شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق   

پایان تعمیرات اساسی مرکز جمع آوری گاز خانگیران

تعمیرات اساسی مرکز جمع آوری شرقی منطقه خانگیران برای تأمین گاز شبکه سراسری و با هدف تداوم تزریق و ذخیره سازی گاز در مخزن شوریجه دی، سه روز زودتر از برنامه زمان بندی پایان یافت. ابوالقاسم ایرانی، رئیس اداره تعمیرات شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق درباره مدت زمان و تعمیرات انجام شده در مرکز جمع آوری شرقی منطقه خانگیران اظهارکرد تعمیرات اساسی در مدت هشت روز با انجام 582 دستور کار تعمیراتی و دو هزار و 274 نفر- ساعت پایان یافت. وی تصریح کرد: این تعمیرات درخواست کارهای با اولویت بالا مربوط به منیفولد، هدر وخطوط مشترک تخلیه گازشیرین در مرکز جمع آوری و خطوط اصلی در مرکز اندازه گیری را شامل شده است. ایرانی تاکید کرد: درفرایند تعمیرات اساسی، همه الزام ها وشاخص های ایمنی و بهداشتی برای جلوگیری ازبروزحادثه و شیوع ویروس کرونا با همکاری اداره اچ اس ای رعایت شده است. خطوط لوله انتقال گاز ترش تولیدی 13حلقه ازچاه های واقع در بخش شمال شرق منطقه خانگیران وارد این مرکز شده و ازطریق دو خط لوله اصلی انتقال گاز به مرکز اندازه گیری انتقال می یابد.  افزون برآن، خطوط لوله گاز شیرین تولیدی تعدادی از چاه های شوریجه دی نیز وارد این مرکز شده وبه وسیله یک خط لوله اصلی به نم زدایی پالایشگاه قدیم منتقل می شود. از این رو می توان این مرکز را یکی از مراکز مهم در فرایند تولید و تأمین گاز مورد نیاز استان های شمال و شرق کشور دانست. با راه اندازی چاه های 71 و 75 پیش بینی تولید زمستانی این مرکز به حدود 12 میلیون مترمکعب در روز می رسد. شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق به عنوان یکی ازسه شرکت تابع شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، افزون بر تأمین گاز مصرفی نیروگاه نکاو پتروشیمی بجنورد، گازمورد نیازاستان های خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، مازندران، گلستان و بخشی از سمنان را تأمین می کند.

 تامین اعتبار بیش از 90 پروژه سرمایه ای و جاری

رئیس برنامه ریزی شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق گفت: به منظور حفظ توان وتحقق تعهدهای تولید این شرکت، دریک سال اخیر11پروژه سرمایه ای بامبلغ بیش از650 میلیارد ریال وبیش از80پروژه جاری با ارزش بیش از 350 میلیارد ریال، تأمین و تصویب خواهی شده است.

جعفرسلیمانی افزود پروژه های سرمایه ای شامل مواردی همچون آماده سازی، نصب تأسیسات وتسهیلات سرچاهی، تعمیرات اساسی وتأمین تجهیزات ضروری، ساخت ونصب مخازن ذخیره مایعات مرکز اندازه گیری خانگیران، همچنین تعویض وارتقای سیستم رادیویی منطقه خانگیران و تامین تجهیزات برای نوسازی تاج چاه های این منطقه می شود.

رئیس برنامه ریزی شرکت بهره برداری نفت وگازشرق بااشاره به اقدام های انجام شده برای چابک سازی فرایندهای جذب سرمایه وپیگیری پروژه های درحال اجرابه منظوراستفاده بهینه ازمنابع جاری و سرمایه ای، تصریح کرد: تدوین گزارش جامع مدیریت تغییر، آسیب شناسی و بررسی مشکلات و تنگناهای اجرای پروژه ها ازطریق کنترل مستمر و برگزاری منظم نشست های کنترل پروژه، همچنین تدوین اهداف و برنامه های سالانه شرکت با رویکرد مدیریت راهبردی و جایگزینی سیستم تأمین اعتبار فرم درخواست خدمات پیمانی از جمله مواردی است که دراین حوزه می توان به آنها اشاره کرد.

