رئیس جمهوری تاکید کرد:

لزوم برنامه ریزی ویژه برای توسعه روابط اقتصادی در بخش انرژی

رئیس جمهوری گفت: برای توسعه روابط اقتصادی در حوزه های مختلف از انرژی تا فناوری، باید برنامه ریزی ویژه ای انجام دهیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی، روز سه شنبه (۲۲ مهرماه) در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت گفت: هرچند تحریم های آمریکا شرایط سختی برای همکاری های اقتصادی کشور ایجاد کرده است، اما با تلاش های انجام شده، استفاده از این منابع در حال افزایش است و تخصیص منابع به مصارف کالاهای اساسی و نیازهای تولیدی کشور استمرار خواهد یافت. وی با بیان اینکه توسعه اقتصادی همه کشورها به صورت ملموس با دیپلماسی اقتصادی گره خورده است، افزود: باید در این مقطع با تقویت اولویت های ارتباطی خود، با چین، کشورهای منطقه اوراسیا و همسایگان، در حوزه های مختلف از انرژی تا فناوری، برای توسعه روابط اقتصادی برنامه ریزی ویژه ای انجام دهیم.

رئیس جمهوری با اشاره به اینکه دولت به دنبال تسریع در پیگیری اجرای توافق ها با کشورهای منطقه است، تصریح کرد: در این زمینه فعال شدن کمیسیون های مشترک اقتصادی با کشورهای هدف ضروری است و در اهداف اقتصادی تجارت با شرق و همسایگان، توجه به سیاست صادرات محور بودن، باید در اولویت قرار گیرد.

وی گسترش همکاری با اتحادیه اوراسیا را از نظر اقتصادی گام بسیار مهمی دانست و عنوان کرد: ایران افزون بر ظرفیت تولید و تأمین واردات برخی از این کشورها، با توجه به قرار گرفتن در بهترین موقعیت ترانزیتی، می تواند مسیری مناسب برای ترانزیت کالاهای کشورهای عضو این اتحادیه باشد.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید بر واگذاری سهام دستگاه های دولتی را نشان از عزم راسخ دولت برای بهینه سازی روند خصوصی سازی در کشور برشمرد و اطمینان داد که برنامه عرضه سهام شرکت های دولتی در بازار سرمایه بدون تردید ادامه می یابد. رئیس جمهوری گفت: برنامه عرضه سهام شرکت های دولتی در بازار سرمایه همسو با چابک سازی، اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ و حمایت از بازار سرمایه به ویژه هدایت نقدینگی به سوی اشتغال مولد و در مجموع مردم محور کردن اقتصاد، شفاف سازی فعالیت های اقتصادی و زدودن فساد از بدنه اقتصاد انجام می شود.

وی از مصادیق عینی این برنامه را عرضه سهام شرکت های بزرگ پتروشیمی، پالایشی، فلزی، بانکی، بیمه ای، خودرویی و زیرمجموعه های آنها برشمرد که از طریق عرضه مستقیم و صندوق های مالی قابل معامله (ای تی اف) و دیگر روش ها تحقق یافته است و این روند ادامه دارد.

در این نشست همچنین محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه از سفر خود به چین و دیدار و توافق ها با مقام های این کشور در حوزه تبادلات مالی و پولی و روابط دو کشور در حوزه حمل ونقل دریایی گزارشی ارائه کرد.

 

معاون اول رئیس جمهور:

طرح جامع انرژی باید در دستور کار بخش های مرتبط قرار گیرد

 معاون اول رئیس جمهوری ضمن ارزشمند دانستن تدوین طرح جامع انرژی کشور و تاکید بر شتاب در روند نهایی شدن آن اظهار کرد: این طرح به عنوان راهبرد اصلی در حوزه انرژی باید در دستور کار بخش های مرتبط قرار گیرد.

به گزارش پایگاه معاون اول ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری روز دوشنبه (۲۱ مهرماه) در نشست شورای عالی انرژی با تأکید بر ضرورت توسعه بخش انرژی به ویژه نفت و گاز در کشور گفت: بی تردید اصلی ترین منبع توسعه کشور در سال های آینده منابع نفت و گاز خواهد بود.

وی افزود: البته اتکای بودجه دولت به درآمدهای نفتی باید کاهش یابد، اما توسعه ۲۰ سال آینده کشور چه در بخش صنعتی و چه غیرصنعتی باید با استفاده از منابع نفت و گاز باشد.

معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: با این دورنمای ۲۰ ساله، توسعه صنعت نفت و گاز کشور باید به گونه ای باشد که بتواند سالانه ۷۰ تا ۱۰۰ میلیارد دلار به اقتصاد کشور کمک کند و این یعنی باید افزون بر تأمین نیازهای داخلی بتوانیم تولید مازاد را به کشورهای دیگر صادر کنیم.

جهانگیری با تأکید بر اینکه باید برای تحقق بهینه سازی مصرف انرژی، اصلاحات جدی و اساسی در بخش های مصرف کننده اصلی انرژی انجام شود، گفت: باید در بخش هایی نظیر تولید خودرو، لوازم برقی، ساختمان و حمل ونقل عمومی شاهد اصلاحات و تغییراتی جدی باشیم.

وی با قدردانی از وزارت نفت، سازمان برنامه و بودجه و دیگر دستگاه های مرتبط برای تدوین طرح جامع انرژی کشور افزود: تدوین طرح جامع انرژی کشور اقدامی ارزشمند است که باید هر چه سریع تر نهایی شود و به عنوان راهبرد اصلی در حوزه انرژی در دستور کار بخش های مرتبط قرار گیرد.

معاون اول رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه برای اجرای مناسب طرح ها و برنامه های مختلف باید الزام های اجرای هر طرح را نیز به دقت مدنظر قرار دهیم، یادآور شد: باید به واقعیت های اقتصاد کشور و شرایط زندگی مردم نیز توجه کنیم، زیرا اگر این واقعیت ها را در نظر نگیریم، ممکن است اجرای تصمیم های بزرگ با تأخیر روبه رو شود.

در این نشست نماینده وزارت نفت گزارشی از طرح جامع انرژی به عنوان اصلی ترین مرجع تصمیم سازی در مسائل کلان انرژی کشور ارائه کرد و به تشریح اهداف این طرح نظیر توجه به تکمیل زنجیره ارزشی نفت و گاز، توجه به نیازهای کشور در زمینه انرژی و تعیین سبد بهینه حامل های انرژی پرداخت.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری عنوان کرد:

ضرورت حضور استارت آپ ها در حوزه انرژی ساختمان

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری بر ضرورت حضور استارت آپ ها در حوزه انرژی ساختمان تأکید کرد و گفت: دولت از حضور جوانان و شرکت های استارت آپی که بتوانند سرویس های خوبی را در حوزه انرژی ساختمان به مردم ارائه دهند، حمایت می کند.

به گزارش ایرنا، سورنا ستاری روز سه شنبه (۲۲ مهرماه) در آیین رونمایی از سامانه پایش اطلاعات انرژی ساختمان که در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد، گفت: زیرساخت خوبی در مرکز تحققیات راه، مسکن و شهرسازی برای کاهش و نهادینه شدن مصرف بهینه انرژی ایجاد شده است.

وی با تأکید بر اینکه بیش از هر چیز به حضور جوانان و ایجاد استارت آپ های حوزه انرژی و شرکت ها نیاز داریم، تصریح کرد: تا این مبحث به یک مبحث تجاری تبدیل نشود نمی تواند دوام داشته باشد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به دربرگیرندگی بالای حوزه بهینه سازی انرژی اشاره و تصریح کرد: نه تنها اقتصاد انرژی، بلکه حوزه های فناوری و خدمات در این چرخه نقش آفرین شده است. ارزش افزوده و درآمدهای این حوزه به قدری جذاب و رقابتی است که می تواند زمینه ساز شکل گیری طیف گسترده ای از استارت آپ ها در بخش انرژی ساختمان شود.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد:

بی نتیجه ماندن تلاش های آمریکا برای ممانعت از فروش نفت ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: روی موضوع فروش نفت، با همه دنیا روزانه کار می شود و اگر آمریکا باوجود فشار حداکثری به نتیجه نرسیده به دلیل آن است که ایران با کشورهای زیادی کار را جلو می برد.

