معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد:

آثار مثبت پالایشگاه ستاره خلیج فارس
در دوران تحریم

 معاون اول رئیس جمهوری گفت: خوشبختانه امروز شاهد آن هستیم که پروژه های ملی و اولویت دار نظیر پالایشگاه ستاره خلیج فارس و خودکفایی گندم آثار مثبت فراوانی در دوره تحریم برای کشور داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، اسحاق جهانگیری، عصر روز دوشنبه (۳۱ شهریورماه) در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با اشاره به گزارش های دبیرخانه این ستاد از وضع اجرای پروژه های ملی اقتصاد مقاومتی، گفت: انتخاب برخی پروژه ها به عنوان پروژه های ملی اقتصاد مقاومتی براساس بررسی های دقیق و هدف دار بوده است و خوشبختانه امروز شاهد آن هستیم که پروژه های ملی و اولویت دار نظیر پالایشگاه ستاره خلیج فارس و خودکفایی گندم آثار مثبت فراوانی در دوره تحریم برای کشور داشته است. وی افزود: پروژه های ملی اقتصاد مقاومتی همواره با دقت و براساس نیازهای اساسی کشور تعیین می شود و معمولاً اجرای این پروژه ها در جلوگیری از خروج ارز یا در توسعه صادرات مؤثر بوده که لازم است از استانداران کشور نیز درباره اجرای این پروژه ها قدردانی شود، زیرا گزارش های دبیرخانه حاکی از آن است که اجرای این پروژه ها در استان ها موفق بوده است. در ابتدای این نشست نیز نماینده دبیرخانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گزارشی از وضع پروژه های اقتصاد مقاومتی سال ۱۳۹۹ در سطح ملی ارائه کرد و گفت: از ۱۱۰ پروژه ملی، تعداد ۶۰ پروژه در مرحله اجرا قرار گرفته و از طریق سامانه نیپا می توان گزارش عملکرد این پروژه ها را بررسی کرد. نماینده دبیرخانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی همچنین با تأکید بر اینکه عملکرد استان ها در اجرای پروژه های ملی اقتصاد مقاومتی مناسب بوده است، گزارشی نیز درباره برنامه تولید و اشتغال، موضوع بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه کل کشور ارائه کرد و به تشریح برنامه های ستاد برای تحقق جهش تولید پرداخت.

 

 

 

سخنگوی دولت خبر داد:

اقدام های مهم دولت برای گازرسانی به سیستان و بلوچستان

سخنگوی دولت گفت: خوشبختانه دولت در سیستان و بلوچستان اقدام های مهمی درباره گازرسانی و بیش از وعده رئیس جمهوری انجام داده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، علی ربیعی، روز سه شنبه (یکم مهرماه) در نشست خبری که در سیستان و بلوچستان انجام شد، با اشاره به ادعای آمریکا در رابطه با بازگشت تحریم ها گفت: ایالات متحده آمریکا در ادعای خود بسیار منزوی است، امروز همه اعضای شورای امنیت و همه ملت های جهان اذعان دارند که هیچ پایه حقوقی برای بازگشت تحریم های شورای امنیت وجود ندارد.

وی افزود: آنچه  آمریکا دوباره در پی آن است، یک گردن کشی دیگر است. اگر آقای ترامپ منتظر بود که کارآمدی قلدری را در پیشبرد دستور کار یکجانبه آمریکا راستی آزمایی کند امروز اوج نقطه شکست این سیاست و مرحله پایانی آن است.

سخنگوی دولت در ادامه به شرایط استان سیستان و بلوچستان اشاره و تصریح کرد: متأسفانه از ابتدای دولت مدرن در ایران، این استان مورد غفلت قرار گرفته است و در تحلیل دولت یازدهم علت اصلی این مسئله فقدان زیرساخت های مناسب تشخیص داده شد.

ربیعی عنوان کرد: نبود سرمایه گذاری های زیرساختی، علت کاهش نیافتن فقر و نابرابری در سیستان و بلوچستان بوده و نگاه دولت ایجاد زیرساخت ها برای پرش و تغییر وضع منطقه است و از این رو در دولت تدبیر و امید دو راهبرد توسعه زیرساخت ها و توانمدسازی و فقرزدایی در دستور کار قرار گرفت.

وی گفت: با جهش گازرسانی در سیستان و بلوچستان در دولت تدبیر و امید که یکی از مهم ترین آنها، آغاز بهره مندی مردم زاهدان از نعمت گاز طبیعی از سال ۱۳۹۵ بود، تاکنون ۳۳ هزار و ۳۰۰ علمک گاز در این شهر نصب شده است.

سخنگوی دولت ادامه داد: عملیات شبکه گذاری و نصب علمک در ایرانشهر به اتمام رسیده و در مجموع، تعداد خانوارهای زیر پوشش شبکه گاز، از ۳ هزار و ۷۰۴ در پیش از سال ۱۳۹۲ به ۴۸ هزار و ۱۴۲ خانوار در سال ۱۳۹۸ یعنی حدود ۱۳ برابر شده است.