 

   شرکت پایانه های نفتی ایران

نوسازی بخشی از خطوط لوله در پایانه نفتی خارک

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران از نوسازی و تعویض خطوط لوله ورودی و خروجی تعدادی ازمخازن پایانه نفتی خارک باتوجه به قدمت و فرسودگی و عمر بالای آنها خبرداد. عباس اسدروز افزود: این خطوط که حد فاصل مخازن 16 تا 18 و خط ورودی مخزن 32هستند، با استفاده از توان داخلی شرکت و ماشین آلات و کالای موجود در انبارهای شرکت در حال تعویض است. وی گفت : فراهم کردن زیرساخت های پایانه نفتی خارک برای دریافت و ذخیره سازی نفت خام ومیعانات با هدف پشتیبانی ازتولید پایدار گاز کشور و صادرات نفت خام، ازجمله فعالیت های مهم شرکت پایانه های نفتی ایران است. مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران بااشاره به اینکه بهسازی و ایمن سازی تأسیسات نفتی، همچنین توان عملیاتی بالا ازجمله نقاط قوت این شرکت به شمار می آیند، تصریح کرد: شرکت پایانه های نفتی ایران طبق برنامه، طرح های خوبی درحوزه ایمن سازی وبهسازی، درجزیره خارک را در دست اجرا دارد. اسدروز افزود:  درپروژه خطوط حدفاصل مخازن 16 تا 18 ابتدا عملیات خاکبرداری وحفاری به طول 370 متر وحجم حدود 10 هزارمترمکعب با استفاده از امکانات داخلی شرکت انجام شده است.  وی با بیان اینکه در ادامه این عملیات، تعویض خط لوله ورودی مخازن درسایز 42 اینچ در دستور کار قرار گرفت، تصریح کرد : این عملیات نیز هم اکنون در حال انجام است و فاز دوم پروژه نیز که خط خروجی مخازن در سایز ۴۸ اینچ است، بلافاصله انجام می شود و عملیات تعویض خط لوله ورودی مخزن ۳۲ نیز همزمان در حال انجام است. مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران تأکید کرد : یکی از کارهای مهم برای شناسایی محل های پرریسک و هماهنگی واحدهای عملیاتی، انجام مانور ایمنی با همکاری ادارات عملیاتی در منطقه خارک بود که در حین انجام این مانور، بخشی از خطوط آب آتش نشانی به علت فرسودگی نیازمند تعویض تشخیص داده شد که به منظور اطمینان بخشی و افزایش سرعت عمل در فرایندهای اچ اس ای و کم کردن ریسک های عملیاتی بلافاصله تعویض این خط لوله به طول ۱۰۰ متر در دستور کار قرار گرفت که این فرایند هم در حال انجام است.

 

    پالایشگاه فجرجم

ضرورت همکاری دوسویه صنعت و دانشگاه

 مدیرعامل پالایشگاه گاز فجرجم درنشست با رئیس دانشگاه پیام نور استان بوشهر گفت: همکاری دوسویه صنعت و دانشگاه یک ضرورت است وظرفیت دانشگاه های بوشهر می تواند در خدمت توسعه صنعت قرار گیرد. عبدالصمد نجفی، مدیرعامل شرکت پالایش گازفجرجم گفت : دانشگاه و صنعت، دو نهاد کلیدی هر جامعه هستند و شرکت پالایش گاز فجرجم نیز بسترهای علمی بالایی در پذیرش ظرفیت های علمی دانشگاه ها دارد. وی بااشاره به اهمیت فعالیت شرکت های دانش بنیان وکارکرد آنها در صنعت اظهارکرد: اعتقاد براین است که شرکت های دانش بنیان باتحول در عرصه علم و دانش و نتایج جدید اقتصادی، می توانند منشأ رشد و توسعه صنعت باشند. مدیرعامل شرکت پالایش گازفجرجم تصریح کرد: این مجموعه از حضور شرکت های دانش بنیان همراه بادانشگاه حمایت می کند وبرای رشدو بالند گی این شرکت ها، آمادگی کامل دارد. نجفی دراین نشست که جمعی از استادان دانشگاه و رئیس دانشگاه پیام نور جم حضور داشتند، به تشریح فعالیت های پالایشگاه فجر جم پرداخت. محمدرضابحرانی، رئیس دانشگاه پیام نوراستان بوشهروجمعی از همکاران وی نیز با طرح موضوعاتی، درباره همکاری صنعت و دانشگاه به بحث و تبادل نظر پرداختند.

