مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی خبر داد

افزایش ۸ درصدی تولید محصولات پتروشیمی در ۷ ماه امسال

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی از افزایش هشت درصدی تولید محصولات پتروشیمی در هفت ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد و گفت: مجتمع های پتروشیمی تا پایان مهرماه بیش از ۳۵ میلیون تن تولید داشته اند.

سیدجلال میرهاشمی با اعلام این خبر اظهار کرد: واحدهای پتروشیمی با ظرفیتی مطلوب درحال تولید هستند و با وجود برخی مشکلات موجود، روند تولید و فروش محصولات مختلف پتروشیمی در شرایط قابل قبولی قرار دارد که با تلاش صنعتگران پتروشیمی کشورمان، پیش بینی می شود امسال جهش تولید در صنعت پتروشیمی محقق شود. مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه صنعت پتروشیمی ایران به عنوان یکی از صنایع مادر از مهم ترین ارکان توسعه و موتور محرک بخش های گوناگون اقتصاد کشور است، گفت: رویکرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی تکمیل زنجیره تولید، ایجاد تنوع در محصولات، تأمین خوراک صنایع داخلی و همچنین ارتقای ارزش سبد محصولات تولیدی این صنعت است. میرهاشمی اظهار کرد: با توجه به ظرفیت های موجود و اقدام های در حال انجام، شرایط و زیرساخت ها برای تحقق جهش تولید در صنعت پتروشیمی فراهم و در این مسیر، افزون بر راه اندازی و بهره برداری از طرح های جدید، با اقدام های انجام شده، بهره برداری حداکثری از ظرفیت تولید مجتمع های پتروشیمی موجود در دستور کار قرار دارد.

 

جزیره کیش به خط هفتم سراسری گاز متصل شد

سرپرست طرح توسعه میدان گازی کیش گفت: عملیات اتصال خط هفتم سراسری گاز به جزیره کیش با موفقیت انجام شد. عبدالله مهرابی با اشاره به اینکه بر اساس برنامه ریزی انجام شده، تمامی فعالیت های اجرایی انشعاب گیری از کیلومتر ۱۸۴ خط هفتم سراسری گاز در کمتر از ٧٢ ساعت با موفقیت پایان یافت، تأکید کرد: این عملیات پس از آماده سازی همه مواد، اتصالات و شیرآلات سنگین ۵۶ اینچ از سوی پیمانکار طرح و تخلیه کامل گاز خط لوله هفتم و با رعایت کامل همه الزام ها و استانداردهای فنی و ایمنی و همچنین دستورعمل های بهداشتی پیشگیری از شیوع ویروس کرونا به روش انشعاب گیری سرد در حداقل زمان ممکن انجام شد. وی درباره زمانبندی اجرای این پروژه به تدابیر مناسب و برنامه ریزی دقیق انجام شده از سوی عوامل اجرای آن اشاره کرد و گفت: همه فعالیت های مربوطه با همکاری واحدهای هماهنگی عملیات و منطقه ۱۰ شرکت انتقال گاز و با تلاش شبانه روزی پیمانکار اجرایی طرح، نظارت نیروهای کارفرما و همچنین دستگاه نظارت شرکت ملی گاز ایران، کمتر از زمانبندی پیش بینی شده انجام شد و هم اکنون خط لوله ۵۶ اینچ هفتم سراسری آماده انتقال گاز به جزیره کیش است.

سرپرست طرح توسعه میدان گازی کیش، هدف از اجرای این طرح را اتصال جزیره کیش به خط هفتم سراسری انتقال گاز عنوان و تصریح کرد: با بهره برداری کامل این طرح، زمینه ارسال گاز به نیروگاه های گازی کیش فراهم می شود.

 

استفاده از مواد ضدخوردگی جدید در چاه های خانگیران

شرکت های تولیدکننده معتبر و دانش بنیان تولید مواد ضدخوردگی برای نخستین بار سه نوع ماده ضدخوردگی جدید تزریق منقطع (درون چاهی) و دو نوع ماده ضدخوردگی جدید تزریق پیوسته به منظور تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی تولید کردند و این مواد در چاه های شرکت بهره بردای نفت و گاز شرق استفاده شده است.

