استاندار ایلام از وزارت نفت قدردانی کرد:

صنعت نفت؛ پیشتاز سرمایه گذاری در استان ایلام

استاندار ایلام با قدردانی از وزارت نفت و صنعت نفت به دلیل سرمایه گذاری های انجام شده در این استان، گفت: از مجموع سرمایه گذاری ها در استان ایلام در سال های اخیر، بیشترین سرمایه گذاری مربوط به صنایع نفت، گاز و پتروشیمی بوده است. قاسم سلیمانی دشتکی، شامگاه جمعه (۱۱ مهرماه) در نشست مشترک با تعدادی از نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی که برای بازدید از طرح های صنعت نفت به استان ایلام آمده بودند، ضمن قدردانی از عملکرد وزارت نفت، زیرمجموعه ها و شرکت های خصوصی فعال در این صنعت که استان ایلام را برای سرمایه گذاری انتخاب کرده اند، افزود: از مجموع سرمایه گذاری های انجام شده در این استان در سال های اخیر، بیشترین سرمایه گذاری مربوط به صنایع نفت، گاز و پتروشیمی بوده است. وی به طور نمونه به تأمین بخش قابل توجهی از اعتبار مورد نیاز طرح های ان جی ال و پتروشیمی دهلران در دو سه سال اخیر اشاره و بر ایجاد ساختاری مستقل مرتبط با نفت و گاز در استان ایلام تأکید کرد. سلیمانی بر اهمیت دستورکارهایی از جمله تسریع فرآیند ایجاد شهرک های صنعتی پایین دست، به کارگیری حداکثری نیروهای بومی در طرح های صنعت نفت، آغاز به کار توسعه فاز دوم میدان آذر و توسعه میدان چنگوله، توسعه فاز دوم پالایشگاه گاز ایلام، بهره مندی صنعت نفت از تخصص و دانش جامعه علمی و دانشگاهی استان ایلام و استفاده صنعت نفت از رویکردهای تازه در ارائه مسئولیت های اجتماعی تأکید کرد.

 

ضریب 100 درصدی گازرسانی روستایی

سخنگوی دولت گفت: دولت تصمیم دارد تا پایان فعالیت خود ۱۰۰ درصد روستاهای کشور را به شبکه گاز متصل کند تا روستایی بدون گاز در کشور وجود نداشته باشد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، علی ربیعی روز سه شنبه (۱۵ مهرماه) در نشست خبری این هفته خود با بیان اینکه در شرایط فشار آمریکا برای جلوگیری از صادرات نفت یکی از تلاش های ستاد اقتصادی دولت افزایش صادرات غیرنفتی و تمهید بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور است، تأکید کرد: به منظور تحقق این امر یکشنبه (۱۳ مهرماه) ستاد اقتصادی دولت تصمیم گرفت صادرکنندگانی که به تعهد ارزی خود به موقع عمل کنند حداکثر تا دو هفته مالیات بر ارزش افزوده دریافتی از آنها عودت داده شود. وی یادآور شد: در حوزه گازرسانی روستایی بیش از ۸۸ درصد روستاهای کشور به شبکه گازرسانی متصل شده اند و دولت تصمیم دارد تا پایان فعالیت خود این رقم را به ۱۰۰ درصد برساند تا روستایی بدون گاز در کشور وجود نداشته باشد.

 

تداوم تأمین مواد اولیه تولید ماسک از سوی پتروشیمی ها

مواد اولیه (پلی پروپیلن گرید 564 S) مورد نیاز صنایع پایین دستی برای تولید ماسک از سوی مجتمع های پتروشیمی به طور کامل تأمین می شود. با آغاز همه گیری ویروس کرونا، تولید و عرضه گرانول پلی پروپیلن مصرفی در منسوجات اسپان باند که در تولید ماسک و البسه بیمارستانی استفاده می شود، از سوی شرکت های پتروشیمی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت، به طوری که حجم عرضه گریدهای 564 S و 565 S در بورس کالا از بهمن ماه سال گذشته تاکنون ۱۶۱۴۰ تن بوده که از این مقدار ۱۴۸۲۰ تن توسط تولیدکنندگان اسپان باند خریداری شده است. دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی با هماهنگی تولیدکنندگان و در راستای تنظیم بازار، اقدام های لازم را برای تداوم تأمین گرید 564 S پلی پروپیلن ادامه خواهد داد.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:

