش وبه دفاترمدیریت های ذیربط درشرکت و کارفرماها ارسال می کند.   مدیر خدمات ویژه شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد: این مدیریت با برخورداری ازفناوری های روزآمد صنعت حفاری و افزون بر 900 متخصص مجرب و کارآزموده در تخصص های مهندسی نفت، حفاری، زمین شناسی،الکترونیک و مکانیک،عملیات حفاری جهت دار وافقی،مغزه گیری، گذرازجداره،همچنین مشبک کاری، نمودارگیری درون چاهی، نمودارگیری سطحی، چاه پیمایی، تکمیل چاه و نصب ادوات سرچاهی را در مناطق عملیاتی نفت خیز در خشکی و دریا ارائه می کند.   دقایقی گفت:این خدمات با بهره گیری از تجهیزات  خاص تخصصی با فناوری های روزآمد، به شرکت های ملی مناطق نفت خیزجنوب، نفت مناطق مرکزی، نفت فلات قاره، مهندسی و توسعه نفت،همچنین شرکت بهره برداری نفت و گازاروندان، نفت و گازپارس، مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران وشماری دیگراز شرکت های بخش خصوصی ارائه می شود.

 

    مجتمع گاز پارس جنوبی 

تولید بیش از 10 میلیارد مترمکعب گاز درپالایشگاه هشتم

رئیس بهره برداری پالایشگاه هشتم مجتمع گاز پارس جنوبی از تولید بیش از 10 میلیارد مترمکعب گاز درهفت ماه امسال دراین پالایشگاه خبر داد. کامبیز صفتی دربازدید غلامرضا زمانی، مدیرمنابع انسانی دانشگاه فنی وحرفه ای کشورازاین پالایشگاه گفت: پالایشگاه هشتم مجتمع پارس جنوبی با بهره مندی از نیروهای جوان و کارآمد توانسته است در حوزه ایمنی و تولید، بهترین شاخص را  رقم بزند.  وی بااشاره به ثبت بهترین عملکرد درحوزه تولید وایمنی دراین مجموعه، اظهارکرد: متخصصان و کارکنان این پالایشگاه با تولید 10 میلیارد و 660  میلیون مترمکعب گازاز ابتدای سال تا مهر امسال و 77هزار و 760 نفر-ساعت کار بدون حادثه، توانسته اند گام بلندی در سال جهش تولید بردارند. رئیس بهره برداری پالایشگاه هشتم مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: این پالایشگاه تعامل بسیارخوب و سازنده ای با مراکز فنی و حرفه ای شهرستان های همجواربرقرار کرده وبرای ارائه هرگونه همکاری، آمادگی کامل دارد.

صفی تأکید کرد: مجتمع گاز پارس جنوبی درمسیر ارتباط مؤثر صنعت و مراکز دانشگاهی، بویژه با دانشگاه های فنی و حرفه ای گام های بلندی برداشته و هدف از این مهم، تربیت نیروهای جوان و حرفه ای در منطقه است.

250 میلیارد ریال صرفه جویی اقتصادی با بومی سازی قطعات

رئیس تعمیرات مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد که صرفه اقتصادی حاصل ازتوانمندی شرکت های داخلی برای بومی سازی قطعات و تجهیزات دراین مجموعه 250 میلیارد ریال است. محمود بالنده درباره اقدام های انجام شده در حوزه خودکفایی اقلام و تجهیزات ابزاردقیق گفت: بومی سازی، به دست آوردن دانش فنی و ساخت داخل بیش از 117 نوع مختلف کارت الکترونیکی مربوط به سامانه های کنترل صنعتی با استفاده از توان شرکت های دانش بنیان و حمایت مجتمع گاز پارس جنوبی انجام شده است. وی بومی سازی، به دست آوردن دانش فنی و ساخت داخل 189 نوع مختلف از تجهیزات و ادوات ابزار دقیق با استفاده از توان شرکت های دانش بنیان را از دیگر دستاوردها در این زمینه برشمرد و اظهار کرد: صرفه اقتصادی این موارد بیش از 180میلیارد ریال است.  به گفته رئیس تعمیرات مجتمع گاز پارس جنوبی، رقم صرفه جویی حاصل از ساخت داخل در حالی به این مقدار رسیده که افزون بر ساخته شدن این تجهیزات با قیمت پایین تر از خرید خارج، دانش فنی آنها نیز دریافت شده است. بالنده افزود: بومی سازی و به دست آوردن دانش فنی ساخت داخل برای یک هزار و 330 نوع مختلف از تجهیزات و قطعات مکانیکی مجتمع معادل 31هزار و 782قلم قطعه  درسال های اخیر انجام شده وصرفه اقتصادی برای بومی سازی آنها نیزنزدیک به 250 میلیارد ریال بوده است. به گفته وی،بومی سازی الکتروموتورهای ولتاژ متوسط ضدانفجار و دریافت گواهینامه ضد انفجاری با استفاده ازتوان شرکت داخلی وبا صرف هزینه پایین تر ازنمونه خارجی، همچنین بومی سازی بیش از 14نوع مختلف کارت الکترونیکی مربوط به تجهیزات برقی و به دست آوردن دانش فنی بیش از هفت نوع مختلف از تجهیزات و قطعات برقی، رقم  صرفه جویی قابل توجهی است که با خریدهای بعدی افزایش خواهد یافت.

