پيشرفت هاي صنعت نفت در خوزستان باعث افتخار است

رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: در سفري که چندي پيش به استان خوزستان داشتم، از نزديک شاهد پيشرفت هاي صنعت نفت از جمله طرح پالايش بيدبلند خليج فارس بودم که باعث افتخار است.

محمدباقر قاليباف، پس از شنيدن گزارش بيژن زنگنه، وزير نفت در نشست علني مجلس شوراي اسلامي و پرسش هاي برخي نمايندگان از وي گفت: آنچه مشخص و روشن است در شرايط امروز با توجه به اقدام هاي دشمن که سبب تحريم و فشار بر کشور شده است، در موضوع نفت نمي توانيم با هدف گذاري ها و برنامه هاي گذشته پيش برويم.

وي افزود: همه ما در دولت و مجلس و در پژوهشگاه ها و حوزه صنعت بايد بپذيريم که تهديد دشمن را به فرصت تبديل کنيم و رويکرد، روش، ابزار و تجهيزات فني را با رويکرد که امروز اتخاذ مي شود، انجام دهيم.

رئيس مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: اين توان در مجموعه وزارت نفت وجود دارد که تهديد را به فرصت تبديل کند، اين کار شدني است و گام هاي خوبي نيز در اين مسير برداشته شده است و اگرچه در بعضي از حوزه ها عقب ماندگي داريم، اما پيشرفت هايي نيز داريم. در سفري که چندي پيش به استان خوزستان داشتم از نزديک پيشرفت هاي صنعت نفت از جمله طرح پالايش بيدبلند خليج فارس را مشاهده کردم که باعث افتخار بود.

قاليباف عنوان کرد: اگر اين باور در مجموعه مديران و تصميم گيران باشد، موفق خواهيم شد. در حوزه  انرژي بايد پاسخ دهيم چرا اين حوزه آنگونه که بايد و شايد رونق نگرفته و تغيير رويکردهايي بايد اتفاق بيفتد. همچنين در بحث خام فروشي، فرآورده ها، اولويت ها و بحث مهم الگوي مصرف که در مصرف جزو کشورهاي پرمصرف هستيم و کار و عملکرد ما در اين بخش قابل قبول نيست. وي گفت: دليل منطقي و قابل بحث بودن نشست امروز اين است که وزير نفت و همکاران وي بسياري از موضوع ها و بحث هاي مطرح شده از سوي نمايندگان را پذيرفته اند، اين مسير بايد ادامه يابد تا بتوانيم مشکلات حوزه انرژي را در سال پاياني دولت حل و رفع کنيم.

 

قدرداني از تلاش ها و ابتکارات وزارت نفت در دوران تحريم

اسحاق جهانگيري، معاون اول رئيس جمهوري با قدرداني از تلاش ها و ابتکارهاي وزارت نفت براي صادرات و فروش نفت در شرايط فشار و تحريم گفت: ضرورت توجه به سرمايه گذاري در بخش نفت براي افزايش توان توليد و صادرات وزارت نفت بيش از پيش احساس مي شود.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني معاون اول رئيس جمهوري، اسحاق جهانگيري در نشست شوراي اقتصاد از کاهش سرمايه گذاري به عنوان يکي از دغدغه هاي اصلي اقتصاد کشور ياد کرد و با تاکيد بر اينکه بايد براي افزايش سرمايه گذاري در بخش هاي مختلف اقتصادي به دنبال تدوين راهکارهاي اجرايي و عملي باشيم، افزود: بايد برنامه هاي حمايتي نظير ارائه تسهيلات بانکي با حداقل نرخ سود مدنظر قرار گيرد و با روش هايي از اين دست از بخش خصوصي حمايت و آنها را نسبت به سرمايه گذاري در بخش هاي مختلف اقتصادي ترغيب و تشويق کنيم.

معاون اول رئيس جمهوري با اشاره به اينکه کارگروه ويژه رفع موانع جهش توليد بنا به تاکيد مقام معظم رهبري تشکيل و نخستين نشست آن روز سه شنبه (25 شهريورماه) برگزار مي شود، تصريح کرد: در اين کارگروه نيز تلاش مي شود تصميم هاي لازم براي حمايت از سرمايه گذاري و بهبود کسب وکار و رونق توليد اتخاذ شود.

جهانگيري با قدرداني از تلاش ها و ابتکارهاي وزارت نفت براي صادرات و فروش نفت در شرايط فشار و تحريم عنوان کرد: با وجود صدور مجوزهاي متعدد براي دستگاه هايي که داوطلب فروش نفت شده بودند، اما سرانجام دستگاهي جز وزارت نفت نتوانست در اين زمينه اقدام موثري انجام دهد. بنابراين ضرورت توجه به سرمايه گذاري در بخش نفت براي افزايش توان توليد و صادرات وزارت نفت بيش از پيش احساس مي شود.

در اين نشست که وزيران نفت، نيرو، جهاد کشاورزي، تعاون، کار و رفاه اجتماعي، ارتباطات و فناوري اطلاعات، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، رئيس سازمان برنامه و بودجه، معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري و رئيس اتاق بازرگاني ايران نيز حضور داشتند، نماينده سازمان برنامه و بودجه گزارشي از بخشنامه بودجه سال 1400 ارائه کرد و به تشريح تصوير کلي از اقتصاد کلان مشتمل بر روند بلندمدت اقتصاد و پيش بيني هاي آينده و نيز سياست هاي حمايتي بودجه سال 1400 پرداخت.

