نگاهی به فیلم های تازه اکران شده این روزهای سینما

از جوانمردان آبادانی تا روزهای نارنجی

علي بهرامي -  پس از هفت ماه از جولان کرونا، سينما و تصوير متحرک نه تنها از رمق نيفتاده بلکه در قالب هاي مختلفي چون اکران آنلاين به حيات خود ادامه مي دهد و چه بسا مخاطبان خيلي جديدتري هم پيدا کرده باشد. اين روزها فيلم هاي جديدي اکران شده که برخي از آنها را مي توان آنلاين ديد و ديدن برخي ديگر از آنها نياز به سينما رفتن دارد. اما به هر حال آنچه مشاهده مي شود، تنوع ژانر و قالب هاي مختلف هنري است که در قاب تصاوير متحرک، ديدني شده اند. اين هفته بنا داريم فيلم هاي تازه اکران شده را به شما معرفي کنيم، پس با ما همراه باشيد تا به احتمال زياد انتخاب خوبي در ديدن فيلم ها پيدا کنيد .

آبادان يازده 60

بالاخره فيلم «آبادان يازده 60» روز چهارشنبه هفته گذشته اکران شد. فيلمي خوش ساخت و معتبر که توانست جايزه ويژه اي با نام «سردار سليماني» را از آن خود کند. موضوع فيلم دفاع مقدس است و اختصاصا درباره شکست حصر آبادان ساخته شده است. فيلم به گواه بسياري از منتقدان توانسته با خلق فضايي خاص و دست اول بازي هاي خوب با داستاني خوب تر را روايت کند. شايد يک جمله اي که عوامل فيلم براي معرفي آن نوشته اند و در پوستر نيز درج شده است، بتواند به خوبي همه چيز را بيان کند: «مردم غيور آبادان... شهر در آستانه سقوط قرار گرفته است». فيلم «آبادان يازده 60» را مهرداد خوشبخت کارگرداني کرده و بازي هاي اصلي آن به عهده عليرضا کمالي، حسن معجوني، نادر سليماني، شبنم گودرزي و ويدا جوان قرار دارد. اين فيلم فعلا اکران آنلاين ندارد و مي توانيد براي ديدن آن به سينماها برويد.

روزهاي  نارنجي

فيلم «روزهاي نارنجي» را آرش لاهوتي کارگرداني کرده است. فيلمي که سال 1397 در بخش نگاه نو جشنواره فيلم فجر به نمايش درآمد و تا حدودي نظر علاقه مندان و منتقدان سينما را به خودش جلب کرد. «روزهاي نارنجي» فيلمي کاملا اجتماعي است و در ميان فيلم هايي که درون مايه اجتماعي دارند و در سال 1399 اکران شده اند، يکي از جدي ترين آنهاست. در نگاه نخست حضور ستارگان و بازيگران حرفه اي و مشهور سينما خصوصا حضور هديه تهراني در قامت نقش اول فيلم توجه مخاطب را جلب مي کند، اما با ديدن 20 دقيقه نخست، بايد خيلي علاقه مند به سينماي ايران باشيد تا باقي فيلم «روزهاي نارنجي» را ببينيد. اين حرف ما را به اين حساب نگذاريد که فيلم لاهوتي ديدني نيست، منظور ما اين است که روزهاي نارنجي را مخاطب خاص سينما ممکن است بيشتر بپسندد. به هر حال اين فيلم در جشنواره هاي بين المللي زيادي جايزه برده و مورد تشويق و تقدير قرار گرفته است. هديه تهراني، علي مصفا، مهران احمدي، ليلي فرهادپور، ژيلا شاهي و سيامک اديب از بازيگران اصلي فيلم «روياي نارنجي» هستند. اين فيلم را فعلا مي توانيد در سينما ببينيد.