مهدی قاسمی، رئیس خوردگی فلزات شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق در رابطه با اهمیت دستاورد حمایت از شرکت های داخلی گفت: این دستاورد مهم، به عنوان یک موفقیت بزرگ در تهیه مواد ضدخوردگی از دیدگاه مدیریت تغییر به شمار می آید؛ زیرا با شناسایی و توانمندسازی شرکت های تولیدکننده معتبر و دانش بنیان جدید در حوزه مواد ضدخوردگی، سبب ایجاد فضای رقابتی مطلوب و مؤثر در میان تولیدکنندگان از حیث ارتقای کیفیت محصولات تولیدی آنها همراه با کاهش قیمت خرید در مناقصات بزرگ خواهد شد. وی افزود: متخصصان بخش حفاظت از خوردگی فلزات منطقه عملیاتی خانگیران با همکاری اداره خرید اقدام به شناسایی چند شرکت تولیدکننده مواد ضدخوردگی کرده و پس از دریافت مشخصات فنی نمونه محصولات آنها و انجام همه تست های آزمایشگاهی بر اساس روزآمدترین استانداردهای بین المللی معتبر در حوزه نفت و گاز، اصلاحات لازم در فرمولاسیون مواد ضدخوردگی انجام شد.

رئیس خوردگی فلزات شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق با اشاره به لزوم حفظ توان تولید پایدار و ایمن در چاه های گاز تصریح کرد: به منظور حفظ توان تولید پایدار و ایمن در چاه های گاز، تزریق بازدارنده های خوردگی به درون سیستم، ضروری محسوب می شود. قاسمی یکی از مشکلات عمده صنایع نفت و گاز را خوردگی تجهیزات و قطعات فلزی دانست و افزود: این مسأله می تواند سبب وقفه در تولید شود و سالانه مبالغ هنگفتی را به صنعت نفت و گاز تحمیل کند و به نوعی زیان قابل توجهی از نظر تولید گاز و هزینه تعمیرات در پی دارد، از این رو سلامت تجهیزات در طول عمر مفید آنها مسأله ای اساسی است.

بازدارنده های خوردگی به عنوان یکی از روش های کارآمد کنترل خوردگی در صنایع نفت و گاز استفاده می شود. این مواد به مقدار کم به سیستم افزوده می شود تا با تشکیل فیلم محافظ یا تغییر ماهیت شیمیایی محیط خورنده، واکنش های خوردگی را کُند یا متوقف کند.

 

استقرار نظام مدیریت انرژی در مناطق نفت خیز جنوب

‫مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: نخستین و گسترده ترین نظام مدیریت انرژی در سطح شرکت ملی نفت ایران در مناطق نفت خیز جنوب استقرار یافته است.  احمد محمدی با اشاره به دریافت گواهینامه   از سوی این شرکت اظهار کرد: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، نخستین شرکتی است که در میان شرکت های تابع شرکت ملی نفت ایران موفق به دریافت این گواهینامه شده است.

وی افزود: سیستم مدیریت یکپارچه مصرف انرژی در مرحله نخست در ۱۸۲ ساختمان ستادی در اهواز با زیربنای ۴۴۵ هزار متر مربع اجرا شد که مصرف برق سالانه آنها  ۱۰۴ میلیون کیلو وات ساعت است و استقرار این سیستم، سبب انجام فعالیت های لازم برای بهبود مصرف انرژی بر اساس استانداردهای بین المللی و افزایش کارایی مصرف انرژی خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تصریح کرد: این شرکت با فعالیت در پهنه جغرافیایی پنج استان جنوب غرب کشور و دارا بودن صدها واحد و تأسیسات صنعتی، یکی از مصرف کنندگان بالای انرژی در بخش های ساختمان و صنعت محسوب می شود که مدیریت بهینه مصرف انرژی در آن سود و صرفه اقتصادی و زیست محیطی قابل توجهی به همراه دارد.

محمدی گفت: مناطق نفت خیز جنوب در سال های اخیر نیز طرح های متعددی برای بهینه سازی مصرف انرژی تعریف و اجرا کرده که از جمله آن استقرار سامانه پایش آنلاین مصرف انرژی ساختمان های ستادی، طرح مدیریت سبز، پایش مستمر انرژی در واحدهای فرایندی تولید نفت و گاز، قرارداد فروش گازهای ارسالی به مشعل و قراردادهای جمع آوری گازهای مشعل در حدود ۹۵ درصد از تأسیسات شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب را می توان نام برد.