ربیعی با اشاره به گازرسانی به سیستان و بلوچستان افزود: گازرسانی یکی از اقدام های مهم زیرساختی، فقرزدایی و ارتقای سلامت شهروندان ایرانی بوده که مجموعه اقدام های بی نظیر توسط دولت اجرا شده است.

وی تصریح کرد: طبیعی است این گازرسانی در استان هایی با فاصله های زیاد و گسترده با دشواری هایی همراه باشد، خوشبختانه دولت در سیستان و بلوچستان اقدام های مهمی درباره گازرسانی و بیش از وعده رئیس جمهوری انجام داده است.

سخنگوی دولت عنوان کرد: ای کاش در بیان رسانه ای ما از تعداد سیلندرهایی که دیگر بر دوش ها حمل نمی شود، یا خانه هایی که دارای آب آشامیدنی شدند هم سخن گفته می شد.

 

استاندار خراسان رضوي تأکيد کرد:  

توجه به اهميت پالايشگاه شهيد هاشمي نژاد به دليل همجواري با ترکمنستان

استاندار خراسان رضوي توجه به منطقه سرخس و شرکت پالايش گاز شهيد هاشمي نژاد را به دليل همجواري با کشور ترکمنستان مورد تأکيد قرار داد.

عليرضا رزم حسيني، استاندار خراسان رضوي در بازديد از چهار واحد در حال احداث طرح هاي گوگردي بخش خصوصي در منطقه عملياتي خانگيران سرخس، گفت: به دليل موقعيت جغرافيايي و راهبردي شهرستان سرخس در نقطه صفر مرزي و همجواري با کشور ترکمنستان، موقعيت مناسبي براي انجام فعاليت هاي توليدي و صنعتي در اين شهرستان فراهم است.

وي افزود: منطقه خانگيران بايد از حداکثر ظرفيت خود استفاده کند و به مدلي از سرمايه گذاري تبديل شود که با تلاش مسئولان منطقه را متحول کند و مردم سرخس از اين تحول بهره مند شوند.

استاندار خراسان رضوي تصريح کرد: کشور به نوآوري در فعاليت هاي اقتصادي براي ايجاد اشتغال پايدار نيازمند است و شرکت پالايش گاز شهيد هاشمي نژاد با خلاقيت در تنوع فروش محصول گوگرد که به سرمايه گذاري بخش خصوصي در اين منطقه منجر شده است، توانسته گام مهم و بسيار ستودني در اين زمينه بردارد.

رزم حسيني در پايان يادآور شد: ما آماده ايم تا سرمايه گذاران براي ايجاد هاب گوگردي در شهرستان سرخس به اين حوزه ورود کنند، ضمن اينکه در آينده نزديک نيز شاهد بهره برداري از خطوط توليد محصول گوگرد مذاب شرکت پالايش گاز شهيد هاشمي نژاد هستيم که با سرمايه گذاري بخش خصوصي در حال انجام است.

 

نماينده بروجرد در مجلس:

روند گازرساني به روستاهاي بروجرد مطلوب بوده است

نماينده بروجرد در مجلس شوراي اسلامي ضمن تشکر از شرکت گاز بابت گازرساني به روستاهاي شهرستان بروجرد ظرف چهار سال گذشته، گفت: شايسته است عمليات گازرساني و نصب علمک به اندک روستاهاي باقيمانده اقدام شود.

عباس گودرزي، روز سه شنبه (يکم مهرماه) در نطق ميان دستور خود در صحن علني مجلس شوراي اسلامي، ضمن تبريک هفته دفاع مقدس گفت: آمريکا در شرايطي ادعاي فعال سازي مکانيسم ماشه را دارد که هيچ تعهدي به حقوق بين الملل نداشته و تنها بر اساس منطق قدرت و زور عمل مي کند.

وي در ادامه به مسائل حوزه انتخابيه خود پرداخت و ضمن تشکر از شرکت گاز بابت اقدام گازرساني به روستاهاي شهرستان بروجرد در چهار سال گذشته، افزود: شايسته است مسئولان ذي ربط عمليات گازرساني و نصب علمک به اندک روستاهاي باقيمانده را انجام دهند.

نماينده بروجرد در مجلس شوراي اسلامي عنوان کرد: منطقه ويژه اقتصادي بروجرد آماده طرح دوباره در شوراي عالي مناطق آزاد و ويژه کشور است. با توجه به موافقت استاندار، سازمان شهرک هاي صنعتي و دبيرخانه شوراي عالي، تقاضا دارم معاون اول رئيس جمهوري در اين باره مساعدت هاي لازم را به عمل آورد.