 

اهدای نشان ویژه خلاقیت شانزدهمین سمپوزیوم روابط عمومی به گروه پتروپارس

در شانزدهمین سمپوزیوم بین المللی روابط عمومی ایران، نشان ویژه خلاقیت به روابط عمومی و امور بین الملل گروه پتروپارس تعلق گرفت.  این سمپوزیوم طی روزهای ۲۰ و ۲۱ آبان به صورت مجازی برگزار و در اختتامیه ای که با حضور تعداد اندکی از فعالان روابط عمومی برپا شد، هیات داوران به دلیل توجه به خلاقیت و نوآوری در فعالیت های ارتباطی و رعایت استانداردهای حرفه ای و استفاده از عناصر خلاقانه و به روز رسانی مستمر آنها، نشان ویژه خلاقیت را به این روابط عمومی اهدا کرد. گروه پتروپارس تنها شرکت نفتی حاضر در میان برگزیدگان بود و فرهنگ سازی متفاوت برای مقابله با ویروس کرونا با پویش «پتروماسک» و موشن گرافیک «کرونالوژی در فشم»، طراحی سه بعدی کارت تبریک نوروز و تولید ماهانه مجله خبری در استودیو مجازی از جمله مواردی است که مورد توجه هیات داوران قرار گرفت.

 

  سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس

ممنوعیت دپوی ضایعات فضای سبز  بیدخون

 مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس از مدیر خدمات شهری این سازمان خواست در نخستین فرصت افزون بر جانمایی محل جدید برای دپوی ضایعات فضای سبز خارج ازمحیط شهری،از روش های نوین برای تبدیل ضایعات و بازگرداندن آن به چرخه طبیعت استفاده شود. ایرج خرمدل در پی آتش سوزی درمحل دپوی ضایعات فضای سبز در نزدیکی شهر بیدخون، به مدیریت خدمات شهری این سازمان دستور داد با رعایت استانداردهای زیست محیطی،محل جدیدی برای دپوی ضایعات فضای سبز در نظر گرفته شود.  وی  پذیرش هرگونه پسماند فضای سبز را ازهمه شرکت های مستقر در منطقه، ممنوع اعلام کرد. رعایت استانداردهای زیست محیطی، جانمایی محل جدید در خارج از فضای شهری، بهره گیری از تجهیزات روز برای تبدیل ضایعات فضای سبز و بازگرداندن آن به چرخه طبیعت، از مهم ترین موارد ابلاغی مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به مدیریت خدمات شهری این سازمان برای ساماندهی و بهینه سازی سیستم مدیریت ضایعات فضای سبز است. محل دپوی ضایعات فضای سبز شرکت های مستقر درمنطقه پارس جنوبی، نزدیک به یک دهه در نزدیکی شهر بیدخون بود.

 فراخوان جذب سرمایه گذار در بندر خدماتی پارس

سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، آگهی فراخوان شناسایی سرمایه گذار به روش BOT را برای احداث و بهره برداری از انبارهای مکانیزه ذخیره سازی و صادرات محصولات جامد فله پتروشیمی در محدوده بندر خدماتی پارس منتشر کرد. این سازمان درنظر دارد، تأمین منابع مالی،احداث و بهره برداری از انبارهای مکانیزه ذخیره سازی و صادرات محصولات جامد فله پتروشیمی درمحدوده بندر خدماتی پارس سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس را به روش BOT کامل ازطریق رقابت عمومی و با رعایت قوانین مقررات وآیین نامه های اجرایی مربوط، به سرمایه گذار واجد شرایط واگذار کند. این پروژه مشتمل براحداث دو واحد انبار مکانیزه سرپوشیده ذخیره سازی محصولات جامد فله پتروشیمی با ظرفیت اسمی هریک حداقل 5 هزار تن به همراه تأسیسات، تجهیزات، ماشین آلات و لوازم مورد نیاز به منظور دریافت، ذخیره سازی و بارگیری محصول از طریق شیپ لودر به کشتی است و احداث انبارهای سرپوشیده، ساختمان اداری، راه دسترسی، خرید و نصب تجهیزات و ماشین آلات دریافت، ذخیره سازی و بارگیری به کشتی، همچنین نصب تأسیسات، تجهیزات ایمنی، امنیتی و دیگر موارد مورد لزوم مطابق مجموعه مقررات بندری، اجزای اصلی پروژه را شامل می شود.  برآورد سرمایه گذاری اولیه این پروژه حدود 15میلیون دلار است واز متقاضیان حائز شرایط دعوت شده است در مدت زمان یک هفته از تاریخ درج این آگهی، ضمن اعلام آمادگی مکتوب خود برای حضور در سرمایه گذاری، برای دریافت مدارک به آدرس سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (استان بوشهر - عسلویه)، دفتر مدیریت توسعه اقتصادی و جذب سرمایه مراجعه کنند.  علاقه مندان همچنین می توانند درصورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر با تلفن 07731372960 تماس حاصل کنند.