گفت وگوی «مشعل» با رئیس بیمارستان نفت تهران

ملاقات ممنوع!

سمیه راهپیما       در حال گذر از موج سوم کرونا در برخی شهرهای کشور از جمله تهران هستیم که نسبت به دو موج قبلی قابلیت سرایت و درگیری بیشتری دارد و نهادهای بهداشت و درمان تدابیر ویژه ای برای مقابله و عبور از آن با رعایت دستور عمل های بهداشتی در نظر گرفته اند، یکی از این مراکز بیمارستان نفت تهران است که برای گسترش خدمات خود به مراجعه کنندگان دو لاین خاکستری و سفید در نظر گرفته است، بیماران کرونایی از خاکستری و غیر کرونایی ها نیز از سفید وارد بیمارستان می شوند و بدین طریق قدرت سرایت بیماری را به حداقل رسانده اند، ضمن آنکه برای گسترش خدمات تشخیصی، واحد آزمایشگاه را گسترش داده و واحد پی سی آر این بیمارستان به عنوان مرجع در کشور شناخته شده است، برای جویا شدن از فعالیت های دیگر بیمارستان نفت تهران و مقابله با کرونا گفت وگویی با سید عباس قاسمی حسینی، رئیس این بیمارستان داشته ایم، در ادامه مشروح آن را می خوانید:

   از آغاز شیوع کرونا تاکنون بیمارستان های کشور از جمله نفت تهران در شرایط ویژه قرار گرفته اند، لطفاً بفرمایید تاکنون چه خدماتی در این زمینه ارائه شده است؟

بر اساس بخشنامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، لاین خاکستری برای بیماران کرونایی و لاین سفید برای بیماران معمولی و غیرکرونایی را از بدو ورود جدا کرده ایم، این جدا سازی در اورژانس، بخش بستری و بخش های ویژه و آی سی یو نیز لحاظ شده است، ضمن آنکه بیمارستان نفت تهران، در تهیه امکانات حفاظتی کارکنان یکی از بالاترین استانداردها را میان بیمارستان های کشور اجرا کرده و هیچ محدودیتی در امکانات حفاظتی در نظر گرفته نشده است. داروی بیماران کرونایی نیز با تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور از دانشگاه شهید بهشتی تهیه و به مقدار لازم خریداری شد. همچنین از روزهای نخست شیوع کرونا کمیته بحران جلسه های منظمی را برگزار کرده و سیاست گذاری هایی داشته است.

    اکنون در موج سوم کرونا با افزایش بیماران کرونایی مواجه هستیم چه تدابیری در این زمینه اندیشیده شده است؟

دارو و تجهیزات حفاظتی به میزان لازم برای 5 تا 6 ماه آینده خریداری شده است. موج سوم از دو موج قبلی شدیدتر است و به همین دلیل بخش های کرونا را تفکیک کرده ایم و بخش رزرو نیز در نظر گرفته ایم. در مدیریت کلینیک های تخصصی نیز سعی کرده ایم تا تراکم بیماران را به حداقل برسانیم و برای حفاظت بیماران، کلینیک های امن را راه اندازی کرده ایم.  ضمن آنکه روی دستورعمل های بهداشتی نیز تاکید فراوان داریم و تمام کارکنان و مراجعان موظف هستند تا در محوطه بیمارستان از ماسک استفاده کنند و از پذیرش بیماران بدون ماسک معذور هستیم و واحد اچ اس ای روی حسن اجرای آن نظارت دارد.

    آیا از شهرهای دیگر هم بیمار کرونایی پذیرش دارید؟

بر اساس مقررات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، انتقال بیماران کرونایی بین شهرها ممنوع است و در هر استانی بیمارستان معین جهت بستری و ارائه خدمات در نظر گرفته شده است که بیماران هر شهری در شهر خودشان به بیمارستان مربوطه مراجعه و خدمات دریافت کنند.

    از آغاز شیوع کرونا تا کنون با چه مشکلات و کمبودهایی روبه رو بوده اید؟

مانند مراکز درمانی دیگر در تهیه دارو محدود بوده ایم و تهیه دارو بسیار سخت بود و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به صورت محدود در اختیارمان قرار می داد؛ اما در تهیه لوازم حفاظت شخصی مشکلی نداشته و نداریم.

    در جهت رعایت پروتکل های بهداشتی چه گام هایی در این زمینه از سوی بیمارستان نفت تهران برداشته شده است؟

الزام به حضور در بیمارستان با ماسک است و اگر کسی نداشته باشد در گیت های ورودی بیمارستان به آنها ماسک داده می شود، ابلاغ رعایت تمامی بخشنامه های بهداشتی وزارت بهداشت مانند برداشتن آب سردکن و ... را با نظارت واحد بهداشت انجام می دهیم. ضمن آنکه ضد عفونی بیمارستان در زمان های کم تردد، انجام می شود.

    آیا بخش های مختلف بیمارستان فعالیت خود را دارند یا اینکه محدودیت هایی برای آنها در نظر گرفته شده است؟

متاسفانه با توجه به درگیری قابل توجه کارکنان کادر درمان، پرستاری و پیراپزشکی محدودیت هایی برای ما ایجاد شد و شاهد کاهش مراجعه به بیمارستان با شیوع کرونا هستیم؛ از این رو بخش هایی که تردد کمتری داشتند را با بخش های دیگر ادغام کردیم تا بدین طریق نیروی انسانی را در صورت گسترش بخش کرونا داشته باشیم. هیچ کاری را در بیمارستان تعطیل نکرده ایم.

