تاپولیتانای مرغ

- فاطمه مولایی

 غذا، یکی از مهم ترین بخش های زندگی بشر است که بدون آن نمی توان به حیات ادامه داد. وقتی صحبت از غذا می شود، ذهنمان ناخودآگاه به سمت طعم ها و مزه های مختلف و لذیذی می رود که در هر کشوری با توجه به موقعیت جغرافیایی و پیشینه تاریخی آن، متفاوت است. از این رو لذت چشیدن طعم لذیذ غذاهای کشورهای مختلف، می تواند یکی از خوشمزه ترین تجربیاتمان باشد. حالا اگر به پختن غذای کشورهای دیگر علاقه مندید، در این شماره طرز تهیه ناپولیتانای مرغ ایتالیایی را آورده ایم؛ غذایی که براحتی می توانید آن را در خانه تهیه کنید.

مواد لازم

سينه مرغ: يك عدد

پنير موزارلا: ۱۰۰ گرم

سس قرمز: 2 قاشق غذاخوری

تخم مرغ: يك عدد

آرد سفيد: يك پيمانه

آرد سوخاري: یک پيمانه

نمك، فلفل، آويشن، روغن زيتون و روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

 ابتدا سينه مرغ را از وسط به دو قسمت تقسيم مي كنيم تا دو تكه پهن و نازك داشته باشيم. سپس با بيفتك كوب آن را می کوبیم و با نمك، فلفل، كمي آويشن و روغن زيتون مزه دارش مي كنيم. تكه هاي مرغ را داخل آرد سفيد قرار می دهیم و پس از آن نیز به تخم مرغ آغشته می کنیم و در نهايت داخل آرد سوخاري می گذاریم تا به طور كامل پوشانده شوند. مرغ ها را در کمی روغن سرخ می کنیم، به اندازه ای كه كامل پخته نشوند. بعد از سرخ كردن، روي مرغ ها را با سس قرمز دلخواه مثل مارينارا يا سس گوجه می پوشانیم و روي آنها را پنير موزارلا می ریزیم و داخل فر از قبل گرم شده به مدت 10 دقیقه با دمای 220 درجه می گذاریم تا هم پنير آب شود و هم پخت به طور کامل انجام شود .

 

ملکه بادام

 -  آتینا عالی

 مواد لازم

 آرد: 370 گرم

روغن جامد: 170 گرم

پودر قند: 120 گرم

تخم مرغ: 2 عدد

خامه: 50 گرم

وانيل: یک قاشق چایخوری

هل سابيده شده: 2 عدد

بیکينگ پودر: نصف قاشق چایخوری

مواد لازم براى روی  شیرینی

عسل: 200 گرم (تقريبا یک استکان)

شکر: 100 گرم (یک دوم ليوان دسته دار)

خامه: 50 گرم

کره: 75 گرم

خلال بادام: دو پنجم استکان

زعفران: یک قاشق غذاخوری

 طرز تهیه

ابتدا روغن را می زنیم تا نرم شود. سپس پودر قند را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم. تخم مرغ ها را شکسته و تک به تک اضافه کرده، هل، وانيل و خامه را می افزاییم و مواد را کمی هم می زنیم. در پایان هم آرد و بیکينگ پودر الک شده را اضافه می کنیم. حالا داخل سينى فر کاغذ روغنى پهن کرده (ابعاد سينى 30×40 باشد) و مواد شیرینی را روی آن می ریزیم و به مدت 10 دقيقه با دماى 170 درجه داخل فر قرار می دهیم تا روى شيرينى ها سفت و دورش طلايى شود (ممکن است با توجه به دماى فر، بيشتر از 10 دقيقه طول بکشد). در این فاصله مواد رويه را به جز زعفران و خلال بادام با هم مخلوط می کنیم و می گذاریم 5 دقيقه بجوشد، در آخر زعفران و خلال بادام را می افزاییم. بعد از بیرون آوردن خمیر پخته شده از داخل فر، مواد آماده شده را روى آن می ریزیم و کاملا پخش می کنیم. دوباره سينى را در فر می گذاریم، اين بار در طبقه بالاى فر و با دماى 150درجه به مدت 20 دقيقه. بعد از پخت کامل و خارج کردن شیرینی از فر، صبر می کنیم کمی خنک شود تا بتوانیم آن را در ابعاد 5×5 برش بزنیم.

 

ترشي بادمجان

 -  دلناز فراهانی

مواد لازم

بادمجان كوچك: يك كيلو

سركه: یک ليتر

نمك: یک دوم پيمانه

سير: يك بوته بزرگ

هويج: يك عدد

گل كلم: ٣٠٠ گرم

سيب زميني ترشي: ٢ عدد

كرفس: يك ساقه بلند

نعنا و شويد خشك: به مقدار لازم

فلفل سبز: ٣عدد

طرز تهیه

ابتدا بادمجان ها را از وسط برش طولي می دهیم و در سركه می ریزیم و مي جوشانيم. وقتي بادمجان ها کمی نرم شد، گل کلم، کرفس، سیب زمینی ترشی، فلفل سبز، سیر و هویج را نگینی خرد كرده با كمي سركه، نعنا و شويد مخلوط می کنیم. بادمجان ها را با موادی که آماده کرده ایم، پر مي كنيم و در سركه مي خوابانيم. در ظرف را محکم می بندیم و منتظر رسیدن ترشی می مانیم.