همسویی طرح های جهش تولید در صنعت پتروشیمی با اهداف اقتصاد مقاومتی

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: حرکت به سمت تکمیل زنجیره پایین دستی صنایع پتروشیمی ضروری است و طرح های جهش تولید در این صنعت را همسو با اجرای اقتصاد مقاومتی می دانم. حسین حسین زاده بر ضرورت رونق پتروشیمی ها تأکید کرد و گفت: از آنجا که پتروشیمی ها ضریب ارزش افزوده و اشتغال بسیار بالاتری از فروش نفت خام دارند باید تلاش بیشتری برای تبدیل نفت به محصولات مختلف کرد تا از این طریق برای کشور ارزش افزوده ایجاد شود. وی افزود: بدون شک، توسعه صنایع پالایشی و پتروشیمی و شکل گیری زنجیره ارزش در پایین دست این صنایع، اشتغال زایی به همراه خواهد داشت، البته می توان با ایجاد مشوق های اقتصادی و تزریق نقدینگی های سرگردان به این صنایع، توسعه آنها را بیش از پیش گسترش داد. عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از آنجا که حوزه پتروشیمی بسیار گسترده است، می توان بسیاری از مواد اولیه را به محصولات متعدد تبدیل کرد، زیرا با تبدیل آن به محصولات مختلف که کیفیت خوبی دارند، صادرات غیرنفتی ما افزایش خواهد یافت.

حسین زاده عنوان کرد: طرح های جهش تولید صنعت پتروشیمی را همسو با اجرای اقتصاد مقاومتی می دانم و معتقدم اگرچه تحریم آسیب های اقتصادی بسیاری به کشور رسانده، اما با استفاده از ظرفیت و توانمندی جوانان در بخش های مختلف از جمله صنعت نفت و گاز می توانیم از این دوران نیز عبور کنیم.

وی گفت: با بهره برداری از طرح های جهش دوم و سوم صنعت پتروشیمی، تحولی بزرگ در این صنعت رخ می دهد و این روند از اهمیت صنعت پتروشیمی در توسعه کشور حکایت دارد.

 

تعطیلی ۶ میدان نفت و گاز نروژ

افزایش اعتصاب در نروژ سبب شد فعالیت در ۶ میدان نفت و گاز این کشور متوقف شود. شرکت ها و مقام های صنفی اعلام کردند که ۶ میدان نفت و گاز بخش فلات قاره نروژ روز دوشنبه (۱۴ مهرماه) تعطیل شد، زیرا کارکنان بیشتری اعتصاب کردند. براساس اعلام انجمن نفت و گاز نروژ (NOG)، اعتصاب کارکنان بخش نفت و گاز ظرفیت تولید مجموع این کشور را بیش از ۳۳۰ هزار بشکه در روز، معادل حدود ۸ درصد از کل تولید آن کاهش خواهد داد. این اختلاف از ۳۰ سپتامبر (نهم مهرماه) و هنگامی آغاز شد که گروهی متشکل از ۴۳ نفر از کارکنان یک اتحادیه پس از ناموفق بودن مذاکرات دستمزد بین این اتحادیه و انجمن نفت و گاز نروژ (نماینده شرکت های نفت و گاز) دست به اعتصاب زدند. افزایش اختلاف ها در روز دوشنبه (۱۴ مهرماه) سبب شده که ۱۲۶ عضو دیگر اتحادیه نیز دست به اعتصاب بزنند و از مجموع ۱۰۰۳ کارگر دریایی ۱۶۹ نفر دست از کار کشیده اند. نروژ به طور میانگین روزانه رقمی بیش از ۴ میلیون بشکه معادل نفت تولید می کند که نیمی از آن به صورت نفت خام و دیگر مایعات است و نیمی دیگر از گاز طبیعی حاصل می شود و این کشور را به منبع عمده تأمین انرژی جهانی تبدیل کرده است. اکینور اعلام کرد که چهار میدان خود را تعطیل کرده و بنا بر اعلام نپتون، دو میدان نفتی این شرکت تعطیل شده است. این تعطیلی روز دوشنبه (۱۴ مهرماه) سبب افزایش ۵.۳۵ درصدی قیمت نفت خام برنت شد.

 