سعید خطیب زاده، روز دوشنبه (۲۱ مهرماه) در نشست خبری با بیان اینکه هفته آینده (۲۷ مهرماه) محدودیت های تسلیحاتی ایران مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ برداشته می شود، گفت: پنج سال پس از تصویب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) این اتفاق می افتد و هم مجوزخواهی صادرات و واردات تسلیحاتی ملغی و هم محدودیت سفر ۲۳ شخصیت حقوقی رفع می شود. وی افزود: این روز شکست تاریخی ایالات متحده است که باوجود تمام گردن کشی ها، حیله گری ها و اقدام های فراقانونی نتوانست کار خود را جلو ببرد و جمهوری اسلامی ایران بار دیگر نشان داد که آمریکا آنقدرها هم که اعلام می کند قدرت بزرگی نیست.سخنگوی وزارت امورخارجه تصریح کرد: ایران دولت مسئولی است که از تمامی ظرفیت های خود استفاده کرده و می کند تا صلح و امنیت در فضای بین المللی تأمین شود. اتفاق هفته آینده نیز موضوعی فراتر از آن نیست، بلکه محدودیت های ناروا برداشته می شود. ایران در مورد مسائل منطقه ای و بین المللی در چارچوب دولت مسئولیت پذیر عمل می کند.خطیب زاده به موضوع تحریم های آمریکا علیه ایران اشاره و عنوان کرد: تحریم های اخیر آمریکا به شکلی است که هر چیزی را که اسم بانک داشته است تحریم کرده اند. اینها خسارت جدی برای سیستم پولی و مالی ما داشته است. دولت آمریکا مسئول جبران این خسارت هاست که به فهرست خسارت هایی که آمریکا باید بدهد، اضافه می شود.

وی درباره فروش نفت به چین در سند راهبردی تهران و پکن گفت: سند ۲۵ ساله در مورد موضوعات روز نیست، بلکه یک نقشه راه است. در مورد فروش نفت با تمام دنیا به صورت روزانه کار می شود و اگر آمریکا به هدف خود باوجود سیاست فشار حداکثری به نتیجه نرسیده به خاطر آن است که ایران با کشورهای زیادی کار را جلو می برد. آمریکا در خواب هم نمی دید تلاش هایش علیه ایران در مورد فروش نفت به نتیجه نرسد.

 

قیمت سبد نفتی اوپک؛ ۴۰ دلار و ۵۷ سنت

قیمت سبد نفتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) دیروز (دوشنبه، ۲۱ مهرماه) به ۴۰ دلار و ۵۷ سنت رسید.به گزارش دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، قیمت سبد نفتی این سازمان روز جمعه (۱۸ مهرماه) ۴۱ دلار و ۶۱ سنت بود.سبد نفتی اوپک شامل ۱۳ نوع نفت خام اعضای این سازمان از جمله مخلوط الجزایر، گیراسول آنگولا، سبک رابی گابن، میناس اندونزی، سنگین ایران، سبک بصره، صادراتی کویت، السدر لیبی، سبک بونی نیجریه، سبک عربی عربستان، موربان امارات، مری ونزوئلا و جنو کنگوست.قیمت نفت خام برنت و وست تگزاس اینترمدیت (WTI) نیز امروز (سه شنبه، ۲۲ مهرماه) و تا لحظه انتشار این خبر به ترتیب ۴۲ دلار و ۴۴ سنت و ۴۰ دلار و ۲۱ سنت به ازای هر بشکه بود.

 

ازسرگیری تولید نفت شرکت های انرژی آمریکا

شرکت های انرژی ایالات متحده آمریکا پس از طوفان دلتا تولید نفت و گاز را ازسر گرفتند.شرکت های انرژی ایالات متحده آمریکا روز یکشنبه (۲۰ مهرماه)، دو روز پس از هجوم طوفان دلتا در منطقه، کارکنان خود را بازگرداندند و عملیات خود را در تأسیسات سواحل خلیج مکزیک ایالات متحده از سر گرفتند.شرکت های شورون، شل و بی اچ پی همگی اعلام کردند که کارکنان به سکوهای تولید خلیج مکزیک ایالات متحده آمریکا برمی گردند.جودی دین سخنگوی بی اچ پی اعلام کرد که این شرکت انتظار دارد که همه کارکنان دو سکوی این شرکت روز یکشنبه به محل کار خود بازگردند.وی افزود: از سرگیری تولید به سرعت بازگشت خطوط لوله به خدمات بستگی دارد.ممکن است چند روز از طوفان بگذرد تا تولیدکنندگان انرژی بتوانند خسارت را ارزیابی کنند، کارکنان را بازگردانند و تولید دریایی را ازسر گیرند.

 

تولید نفت لیبی به ۳۵۵ هزار بشکه در روز رسید

یک منبع لیبیایی اعلام کرد که تولید نفت لیبی در روز دوشنبه به ۳۵۵ هزار بشکه در روز رسید.به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، یک منبع لیبیایی اعلام کرد: شرکت ملی نفت لیبی (NOC) روز یکشنبه (۲۰ مهرماه) شرایط اضطراری میدان شراره را لغو کرد. تولید اولیه این میدان ۴۰ هزار بشکه در روز خواهد بود.این میدان ماه ها به دلیل محاصره از مدار تولید خارج شده بود.بر اساس اعلام این منبع، مجموع تولید نفت لیبی در روز دوشنبه (۲۰ مهرماه) به ۳۵۵ هزار بشکه در روز رسید.