دراین نشست، همچنین ظرفیت های علمی موجود دردانشگاه پیام نور بوشهرمعرفی و مراکز آزمایشگاهی این دانشگاه از سوی رئیس دانشگاه پیام نور بوشهر تشریح شد.

 

    پخش فراورده های نفتی منطقه چالوس 

افزایش 50 درصدی مصرف سی ان جی

مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه چالوس گفت:مصرف سی ان جی در سبد سوخت حمل ونقل غرب استان مازندران در 6ماه نخست امسال، حدود 50درصد رشد داشته است. تورج امانی افزود: دراین بازه زمانی باجایگزینی گازطبیعی فشرده (سی ان جی)، درمصرف بنزین 57 میلیون لیتر صرفه جویی شده است. وی با اشاره به رشد 50 درصدی مصرف سی ان جی در نیمه نخست امسال تصریح کرد درشهریورماه، با مصرف سی ان جی به جای بنزین، حدود ۱۱ میلیون لیتر در این فراورده (بنزین) صرفه جویی شده که نسبت به ماه گذشته، هفت درصد رشد داشته است. مدیرشرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه چالوس شمار نازل های فعال در جایگاه های عرضه سوخت این منطقه عملیاتی را 250 عدد اعلام وبر استاندارد و ایمن بودن آنها تاکید کرد.

به گفته وی، همه جایگاه های عرضه سوخت غرب مازندران آماده سوخت رسانی به خودروهای سی ان جی سوز هستند و براساس تازه ترین آمارها، 100درصد جایگاه های عرضه سی ان جی منطقه، تا پایان سال گذشته، موفق به دریافت گواهینامه استاندارد شده اند. امانی با اشاره به اینکه پیش از اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت، روزانه 15هزارخودرو درجایگاه های سی ان جی منطقه سوخت گیری می کردند، تصریح کرد: پس ازاجرای این طرح، شمار مراجعه خودروها برای سوخت گیری به حدود27 هزار دستگاه رسیده است.

وی گفت: باتوجه به ظرفیت کمپرسورهای جایگاه ها، قابلیت سوخت رسانی تا 50هزارخودرو در روز نیز فراهم است.

 

     مجتمع گاز پارس جنوبی

افزایش 10 درصدی ظرفیت فراورش گاز

مدیرهماهنگی ونظارت برتولید شرکت ملی گازایران گفت: تا پایان امسال ظرفیت فراورش گازدرمجتمع گاز پارس جنوبی حدود 10درصدافزایش می یابد. مسعود زردویان بااشاره به شیوع ویروس کرونا درسال 99و در نظر گرفتن شرایط ویژه برای تعمیرات اساسی اظهارکرد: باتحویل پالایشگاه ها ی فازهای13، 22و24 پارس جنوبی به مجتمع گاز پارس جنوبی، ظرفیت فراورش گازدراین مجموعه، حدود 10درصد افزایش می یابد که امیدواریم امسال از آن بهره مند شویم. زردویان با بیان اینکه هم اکنون فراورش گاز به بالاتر از یک میلیارد مترمکعب در روز رسیده و مقدار خوراک پالایشگاه ها نیز رقمی درهمین حدود است، تصریح کرد: امسال، امکان فضای صادرات بیشتر فراهم می شودونتایج حاصل ازصادرات گاز به دلیل توجه و تعهد نیروهای عملیاتی در شرایط سخت، بویژه شیوع ویروس کرونا، بسیار ارزشمند و ستودنی است. وی درباره تعمیرات وآمادگی زمستانی پالایشگاه ها نیزگفت: ازابتدای امسال با توجه به شرایط خاص ناشی ازشیوع ویروس کرونا، برنامه های ویژه ای برای انجام تعمیرات اساسی وفعالیت های پیش بینی شده در نظر گرفته شده است. مدیرهماهنگی و نظارت برتولیدشرکت ملی گازایران با اشاره به تغییر زمان تعمیرات اساسی از نیمه فروردین وموکول شدن آن به اول اردیبهشت به دلیل شرایط کرونایی اظهارکرد : این عملیات ابتدای آبان ماه پایان یافته و با توجه به اقدام های انجام شده، برای تولید گاز در فصل زمستان آمادگی کامل وجود دارد.