استقرار نظام مدیریت انرژی با  هدف اجرای سیاست های اصلاح الگوی مصرف (ابلاغی مقام معظم رهبری) و مطابق ابلاغیه وزیر نفت برنامه ریزی شد و در فاز نخست در همه ساختمان های ستاد و ساختمان های مجتمع آموزش فنون اهواز شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب اجرا و در مهرماه ۱۳۹۹ گواهینامه بین المللی  ازسوی این شرکت با موفقیت دریافت شد.

 

 رئیس اچ اس ای شرکت ملی گاز خبر داد:

کاهش ۸۰ درصدی فوت و مسمومیت ناشی از گازگرفتگی

رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ اس ای) شرکت ملی گاز ایران از کاهش ۸۰ درصدی فوت و مسمومیت ناشی از استنشاق منواکسید کربن با نصب صحیح دودکش ها خبر داد. غلامرضا بهمن نیا در این باره گفت: مهم ترین دغدغه ما، نگرانی از حوادث و اتفاق های ناشی از استفاده نادرست از وسایل گازسوز است که بر همین اساس، هر سال توصیه هایی را در آستانه ورود به فصل سرما برای هموطنان داریم که این توصیه ها در واقع، پیام شرکت ملی گاز ایران برای پیشگیری از حوادث ناگوار در این زمینه است. وی ادامه داد: سال ۹۸ بیش از دو هزار حادثه در مجموع مشترکان خود داشتیم که متأسفانه از این تعداد، ۳۶۴ مورد منجر به فوت شد که مهم ترین عامل مرگ و میر در این آمار، فوت بیش از ۲۱۱ نفر از هموطنان به دلیل گازگرفتگی با گاز مونواکسید کربن بود که آن هم به دلیل احتراق ناقص در وسایل گازسوز اتفاق افتاد. رئیس اچ اس ای شرکت ملی گاز تصریح کرد: این آمارها نشان می دهد همه جامعه آماری ایران، دست در دست هم باید در قالب مسؤولیت اجتماعی، خود را بیش از پیش در استفاده مناسب از دستگاه های گازسوز در منازل، آگاه کنند و سطح اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و آموزش لازم در این زمینه را افزایش دهیم. بهمن نیا با بیان اینکه طبق آمارها و تحلیل های ارائه شده، متوجه شدیم بیش از ۸۰ درصد از دلایل این حوادث و فوت مربوط به استفاده نامناسب از دودکش هاست، اظهار کرد: براحتی می توان جلوی بیش از ۸۰ درصد این حوادث را که گاه به فوت منجر می شود، فقط با توجه ویژه به دودکش ها در مجموعه تجهیزات گازسوز منازل گرفت. وی تأکید کرد: دقت در نصب اصولی دودکش ها بیش از ۲۲ درصد، مسدود نبودن مجاری دودکش ها بیش از ۱۲ درصد و استفاده نکردن از دودکش های غیراستاندارد می تواند بیش از ۱۰ درصد از حوادث اینچنینی را کاهش دهد. رئیس اچ اس ای شرکت ملی گاز همچنین گفت: البته عوامل دیگری هم در این موضوع دخیل هستند، اینکه در بسیاری از مکان ها یا به هیچ وجه از دودکش استفاده نمی شود یا دودکش های مدل H کاربردی ندارند، یا از بخاری داخل فضاهای محدود استفاده می شود که به نظر می رسد این موارد از جمله اقدام ها و فعالیت هایی است که مردم می توانند آگاهانه جلوی آنها را بگیرند. بهمن نیا در بخش دیگری از سخنان خود، ایجاد فرهنگ خوب ایمنی در منازل را راهکاری مؤثر برای جلوگیری از این نوع حوادث دانست و افزود: به عنوان رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ اس ای) شرکت ملی گاز ایران، پیام این شرکت را در قالب یک مسؤولیت اجتماعی و نه یک وظیفه سازمانی یادآور می شوم که یک بازدید ساده یا یک توجه ویژه به وضع دودکش ها می تواند بیش از ۸۰ درصد احتمال خطرپذیری فوت یا حادثه ناشی از گازگرفتگی را در منازل کاهش دهد. وی یادآور شد: برخی دیگر از عوامل مؤثر در زمینه کاهش این حوادث، توجه به دستگاه های تهویه در منازل، استفاده از وسایل مناسب برای گرمایش و دقت در نحوه سوخت و احتراق مجموعه وسایل گازسوز داخل خانه است تا به این ترتیب، بتوان از انتشار گاز مونواکسید کربن که به مرگی خاموش منجر می شود، تا حد امکان جلوگیری کرد.