رييس جمهوري:

اجازه نمي دهيم تکانه هاي اقتصادي روند توسعه را تحت تأثير قرار دهد

رئيس جمهوري با بيان اينکه نبايد اجازه دهيم تکانه هاي اقتصادي تحريم يا تنگناهاي کرونايي، آهنگ توسعه کشور را با مشکل روبه رو کند، گفت: دولت تلاش کرده در دو حوزه اقتصاد کلان و اقتصاد خانوار سياست ها و برنامه هاي دقيقي در اين زمينه تدوين و اجرايي کند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، دکتر حسن روحاني، روز سه شنبه (11 شهريورماه) در نشست ستاد هماهنگي اقتصادي دولت، گفت: با وجود اينکه تکانه هاي اقتصادي ناشي از تحريم ها و شيوع ويروس کرونا در برخي حوزه ها لطماتي را به اقتصاد کشور زده، اما دولت تمام تلاش خود را به کار بسته است که در حد امکان فضاي توسعه و رونق در توليد و کسب وکار را حفظ کند و در عين حال تأمين کالاهاي مورد نياز مردم مسير خود را ادامه دهد.

وي اختصاص تسهيلات و وام هاي خاص در ابتداي امسال براي خانوارها و صاحبان کسب وکارهاي زيان ديده از محدوديت هاي کرونايي را از جمله اقدام هاي دولت براي جبران خسارت ها و زيان هاي واردشده به زندگي مردم عنوان و مقرر کرد وزارتخانه هاي رفاه، اقتصاد و بانک مرکزي و سازمان برنامه و بودجه طرح هاي جديدي را درباره تسهيلات خريد کالا براي حقوق بگيران، بازنشستگان و کساني که درآمد ثابت و مشخص دارند، پيگيري و اجرا کنند.

رئيس جمهوري تصريح کرد: دولت همان طور که تاکنون اجازه نداده مشکلات و معضلات برنامه هاي اقتصادي کشور را مختل کند، با هماهنگي ها و اقدام هاي مؤثر تلاش خواهد کرد لايحه بودجه سال آينده را با توجه به واقعيات پيش رو به مجلس ارائه کند.

 

عرضه نفتاي سبک و سنگين پالايشگاه تهران  در بورس انرژي

رينگ داخلي بورس انرژي ايران شاهد عرضه نفتاي سبک و سنگين پالايش نفت تهران بود.

به گزارش بورس انرژي، رينگ داخلي اين بورس، روز چهارشنبه (12 شهريورماه) شاهد عرضه کالاهاي پنتان پلاس پتروشيمي پارس، حلال 402 پالايش نفت بندرعباس، حلال 402، نفتاي سبک و نفتاي سنگين پالايش نفت تهران، ريفورميت و هيدروکربن سنگين پتروشيمي بوعلي سينا و نفتاي سنگين تصفيه نشده پالايش نفت شيراز بود و برش سنگين و رافينت شرکت پتروشيمي نوري، رافينت2 شرکت پتروشيمي شيمي بافت، حلال 402 شرکت نفت ستاره خليج فارس، ريفورميت و هيدروکربن سنگين پتروشيمي بوعلي سينا، گاز مايع و نفت کوره 380 سانتي استوکس شرکت ملي نفت ايران و بنزين اکتان87، نفت سفيد و گازوئيل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران در رينگ بين الملل عرضه شد.

روز سه شنبه (11 شهريورماه) کالاهاي آيزوريسايکل و حلال 406 پالايش نفت اصفهان، آيزوفيد پالايش نفت تبريز، حلال 404 پالايش نفت شيراز، برش سنگين پتروشيمي بندر امام و حلال 402 و نفتاي سبک پالايش نفت کرمانشاه در رينگ داخلي بازار فيزيکي بورس انرژي ايران معامله شد.

در اين روز بيش از 6.239 تن فرآورده هيدروکربوري به ارزش بيش از 425 ميليارد و 359 ميليون ريال در بازار فيزيکي بورس انرژي ايران دادوستد شد.