 دریافت گواهینامه ایزو 27001

گواهینامه ایزو27001 دربیست ودومین سالروز تأسیس مجتمع گاز پارس جنوبی به این مجموعه اهدا شد. حسین شمشیری، معاون مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی در آیینی به همین مناسبت گفت : 22سال ازتأسیس این مجتمع گازی می گذرد و این مجموعه همواره با افتخار و برای توسعه و پایداری صنعت گاز فعالیت کرده است. وی با بیان اینکه در دنیای امروز، اطلاعات، سرمایه اصلی هر سازمانی است، تصریح کرد : مجتمع گاز پارس جنوبی همسو با این موضوع، استانداردهایی تدوین کرده و با توجه به اهمیت آن، پیاده سازی این استانداردها را در دستور کار قرار داده است. شمشیری تاکید کرد: مجتمع گاز پارس جنوبی ازمعدود شرکت هایی است که موفق به کسب گواهینامه 27001(سیستم مدیریت امنیت اطلاعات) شده است.

معاون مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی افزود : فعالیت های لازم برای دریافت این گواهینامه از سال 96درچهار فاز آغاز شده است.  شمشیری اظهارکرد : مرحله نخست این فعالیت در ستاد مجتمع گاز پارس جنوبی آغاز ودرمرحله دوم نیزبرای پنج پالایشگاه سایت یک، فعالیت لازم برای دریافت گواهینامه مزبورانجام شد. وی یادآورشد برای دیگرپالایشگاه ها وبخش های مجتمع گازپارس جنوبی، فعالیت مربوط به دریافت گواهینامه ایزو 27001 در دومرحله دیگر ادامه می یابد و درمرحله سوم نیزپالایشگاه های سایت 2 و درمرحله چهارم پالایشگاه های جدید، شهرک های مسکونی وتأسیسات پشتیبانی گواهینامه ایزو 27001 را دریافت خواهند کرد. آیین اهدای گواهینامه 27001به مجتمع گاز پارس جنوبی، با حضور معاون افتای رئیس جمهوری، مدیر فناوری اطلاعات شرکت ملی گاز ایران، نماینده افتای ریاست جمهوری دراستان بوشهر، همچنین معاون مدیر عامل مجتمع گاز پارس جنوبی و دیگر مدیران این مجتمع برگزار شد.

 

     پالایشگاه بندرعباس

عرضه 47 هزارتن گوگرد صادراتی در بورس کالا

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس گفت : از ابتدای امسال تاکنون 47هزار تن گوگرد تولیدی شرکت پالایش نفت بندرعباس با عرضه در رینگ بین المللی بورس کالا صادر شده است. هاشم نامورافزود: باتوجه به کیفیت گوگرد تولیدی درپالایشگاه نفت بندرعباس و عرضه آن به صورت گرانول، گوگرد تولیدی این پالایشگاه برای عرضه در بازارهای جهانی کیفیت مناسبی دارد. وی تأکید کرد : پالایشگاه نفت بندرعباس، وظیفه پالایش نفت خام سنگین کشور را به عهده دارد و برهمین اساس، روزانه 240تن گوگرد به عنوان یکی از فراورده های ویژه در این پالایشگاه تولید می شود. مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس با بیان اینکه این پالایشگاه ظرفیت تولید گوگرد به شکل گرانول به ظرفیت 250تن در روز را دارد، افزود : متناسب بانیاز بازار، دانه های گرانول با قطر 2 تا 6 میلی متر دراین پالایشگاه تولید می شود. نامور گفت : درسال 97با بهره برداری از پروژه افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت بنزین و نفت گاز، میزان گوگرد بنزین ازحدود 400 پی پی ام به کمتر از10 پی پی ام ومیزان میزان گوگرد نفت گاز تولیدی نیز ازحدود 10 هزار پی پی ام به کمتر از50 پی پی ام کاهش یافت. وی با بیان اینکه تولید بنزین ونفت گاز با استانداردهای یورو 5 و یورو 4 مطابق با استانداردهای جهانی حاصل اجرای طرح پیش گفته است، افزود: ظرفیت تولید گوگرد نیزدرپالایشگاه بندرعباس از 120تن در روز به 240 تن در روز رسیده است. وی تأکید کرد : استقرار پالایشگاه نفت بندرعباس در سواحل خلیج فارس و دسترسی به آب های آزاد از ویژگی های صادراتی شرکت پالایش نفت بندرعباس است و افزون بر گوگرد، امکان صادرات دیگر فراورده های نفتی بر اساس صدور مجوزهای لازم وجود دارد.