    برای ارائه خدمات بهتر به بیماران کرونایی چه تجهیزاتی از سوی بیمارستان درخواست و تهیه شده است؟

ظرفیت بخش های ویژه محدود بود، از این رو یک دستگاه ونتیلاتور ( دستگاه تنفس مصنوعی) خریداری کردیم تا در صورت نیاز بخش های عادی را به ویژه تبدیل کنیم و بدین وسیله ظرفیت پذیرش بیماران را در بخش های ویژه بیشتر کنیم، وسایل حفاظت فردی را نیز تهیه کرده ایم و داروهای مورد نیاز بیماران بد حال کرونا را به میزان قابل توجهی خریداری کرده ایم. به دلیل اینکه اکثر بیماران کرونایی درگیری ریوی دارند، درکنار یک دستگاه سی تی اسکن موجود در بیمارستان یک دستگاه سی تی اسکن دیگر را نیز درخواست داده ایم که با حمایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور و ستاد سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت خریداری و آماده نصب است، ضمن آنکه زاپاس سی تی اسکن موجود را درخواست داده ایم.

       آیا برای کادر درمانی که با بیماران کرونایی در ارتباط هستند، مشوق هایی در نظر گرفته شده است؟

بله، از روزهای نخست با مساعدت سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت مشوق هایی در نظر گرفته شده است و کارت هدیه و حق عفونی به همکاران داده شده و از این به بعد نیز در حد توان این مشوق ها ادامه خواهد داشت.

   آیا کادر درمان و پزشکان بیمارستان تهران به شهرهای دیگر منتقل می شوند؟

بله، بر اساس نیاز واحدهای عملیاتی صنعت نفت نیروها به شهرهای دیگر منتقل می شوند، تاکنون دو گروه (متخصص بیهوشی و آی سی یو) هر کدام یک هفته به ماهشهر اعزام شده اند تا بتوانند به همکاران بخش ویژه این منطقه در بیماران کرونایی کمک کنند و تجربه های خود را در اختیار آنها قرار دهند.

    با توجه به اینکه آزمایشگاه بیمارستان نفت تهران به عنوان آزمایشگاه مرجع شناخته شده بفرمایید که در این زمینه چه خدماتی ارائه می شود؟

همیشه می گویند؛ مشکلات زمینه ساز پیشرفت است مصداق این امر راه اندازی بخش پی سی آر بیمارستان نفت تهران است که برای تجهیز آن دستگاه های مورد نیاز خریداری شده و از این طریق بخش پی سی آر بیمارستان نفت تهران را راه اندازی کردیم. با راه اندازی این بخش علاوه بر جواب آزمایش های مربوط به کرونا و دیگر بیماری ها از جمله سرطان، مشکلات ژنتیکی در بیمارستان نفت تعیین می شود و نیازی به ارسال نمونه ها به آزمایشگاه های مرجع کاهش می یابد و همچنین جواب تست های کرونا یک روزه آماده می شود.

ضمن آنکه واحد مستقلی نیز برای نمونه گیری کسانی که مراجعه به لاین خاکستری کرده اند و دستور گرفتن نمونه را دارند در نظر گرفته ایم و در صورت گرفتن نیروی انسانی ماهر در این زمینه ظرفیت را افزایش خواهیم داد. اگر بتوانیم آزمایشگاه را تجهیز و نیروی انسانی مورد نیاز را داشته باشیم می توانیم در دو شیفت تا 100 آزمایش را انجام دهیم.

    آیا در زمینه دارو کمبود دارید؟ چه درمانی برای بیماران کرونایی دارید؟

کرونا درمان مشخصی ندارد و بیشتر داروهایی استفاده می شود که در تحقیقات این نوع بیماری جواب داده است و در این زمینه محدودیت هایی داریم و بر اساس سهمیه ای که دانشگاه شهید بهشتی در اختیارمان می گذارد هفته ای دو تا سه نوبت داروها را دریافت می کنیم. در حال حاضر وضعیت مان در زمینه تهیه دارو بهتر شده است اما هنوز در شرایط ایده آل نیستیم و این محدودیت ها کشوری است.

    چه توصیه ای به کارکنان صنعت نفت و خانواده هایشان دارید.

کرونا درمان قطعی ندارد و بهترین راه تمرکز روی پیشگیری است، ضمن آنکه از ماسک استفاده کنند و دست های خود را بشویند و از ترددهای غیر ضروری پرهیز کنند.

    سخن پایانی.

بیمارستان نفت تهران همچنان در شرایط ملاقات ممنوع است و از مراجعه کنندگان در خواست داریم تا رفت و آمد خود را به بیمارستان به حداقل برسانند و تنها در شرایط اورژانس مراجعه داشته باشند. بیماران الکتیو که درمان در زمان کوتاه برای آنها واجب نیست نیز تردد خود را در سطح شهر و بیمارستان کاهش دهند.

همچنین درخواست دارم تا در صورت بروز علائم کرونا در کوتاه ترین زمان به مراکز درمانی مربوطه جهت تشخیص سریع تر و درمان مراجعه کنند و خود درمانی نداشته باشند، ضمن آنکه در خانه شرایط قرنطینه را رعایت کنند.