بي حسي موضعي

«بي حسي موضعي» را نه مي توان فيلم موفقي دانست و نه مي توان گفت که فيلم ناموفقي است. شايد يکي از بارزترين نکاتي که درباره اين فيلم مي توان گفت، اين است که برعکس بسياري از فيلم هاي سينمايي که خوب شروع مي شوند و رفته رفته از رمق مي افتند، «بي حسي موضعي» از رمق افتاده شروع مي شود و کم کم خوب و خوب تر مي شود. فيلم درون مايه اي روان شناسانه دارد و مي کوشد مخاطب را با داستاني پيچيده به درون شخصيت هايي بسيار پيچيده تر، اما با روابطي آشفته وارد کند. عوامل فيلم درباره آن نوشته اند: «جلال ، دانشجوي سابق رشته فلسفه، متوجه مي شود خواهرش که به اختلال رواني دوقطبي مبتلاست، با مردي ثروتمند به نام شاهرخ ازدواج کرده است. جلال با عصبانيت از خانه بيرون مي زند تا به خانه دوستش بهمن، برود که يک آهنگ ساز زيرزميني است. در مسير جلال با يک راننده تاکسي به نام ناصر آشنا مي شود و اين دو شب عجيبي را در کنار هم سپري مي کنند». بازيگران اصلي فيلم «بي حسي موضعي» عبارتند از: پارسا پيروزفر، حسن معجوني، باران کوثري و حبيب رضايي. اين فيلم که حسين مهکام آن را کارگرداني کرده، فعلا در سينما قابل ديدن است و مي توانيد آن را در سينماها ببينيد.

آقاي سانسور

«آقاي سانسور» را علي جبارزاده کارگرداني کرده است، فيلمي طنز که در ميان اکران فيلم ها، تنها فيلمي است که چنين درون مايه اي دارد. «آقاي سانسور» دو نکته مهم دارد که مي تواند آن را جذاب و مخاطب پسند کند. اول اينکه بهرام افشاري، چهره بامزه اي که عيد امسال دوباره در پايتخت با تکيه کلام هايي چون «اي خدا» و «من ديگه رد دادم» خوش درخشيد، در آن حضور دارد و دوم اينکه محمدرضا فروتن يکي از جوان هاي سينمايي دهه هاي 70 و 80، براي نخستين بار يک فيلم کمدي بازي کرده است. به هر حال بايد اعتراف کرد که «آقاي سانسور» يک کمدي تمام عيار نيست و نمي تواند لبخند را به طور مداوم روي چهره مخاطب بنشاند، اما سکانس هاي قابل توجهي دارد که مي تواند خنده را روي لبانتان بياورد. بهرام افشاري، محمدرضا فروتن، بهاره رهنما، محمود پاک نيت و بهنوش بختياري از بازيگران اصلي فيلم «آقاي سانسور» هستند. اين فيلم را فعلا فقط در سينماها مي توانيد ببينيد.

تا  ابد

«تا ابد» را اميد امين نگارشي ساخته است. فيلمي کاملا اجتماعي که به سوژه اي بسيار جدي و ملموس با نام «ربا» پرداخته است. مسئله «ربا» يکي از مسائلي است که اگرچه بنياني اقتصادي دارد، اما تاثيرات اجتماعي آن فاجعه بار است. «تا ابد» تلاش مي کند تاثيرات اجتماعي رباخواري و ربا گرفتن را نشان دهد، به همين است، در يک جمله اي که عوامل آن نوشته اند، همه چيز روشن مي شود: «پول براي ما دو حالت دارد؛ يا ما را مي بوسد يا مي کشد». «تا ابد» ديدني است. بازي ها و داستان خوب به همراه سوژه اي بسيار جالب توجه، مخاطب را براي ديدنش مشتاق مي کند. تلخي اش عبرت آموز است و البته اين عبرت آموزي اش توي ذوق نمي زند. ميلاد کي مرام، محسن کيايي، ترلان پروانه و بهرنگ علوي از بازيگران اصلي فيلم «تا ابد» هستند. اين فيلم را نيز فعلا فقط در سينماها مي توانيد ببينيد.

قتل   عمد

فيلم «قتل عمد» را سعيد دولت خاني ساخته است. درباره بعضي از فيلم ها نمي توان صحبتي داشت و «قتل عمد» از اين دست فيلم هاست. فيلم در فضايي کاملا تجربي ساخته شده و سرشار از آزمون و خطاهاي کارگرداني و سينمايي است. بازي ها، خط داستان و مسائل فني اشتباهات بعضا پيش پا افتاده اي دارد. اگر هيچ گزينه اي براي ديدن نداشتيد يا مي خواستيد حرف هاي ما را امتحان کنيد به «قتل عمد» سري بزنيد و آن را ببينيد. بازيگران اصلي اين فيلم عبارتند از: علي رجايي، نيلوفر استخري و محمد فيلي. اين فيلم را هم در اکران آنلاين و هم در سينماها مي توانيد ببينيد.