آمادگی تأسیسات نفتی خلیج مکزیک برای رویارویی با طوفان

شرکت های نفتی با تهدید طوفانی دیگر، تخلیه تأسیسات نفت و گاز واقع در بخش ایالات متحده آمریکا خیج مکزیک را آغاز کردند. شرکت های انرژی روز دوشنبه (۱۴ مهرماه) تخلیه سکوهای نفتی را آغاز کردند، زیرا بیست وپنجمین طوفان امسال در دریای کارائیب تشکیل شده است و پیش بینی می شود که پیش از ورود به خلیج مکزیک و تهدید خاک ایالات متحده به طوفانی بزرگ تبدیل شود. انتظار می رود که طوفان گرمسیری «دلتا» به سرعت تقویت و به طوفانی با سرعت وزش بادی معادل ۱۲۰ مایل در ساعت (۱۹۴ کیلومتر در ساعت) تبدیل شود.  مرکز ملی طوفان ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که دلتا از روز پنجشنبه (۱۷ مهرماه) باران، وزش باد و طوفان را به سواحل خلیج مکزیک و از لوئیزیانا به فلوریدا خواهد آورد. اگر دلتا به خاک آمریکا برسد، دهمین طوفان امسال خواهد بود و رکورد سال ۱۹۱۶ میلادی را می شکند. دلتا بیست وپنجمین طوفان فصل طوفان های آتلانتیک است که از یکم ژوئن تا ۳۰ نوامبر ادامه دارد.

 

ششمین دوره کنگره نفت و نیرو به صورت مجازی برگزار می شود

ششمین دوره کنگره راهبردی و نمایشگاه نفت و نیرو به طور مجازی ۱۸ تا ۲۰ آذرماه امسال برگزار می شود.

ششمین دوره کنگره راهبردی و نمایشگاه نفت و نیرو پس از برگزاری پنج دوره پیاپی امسال ضمن ایجاد تغییر و تحولات متناسب با شرایط حاضر کشور به عنوان «نخستین کنگره مجازی حرفه ای ایران»، روزهای ۱۸ تا ۲۰ آذرماه امسال برگزار می شود.

کنگره نفت و نیرو از جمله رخدادهای سالانه است که توانسته نقش حلقه واسط میان فعالان این صنعت اعم از وزارتخانه ها، انجمن ها، مدیران، استادان و دانشجویان دانشگاه ها، کارشناسان و مجموعه شرکت های داخلی و بین المللی را ایفا کند و بستری برای برقراری ارتباط، تبادل افکار و مبادله آخرین راهکارها و ارائه روش های بهبود و الگوی نوین حل مسئله در این حوزه فراهم سازد. این رویداد امسال نیز با سخنرانی نخبگان و مقام های عالی رتبه بخش های نفت و نیرو همراه خواهد بود. رگولاتوری نفت و نیرو؛ روش های نوین تأمین مالی با نگاه به بازار سرمایه؛ مازاد متانول، آثار قیمتی و تکمیل زنجیره ارزش؛ تقویت شرکت های E&P برای دستیابی به ظرفیت 8 میلیون بشکه تولید نفت؛ آینده تولید و مصرف گاز؛ تأثیر شرایط روز جهان بر آینده نفت و نیروی ایران؛ افق های پیش روی تجارت، ارزش آفرینی و مصرف گاز؛ تولید در بالادست با هدف پتروشیمی و مرز نقش آفرینی این صنعت؛ پالایشگاه یا پتروپالایشگاه، نقش دولت و بخش خصوصی؛ آینده بازارهای صادراتی نفت، فرآورده و پتروشیمی و نقش همکاری های بین المللی در دوران پساکرونا محورهای این همایش هستند.

 

میزبانی بورس انرژی از سوخت هوایی و گازوئیل شرکت ملی پخش

رینگ بین الملل بورس انرژی ایران امروز شاهد عرضه سوخت هوایی و گازوئیل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران بود. به گزارش بورس انرژی، رینگ داخلی این بورس، روز سه شنبه (۱۵ مهرماه) شاهد عرضه کالاهای آیزوریسایکل و حلال ۴۰۶ پالایش نفت اصفهان، حلال ۴۰۲ پالایش نفت بندرعباس، میعانات گازی مجتمع گاز پارس جنوبی و نفت سفید عمده شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران بود و بنزین اکتان ۸۷، سوخت هوایی و گازوئیل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، رافینت ۲ شرکت پتروشیمی شیمی بافت، ریفورمیت و هیدروکربن پتروشیمی بوعلی سینا و هیدروکربن سبک حاصل از بلندینگ هامون گستر نفت باختر در رینگ بین الملل عرضه شد. روز دوشنبه (۱۴ مهرماه) کالاهای برش سنگین، پنتان، سوخت کوره سبک و نیتروژن مایع پتروشیمی تبریز، برش سنگین پتروشیمی جم، برش سنگین شرکت پتروشیمی شازند، متانول پتروشیمی زاگرس، متانول پتروشیمی شیراز، متانول شرکت متانول کاوه، نیتروژن مایع شرکت فجر انرژی خلیج فارس، هگزان پتروشیمی بندر امام، نرمال هگزان پالایش نفت شازند و اکستراکت نفت سپاهان در رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران معامله شد.

در این روز ۱۰.۳۰۴ تن فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۵۲۶ میلیارد و ۱۲۶ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران دادوستد شد.