ترشی آش شمالی غذای اصیل و سنتی

آش از غذاهاي اصيل و سنتي ايران است که در سراسر کشور و براساس طبيعت مناطق جغرافيايي طبخ مي شود، از اين رو تنوع زيادي دارد. آش ترش هم يکي از غذاهاي سنتي و قديمي ايران است که در مناطق مختلف به روش هاي متفاوتي پخته مي شود. خوردن اين آش خوشمزه و لذيذ که متعلق به استان هاي شمالي (گيلان و مازندران) است، در فصول سرد سال حسابي مي چسبد.

نکته مهمي که درباره آش ترش يا به زبان محلي ترشي آش بايد به آن اشاره کرد، اين است که در شمال کشور براي پخت اين آش از سبزي هاي معطر محلي مثل چوچاق استفاده مي شود، اما چون سبزي هاي محلي را نمي توان در همه جا پيدا کرد، به جاي آن مي توان از اسفناج استفاده کرد.

     دلناز فراهاني

مواد لازم

سبزي آش (گشنيز، جعفري، شويد و تره): يک کيلوگرم

لوبيا چيتي: 50 گرم

عدس: 50 گرم

باقالا مازندراني: 50 گرم

باقالا پاچ: 50 گرم

برنج: يک پيمانه

نعنا، سير و آبغوره: به ميزان دلخواه

نمك، فلفل و زردچوبه: به ميزان لازم

طرز تهيه

 ابتدا حبوبات را از شب قبل خيس مي کنيم. سپس آنها را جداجدا مي پزيم. در ظرف ديگري برنج را پخته و سبزي آش خرد شده را به قابلمه در حال جوش اضافه مي کنيم و در نهايت هم حبوبات پخته شده را مي افزاييم. همزمان در تابه اي سير و نعنا را با کمي زردچوبه تفت مي دهيم.

در اين مرحله سيرداغ و نعناداغ را به مواد درون قابلمه اضافه کرده و در آخر هم آبغوره و ادويه جات را اضافه مي کنيم و اجازه مي دهيم تا آش جا بيفتد.

زماني که آش آماده شد، آن را درون ظرف مورد نظر مي ريزيم. شمالي ها اين آش را  همراه با ماهي شور و برگ ترب ميل مي کنند. شما هم مي توانيد آن را بپزيد و در روزهاي پاييزي پيش رو در کنار خانواده از طعم و عطر دلپذيرش لذت ببريد.

نکته

1. سيرداغ اين آش بايد زياد باشد.

2. ترشي آش بستگي به ذائقه تان دارد و با کم و زياد کردن آبغوره مي توانيد ميزان ترشي آن را تغيير دهيد.

 

اسموتی موز و شلیل

مريم جعفري

مواد لازم

شير: دو و نيم پيمانه

عسل: يک قاشق غذاخوري

وانيل: يک قاشق مرباخوري

موز متوسط يخ زده: يک عدد

شليل بزرگ يخ زده: يک عدد

مواد لازم براي تزئين

شکلات تخته اي رنده شده: يک قاشق غذاخوري

خلال بادام: يک قاشق مرباخور

طرز تهيه

ابتدا موز و شليل را به مدت يک ساعت در فريز قرار مي دهيم. سپس شير، عسل، وانيل، موز و شليل يخ زده را داخل مخلوط کن مي ريزيم تا تمامي مواد به خوبي با هم ميکس شوند. پس از اتمام کار، اسموتي آماده را در ظرف مورد نظر مي ريزيم و با شکلات و خلال بادام آن را تزيين و سرو مي کنيم.

 

پاناکوتا زعفرانی

     فاطمه مولايي

مواد لازم

خامه: 400 گرم

شير: يک پيمانه

شکر: يک دوم پيمانه

پودر ژلاتين: يک ساشه

آب: يک دوم پيمانه

گلاب: يک پيمانه

زعفران: به ميزان دلخواه

طرز تهيه

پودر ژلاتين را با آب روي حرارت بن ماري مي کنيم تا شفاف شود. داخل قابلمه؛ خامه، شير و شکر را با هم مخلوط مي کنيم و حرارت مي دهيم تا شکر کاملا حل شود، البته موادمان نبايد بجوشد. سپس گلاب و زعفران را مي ريزيم و ژلاتين را به آن اضافه مي کنيم، خوب هم مي زنيم تا موادي کاملا يکدست به دست آيد. پاناکوتاي آماده شده را در قالب ريخته و به مدت دو ساعت داخل يخچال قرار مي دهيم تا کاملا فرم بگيرد.