 

طراحي و ساخت تجهيزي کاربردي در ملي حفاري

پژوهشگر فعال شرکت ملي حفاري ايران موفق به طراحي و ساخت کمپوند رزوه لوله حفاري/ لوله وزنه براي نخستين بار در کشور شد.

 اصغر صادق آبادي، رئيس مهندسي کالاي مواد شيميايي مديريت امور مهندسي اين شرکت گفت: توليد اين ماده تا پيش از اين در انحصار شرکت هاي خارجي قرار داشت و با اين موفقيت ايران در رديف کشورهاي داراي توانايي ساخت اين ماده کاربردي در صنعت حفاري جهان قرار گرفت.

وي افزود: اين ماده در حفاري چاه هاي نفت و گاز بسيار اهميت دارد، به طوري که حفاري مخازن هيدروکربوري بدون استفاده از آن در عمل امکان پذير نيست.

رئيس مهندسي کالاي مواد شيميايي مديريت امور مهندسي شرکت ملي حفاري ايران اظهار کرد: به دليل اعمال محدوديت ها و قيمت هاي غيرواقعي، وارد کردن دوپ يا فناوري آن از سازندگان اصلي غيرممکن بود و با توجه به نياز مبرم، شرايط سخت حفاري در ميدان هاي نفتي و گازي ايران، پروژه طراحي، فرمولاسيون و ساخت دو نوع دوپ حفاري پيشرفته شامل دوپ حفاري مخصوص شرايط سخت ميدان هاي ايران و دوپ حفاري سازگار با محيط زيست در دستور کار قرار گرفت. صادق آبادي با بيان اينکه سالانه حجم بالايي از منابع مالي به دليل بروز آسيب هاي ناشي از استفاده نکردن از دوپ حفاري مناسب هدر مي رود، عنوان کرد: استفاده نکردن از کمپوند مخصوص لوله هاي حفاري/ لوله هاي وزنه سبب جوش سرد، خوردگي، شکستگي رزوه ها، Galinig و سرانجام غيرقابل استفاده شدن لوله هاي حفاري در بخش رزوه Pin و Box مي شود. وي گفت: به دليل نياز، تحقيق، پژوهش و امکان سنجي ساخت آن با دانش بومي و سازنده ايراني از چند سال پيش آغاز و سبب ساخت نمونه آزمايشي و توليد تجاري شد و در اختيار ناوگان حفاري کشور قرار گرفت. رئيس مهندسي کالاي مواد شيميايي مديريت امور مهندسي شرکت ملي حفاري ايران افزود: در طراحي و ساخت اين کمپوندها از فناوري نانو استفاده شده و عاري از فلزات و مواد آسيب رساننده به نفرات و محيط زيست است و در شرايط سخت کار و با انواع سيالات حفاري قابليت استفاده دارد. اين مواد از وارد آمدن گشتاور بيش از حد که سبب آسيب به رزوه لوله ها و اتصالات و شل شوندگي اتصالات مي شود، پيشگيري مي کند و استفاده از آن سبب کاهش تمرکز تنش، کنترل گشتاور، حفاظت در برابر ساييدگي و خوردگي، سرعت در عمليات، کاهش انتظارات و آسيب به تجهيزات، افزايش ايمني و بازدهي کار و صرفه جويي در وقت و هزينه خواهد شد.

 

ابلاغ پرداخت فوق العاده ايثارگري در نفت

پرداخت «فوق العاده ايثارگري» از سوي اداره کل تدوين و هماهنگي مقررات اداري و استخدامي صنعت نفت ابلاغ شد.

به گزارش معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني وزارت نفت، نازيلا عاکفيان، مشاور اين معاونت در امور نظارت بر طرح ها، با اعلام اين خبر گفت: پرداخت فوق العاده ايثارگري به جانبازان 25 درصد و بالاتر، آزادگان، فرزندان شهيد، همسران شهدايي که پيش از شهادت در صنعت نفت شاغل بودند و خانواده شهدا از سوي اداره کل تدوين و هماهنگي مقررات اداري و استخدامي ابلاغ شد.