 

رکورد مبادلات نفتي  در نيمه دوم سال 2020

مديرعامل ويتول انتظار دارد که نيمه دوم سال سختي در پيش باشد زيرا مبادلات نفتي در حال رکود است. پس از نوسان هاي شديد قيمت نفت در نيمه نخست سال جاري ميلادي که سودهاي هنگفتي را نصيب معامله گران کرد، اکنون روند بازار کندتر شده و واقعيت هاي ويروس کرونا سبب تضعيف آن شده است. کاهش مجموع ذخيره سازي نفت در پي کاهش توليد ائتلاف اوپک پلاس و همچنين تقاضاي کم سوخت سبب تضعيف تغييرات قيمتي مي شود.

راسل هاردي، مديرعامل ويتول، بزرگترين معامله گر جهان گفت: اگر به نقدينگي بازار، کاغذبازي، حجم معاملات بين قاره اي يا عمليات ها سواپ بنزين يا سوخت جت توجه کنيد، همه شرايط در سه ماه دوم سال بسيار فعال بود، اما به نظر مي رسد فعاليت در سه ماه سوم کاهش يافته است. براي نخستين بار در چند سال اخير، مراکز تجاري عمده قرار نيست در پايان سال گزارشي از افزايش حجم نفت معامله شده ارائه دهند. مديرعامل ويتول هفته گذشته در کنفرانسي در سنگاپور گفت که انتظار ندارد تقاضاي بنزين و گازوئيل تا سه ماه چهارم سال 2021 به سطح پيشين برگردد. هاردي گفت: ما از زمان شيوع ويوع ويروس کرونا در چشم انداز 10 ساله خود بازنگري نکرده ايم. هنگام بررسي دوباره، احتمال مي رود با کاهش اوج تقاضاي نفت روبه رو شويم اما فکر مي کنيم رشد تقاضاي آسيا افزايش يابد و در سال هاي آينده فراتر از سال 2019 باشد.

 

 

پيش بيني «بارکليز» براي افزايش قيمت نفت

بانک انگليسي بارکليز پيش بيني خود براي قيمت نفت در سال 2020 را افزايش داد و انتظار دارد که چشم انداز تقاضا به صورت محدودي کاهشي باشد. بانک و مؤسسه سرمايه گذاري بارکليز انگليس روز دوشنبه (31 شهريورماه) برآورد قيمت نفت خود براي سال 2020 را افزايش داد و اعلام کرد که چشم انداز تقاضاي اين شرکت به طور بالقوه محدود مي شود. اين بانک پيش بيني قيمت شاخص نفت خام برنت و دبليوتي آي براي سال 2020 را 2 دلار افزايش داد و آن را به ترتيب 43 و 39 دلار براي هر بشکه اعلام کرد. اين بانک انتظار دارد قيمت نفت خام برنت و دبليوتي آي در سال 2021 به ترتيب 53 و 50 دلار براي هر بشکه باشد. بارکليز اعلام کرد: سال آينده همچنان سازنده خواهيم بود، زيرا چشم انداز تقاضاي ما به طور محدودي رو به افول خواهد بود.

 

 

برگزاري کارگاه آموزشي انرژي و فناوري اطلاعات اوپک

دبيرخانه سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) دومين کارگاه آموزشي خود در زمينه انرژي و فناوري اطلاعات را برگزار کرد. به گزارش دبيرخانه اوپک، دبيرخانه اوپک دومين کارگاه آموزشي خود در زمينه انرژي و فناوري اطلاعات را در تاريخ 21 سپتامبر 2020 (31 شهريورماه) برگزار کرد. اين کارگاه درباره تازه ترين پيشرفت ها در زمينه هايي از جمله هيدروژن آبي و روندهاي ديجيتال سازي برگزار شد.  بيش از 200 شرکت کننده به نمايندگي از کشورهاي عضو اوپک، مؤسسه هاي صنعتي، دولتي و تحقيقاتي در اين کارگاه شرکت کردند. در اين کنفرانس ويدئويي همچنين به موضوع هايي مانند روباتيک، امنيت سايبري، هوش مصنوعي و فناوري بلاکچين و چگونگي ايجاد نوآوري در کشورهاي عضو اوپک و به طور کلي صنعت پرداخته شد. اين رويداد - در پي کارگاهي دو روزه که در سپتامبر 2019 برگزار شده بود، برپا شد - بستري را براي بررسي پيشرفت هاي فناوري با مشارکت متخصصان برجسته فراهم کرد. سخنرانان اين کارگاه به کمک هاي مهمي که فناوري اطلاعات در تأمين انرژي پايدار و ايمن در طول بحران کرونا و تغيير روش زندگي و کار مردم ايفا کرده است، اشاره کردند. در افتتاحيه اين رويداد محمد سانوسي بارکيندو، دبيرکل اوپک، به نقل از بيل گيتس گفت: نوآوري دليل بهبود زندگي ما در طول قرن گذشته است. اين کنفرانس ويدئويي بخشي از برنامه تحقيقاتي دبيرخانه اوپک براي کشورهاي عضو آن بود که شامل کارگاه ها و نشست هاي فني است که به عنوان محلي براي بحث و تبادل نظر درباره مهم ترين موضوع هاي صنعت انرژي عمل مي کند.