 

   گاز استان کرمان 

اجرای 800کیلومتر خطوط انتقال و شبکه گاز

مدیرعامل شرکت گازاستان کرمان گفت: درنیمه نخست امسال800 کیلو متر خطوط انتقال و شبکه گاز در این استان اجرا شده است. منوچهر فلاح با بیان اینکه تاکنون دو هزارکیلومتر خطوط انتقال گاز و 19هزار کیلومتر شبکه تغذیه و توزیع دراستان کرمان اجرا شده است، افزود: ازاین میزان، 800کیلومترخطوط انتقال وشبکه تغذیه وتوزیع مربو ط به 6 ماه نخست امسال بوده است. وی با اشاره به شتاب عملیات گازرسانی در استان کرمان تصریح کرد : از مجموع شبکه گازرسانی موجود دراین استان، 9هزارکیلومتر آن به شبکه تغذیه و توزیع شهری و 10 هزارکیلومتر دیگر نیز به شبکه روستایی مربوط می شود.

به گفته فلاح، شرکت گازاستان کرمان در نیمه نخست امسال، 50درصد تعهد شبکه گذاری را طبق برنامه زمان بندی انجام داده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان با بیان اینکه هم اکنون 75درصد خانواراستان کرمان زیرپوشش گازطبیعی قراردارند، افزود: در نیمه نخست امسال، پنج شهر، 146روستا و هفت محور صنعتی به همراه کارخانه مس درخشان تخت گنبد سیرجان، از نعمت گازدار برخوردار شده اند.

به گفته وی تا پایان امسال نیز مشعل گازهفت شهرو92 روستای باقیمانده از برنامه گازرسانی سال 99شامل گازرسانی به10شهرو148 روستا روشن می شود.

فلاح همچنین از نشت یابی بیش از هفت هزارکیلومتر از خطوط گازرسانی استان کرمان در نیمه نخست امسال خبر داد واظهارکرد: نشت یابی خطوط تغذیه و شبکه توزیع گازسبب جلوگیری ازهدر رفت گاز، کاهش خطرهای زیست محیطی و مهمتر از همه، جلوگیری از بروز حوادث ناگوار می شود.

وی بااشاره به اقدام های واحدبازرس فنی این شرکت یادآورشد: واحد بازرسی شرکت گازاستان کرمان، پیاده سازی سامانه نشت یابی واتصال این سامانه به سامانه امداد وتعمیرات راکه سبب شتاب بخشی به رفع نشت های زمینی وجلوگیری ازبروزحادثه می شود، دردستور کار قرارداده است.

مدیرعامل شرکت گازاستان کرمان، خرید دستگاه نشت یاب لیزری راکه از جدیدترین فناوری های نشت یابی است، ازدیگر اقدام های این شرکت برشمرد.

فلاح یکی از راهکارهای اساسی برای افزایش عمر مفید شبکه های انتقال گاز را فرایند حفاظت الکتریکی (حفاظت کاتدیک) عنوان و اظهار کرد : واحد بازرسی فنی به صورت مستمر بر صحت عملکرد سامانه های حفاظت کاتدیک نظارت دارد و ماهانه گزارشی از صحت عملکرد این سامانه ها تهیه می کند.

وی یادآور شد : درنیمه نخست امسال، بیش از 20 ایستگاه، بازرسی فنی شده است.