وي افزود: اين ابلاغيه براساس مفاد ماده (51) قانون جامع خدمات رساني به ايثارگران و مفاد بند (پ) ماده (88) قانون برنامه ششم توسعه کشور، مبني بر پرداخت فوق العاده ايثارگري به شهدا، جانبازان بيست و پنج درصد (25%) و بالاتر، آزادگان، فرزندان شهيد و همسران شهدا، معادل بيست و پنج درصد (25%) حداقل حقوق کارکنان دولت (که هر سال از سوي دولت تعيين مي شود) است.

عاکفيان همچنين به دريافت مجوزهاي مرتبط با «مزاياي کارکنان شاغل در مناطق عملياتي دفاع مقدس بند (ج) ماده 112 قانون برنامه ششم توسعه» اشاره کرد و گفت: مجوزهاي لازم در اين باره دريافت شده است و به زودي ابلاغ مي شود.

 

ساخت و مرمت 16 مدرسه از سوي نفت و گاز اروندان

16 باب مدرسه و دو منزل مسکوني در مناطق همجوار تأسيسات شرکت نفت و گاز اروندان از سوي پايگاه مقاومت بسيج شهداي رمضان اين شرکت ساخته و مرمت شد. رحمان توکلي، فرمانده پايگاه مقاومت بسيج شهداي رمضان اين شرکت با بيان اين مطلب گفت: از مجموع مدارس عنوان شده، دو باب احداث، دو باب تعميرات اساسي و در 12 مدرسه تعميرات جزيي انجام شده است. وي افزود: واحد بسيج سازندگي شرکت نفت و گاز اروندان با همياري ساکنان، ساخت مدرسه سه کلاسه در روستاي شرعيه سيدعبود و سه کلاسه در دارخوين و ديوارکشي و تعمير کلاس ها را در روستاهاي سويچتي اوليا و سفلي ساخته و مرمت کرده است. فرمانده پايگاه مقاومت بسيج شهداي رمضان شرکت نفت و گاز اروندان با اشاره به اينکه فعاليت هاي اين پايگاه در گستره عملياتي مناطق غرب کارون شامل خرمشهر، شادگان، سوسنگرد، هويزه و دارخوين تمرکز دارد، گفت: تأمين مصالح براي تعمير دو واحد مسکوني افراد نيازمند در خرمشهر و دارخوين، تهيه و توزيع 2 هزار بسته معيشتي و اقلام بهداشتي شامل ماسک و ماده ضدعفوني و لوازم التحرير از اقدام هاي اين پايگاه براي تأمين بخشي از نيازهاي مناطق همجوار تأسيسات بوده که همسو با اهداف مسئوليت هاي اجتماعي انجام شده است. توکلي اظهار کرد: با توجه به لزوم رعايت پروتکل هاي بهداشتي براي پيشگيري و مقابله با شيوع بيماري کوويد 19 بيش از 40 نفر از بسيجيان عضو اين پايگاه در کاري جمعي نسبت به ضدعفوني و گندزدايي مناطق شهري و روستايي اقدام و بين ساکنان منطقه اقلام بهداشتي توزيع کردند.

 

افزايش قيمت نفت در پي کاهش ذخيره سازي نفت آمريکا

قيمت شاخص نفت خام برنت ساعت 4 و 4 دقيقه روز چهارشنبه (12 شهريورماه) با 33 سنت افزايش به 45 دلار و 91 سنت و قيمت شاخص دبليوتي آي آمريکا با 33 سنت افزايش به 43 دلار و 9 سنت رسيد.قيمت نهايي شاخص نفت خام برنت روز سه شنبه (11 شهريورماه) 45 دلار و 58 سنت و قيمت شاخص دبليوتي آي آمريکا 42 دلار و 76 سنت بود.کاهش فراتر از حد انتظار ذخيره سازي هاي نفت خام آمريکا، انتشار آمارهاي مثبت درباره بخش هاي توليدي ايالات متحده و در پي آن خوش بيني به بهبود اوضاع اقتصادي پس از شيوع ويروس همه گير کرونا و به دنبال آن افزايش ريسک پذيري سرمايه گذاران سبب افرايش قيمت نفت در بازارهاي جهاني شد.کازوهيکو سايتو، تحليلگر ارشد فوجيتومي در اين باره گفت: اميد به بهبود سريع اقتصادي پس از مشاهده داده هاي اقتصادي ايالات متحده افزايش يافت و اين شرايط ريسک پذيري سرمايه گذاران را افزايش داد و بازار سهام و قيمت نفت را تحريک کرد.