در ادامه اين نشست برخي درخواست هاي دستگاه هاي اجرايي نيز مطرح شد و پس از بحث و بررسي به تاييد شوراي اقتصاد رسيد.

اصلاح مصوبه هاي مربوط به سرمايه گذاري از محل منابع داخلي شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي، سرمايه گذاري از محل منابع داخلي شرکت ملي صنايع پتروشيمي براي پروژه تجهيز و تغيير کاربري اسکله هاي پتروشيمي در بندر پارس ـ عسلويه، طرح احداث ايستگاه هاي تقويت فشار ميدان هاي گازي هما، وراوي و مرکز تفکيک تابناک با استفاده از ماده 12 قانون رفع موانع توليد رقابت پذير و ارتقاي نظام مالي کشور، اصلاح مصوبه شوراي اقتصاد براي افزايش سرمايه گذاري طرح تعويض پوشش و تعويض خطوط نفت خام و فرآورده از جمله درخواست هاي وزارت نفت بود که در اين نشست مورد موافقت قرار گرفت.

 

پيام وزير نفت براي درگذشت 3 تن از کارکنان نفت و گاز اروندان

وزير نفت در پيامي به جهانگير پورهنگ، مديرعامل شرکت نفت و گاز اروندان درگذشت سه تن از جوانان اين شرکت را در سانحه تصادف رانندگي تسليت گفت.

در متن پيام بيژن زنگنه، وزير نفت آمده است: «از خبر درگذشت سه تن از همکاران جوان آن شرکت، آقايان محمد مجلسي، اميد ابوليان نوروزي و علي بازيار در سانحه تصادف رانندگي بسيار متأسف شدم.از خداوند قادر و متعال براي آن عزيزان، رحمت و غفران واسعه الهي و براي بازماندگان محترمشان صبر و اجر مسئلت مي کنم. لطفا مراتب همدردي و تسليت اينجانب را به خانوده هاي داغديده و همکاران اين عزيزان ابلاغ فرماييد.گرچه التيام تالمات روحي و معنوي خانواده هاي داغدار، تنها از خداوند متعال برمي آيد، اما لازم است با اختياراتي که داريد، هر آنچه مي توانيد براي کاهش تالمات مادي اين خانواده ها به کار گيريد.»

 

دستور  بررسي فوري حادثه حفاري

وزير نفت در واکنش به مصدوميت دو تن از کارکنان شرکت ملي حفاري ايران حين عمليات حفاري دکل 56 فتح، به مديريت کل بهداشت، ايمني و محيط زيست اين وزارتخانه دستور داد با فوريت نسبت به بررسي ميداني جوانب و علت وقوع حادثه اقدام و نتيجه بررسي را به همراه پيشنهاد براي پيشگيري از وقوع حوادث مشابه و همين طور مقصران احتمالي به وي اعلام کنند.

به گزارش شانا، بيژن زنگنه خطاب به سيدباقر مرتضوي نوشته است:

«جناب آقاي دکتر مرتضوي، مديرکل محترم اداره کل بهداشت، ايمني  و محيط زيست

با سلام- با توجه به مصدوميت دو نفر از کارکنان خدوم شرکت ملي حفاري ايران حين عمليات حفاري دکل 56- فتح واقع در موقعيت تنگ بيجار در روز سه شنبه (18شهريورماه)، متاسفانه با وجود ابلاغ دستورالعمل هاي ايمني براي حفظ سلامت کارکنان فعال در دکل ها، بعضا همچنان با حوادث ناتوان کننده در شرکت ملي حفاري ايران روبه رو هستيم که به احتمال زياد ناشي از بي توجهي به اجراي دقيق دستورالعمل هايي است که همواره بر اجراي آنها تاکيد و اصرار شده است.بدين وسيله لازم است تا با فوريت نسبت به بررسي ميداني جوانب موضوع و علت وقوع اين حادثه اقدام نموده و نتيجه را به همراه پيشنهاد براي پيشگيري از وقوع حوادث مشابه به همراه مقصران احتمالي موضوع، به اينجانب ارائه نماييد.علاوه بر اين، مقتضي است ضمن دلجويي حضوري از همکاران مصدوم شرکت ملي حفاري ايران و بذل هرگونه تلاش براي بازگشت سلامتي ايشان، مراتب تاسف اينجانب را نيز ابلاغ نماييد.»

 

سيدحسن موسوي، رئيس امور حقوقي GECF

سيدحسن موسوي، مدير پيشين امور حقوقي شرکت ملي نفت ايران به تازگي با راي اعضا به عنوان رئيس امور حقوقي مجمع کشورهاي صادرکننده گاز (GECF) منصوب شده است.به گزارش شرکت ملي نفت ايران، مسعود کرباسيان، مديرعامل اين شرکت در نشست توديع سيدحسن موسوي ضمن قدرداني از تلاش هاي وي اظهار کرد: «ايشان در امور حقوقي اقدامات ارزشمندي را به خصوص در دعاوي داخلي و بين المللي بجا گذاشتند و اميدوارم در سمت جديد با توجه به توانمندي و صلاحيت لازم، بيش از پيش موفق باشند» سيدحسن موسوي، فارغ التحصيل مقطع دکتراي حقوق از دانشگاه شهيد بهشتي است که در سوابق او مي توان به مديريت امور حقوقي شرکت نفت و گاز پارس و مديريت امور حقوقي و عضويت هيات مديره شرکت ملي نفت ايران اشاره کرد.