بنفشه آفريقايي

فيلم «بنفشه آفريقايي» فيلم متوسطي از آب درآمده و برخلاف آنچه ادعا مي شد و برخي ها گمانه زني مي کردند، فيلمي نيست که بتواند مخاطبان سينما را جذب کند. فيلم قرار بود درباره انسانيت و عاطفه باشد، اما شعاري، کسل کننده و ناتوان از بيان هدف خويش است. بنفشه آفريقايي بيشتر از هر چيز روي پروپاگاندا چرخيد و خودش را در جشنواره فيلم فجر سال 1397 مطرح کرد، اما در ميدان عمل يا همان ميدان اکران عمومي نشان داد که چيز خاصي در چنته ندارد. با تمام اينها، اما فکر نکنيد که بنفشه آفريقايي هم مثل «قتل عمد» است، به هيچ وجه اينطور نيست. پيشنهاد مي کنيم اگر فيلم هاي اصلي تان را ديده ايد، حتما سري هم به «بنفشه آفريقايي» بزنيد. عوامل فيلم درباره آن نوشته اند: «شکوه به همراه همسر دومش رضا تصميم مي گيرد همسر سابقش فريدون را از خانه سالمندان به خانه خود بياورد. اين تصميم اتفاقات تازه اي را در زندگي اين سه نفر رقم مي زند». مونا زندي حقيقي، کارگردان فيلم است و فاطمه معتمدآريا، رضا بابک، سعيد آقاخاني از بازيگران اصلي آن هستند. فيلم «بنفشه آفريقايي» را به صورت آنلاين مي توانيد در قالب «اکران آنلاين» ببينيد.

ايستگاه   اتمسفر

«ايستگاه اتمسفر» را مهدي جعفري کارگرداني کرده است. اگر مي خواهيد فيلم اجتماعي ببينيد، حتما تماشاگر اين فيلم باشيد. «ايستگاه اتمسفر» روايتگر روياي رفتن و مهاجرت، روياي زندگي خوب و شيرين و روياي ثروت است. روياهايي که بدون به کار بستن عقل و داشتن دانش زندگي، قطعا همگي برباد رفته اند. اين فيلم نشان مي دهد که بي عقلي و بي توجهي به خرد چگونه مي تواند انسان را تا مرز نابودي ببرد و زندگي را چنان پوچ و بي معنا سازد که دوام آن حتي بيرون از دايره خانواده، ناممکن شود. «ايستگاه اتمسفر»، روايتگر داستان زندگي زوج جواني به اسم «مرجان» و «وحيد» است که هشت ماهي مي شود طلاق گرفته اند، اما به دلايل خاصي مجبورند به زندگي در کنار هم ادامه دهند. در اين ميان مرجان که تصميم به مهاجرت دارد، تمام تلاشش را براي گرفتن اقامت دائم کانادا مي کند، اما...». محسن کيايي، رويا افشار، آناهيتا افشار، سوگل قلاتيان، بابک بهشاد، رها خداياري، ژاله صامتي و شاهرخ فروتنيان از بازيگران اصلي اين فيلم هستند. فيلم «ايستگاه اتمسفر» را در سايت هاي اکران فيلم به صورت آنلاين مي توانيد ببينيد.

هاي لايت

فيلم «هاي لايت» را اصغر نعيمي ساخته است. همين اول خيلي رک و سرراست بگوييم که فيلم متوسطي است. اگر فيلم ديگري براي ديدن نداريد، حتما سراغي از «هاي لايت» بگيريد. چون تا حدي مي تواند شما را مشتاق ديدن نگه دارد. فيلم درون مايه اي اجتماعي دارد و معضلات زناشويي و روابط خانوادگي را دنبال مي کند. «هاي لايت» در همه چيز متوسط است. داستان، بازي ها و... البته مي توان گفت يک فيلم متوسط قابل ديدن در اين روزهاي کرونازده خيلي غنيمت است. عوامل فيلم درباره آن نوشته اند: «داستان فيلم هاي لايت با يک تصادف در جاده هاي شمال آغاز مي شود. زن و مردي در تصادفي سهمگين در جاده هاي شمالي کشور به کما رفته اند و همسران آنها از رابطه آنها با يکديگر خبر ندارند و نمي دانند چرا اين دو با هم در يک ماشين بوده اند...». پژمان بازغي، جمشيد هاشم پور، آزاده زارعي، الهه حصاري و سام قريبيان از بازيگران اصلي فيلم هستند. «هاي لايت» را نيز مي توانيد به صورت آنلاين در سايت هاي اکران آنلاين ببينيد.