 

عبور قيمت سبد نفتي اوپک از مرز 46 دلار

قيمت سبد نفتي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) از مرز 46 دلار گذشت.به گزارش دبيرخانه سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک)، قيمت سبد نفتي اين سازمان روز دوشنبه (10 شهريورماه) 46 دلار و 27سنت ثبت شد، در حالي که روز جمعه (هفتم شهريورماه) 45 دلار و 33 سنت بوده است.سبد نفتي اوپک شامل 13 نوع نفت خام اعضاي اين سازمان از جمله مخلوط الجزاير، گيراسول آنگولا، سبک رابي گابن، ميناس اندونزي، سنگين ايران، سبک بصره، صادراتي کويت، السدر ليبي، سبک بوني نيجريه، سبک عربي عربستان، موربان امارات، مري ونزوئلا و جنو کنگوست.قيمت نفت خام برنت و وست تگزاس اينترمديت (WTI) نيز روز سه شنبه (11 شهريورماه) و تا لحظه انتشار اين خبر به ترتيب 45 دلار و 85 سنت و 43 دلار و 6 سنت به ازاي هر بشکه بود.

 

افزايش چشمگير توليد نفت آمريکا در ماه ژوئن

اداره اطلاعات انرژي آمريکا اعلام کرد که توليد نفت ايالات متحده در ماه ژوئن افزايش يافت و به 10 ميليون و 400 هزار بشکه در روز رسيد. براساس گزارش دولتي در روز دوشنبه (دهم شهريورماه)، توليد نفت ايالات متحده آمريکا در ماه ژوئن افزايش يافت، اما همچنان به سطح توليد اين کشور در ماه مه بازنگشت.اداره اطلاعات انرژي ايالات متحده (EIA) روز دوشنبه اعلام کرد: توليد نفت آمريکا در ماه ژوئن 420 هزار بشکه در روز افزايش يافت و به 10 ميليون و 436 هزار بشکه در روز رسيد. اين مقدار توليد بسيار کمتر از سطح توليد ماه آوريل با 11 ميليون و 990 هزار بشکه در روز بود.در اين گزارش آمده است که توليد نفت ماه ژوئن در تگزاس، عمده ترين توليدکننده نفت آمريکا 227 هزار بشکه در روز افزايش يافت و توليد در داکوتاي شمالي نيز با افزايش روبه رو شد، اين در حالي است که توليد خليج مکزيک 49 هزار بشکه در روز افت کرد.با کاهش قيمت و کاهش تقاضاي نفت به دليل شيوع ويروس کرونا و مازاد عرضه جهاني، توليد نفت ايالات متحده در ماه گذشته به شدت کاهش يافت.اين در حالي است که توليد ناخالص ماهانه گاز طبيعي در 48 ايالت جنوبي آمريکا، در ماه ژوئن يک ميليارد و 600 ميليون فوت مکعب در روز افزايش يافت و به 99 ميليارد و 100 ميليون فوت مکعب در روز رسيد، اين مقدار نسبت به سطح توليد ماه مه که کمترين ميانگين ماهانه از اکتبر 2018 بود نشان دهنده افزايش توليد بود.

توليد گاز در تگزاس، بزرگ ترين ايالت توليدکننده گاز آمريکا، 900 ميليون فوت مکعب در روز افزايش يافت. بخش زيادي از گاز موجود در تگزاس به توليد نفت وابسته است.